HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 28. 12:35

Idézet: dihep - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 12:23

XP Black van fent, és ezt látom:
http://img23.imagesh...426/afsdffa.jpg

[off]Nem tudom, mitől black egy XP, tudtommal green és blue kiadások voltak belőle (Home és Professional), de mindegy[/off]

A GPT rendszerű partíciókat a 32 bites Windows XP-vel nem fogod sehogyan sem látni. Az egyetlen megoldás az lenne, ha átalakítanád MBR-esre a lemezt (ha jól tudom, akkor ahhoz előbb törölni kell az összes rajta lévő partíciót), akkor láthatnád XP alatt is.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#942 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 13:08

Idézet: dihep - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 13:23

...

nem lehet, hogy valamit csináltál azzal a terás vinyóval windows7 alatt?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#943 Felhasználó inaktív   dihep 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 28. 19:08

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 12:35

[off]Nem tudom, mitől black egy XP, tudtommal green és blue kiadások voltak belőle (Home és Professional), de mindegy[/off]

A GPT rendszerű partíciókat a 32 bites Windows XP-vel nem fogod sehogyan sem látni. Az egyetlen megoldás az lenne, ha átalakítanád MBR-esre a lemezt (ha jól tudom, akkor ahhoz előbb törölni kell az összes rajta lévő partíciót), akkor láthatnád XP alatt is.

ja értem

és egy 64 bites xp megoldaná a problémát?

#944 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 20:38

Igen, az is ismeri, de nem egyszerűbb konvertálni? Vagy annyira tele van a HDD, hogy nem tudod máshová tenni addig a rajta lévő adatot?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#945 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 28. 20:40

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 14:08

nem lehet, hogy valamit csináltál azzal a terás vinyóval windows7 alatt?

Kugli azt mondja, hogy az valami MACes varázslat.
Make love not Wor.

#946 Felhasználó inaktív   dihep 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 28. 21:55

Idézet: brd - Dátum: 2009. máj. 28., csütörtök - 20:38

Igen, az is ismeri, de nem egyszerűbb konvertálni? Vagy annyira tele van a HDD, hogy nem tudod máshová tenni addig a rajta lévő adatot?

félig lehet kb szóval nemnagyon^^

kösz a segítséget mégegyszer mindenkinek

#947 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 29. 15:05

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy van egy mobil rack-es, ata-s wincsim. Eddig sosem volt vele gond, többször szállítottam rajta már cuccokat. Ma is elvittem abba a gépbe, amibe eddig már sokszor, de hazaérve és a gépembe betéve, a Vista betöltésekor kiírja, hogy machine_check_exeptions és kész, kék halál. Ha kiveszem, akkor minden ok.

Ilyenkor mit lehet tenni? :confused:

#948 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 15:59

Idézet: Mercury - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 15:05

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy van egy mobil rack-es, ata-s wincsim. Eddig sosem volt vele gond, többször szállítottam rajta már cuccokat. Ma is elvittem abba a gépbe, amibe eddig már sokszor, de hazaérve és a gépembe betéve, a Vista betöltésekor kiírja, hogy machine_check_exeptions és kész, kék halál. Ha kiveszem, akkor minden ok.

Ilyenkor mit lehet tenni? :confused:

Mobil rackek ilyenek az érintkezők elfáradnak beoxidálodnak,probáld meg rákötni simán rack nélkül a vinyót, ha jó kuka a rack nem érdemes vele kínlódni mert bizonytalan.Mikor a nagy istenitett hdmi csatikat ugy gyártják hogy alkohollal kell tisztitani mert mindig érintkezőhibás lesz pár hét alatt az uj cucc gondolhatod hogy ugyanez van bármilyen surlodó csatinál is.Ha usb-s külső tápos móka akkor meg az usb kábel tört meg vagy a csati szintén esetleg a tápja.Sok fajta mobil rack létezik.

Szerkesztette: djculture 2009. 05. 29. 16:01 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#949 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 29. 16:44

Idézet: djculture - Dátum: 2009. máj. 29., péntek - 16:59

Mobil rackek ilyenek az érintkezők elfáradnak beoxidálodnak,probáld meg rákötni simán rack nélkül a vinyót, ha jó kuka a rack nem érdemes vele kínlódni mert bizonytalan.Mikor a nagy istenitett hdmi csatikat ugy gyártják hogy alkohollal kell tisztitani mert mindig érintkezőhibás lesz pár hét alatt az uj cucc gondolhatod hogy ugyanez van bármilyen surlodó csatinál is.Ha usb-s külső tápos móka akkor meg az usb kábel tört meg vagy a csati szintén esetleg a tápja.Sok fajta mobil rack létezik.

Ok, megpróbálom. Annyit csináltam eddig, hogy van egy másik rack a gépben, oda átraktam dobozostól, de ott is ez volt a gond. Úgyhogy vagy tényleg a wincsivel van a gond, vagy a doboz érintkezőivel. Megpróbálom majd még a másik rack dobozába átrakni, aztán direktbe rákötni a gépre, utána meglátom hoz e valamelyik eredményt...

#950 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 01. 15:15

Rákötöttem direktbe a wincsit, de így is kék halál... :(

Tudok valamit kezdeni vele, vagy kuka? :confused:

#951 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 15:20

Idézet: Mercury - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 15:15

Rákötöttem direktbe a wincsit, de így is kék halál... :(

Tudok valamit kezdeni vele, vagy kuka? :confused:

Ha a bios felismeri, akkor talán van esély egy keményebb gyári helyreállítóval.

#952 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 15:50

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 16:20

Ha a bios felismeri, akkor talán van esély egy keményebb gyári helyreállítóval.

A BIOS felismeri, sőt olyan is volt egyszer, hogy a Vista is felismerte, telepítette hozzá a driver-t, csak éppen nem jelent meg, mint wincsi. Az eszközkezelőben viszont ott volt.

#953 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 01. 20:55

Ez ugye nem jelent sok jót.. :Đ

Csatolt fájl:

#954 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 01. 21:13

Idézet: Warton - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 20:55

Ez ugye nem jelent sok jót.. :Đ

Rövid leszek - NEM!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#955 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 11:55

Idézet: Mercury - Dátum: 2009. jún. 1., hétfő - 16:50

A BIOS felismeri, sőt olyan is volt egyszer, hogy a Vista is felismerte, telepítette hozzá a driver-t, csak éppen nem jelent meg, mint wincsi. Az eszközkezelőben viszont ott volt.

live linux alól is meg lehet nézni a rajta levő filerendszereket. ráadásul úgy, hogy bootoláskor ugye hozzá sem ér a hdd-hez. nem mint a windows.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#956 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 02. 16:04

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 12:55

live linux alól is meg lehet nézni a rajta levő filerendszereket. ráadásul úgy, hogy bootoláskor ugye hozzá sem ér a hdd-hez. nem mint a windows.

Ma beraktam újra abba gépbe a wincsit, amelyikből kivéve itthon már elszállt a Vista, és ott simán felismerte, minden fájl rajta volt. Lemásoltam róla őket, leformáztam NTFS-re, fájlok vissza, itthoni gépbe be és megint kék halál lett belőle. Ráraktam dirketbe, kábeleket cseréltem, tápcsatit cseréltem, de semmi eredmény.

Úgy látszik 2 év után megunta a Vista szeretni ezt a winchester-t és csak a másik gépen levő XP nem hal be tőle...

#957 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 18:57

vigyazz, nem csak az oprendszer, de a gep is kulonbozott!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#958 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 02. 19:01

Idézet: Mercury - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 16:04

Úgy látszik 2 év után megunta a Vista szeretni ezt a winchester-t és csak a másik gépen levő XP nem hal be tőle...

Lehet, a winchester számára az a két gép közötti különbség, h a biosban más üzemmód van beállítva, esetleg felismerő üzemmódban az egyik rosszul saccolja meg a winchester képességeit.

#959 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 02. 19:40

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. jún. 2., kedd - 20:01

Lehet, a winchester számára az a két gép közötti különbség, h a biosban más üzemmód van beállítva, esetleg felismerő üzemmódban az egyik rosszul saccolja meg a winchester képességeit.

Igaz, hogy a két gép is különbözött, de hát eddig gond nélkül ment a különbözőség ellenére.

A bios-t sem értem, hiszen szintén azt tudnám írni, hogy eddig működött gond nélkül mindkét gépen, a bios-hoz nem lett hozzányúlva egyik gépen sem, ennek ellenére az itthoni gépen behal, a másikon meg megy, mint régen...

#960 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 17:52

Vettem egy 500GB-os Hitachi vinyót és valahogy nem tudom működésre bírni, pedig az Eszközkezelőben és a biosban is látszik. Szrintem a probléma az inicializálás hiányában van. Vlaaki tudna segíteni?

Szerk.: úgy néz ki sikerül megoldani a Sajátgép-->Kezelés opcióval. :D

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Warton 2009. 06. 10. 18:02 -kor

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50