Idézet: kikinda - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 8:16
Ismét csak a Norton Ghost DOS változatát tudom ajánlani. Alacsonyszintű hozzáférés! Aztán még bootolhatsz Linux DVD-vel is és úgy is próbálkozhatsz. Ha a BIOS látja akkor van még esélyed. (Nem M$-al)
„Ismét csak a Norton Ghost DOS változatát tudom ajánlani. Alacsonyszintű hozzáférés!”
Ezt hol olvastad? Szerintem (és Peter Norton szerint is) a Ghost igenis file szintű másoló. Ghostoljál nyugodtan egy merevlemezt, és pontosan fogja mutatni mikor melyik állományt másolja.
Amire gondolsz, az a tényleges alacsonyszintű fizikai másolás, szakzsargonban tükrözés. Hát sajnos ez az, amit meglehetősen drága hardwer nélkül, szoftveresen nem lehet megcsinálni. Legalább egy PC3000 kell hozzá (meg persze az Acelab programjai).
Veris winyója még ebben reménykedhet, tükrözés esetén ugyanis nincs állandó seek - a fej szektorról szektorra, trackról trackra lépve mindent átmásol (még a fizikai hibák sem tudják kiakasztani). Ez meglehetősen időigényes, egy 80 Gigás winyó esetén a hibák számától függően 3 - 30(!) óra is lehet. Mentettem már 160 Gigás Maxtor winyót egy teljes hétig.
Viszont nagyon kímélő üzemmódban dolgozik, tehát egy más módon teljesen olvashatatlan winyót is jó eséllyel lehet tükrözni, majd az adatokat a tükörről helyreállítani. Persze ennek kemény ára van (kérdezzétek csak meg a Kürt-öt!).
Veris-nek meg ajánlom, hogy a betegét ne kínozza (eredményt úgy sem tud elérni), minél előbb megfelelő felkészültségű szakemberhez juttassa el. Ilyen winyó kínzása csak azt eredményezi, hogy még a hozzáértő sem fog tudni róla menteni. Pár felesleges indítás is ronthat az állapotán.
Szerkesztette: pittti 2009. 09. 18. 14:47 -kor