HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   H0PE 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 17. 10:12

Segittség!

(igen, még próbálom olvasgatni ezt a topicot és infót gyűjteni magamtól is, de tű a szénakazalban egyenlőre).

A gond:
Haver átjött tegnap, gépe behalt. Raid vezérlős régi gép, installhoz kellett raid telepítő, floppy-m nincs, ergo kulso vinyon at masoltam az o gepen floppy-ra a raid vezerlohoz a cumot. Mikor mar ment a telepites, menet kozben gondoltam lehuzom az usb-s vinyom, gondoltam nincs hasznalatban a telepites alatt (sem) meg elotte sem volt mar.

Hiba volt, mert ahogy atdugtam a sajat gepembe, aszonta nincs megformazva. ;( Es olyan adatok vannak rajta amit vagy fel honapig toltottem netrol, 80GBos install, irto ritka cucc.

Mondanatok valami megoldast amivel vissza lehet allitani a serult es lathatatlan particiot TUTIRA?

Semmi nem irt ra a vinyora egyenlore, nem formaztam meg, nem valtoztattam semmit. Linux alatt futtattunk par tesztet, nem nagyon mondtak semmi ertelmeset, valami olyasmi volt hogy serult ntsf particiot lat, de ennyi.

Nagyon fontos lenne valahogy visszahozni a programot, addig nem formazom meg nem nyulok hozza mig nem lesz vele valami szoval ez a resze tuti.

Nagyon varom a csodat tolletek ti mindig okosakat tudtok mondani!
H0PE

#1202 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 12:22

Idézet: H0PE - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 10:12

Segittség!

(igen, még próbálom olvasgatni ezt a topicot és infót gyűjteni magamtól is, de tű a szénakazalban egyenlőre).

A gond:
Haver átjött tegnap, gépe behalt. Raid vezérlős régi gép, installhoz kellett raid telepítő, floppy-m nincs, ergo kulso vinyon at masoltam az o gepen floppy-ra a raid vezerlohoz a cumot. Mikor mar ment a telepites, menet kozben gondoltam lehuzom az usb-s vinyom, gondoltam nincs hasznalatban a telepites alatt (sem) meg elotte sem volt mar.

Hiba volt, mert ahogy atdugtam a sajat gepembe, aszonta nincs megformazva. ;( Es olyan adatok vannak rajta amit vagy fel honapig toltottem netrol, 80GBos install, irto ritka cucc.

Mondanatok valami megoldast amivel vissza lehet allitani a serult es lathatatlan particiot TUTIRA?

Semmi nem irt ra a vinyora egyenlore, nem formaztam meg, nem valtoztattam semmit. Linux alatt futtattunk par tesztet, nem nagyon mondtak semmi ertelmeset, valami olyasmi volt hogy serult ntsf particiot lat, de ennyi.

Nagyon fontos lenne valahogy visszahozni a programot, addig nem formazom meg nem nyulok hozza mig nem lesz vele valami szoval ez a resze tuti.

Nagyon varom a csodat tolletek ti mindig okosakat tudtok mondani!

Megsérült (vagy törlődött) a partíció azonosítója, hexaeditorral a 07 értéket írd vissza.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1203 Felhasználó inaktív   BYU_Fan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 19. 12:08

Sziasztok, nemrégen tértem át Vistáról, Windows 7-re a merevlemez partíciók formázását a telepítési ablakban végeztem el. A start menü, minden program fülnél feltűnt egy telepített program ikonja ami még a formázás előtt volt telepítve a rendszeren. Azért kérdem, hogy valaki hallott-e ilyenről, illetve ez a lemez élettartamának végét jelzi-e?

#1204 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 13:14

Idézet: BYU_Fan - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 12:08

Sziasztok, nemrégen tértem át Vistáról, Windows 7-re a merevlemez partíciók formázását a telepítési ablakban végeztem el. A start menü, minden program fülnél feltűnt egy telepített program ikonja ami még a formázás előtt volt telepítve a rendszeren. Azért kérdem, hogy valaki hallott-e ilyenről, illetve ez a lemez élettartamának végét jelzi-e?

normális adatmegsemmisítő 'formázás'-ra nem a win-t használjuk..
killdisk progi, utána valami egyébbel lehet normálisan (főleg hatékonyan) partícionálni és formázni pl. PowerQuest egyes termékei...
ezek után garantáltan nem lesz ott semmi maradvány..
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#1205 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 11:59

Na ez most érdekes. Ubuntu alatt lévő palimpsest nevű HD figyelő és a hdsentinel (windows és linux-os is) szerint is hibás a vinyó. Lefuttattam egy HDTune-t ami bad mentesnek mondta. Lement egy HD regenerator scan és az is hibátlannak mondta.

Na akkor most mi van? Kicsit furcsán particionálta a W7 a disket. Lehet, hogy ez bezavar nekik?
320GB-os Samsung notebook vinyóról van szó.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1206 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 12:25

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 11:59

Na ez most érdekes. Ubuntu alatt lévő palimpsest nevű HD figyelő és a hdsentinel (windows és linux-os is) szerint is hibás a vinyó. Lefuttattam egy HDTune-t ami bad mentesnek mondta. Lement egy HD regenerator scan és az is hibátlannak mondta.

Na akkor most mi van? Kicsit furcsán particionálta a W7 a disket. Lehet, hogy ez bezavar nekik?
320GB-os Samsung notebook vinyóról van szó.

Current Pending sector és Reallocated Sector? Az megmondja, bades-e.

#1207 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 14:33

nos, lehet hogy a régi 200gb-os wd vinyóm meg akar halni, csak a gond hogy azon van minden doksim évekre visszamenően.

ha be van dugva akkor a bios megáll, ha mivel sata és út közben dugom be meg próbálja beolvasni de nem sikerül....

korábban 1-2x csinálta a vista hogy elkezdte nem látni, de véletlenszerűen.

mit tudok csinálni? hiren's boot cd-ről próbáljak meg valami diagnosztikát futtatni?  :confused:
szerk.: illetve futtatnék csak a boot képernyőn ugye nem jutok túl ha be van dugva...meg van amikor iszonyatosan kerreg is ilyenkor  :rolleyes:

Szerkesztette: MarKinG 2009. 11. 21. 14:33 -kor

A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1208 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 15:44

Idézet: MarKinG - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 14:33

...meg van amikor iszonyatosan kerreg is ilyenkor

Kínozzad csak minél tovább, nehezítsed annak a dolgát aki majd utánad menteni akar róla. (bár a Te zsebedre megy a dolog)

Nem lenne egyszerűbb rögtön szakemberhez vinni? Házilag maximum falidíszt fogsz belőle csinálni.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1209 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 16:24

Hdd, harom particio volt rajta, utolso delete, az igy mar masodikka valt eredetileg kozepsore ment egy resize (extend a torolt particio meretevel), majd a ket maradek particio egyesitese volt a feladat egy menetben partition magic 8-ban. Ment, ment, mendegelt, majd ugy 3/4 uton dobott egy Error 1520: External attribute header mismatch hibauzenetet. Gugliztam, ott azt mondjak, hogy ckhkdsk /f kene neki, csak azt ugy nehez, ha nincs betuje a meghajtonak ;) Mentes nincs rola, de semmi extra nincs rajta. Van valami egyszeru megoldas, vagy menjek neki getdataback-kel, es kapjam le azt a par file-t, ami valoban kell rola?

Szerkesztette: asdf 2009. 11. 21. 16:25 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1210 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 18:07

Furcsa. Lenyomtam egy mély formázást a samsung saját programjával. Azt mondta inden ok. Ennek ellenére egyre több a bad sector... Elindult az elhalálozás felé a vinyó?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#1211 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 18:42

már hoembernél van, holnap kiderül menthetőek-e az adatok, drukkoljatok  :up:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1212 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 14:34

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 18:07

Furcsa. Lenyomtam egy mély formázást a samsung saját programjával. Azt mondta inden ok. Ennek ellenére egyre több a bad sector... Elindult az elhalálozás felé a vinyó?

Nekem közbn megoldódott a problémám..
nem hdd és nem vezérlő hiba..
ez már akkor gyanus lett, mikor a hdtune nem jelzett hibát.
kicsit félrevezető volt, hogy csak a legkisebb mérettel lehetet csíkozni, de ez lehetett volna fordítva is..
az ok csak annyi, hogy először a legnagyobb 512 kB-ossal kezdtem, és mire 'bemelegedett' éppen a legkisebbig jutottam a próbálkozásban. Ha a legkisebbtől kezdtem volna, akkor nyilván az 512 kB-nál lett volna sikerélményem..

szóval az alaplap szivat

sajna a pci slotok közül csak néhány működik.. azok is csak 1/2-1 óra használat után, a többi full halott.
és mivel a sata vezérlő pci-függő..
átrakva másk gépbe, minden ment frankón... így már meg is rendeltem az "új" alaplapot  :D
ez még mindig a legolcsóbb eset  :respect:

#1213 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:19

A szervizekben (pl. Dell szerviz) mivel csekkolják a HDD-ket?

Mert nekem a hdsentinel és a palimpsest (linux) hibáét ír, de a HDTune és a HD regenerator nem jelez semmit. Illetve a Samsung saját szoftvere sem jelez hibát.

Beviszem és a végén visszaadják, hogy jó, akkor a hajamat tépem.. (ami úgyis kevés.. :D)

#1214 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:45

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:19

Illetve a Samsung saját szoftvere sem jelez hibát.

Beviszem és a végén visszaadják, hogy jó, akkor a hajamat tépem.. (ami úgyis kevés.. :D)

Ja én is igy voltam a döglődő 30 áthelyezett szektoros vinyóra is azt irta a samsung progi hogy tökéletes.A hdd sentinel amit kiirt /30 áthelyezett szektor és a kondició rohamosan romlik blabla/azt mellékeltük hozzá hogy a nagykernél tudják mi a pálya vele.Azóta kaptam is egy újat.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1215 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 08:37

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 18:07

Nem válaszoltál a kérdésemre továbbra se.

#1216 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 23. 08:51

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 21:19

akkor a hajamat tépem.. (ami úgyis kevés.. :D)

Az ész nem tűri a hajat :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1217 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 09:00

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 13:14

normális adatmegsemmisítő 'formázás'-ra nem a win-t használjuk..
killdisk progi, utána valami egyébbel lehet normálisan (főleg hatékonyan) partícionálni és formázni pl. PowerQuest egyes termékei...
ezek után garantáltan nem lesz ott semmi maradvány..

És mégis mi a baj a Windows partíciókezelőjével, meg formázójával? Az a 100MB fáj, amit rendszerindítóterületnek (mellesleg elég okosan) fenntart?

Az is elég biztos konkrétan, hogy egy formázás során "ottmaradó" adat nem kerülhet vissza fizikailag ugyanoda, ugyanabba a mappaszerkezetbe és főleg regisztrációs adatbázisba, ahol előtte volt. Az NTFS fájlrendszer adottságai miatt erre nem képes, ugyanis a láncolt lista jellegű és indexelt felépítésben. Mellesleg a formázás, mint olyan, nem adatmegsemmisítésről szól, hanem egy új fájlrendszer-struktúra létrehozásáról és adatolvasási tesztről.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1218 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 09:03

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 14:34

Nekem közbn megoldódott a problémám..
nem hdd és nem vezérlő hiba..
ez már akkor gyanus lett, mikor a hdtune nem jelzett hibát.
kicsit félrevezető volt, hogy csak a legkisebb mérettel lehetet csíkozni, de ez lehetett volna fordítva is..
az ok csak annyi, hogy először a legnagyobb 512 kB-ossal kezdtem, és mire 'bemelegedett' éppen a legkisebbig jutottam a próbálkozásban. Ha a legkisebbtől kezdtem volna, akkor nyilván az 512 kB-nál lett volna sikerélményem..

szóval az alaplap szivat

sajna a pci slotok közül csak néhány működik.. azok is csak 1/2-1 óra használat után, a többi full halott.
és mivel a sata vezérlő pci-függő..
átrakva másk gépbe, minden ment frankón... így már meg is rendeltem az "új" alaplapot  :D
ez még mindig a legolcsóbb eset  :respect:

Egy wd40-es kezelés még olcsóbb lett volna, de próbának legalábbis érdemes még vásárlás előtt, de lehet, hogy pl. a déli híd kontakthibázott, az mondjuk egy alsókategóriás lap árába kerül a szervizben.

#1219 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 10:48

Idézet: stol - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 8:37

Nem válaszoltál a kérdésemre továbbra se.

Este megnézem. Illetve néztem, de nem emlékszem mit írt rá.

Most már ott tartok, hogy 2400 körüli a bad sector-ból 2100 helyrehozhatatlan....

De este majd megírom a pontos adatot...

#1220 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 11:09

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 9:00

Mellesleg a formázás, mint olyan, nem adatmegsemmisítésről szól,

na, ezért raktam idézőjelek közé  ;)

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.