HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   kikinda 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:13

Idézet: veris - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 22:26

Na sikerült érthetetlenül fogalmaznom. Tehát látom a másik Winchesterről indítva a kattogó winyót, de hogy mi van a particióin...? Eddig csak a homokóra.

Én szreznék egy 160GB vagy nagyobb vinyót. Megkeresném a Norton Ghost DOS változatát és floppyról bootolva áttükrözném a rossz vinyó tartalmát az újra. Régi vinyó ki, új marad.
"http://rapidlibrary.com/index.php?q=norton+ghost+8+3+dos"
:confused:

#1062 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:58

Idézet: veris - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 23:26

Na sikerült érthetetlenül fogalmaznom. Tehát látom a másik Winchesterről indítva a kattogó winyót, de hogy mi van a particióin...? Eddig csak a homokóra.

Kapcsolgasd csak sokat, hogy minél nagyobb baja legyen.
Make love not Wor.

#1063 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:59

Idézet: kikinda - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 13:13

Én szreznék egy 160GB vagy nagyobb vinyót. Megkeresném a Norton Ghost DOS változatát és floppyról bootolva áttükrözném a rossz vinyó tartalmát az újra. Régi vinyó ki, új marad.
"http://rapidlibrary.com/index.php?q=norton+ghost+8+3+dos"
:confused:

Ha már fél partíciót lát, akkor inkább getdataback. De itt nem ez lesz a nyűg, ha már kattog, akkor az már sokat nem fog olvasni.
Make love not Wor.

#1064 Felhasználó inaktív   veris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 16:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 12:59

Ha már fél partíciót lát, akkor inkább getdataback. De itt nem ez lesz a nyűg, ha már kattog, akkor az már sokat nem fog olvasni.

Az a helyzet, hogy ha erről a winshesterről indítok, akkor, mikor már majdnem bejön a kezdőlap, a kékhalál érkezik. Amikor pedig slave-ként kötöttem be, akkor van, hogy látja az egyik particiót, de van, hogy mappának látja, vagy kitesz a meghajtó jele mellé egy kérdőjelet. A lényeg, hogy abba benenni már nem tudok. Ha valamilyen program van, amely ilen feltételek mellett menteni tud, az nagyon jó lenne, de nem nagyon vagyok efelől tájékozott. nyilván az ép winchesterre kell telepíteni, és arról futtatni. Nekem úgy tűnik, mintha maga az adatár nem sérült volna, sokkal inkább a vezérlés. Kerestem hozzá való elektronikát, de még nem találtam. Ha valaki ebben tudna segíteni, jó lenne. Nem is a winyó miatt, azt úgyse merném tovább használni, de az adatok visszanyerése végett. A típus: Samsung 160 GB modellszám: SP16554N

#1065 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 18:02

Idézet: veris - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 17:02

van, hogy látja az egyik particiót, de van, hogy mappának látja, vagy kitesz a meghajtó jele mellé egy kérdőjelet. A lényeg, hogy abba benenni már nem tudok.

Írtam: getdataback

Meg másik HDD-n annyi üres hely, hogy oda kiférjen a mentés, tehát maximum 160 giga. Ha beteg a diszk, akkor akár 1 napot is reszelhet rajt, vagy többet.
Make love not Wor.

#1066 Felhasználó inaktív   veris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 05:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 18:02

Írtam: getdataback

Meg másik HDD-n annyi üres hely, hogy oda kiférjen a mentés, tehát maximum 160 giga. Ha beteg a diszk, akkor akár 1 napot is reszelhet rajt, vagy többet.

Sajnos, bár a BIOS látja, a mellé kapcsolt winyó XP-je viszont csak felváltva, hol mappaként  hol kérdőjellel megjelölt winheszterként és csak a fő particiót. Utóbb már nem látja, (még a getdataback sem), csak a BIOS. még az elektronika cserében bizakodom.

#1067 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 06:20

Idézet: veris - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 6:51

Sajnos, bár a BIOS látja, a mellé kapcsolt winyó XP-je viszont csak felváltva, hol mappaként  hol kérdőjellel megjelölt winheszterként és csak a fő particiót. Utóbb már nem látja, (még a getdataback sem), csak a BIOS. még az elektronika cserében bizakodom.

Egy olyan lemezt, ami hallhatóan mechanikai irányú problémával bír, nem lehet elektronikacserével megjavítani és a getdataback sem fogja a hibát megkerülni. A melegedő IC is arra utal, hogy még nem ment tönkre, de fokozott terhelés alatt van. Vélhetően a szervovezérlő lesz az.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1068 Felhasználó inaktív   kikinda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 08:16

Idézet: veris - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 5:51

Ismét csak a Norton Ghost DOS változatát tudom ajánlani. Alacsonyszintű hozzáférés! Aztán még bootolhatsz Linux DVD-vel is és úgy is próbálkozhatsz. Ha a BIOS látja akkor van még esélyed. (Nem M$-al)

Szerkesztette: kikinda 2009. 09. 18. 08:24 -kor

#1069 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 08:56

Idézet: kikinda - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 9:16

Ismét csak a Norton Ghost DOS változatát tudom ajánlani. Alacsonyszintű hozzáférés! Aztán még bootolhatsz Linux DVD-vel is és úgy is próbálkozhatsz. Ha a BIOS látja akkor van még esélyed. (Nem M$-al)

Az a lemez saját fizikai szintjénél is alacsonyabb? :think: Nem a M$ "kattogtatja" a fejszervót.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1070 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 18. 14:42

Idézet: kikinda - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 8:16

„Ismét csak a Norton Ghost DOS változatát tudom ajánlani. Alacsonyszintű hozzáférés!”

Ezt hol olvastad? Szerintem (és Peter Norton szerint is) a Ghost igenis file szintű másoló. Ghostoljál nyugodtan egy merevlemezt, és pontosan fogja mutatni mikor melyik állományt másolja.

Amire gondolsz, az a tényleges alacsonyszintű fizikai másolás, szakzsargonban tükrözés. Hát sajnos ez az, amit meglehetősen drága hardwer nélkül, szoftveresen nem lehet megcsinálni. Legalább egy PC3000 kell hozzá (meg persze az Acelab programjai).

Veris winyója még ebben reménykedhet, tükrözés esetén ugyanis nincs állandó seek - a fej szektorról szektorra, trackról trackra lépve mindent átmásol (még a fizikai hibák sem tudják kiakasztani). Ez meglehetősen időigényes, egy 80 Gigás winyó esetén a hibák számától függően 3 - 30(!) óra is lehet. Mentettem már 160 Gigás Maxtor winyót egy teljes hétig.
Viszont nagyon kímélő üzemmódban dolgozik, tehát egy más módon teljesen olvashatatlan winyót is jó eséllyel lehet tükrözni, majd az adatokat a tükörről helyreállítani. Persze ennek kemény ára van (kérdezzétek csak meg a Kürt-öt!).

Veris-nek meg ajánlom, hogy a betegét ne kínozza (eredményt úgy sem tud elérni), minél előbb megfelelő felkészültségű szakemberhez juttassa el. Ilyen winyó kínzása csak azt eredményezi, hogy még a hozzáértő sem fog tudni róla menteni. Pár felesleges indítás is ronthat az állapotán.

Szerkesztette: pittti 2009. 09. 18. 14:47 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1071 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 20:28

van ugye ez a 80as sata sams winyóm.  sams mo 80as szám felhív, mondom tényállás az, hogy papper nuku mert elveszett, vásárlás helye megszűnt, helyét felszórták sóval. "Mi sajnos akkor nem tudunk segíteni." kösszépen... RMA móka szerint gar még van 2011 júniusig. ötlet hogy mégis mit kezdjek vele?
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1072 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 20:42

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 20:28

van ugye ez a 80as sata sams winyóm.  sams mo 80as szám felhív, mondom tényállás az, hogy papper nuku mert elveszett, vásárlás helye megszűnt, helyét felszórták sóval. "Mi sajnos akkor nem tudunk segíteni." kösszépen... RMA móka szerint gar még van 2011 júniusig. ötlet hogy mégis mit kezdjek vele?

Az „RMA móka” pontosan leírja hogy milyen csomagolással (antisztatikus zacsi + körben 5 cm hungarocell + keménypapír doboz + RMA cimke) kell, biztosítással, a lapon megadott koreai címre elküldened.

#1073 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 21:10

Idézet: pittti - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 20:42

Az „RMA móka” pontosan leírja hogy milyen csomagolással (antisztatikus zacsi + körben 5 cm hungarocell + keménypapír doboz + RMA cimke) kell, biztosítással, a lapon megadott koreai címre elküldened.

süti! csak nem csináltam végig. a téma egy holland címet adott meg, hétfőn oda lesz feladva.

#1074 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 23:32

laza másfél óra alatt becsomagoltam  :Đ

gyári műanyag tok, + vastag kemény szivacs, + 3 réteg karton, végül csomagolópapír, ráragasztva a kért papír. csak meg fog felelni a kis hollandusnak...

Szerkesztette: DGabor_ 2009. 09. 18. 23:33 -kor

#1075 Felhasználó inaktív   barcikaikampi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 22. 14:22

üdvözöllek titeket.

nagy bajban vagyok és segítség kellene.

van egy samsung 250gb ata vinyóm.... eddig hibátlan rendszer vinyó volt.

másrészt van egy panasonic dvd rw + vinyó ( 160gb samsung ) asztali combóm.

a combóba megfeküdt a vinyóm ( 160gb samsung )... próbáltam beletenni maxtor, ibm, stb..... vinyókat, de nem ismerte fel.. na mindeggy nem is ez a gondd....

na... gondoltam a 250es vinyómat beledobom hogy tudjam minden rendben van e amúgy.... faszául felismerte stb..... be is indul stb.....

IGEN ÁM !!!!!!!

azóta egy számítógép bios-a sem látja !!!!!!

Hiába teszem bármilyen gépre..... meg sem nyikkantják..... fel sem pörög stb..... és nem látja a bios....

DE !!!! A combóba azonnal felpörög és jó minden !!!!!!

----------------------------------------------------------------------

Feltettem sima atx es tápra.. se kép se hang.....

próbáltam usb-s rack el...gondoltam az xp hátha nyög valamit....ez sem jött be

MERT UGYE NEM PÖRGETI FEL SEMMI !!!!!

---------------------------------------------------------------------------------

elvileg következők lehetnek ha jóltudom:

beleírt a nyomorúlt combó a vinyó agyába: és csak is akkor indul el amikor erre parancsot kap ( mivel ott állandó tápon van...de mégis tudja ki-be kapcsolgatni )

2: a combóba a bios feszűltség nem 3v hanem 10v ezzel az elektronikán elkűldött valamit.

elektronika cserén kívül van valakinek érdemi ötlete ? nagyon megköszönném mert értékes adataim vannak a vinyón.

Ami fontos !!!! a combóba mint írtam, rendesen működik !!!!!

Előre is köszönöm

#1076 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 22. 15:27

„Feltettem sima atx es tápra.. se kép se hang.....”  Önmagában hiába teszed fel, a tápot be is kellene kapcsolni.

1, bele nem írhatott az „agyába”, legfeljebb leformázta a saját speciális formátumára - ebben az esetben a rajta lévő adatoknak annyi.

2, Miféle „Bios” feszültség? A Combo tápcsatiján ugyanúgy +12 és +5 Volt van.

3, Egy Samsung winyón az elektronika cseréjével semmire sem mész. A rajta lévőt kell megjavítani (ha lehet), viszont pontos kimérést csak egy pár emberke tud megcsinálni ebben az országban. Már a kapcsolási rajz beszerzése is nehéz, a variációkról nem is beszélve.

Jómagam arra hajlok hogy ott valami tápellátási gond lesz, de pontos vizsgálat nélkül minden csak találgatás.

Viszont ha tényleg fontosak az adataid, akkor otthoni módszerekkel ne nagyon kínozd, mert hamarosan csak egy veszélyes hulladék lesz belőle!

Szerkesztette: pittti 2009. 09. 22. 15:31 -kor

#1077 Felhasználó inaktív   barcikaikampi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 05:49

Üdvözöllek.

Nem ilyen gondd van, te sem jól látod.....

Már azóta kiderűlt.....atírta a combó a biosát a vinyónak ( mondom a combóba kifogástalanul működik )
ez egyfajta védelmi rendszer a combóknál....hogy ami benne van vinyó...azt ne tudd lementeni számítógépre..... hálistennek úgynézki még nem nyúlt a fájlrendszerhez....csak a biost írta át.

igen ám......

de azt addig nem lehet frissíteni amíg nemtudom felpörgetni...mert valamiféle idekábelen érkező jelre indul el.....

szóval most keresek elektronikát....kicserélem...... beindulni biztos befog az új elektronikával és biossal.... az már más kérdés hogy lessz 2% hiba a felületen..... de ha szerencsém van akkor nem lessz gondd.

ui: atx es tápra ha ráteszed a 250 samsunjg felpörög..... már azóta nem mióta a combóba volt.

számítógépnél is úgy viselkedik mint ha egy doboz cigit dugnál rá... valamiféle parancsra vár hogy elindúljon.

másnak valami ötlete ?

#1078 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 06:47

Idézet: barcikaikampi - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 5:49

Üdvözöllek.

Elvileg a Bios frissíthető és nem függvénye annak, h forog-e a tányér.
A honlapjukról letölthető egy gyári teszt és formázóprogram (még nem használtan, más fórumtárs már igen).
Az öreg winyóknál volt egy jumperelhető factory állás (nem tom, ezen van-e).
Anno nézegettem az ATA felületet. Valószínüleg a cable select lábat húzza fel, vagy le. Elvileg kimérhető, h mit tesz a combo (melyik lábat cseszteti).
Nem lennék meglepve, ha a combo nemcsak a biost írta volna át hanem megcsinálva a saját fájlrendszerét, szétcseszte volna a FAT-ot is.
Kíváncsian várom a fejleményeket.

#1079 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 07:07

Idézet: barcikaikampi - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 6:49

Üdvözöllek.

Nem ilyen gondd van, te sem jól látod.....

Már azóta kiderűlt.....atírta a combó a biosát a vinyónak ( mondom a combóba kifogástalanul működik )
ez egyfajta védelmi rendszer a combóknál....hogy ami benne van vinyó...azt ne tudd lementeni számítógépre..... hálistennek úgynézki még nem nyúlt a fájlrendszerhez....csak a biost írta át.

igen ám......

de azt addig nem lehet frissíteni amíg nemtudom felpörgetni...mert valamiféle idekábelen érkező jelre indul el.....

szóval most keresek elektronikát....kicserélem...... beindulni biztos befog az új elektronikával és biossal.... az már más kérdés hogy lessz 2% hiba a felületen..... de ha szerencsém van akkor nem lessz gondd.

ui: atx es tápra ha ráteszed a 250 samsunjg felpörög..... már azóta nem mióta a combóba volt.

számítógépnél is úgy viselkedik mint ha egy doboz cigit dugnál rá... valamiféle parancsra vár hogy elindúljon.

másnak valami ötlete ?

A lemez felpörgetése egy szabványos ATA parancson keresztül zajlik. Ezt a parancsot az alaplap rendszerint kiadja az eletronikának.
Amúgy meg a kezelési könyv nem említi, hogy a merevlemez másolásvédett? Jogilag kicsit érdekes dolog, hogy egy akármilyen asztali DVD-felvevő gép miért piszkál bele egy lemez gyári firmware-ébe.

#1080 Felhasználó inaktív   barcikaikampi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 07:48

Üdv.

Sajnos átírta....  és onnantól csak ő látja....

Most megyek egy ugyan ilyen vinyóért.... átteszem az elektronikát.....beindúlni biztos befog, illetve felpörögni... az hogy aztán mi lessz..... nemtudom.... de legalább szoftveresen tudok hozzányúlni.... mert így teljesen halott.

gondoljatok bele.... kaptok egy ilyen vinyót ami ezt csinálja..... 100ból 99 ember azt mondaná hogy ez csutka halott....holott nem az, csak nem számítógép kompatibilis biossal van ellátva.

HIHETETLEN !!!!

Jól kicsinált :(

Életem munkája van a samsungon, 40ezer fotó árúkészlet stb...

na, befogok számolni mit hozott az elektronika csere....

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.