Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2009. 11. 17. 10:12
(igen, még próbálom olvasgatni ezt a topicot és infót gyűjteni magamtól is, de tű a szénakazalban egyenlőre).
A gond:
Haver átjött tegnap, gépe behalt. Raid vezérlős régi gép, installhoz kellett raid telepítő, floppy-m nincs, ergo kulso vinyon at masoltam az o gepen floppy-ra a raid vezerlohoz a cumot. Mikor mar ment a telepites, menet kozben gondoltam lehuzom az usb-s vinyom, gondoltam nincs hasznalatban a telepites alatt (sem) meg elotte sem volt mar.
Hiba volt, mert ahogy atdugtam a sajat gepembe, aszonta nincs megformazva. ;( Es olyan adatok vannak rajta amit vagy fel honapig toltottem netrol, 80GBos install, irto ritka cucc.
Mondanatok valami megoldast amivel vissza lehet allitani a serult es lathatatlan particiot TUTIRA?
Semmi nem irt ra a vinyora egyenlore, nem formaztam meg, nem valtoztattam semmit. Linux alatt futtattunk par tesztet, nem nagyon mondtak semmi ertelmeset, valami olyasmi volt hogy serult ntsf particiot lat, de ennyi.
Nagyon fontos lenne valahogy visszahozni a programot, addig nem formazom meg nem nyulok hozza mig nem lesz vele valami szoval ez a resze tuti.
Nagyon varom a csodat tolletek ti mindig okosakat tudtok mondani!
Elküldve: 2009. 11. 17. 12:22
Idézet: H0PE - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 10:12
(igen, még próbálom olvasgatni ezt a topicot és infót gyűjteni magamtól is, de tű a szénakazalban egyenlőre).
A gond:
Haver átjött tegnap, gépe behalt. Raid vezérlős régi gép, installhoz kellett raid telepítő, floppy-m nincs, ergo kulso vinyon at masoltam az o gepen floppy-ra a raid vezerlohoz a cumot. Mikor mar ment a telepites, menet kozben gondoltam lehuzom az usb-s vinyom, gondoltam nincs hasznalatban a telepites alatt (sem) meg elotte sem volt mar.
Hiba volt, mert ahogy atdugtam a sajat gepembe, aszonta nincs megformazva. ;( Es olyan adatok vannak rajta amit vagy fel honapig toltottem netrol, 80GBos install, irto ritka cucc.
Mondanatok valami megoldast amivel vissza lehet allitani a serult es lathatatlan particiot TUTIRA?
Semmi nem irt ra a vinyora egyenlore, nem formaztam meg, nem valtoztattam semmit. Linux alatt futtattunk par tesztet, nem nagyon mondtak semmi ertelmeset, valami olyasmi volt hogy serult ntsf particiot lat, de ennyi.
Nagyon fontos lenne valahogy visszahozni a programot, addig nem formazom meg nem nyulok hozza mig nem lesz vele valami szoval ez a resze tuti.
Nagyon varom a csodat tolletek ti mindig okosakat tudtok mondani!
Megsérült (vagy törlődött) a partíció azonosítója, hexaeditorral a 07 értéket írd vissza.
Elküldve: 2009. 11. 19. 12:08
Elküldve: 2009. 11. 19. 13:14
Idézet: BYU_Fan - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 12:08
normális adatmegsemmisítő 'formázás'-ra nem a win-t használjuk..
killdisk progi, utána valami egyébbel lehet normálisan (főleg hatékonyan) partícionálni és formázni pl. PowerQuest egyes termékei...
ezek után garantáltan nem lesz ott semmi maradvány..
Elküldve: 2009. 11. 21. 11:59
Na akkor most mi van? Kicsit furcsán particionálta a W7 a disket. Lehet, hogy ez bezavar nekik?
320GB-os Samsung notebook vinyóról van szó.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2009. 11. 21. 12:25
Idézet: Lenny - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 11:59
Na akkor most mi van? Kicsit furcsán particionálta a W7 a disket. Lehet, hogy ez bezavar nekik?
320GB-os Samsung notebook vinyóról van szó.
Current Pending sector és Reallocated Sector? Az megmondja, bades-e.
Elküldve: 2009. 11. 21. 14:33
ha be van dugva akkor a bios megáll, ha mivel sata és út közben dugom be meg próbálja beolvasni de nem sikerül....
korábban 1-2x csinálta a vista hogy elkezdte nem látni, de véletlenszerűen.
mit tudok csinálni? hiren's boot cd-ről próbáljak meg valami diagnosztikát futtatni? :confused:
szerk.: illetve futtatnék csak a boot képernyőn ugye nem jutok túl ha be van dugva...meg van amikor iszonyatosan kerreg is ilyenkor
Szerkesztette: MarKinG 2009. 11. 21. 14:33 -kor
Elküldve: 2009. 11. 21. 15:44
Idézet: MarKinG - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 14:33
Kínozzad csak minél tovább, nehezítsed annak a dolgát aki majd utánad menteni akar róla. (bár a Te zsebedre megy a dolog)
Nem lenne egyszerűbb rögtön szakemberhez vinni? Házilag maximum falidíszt fogsz belőle csinálni.
Elküldve: 2009. 11. 21. 16:24
Szerkesztette: asdf 2009. 11. 21. 16:25 -kor
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2009. 11. 21. 18:07
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
Elküldve: 2009. 11. 21. 18:42
Elküldve: 2009. 11. 22. 14:34
Idézet: Lenny - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 18:07
Nekem közbn megoldódott a problémám..
nem hdd és nem vezérlő hiba..
ez már akkor gyanus lett, mikor a hdtune nem jelzett hibát.
kicsit félrevezető volt, hogy csak a legkisebb mérettel lehetet csíkozni, de ez lehetett volna fordítva is..
az ok csak annyi, hogy először a legnagyobb 512 kB-ossal kezdtem, és mire 'bemelegedett' éppen a legkisebbig jutottam a próbálkozásban. Ha a legkisebbtől kezdtem volna, akkor nyilván az 512 kB-nál lett volna sikerélményem..
szóval az alaplap szivat
sajna a pci slotok közül csak néhány működik.. azok is csak 1/2-1 óra használat után, a többi full halott.
és mivel a sata vezérlő pci-függő..
átrakva másk gépbe, minden ment frankón... így már meg is rendeltem az "új" alaplapot
ez még mindig a legolcsóbb eset
Elküldve: 2009. 11. 22. 21:19
Mert nekem a hdsentinel és a palimpsest (linux) hibáét ír, de a HDTune és a HD regenerator nem jelez semmit. Illetve a Samsung saját szoftvere sem jelez hibát.
Beviszem és a végén visszaadják, hogy jó, akkor a hajamat tépem.. (ami úgyis kevés..
Elküldve: 2009. 11. 22. 21:45
Idézet: Lenny - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:19
Beviszem és a végén visszaadják, hogy jó, akkor a hajamat tépem.. (ami úgyis kevés..
Ja én is igy voltam a döglődő 30 áthelyezett szektoros vinyóra is azt irta a samsung progi hogy tökéletes.A hdd sentinel amit kiirt /30 áthelyezett szektor és a kondició rohamosan romlik blabla/azt mellékeltük hozzá hogy a nagykernél tudják mi a pálya vele.Azóta kaptam is egy újat.
Hádédész..
Elküldve: 2009. 11. 23. 08:37
Idézet: Lenny - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 18:07
Nem válaszoltál a kérdésemre továbbra se.
Elküldve: 2009. 11. 23. 08:51
Idézet: Lenny - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 21:19
Az ész nem tűri a hajat :Đ
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 11. 23. 09:00
Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 13:14
killdisk progi, utána valami egyébbel lehet normálisan (főleg hatékonyan) partícionálni és formázni pl. PowerQuest egyes termékei...
ezek után garantáltan nem lesz ott semmi maradvány..
És mégis mi a baj a Windows partíciókezelőjével, meg formázójával? Az a 100MB fáj, amit rendszerindítóterületnek (mellesleg elég okosan) fenntart?
Az is elég biztos konkrétan, hogy egy formázás során "ottmaradó" adat nem kerülhet vissza fizikailag ugyanoda, ugyanabba a mappaszerkezetbe és főleg regisztrációs adatbázisba, ahol előtte volt. Az NTFS fájlrendszer adottságai miatt erre nem képes, ugyanis a láncolt lista jellegű és indexelt felépítésben. Mellesleg a formázás, mint olyan, nem adatmegsemmisítésről szól, hanem egy új fájlrendszer-struktúra létrehozásáról és adatolvasási tesztről.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 11. 23. 09:03
Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 14:34
nem hdd és nem vezérlő hiba..
ez már akkor gyanus lett, mikor a hdtune nem jelzett hibát.
kicsit félrevezető volt, hogy csak a legkisebb mérettel lehetet csíkozni, de ez lehetett volna fordítva is..
az ok csak annyi, hogy először a legnagyobb 512 kB-ossal kezdtem, és mire 'bemelegedett' éppen a legkisebbig jutottam a próbálkozásban. Ha a legkisebbtől kezdtem volna, akkor nyilván az 512 kB-nál lett volna sikerélményem..
szóval az alaplap szivat
sajna a pci slotok közül csak néhány működik.. azok is csak 1/2-1 óra használat után, a többi full halott.
és mivel a sata vezérlő pci-függő..
átrakva másk gépbe, minden ment frankón... így már meg is rendeltem az "új" alaplapot
ez még mindig a legolcsóbb eset
Egy wd40-es kezelés még olcsóbb lett volna, de próbának legalábbis érdemes még vásárlás előtt, de lehet, hogy pl. a déli híd kontakthibázott, az mondjuk egy alsókategóriás lap árába kerül a szervizben.
Elküldve: 2009. 11. 23. 10:48
Idézet: stol - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 8:37
Este megnézem. Illetve néztem, de nem emlékszem mit írt rá.
Most már ott tartok, hogy 2400 körüli a bad sector-ból 2100 helyrehozhatatlan....
De este majd megírom a pontos adatot...
Elküldve: 2009. 11. 23. 11:09
Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 9:00
na, ezért raktam idézőjelek közé

Súgó
A téma zárva.