HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 09. 20:00

Idézet: pittti - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 20:02

„Az az ötletem volt, hogy feltérképezem a hibás részt és annak a kivételével leklónozom”

Rossz válasz - a teljes merevlemezt kell klónozni a hibákkal együtt.

Jó, de ha a bad sectoroknál, sectoronként fél percig kattog?

#1182 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 20:38

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 20:00

Elmondták: Minden bekapcsolás ajándék egy ilyen winyónál.
Bármely tesztelés többet vesz el az életéből, mint egy egyszeri adatmentés a kattogásával.
Ezért, ha bármi baj van, első az azonnali adatmentés egy célprogrammal.
Bármely további szórakozás, megmentési kísérlet csak ezekután következik.

#1183 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 21:23

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 20:00

Az, hogy Te nem tudod megcsinálni, nem jelenti azt hogy egy adatmentő szakember sem tudja. (persze ha a szomszédék pistikéje fél napig nyúzta - aki pedig nagyon ért ám hozzá! - akkor már lehet hogy az sem)

Ez a téma már számtalanszor ki lett tárgyalva - az amatőr, hozzá nem értő, erőltetett javítási kísérletek kivétel nélkül nagyobb kárt okoznak mint az elsődleges hiba! Ha pedig valaki a szakember munkáját drágának tartja, az ne mentessen - mondjon le az adatairól.

A sikeres mentés esélye akkor a legnagyobb, ha a tulaj nem a szomszédhoz, nem egy számítógépes szervizbe, hanem első kézből a megfelelő helyre juttatja el. Tudom hogy ez felzúdulást vált ki, de egy átlagos szerviztechnikusi, esetleg rendszergazdai szakismeret ide messze nem elegendő!

Több, esetenként tíz évet meghaladó gyakorlat, speciális drága eszközök, és igen - néha egy kis szerencse is kell egy sikeres mentéshez. És még így is beleszaladhat az ember olyanba amivel nem boldogul - ekkor az a legfontosabb, hogy az eredeti állapoton lehetőleg ne rontson (ne vegye el az esélyt), hanem a legmegfelelőbb, legfelkészültebb helyre irányítsa az ügyfelet.

Gyula2222: maximálisan egyetértek!

Szerkesztette: pittti 2009. 11. 09. 21:34 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1184 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 21:38

Idézet: pittti - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 22:23

Az, hogy Te nem tudod megcsinálni, nem jelenti azt hogy egy adatmentő szakember sem tudja. (persze ha a szomszédék pistikéje fél napig nyúzta - aki pedig nagyon ért ám hozzá! - akkor már lehet hogy az sem)

Ez a téma már számtalanszor ki lett tárgyalva - az amatőr, hozzá nem értő, erőltetett javítási kísérletek kivétel nélkül nagyobb kárt okoznak mint az elsődleges hiba! Ha pedig valaki a szakember munkáját drágának tartja, az ne mentessen - mondjon le az adatairól.

A sikeres mentés esélye akkor a legnagyobb, ha a tulaj nem a szomszédhoz, nem egy számítógépes szervizbe, hanem első kézből a megfelelő helyre juttatja el. Tudom hogy ez felzúdulást vált ki, de egy átlagos szerviztechnikusi, esetleg rendszergazdai szakismeret ide messze nem elegendő!

Több, esetenként tíz évet meghaladó gyakorlat, speciális drága eszközök, és igen - néha egy kis szerencse is kell egy sikeres mentéshez. És még így is beleszaladhat az ember olyanba amivel nem boldogul - ekkor az a legfontosabb, hogy az eredeti állapoton lehetőleg ne rontson (ne vegye el az esélyt), hanem a legmegfelelőbb, legfelkészültebb helyre irányítsa az ügyfelet.

Gyula2222: maximálisan egyetértek!

Abszolút nem zúdulok fel és azt is tiszteletben tartom, hogy ez egy más szakterület. A fent említett ügyfélnek is, első körben, adatmentő céget javasoltam..

#1185 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 22:36

Idézet: djculture - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 9:12

ha nemvolt hűtve necsodálkozzál.Maxtorokat hűteni kötelező másként kipurcannak.Mondjuk ha még pörög és fémes hangot se ad ki akkor legalább a fej nem tapadt le ami ezeknél szokás.

Nekem a wd-k is fújva vannak. Szeretik is, mennek is faszányosan.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1186 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 10:20

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 13:59

Nekem mikor nemrég a remek WD Green winyóm meghalt a Stellar Phoenix progira esküdött valaki hozzáértő. Megmondom őszintén, sokkal jobbnak nem tűnt, mint a vetélytársak, de egy próbált talán megér neked.

Sajnos ha raid0-t használsz, akkor számolni kell azzal, hogy az adatvesztés esélye duplázódik.

köszönöm, annyit javult a helyzet -gondolom a proginak köszönhetően-, hogy valamilyen módon már a win is látja a kötetet.
de amint elkezdek róla másolni, sajna akkor is lefagy..
Stellar pedig (mivel a rendszerpartíció nem a javításra szoruló, hanem nála nagyságrenddel kisebb) nem hajlandó másolni helyhiányra panaszkodva (persze a célon van elég hely -hamár az ember fileszervert üzemeltet, akkor használja is anna előnyeit   :D )
szóval megpróbáltam a környezet változók mindegyikét a fileszerverre irányítani, de ez sem segített
a programban meg nem találtam olyan finom opciókat, mint a GDB-nél, így gondolom az teszi az ideiglenes sz@rjait a piciny c-re.

Az jutott még eszembe (figyelembe véve, hogy random időközönként fagy le a gép a mentésnél) van olyan másoló progi, ami (nem kell adatmentő legyen) fagyás utáni restartnál ugyanonnan tudja folytatni a másolást? (mint a torrentes progik, csak a lassú net kihagyásával közvetlen kábellel)

Szerkesztette: stephan_derrick 2009. 11. 10. 10:21 -kor

"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#1187 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 14:48

a free download manager éppen erre való  :bolond:
:D

#1188 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 15:24

végre megvan minden adat  :D
majd' 3 hét alatt sikerült 500 GB exraid0-ban

volt egy írás, hogy minnél tovább hajtunk egy haldokló merevlemezt, annál kisebb az esély..
hát ez igaz, mára alig olvasható rajta valami.. és ezt már a stellar és a GetDataBack sem látja..
még szerencse, hogy az utolsó fájlok között volt az a 2 (3x és 4y GB-os), amit utoljára akartam kimenteni..

na, megyek inni!!!!

:beer: 

#1189 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 11. 12. 19:08

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 15:24

majd' 3 hét alatt sikerült 500 GB exraid0-ban

Te én itt csak 2 nap eltérést látok a  dátumban:D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1190 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 19:51

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 19:08

Te én itt csak 2 nap eltérést látok a  dátumban:D

:D ..hát azért nem fordulok a fórumhoz mindjárt az első percben..  :D

..csak mikor már szorul a t.köm :D

#1191 Felhasználó inaktív   kompi62 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 13. 22:25

Sziasztok!
Nem tudom, hogy tud-e valaki segíteni? Ellőttem egy Samsung SP2504C S-Satás 250 Gb-s winyónak az elektronikáját, illetve, egy elvileg cserélhető alkatrészt, egy fekete téglatest alakú (szerintem dióda, esetleg kondi) 636 látszik rajta, de felrobbant. A tápcsatlakozótól kb 15 mm-re van a téglalapu Samsung IC utolsó lába felől. Nagyon megköszönném, ha valaki meg tudná írni, hogy milyen alkatrész és lehet-e helyettesíteni.Próbálok a panelról egy képet mutatni.

Csatolt fájl:

#1192 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 14. 00:09

Idézet: kompi62 - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 22:25

... ha valaki meg tudná írni, hogy milyen alkatrész ...

Zener dióda - a Cache memória pozitív ágában van. Ha átment rajta a feszültségcsúcs, akkor annyi.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1193 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 14. 07:54

Idézet: kompi62 - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 22:25

Sziasztok!
Nem tudom, hogy tud-e valaki segíteni? Ellőttem egy Samsung SP2504C S-Satás 250 Gb-s winyónak az elektronikáját,

..és ilyenkor mi a hibajelenség?
(mármint nekem is ilyen van, és a fent olvasató sikeres adatmentés után nem tudom megformázni, mert "hibás a lemez")
a kártya a tömböt még összerántja, de aztán nem tudom másra használni..

#1194 Felhasználó inaktív   Mc77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 15. 11:55

Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával:

Adott egy darab sata merevlemez, két partícióval, a rendszeren két telepített windows xp-vel.
Az alapértelemzett windows használata tünetmentes volt, de amikor a boot menüben a másikat választottam, a checkdisk program köszönt be, hogy ellenőrizni kell a másik particót (nem-rendszer), és nekiállt az "Arva fajlrekordszegmens törlése" müveletek elvégzésének. Mivel kezdett gyanúsan elhúzódni a dolog, újraindítottam a gépet az alapértelmezett windows-zal, ekkor már a chekdisk az "Indexbejegyzés beszúrása $0 indexbe, a következo fájlban: 25." művelettel próbálkozik sikertelenül. A checkdisk kihagyásával a windows betöltése után a partíció és annak tartalma látszik, de egyes fájlok sérültek.

A kérdésem az lenne, hogy van-e mód visszaállítani az eredeti állapotot, vagy könyveljem el az adatvesztést, és mentsem, ami menthető? A rendszer-visszaállítást a napokban kapcsoltam ki..
/ a gép használtan, ebben az állapotában került hozzám, így sikerült belefutnom a problémába/

Segítségeteket köszönöm előre is.

#1195 Felhasználó inaktív   Mc77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 15. 17:26

Idő hiányában helyreállító konzolból a "chkdsk /p /r" segített végül.

#1196 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 15. 19:08

Nekem mege gy Hitachi notivinyó mukkant meg, elment a tápfesz, amikor épp illesztőprogramot telepített frissen átrakott gépen, aztán utána 0xED, mondom fájlrendszer sérült. Aha. Chkdsk talál hibát, de helyrehozhatatlan hiba üzenettel megáll. Partíció nem törölhető, mert "nincs engedélyezve a partíció", formázás nem fejezhető be. SMART ép, DFT szerint a lemez 100%-os, semmi hibás szektor, HDD regenerator sem talál hibát, de ha MBR-hez akarok nyúlni, akkor a DFT is hibaüzenetet dob (0x75). Amúgy adatot lehetett simán menteni róla, betűjelet kap, partíció nem felismerhető, diskprobe sem képes írni a lemezre.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1197 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 15. 19:14

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 15., vasárnap - 19:08

Nekem mege gy Hitachi notivinyó mukkant meg,

Amúgy adatot lehetett simán menteni róla, betűjelet kap, partíció nem felismerhető, diskprobe sem képes írni a lemezre.

Linux bootCD, cat /dev/zero > /dev/hda

Oszt menjen.
Make love not Wor.

#1198 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 15. 19:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 15., vasárnap - 19:14

Linux bootCD, cat /dev/zero > /dev/hda

Oszt menjen.

DFT, HDD regenrerator nem tud alacsony szinten hozzászólni, akkor majd pont a linux?

#1199 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 15. 21:11

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 15., vasárnap - 19:17

DFT, HDD regenrerator nem tud alacsony szinten hozzászólni, akkor majd pont a linux?

Mivel egyiket sem használtam, így nem tudom, én mindig linuxolok, ha gyilkolni kell.
Make love not Wor.

#1200 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 23:14

mi lehet a gond, ha egy sil 3x12 raid0 esetén, se win se linux nem tud formázni semmire csak 8kb stripe size esetén, pedig 512 volt eddig??

a vezérlő kakált be vagy a lemezek egyike??

Szerkesztette: stephan_derrick 2009. 11. 16. 23:14 -kor

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.