HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   neonbooter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 18. 10:54

Még új vagyok a témában, ezért tudom hogy néha mit miért csinálok... :confused:

#882 Felhasználó inaktív   neonbooter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 15:38

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 9:32

Ha nem tudott vélhetően lemezhiba miatt rendszert indítani, akkor aki adattárolásra ajánlotta ezek után, ennek tudatában, az finoman szólva dilettáns volt. De Téged sem értelek, ha egyszer vélhetően hibás, akkor miért bízol rá bármilyen adatot?
A lemez egészségügyi állapotát pl. az Everest meg tudja mondani, valamint ilyenkor lehet ganyús kábel, alaplap, tápegység is. Ezekről is jó lenne tudni részleteket.

Szia didyman!
Egyébként a konfig. működik más winyóval, és nincs semmi probléma.

#883 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 21. 17:49

továbbra is csinálja a ki-be kapcsolgatást a hdd, már bootoláskor is.

el kéne vinnem gariztatni, de kell vmit találnom amire áttükrözöm hiszen ezen van az oprendszer.

:omg:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#884 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 19:20

Didyman,

szabadits fel egy kis helyet, hogy kaphass üzenetet.
--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#885 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 11:08

Idézet: MarKinG - Dátum: 2009. ápr. 21., kedd - 17:49

továbbra is csinálja a ki-be kapcsolgatást a hdd, már bootoláskor is.

el kéne vinnem gariztatni, de kell vmit találnom amire áttükrözöm hiszen ezen van az oprendszer.

:omg:

vettem egy új hdd-t, hétvégén tükrözök és jövő héten viszem gariztatni.

hdd sentinel szerint 99%-os a hdd, nem ír semmi kritikusat.

főleg bekapcsoláskor mikor hideg, akkor csinálja. hol sokat hol keveset, biztos h nem tesz jót neki.
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#886 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 19:38

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 17:39

Van egy 160G-os Samsuns SATA vinyom. Eddig dinamikus kotetkent mukodott XP alatt hiba nelkul. 1-2 napig ment is Vista alatt. Most mar a tartalmat nem latom, de a rendszer felismeri, csak eppen 0 tartalommal. Hogyan tudnam kinyerni az adatokat?  :think:

Sikerult kimenteni az adatok 100%at get data back-el.  :up:  Az lenne a tiszteletteljes kerdesem, hogy a 34 bad sector ellenere  hasznaljam-e tovabb a lemezt vagy inkabb vegyek egy masikat?  :think:

szerk.: a hard disk sentinel 53%os kondicioval kivalo minositest adott a hibas vinyonak, es megelolegezett 379 napnyi becsult elettartamot.

Szerkesztette: Schwarzmueller 2009. 04. 29. 19:44 -kor

Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#887 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 30. 14:41

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 20:38

Az lenne a tiszteletteljes kerdesem, hogy a 34 bad sector ellenere  hasznaljam-e tovabb a lemezt vagy inkabb vegyek egy masikat?  :think:

Tanuljátok már meg, hogy ami HDD-n bad sector van, az kuka és kész.
Make love not Wor.

#888 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 22:50

99%ban így van  :up:
Ciciman is on borda

#889 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 09:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 15:41

Tanuljátok már meg, hogy ami HDD-n bad sector van, az kuka és kész.

Ott a pont. Sokan azzal jönnek, hogy csak 1-2 bad van rajta. Szerintem már egy fél is sok, azokat azonnal kukázom. Sem tárolásra, sem "csakodajólesz"-re nem érdemes használni. Ezért nem szeretek használt vinyót sem venni. (mondjuk nem tudom nem követtem-e el hibát, hogy most tárolásra egy Samu Ecogreen-t vettem. Nem volt WD Eco, és sürgős volt.)

Szerkesztette: mexel 2009. 05. 08. 09:52 -kor

#890 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 15:54

Hello!

A következő a problémám:
NTFS-ről konvertáltam egy meghajtót FAT32-be Partition Magic-ben. Kb 90%-nál kaptam egy hibaüzenetet: "Cross-linked files were found." Nem tudta befejezni a konvertálást.
Azóta semmi nem elérhető azon a meghajtón.
Látszanak a mappák, de nem lehet egyikbe sem belépni mert "The file or directory is corrupted and unreadable."
A Partition Magic hibakeresője ezeket találja: cross-linked files, file size does not match FAT allocation for file, one or more lost clusters are present.
Megpróbáltam visszaalakítani NTFS-re, de nem sikerült a hibák miatt. Azt írta ki a Partition Magic, hogy futtassam le a CHKDSK /F-et hibajavításra. Megtettem, elvileg ki is javította a hibákat, de továbbra sem kezeli a meghajtót és konvertálni sem tudom.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Mindenem azon a meghajtón van, nem formázhatom.

Köszi előre is, üdv!

#891 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 00:03

Idézet: x - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 15:54

Látszanak a mappák, de nem lehet egyikbe sem belépni mert "The file or directory is corrupted and unreadable."
A Partition Magic hibakeresője ezeket találja: cross-linked files, file size does not match FAT allocation for file, one or more lost clusters are present.
Megpróbáltam visszaalakítani NTFS-re, de nem sikerült a hibák miatt.

Nem tudom, nekem a Partition Magic gyári kézikönyvében az első bekezdés második sora - „Partíció konvertálása, mozgatása, felosztása, átméretezése előtt MINDEN ESETBEN KÖTELEZŐ A LEMEZELLENŐRZÉS!”

Innentől kezdve miről is beszélünk? Ha valaki használ egy programot, illene értenie hozzá (vagy elolvasni a kézikönyvet). Ha hibát követünk el, ugyan már miért ne tetéznénk rögtön egy másikkal!
A visszakonvertálás alighanem csak rontott a helyzeten, még azt is összekeverte amit az első baki után egy szakember még menthetett volna. A CHKDSK pedig már csak a hab volt a tortán.

Adatmentő programok használata javasolt (HandyRecovery, Finaldata Recovery), de előzetes manuális korrekció nélkül az eredmény meglehetősen kétséges.

Elnézést az erősebb hangért, de ez az eset legyen egy „jó példa” mindazon olvasóink számára, akik esetleg ezt a hibát még nem követték el!

Szerkesztette: pittti 2009. 05. 09. 00:07 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#892 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 10:43

Idézet: pittti - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 23:03

Nem tudom, nekem a Partition Magic gyári kézikönyvében az első bekezdés második sora - „Partíció konvertálása, mozgatása, felosztása, átméretezése előtt MINDEN ESETBEN KÖTELEZŐ A LEMEZELLENŐRZÉS!”

Innentől kezdve miről is beszélünk? Ha valaki használ egy programot, illene értenie hozzá (vagy elolvasni a kézikönyvet). Ha hibát követünk el, ugyan már miért ne tetéznénk rögtön egy másikkal!
A visszakonvertálás alighanem csak rontott a helyzeten, még azt is összekeverte amit az első baki után egy szakember még menthetett volna. A CHKDSK pedig már csak a hab volt a tortán.

Adatmentő programok használata javasolt (HandyRecovery, Finaldata Recovery), de előzetes manuális korrekció nélkül az eredmény meglehetősen kétséges.

Elnézést az erősebb hangért, de ez az eset legyen egy „jó példa” mindazon olvasóink számára, akik esetleg ezt a hibát még nem követték el!

Semmi gáz, igazad van!
Köszi, Handy Recovery-vel működik is a kimentés!

Üdv!

#893 Felhasználó inaktív   KaresB 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 12. 14:18

Sziasztok,
segítséget kérnék tisztelettel!

Maxtor DiamondMax 10 (Model: 6V320F0) 320 GB SATA 3.0Gb HDD (rajta kb 300GB-nyi .wav file) nem indul. Felpörög, amíg el nem éri a normál fordulatszámot egészséges a hangja, utána viszont elkezd kattogni. A Windows (Vista64) nem ismeri fel (próbáltam hot-swap rackben és külső, USB-s házban egyaránt).
Elektronika-cserét is próbáltam már (egy teljesen ugyanilyen, azonos hónapban gyártott példányról - annak a tartalmát persze azért lementettem - cseréltem át az elektronikát, ezzel nem is volt probléma, mindkettő működik), de a hiba változatlan: kattog és nem lehet olvasni.

Ennél többet kísérletezgetni nem akarok, szakértő tanácsoat szívesen vennék.

Előre is köszönöm!

#894 Felhasználó inaktív   KaresB 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 12. 14:42

Idézet: KaresB - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 14:18

Sziasztok,
segítséget kérnék tisztelettel!

Maxtor DiamondMax 10 (Model: 6V320F0) 320 GB SATA 3.0Gb HDD (rajta kb 300GB-nyi .wav file) nem indul. Felpörög, amíg el nem éri a normál fordulatszámot egészséges a hangja, utána viszont elkezd kattogni. A Windows (Vista64) nem ismeri fel (próbáltam hot-swap rackben és külső, USB-s házban egyaránt).
Elektronika-cserét is próbáltam már (egy teljesen ugyanilyen, azonos hónapban gyártott példányról - annak a tartalmát persze azért lementettem - cseréltem át az elektronikát, ezzel nem is volt probléma, mindkettő működik), de a hiba változatlan: kattog és nem lehet olvasni.

Ennél többet kísérletezgetni nem akarok, szakértő tanácsoat szívesen vennék.

Előre is köszönöm!

Még egy kis info, hátha kell:
- a HDD egyetlen (298GB-os) NTFS partícióként van formázva
- gyártási dátum: 2006 07 07
- nagyon keveset használtam (többnyire hot-swap rackben)

#895 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 14:46

a) eloveszed a mentest, es felmasolod az uj winchesterre (ar: uj winchester ara)
b) elviszed a Kurt kft-hez (vagy valami hasonszoruhoz) (ar: csillagos eg, gondolom legalabb szazezres, de lehet, hogy millios.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#896 Felhasználó inaktív   KaresB 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 12. 14:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 14:46

a) eloveszed a mentest, es felmasolod az uj winchesterre (ar: uj winchester ara)
b) elviszed a Kurt kft-hez (vagy valami hasonszoruhoz) (ar: csillagos eg, gondolom legalabb szazezres, de lehet, hogy millios.)

Köszönöm, de ha e két kézenfekvő lehetőség bármelyike számomra elérhető volna, nyilván nem lennék most itt :D

#897 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 16:42

Idézet: KaresB - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 14:50

Köszönöm, de ha e két kézenfekvő lehetőség bármelyike számomra elérhető volna, nyilván nem lennék most itt :D

Egy utolsó próbalehetőség, egy szektorolvasó programmal való adatmentési kísérlet.

#898 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 16:45

Tud valaki egy olyan programot, amellyel egy Samsung SP 1614C winchesteren gyári alapformázást lehet csinálni?

#899 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 16:49

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 16:45

Tud valaki egy olyan programot, amellyel egy Samsung SP 1614C winchesteren gyári alapformázást lehet csinálni?

a samsung saját gyári ES-Tool(for CD-ROM Drive) (ver.2.11)...Honlapon megtalálod bootlemezként ird ki ujrairható lemezre.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#900 Felhasználó inaktív   KaresB 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 12. 16:50

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 16:42

Egy utolsó próbalehetőség, egy szektorolvasó programmal való adatmentési kísérlet.

Laikusként feltételezem, hogy ehhez először is az kéne, hogy a rendszer egyáltalán felismerje a HDDt, vagy tévedek? Mert ez a dög már eddig se jut el.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.