HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 05. 20:19

Szerintem csak gyenge szektorok vannak rajta és azt most ilyen stresszelés előhozza.Amig a meghajtó tud helyette behozni tartalék szektort addig nemszámit a dolog.Sajnos ezek a nagy vinyók ilyenek.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1702 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 05. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 05. 21:19

Szerintem csak gyenge szektorok vannak rajta és azt most ilyen stresszelés előhozza.Amig a meghajtó tud helyette behozni tartalék szektort addig nemszámit a dolog.Sajnos ezek a nagy vinyók ilyenek.

Igen, ebben reménykedem én is! Az aggaszt kicsit, hogy minden teszt után nő egy kicsit a rossz szektorok száma. Jó lenne tudni, hogy ezek egy helyen vannak-e, vagy szanaszét.
Mikor először futott a teszt, akkor a winyó elején jelzett egy csomó hibát a HD Sentinel, meg úgy egyharmadnál sokat. De azért ez nem hiszem, hogy valós, mert sokkal többet jelzett rossznak akkor, és most ezeket hibátlannak látja.

#1703 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 05. 22:08

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 05. 05. 18:21

Megy most a sentinel írás/olvasás teszte, már 27 bad van :(

Akkor kuka.
Make love not Wor.

#1704 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 01:46

Legutóbbi HD Sentinel zerofill eredménye

Na, és ez most mit jelent? :) Maradt a 27 bad.

Plusz csatoltam Everestet is.

Csatolt fájl:

#1705 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 07:10

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 05. 05. 12:11

Nem, tudom, itt kérdezzem-e, vagy a SMART-os topicban...

Vettem egy 1TB-os Hita winyót, amiről tudtam, hogy van rajta pár bad sector, cserébe olcsó volt. Van egy hasonló Hitám, amin szintén vannak badek, első pár hét alatt keletkezett rajta, de azóta is vígan működik, ezért mertem bevállalni ezt is. Meg mert ahogy nézem, újabban nem csinálnak hibátlan winyókat.

Egész rövid ideig ment, így 5 bad sector volt rajta. Elindítottam a HD Sentinel tesztet (a "reinitalize disk címűt"), ami hibákat dobált. Ez után ráengedtem a Hita DFT-t, ami megjelöl 25 bad sectort. Megint nyomtam HD Sentinelt, ez már nem írt hibát, aztán megint Hita DFT, ez 26-ra növelte a badek számát.

Szerintetek ez kuka kategória, és folyamatosan keletkeznek majd rajta badek, vagy van rajta x darab gyári, és ettől még remekül használható a jövőben?

Szucsati, nem vagy te ennyire kezdő, egy hibás szektoros vinyóban mióta bízol meg ennyire, egy egydarabos minta alapján, hogy hát azon se szaporodik, ezen se fog? Totál légbőlkapott feltevés. Ezen bizony szaporodik, ennek reszeltek.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1706 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 10:31

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 05. 06. 08:10

Szucsati, nem vagy te ennyire kezdő, egy hibás szektoros vinyóban mióta bízol meg ennyire, egy egydarabos minta alapján, hogy hát azon se szaporodik, ezen se fog? Totál légbőlkapott feltevés. Ezen bizony szaporodik, ennek reszeltek.

Öhm, nem egy elemű a mintavételezés, csak pongyola a fogalmazás :)

160-as Raptorom: 1-2 bad sector
Vettem egy Seagate 5900-ast, amint átghostoltam rá az adatokat, keletkezett rajta, vagy 6 (ezt visszavittem cserére, a második már egyelőere jónak néz ki).
Wizard cimboránál is van egy WD, meg egy Seagate 1,5TB-os egy marék baddel
Plusz az a 750-es Hit Ultrastar, amit említettem, szintén 20-30 baddel.

Meg itt a fórumon, és külföldin is olvastam panaszt róla, hogy mostanában elég sok a hibás szektoros winyó.
Mondjuk egy éve eszembe nem jutott volna nem hibátlan merevlemezt venni. És most sem bízom meg csak ebben, ami ezen a winyón lesz, az megvan máshol is.

#1707 Felhasználó inaktív   McMester21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: McMester21 - Dátum: 2010. 05. 04. 19:04

Tavaly vettem egy 500Gb-os WD winchestert (500gb wd hdd sata2 7200rpm).És mióta Windows 7-et használok elég sürün, lefagy a gép, elkezd a vinyó sipolni és hallom a forgást is benne, pittyeg folyamatosan a vinyó. nem tudok semmit se csinálni a géppel eközben, valamikor hirtelen abbahagyja és akkor megy tovább a gép, de van olyan is hogy a vinyó eltünik a hardverek közül, és ilyenkor csak az ujraindítás segit.Mi lehet a gond? Ez hardver hiba?

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti - Dátum: 2010. 05. 04. 20:06

Tápcsatlakozó, SATA kábel ellenőrzés (esetleg csere) volt?

Kicseréltem a kábeleket a gépbe, viszont van windows xp is a gépemen, ott semmi lefagyás dolog nincs, és a vinyó sem pittyeg egyet sem.
Mi lehet a gond?
Asus P5L-wm alaplap, Intel E2160 Processor, Sapphire HD2600XT DDR3 256Mb videókártya, 2gb Kingmax ddr2-es memória, 160GB-os Samsung winchester, 500GB-os WD winchester, Pioneer 110D DVD író, LG W2242 Monitor

#1708 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 20:33

Na, utolsó bő 6 órás futtatás után már semmiféle hibát nem ír. Sem új esemény, sem új bad sector. :up:

#1709 Felhasználó inaktív   Toto.Hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 06. 21:06

Sziasztok!

Egy vinyó problémában szeretném kérni a hozzáértők tanácsát.
Történt, hogy cimborám - aki nálam is hobbijúzerebb - gépe sehogyan sem ment, kikapcsolt magától aztán semmi. Táp problémára gyanakodtam, át is szaladtam hozzá a tápommal, tényleg az volt.
Otthon a táp visszaszerelése után a SATA Seagate320-as vinyóm hosszabbító tápkábelébe véletlenül fordított polaritással dugtam be a tápot.
Igen, tudom, f@sz voltam - mentségemre legyen mondva, hogy bár a ház Gigabyte, a táp Chieftec, a konverter valami kínai xar volt, amibe nem túl nagy erőkifejtéssel fordítva is lehetett bedugni a tápot.
Indítás után azonnal percegés és szikra a vinyó felől, égett szag - elfüstölt...

A kérdésem az, hogy:

- Csak az elektronika hal meg ilyenkor, vagy a teljes vinyó? Menthető-e még maga a vinyó egy hasonló (Seagate 320 SATAI) elektronikával? A mostani elektronikát simán le tudtam kapni. Vagy fordított polaritásnál game over az egész vinyónak annyi?
- Ha menthető: csak ugyanilyen Seagate vinyó elektronikája jó, vagy hasonló (kisebb-nagyobb) Seagate satás vinyók elektronikája is használható?
- És végül: hol szerezhetek hasonló, jó elektronikájú de mondjuk bad sectoros vinyót?Itthon vagy külföldön lehet ilyet venni? Merrefele nézelődjek?

Hál' Istennek a fontos adatok rendszeresen mentve voltak, némi film, zene és játék esne csak áldozatul, de azért a vége felé járó Assassins Creed 2-t nem hagynám ott. :)))Egy hasonló, másik Seagate-et nem vennék, 8 rugót pár filmért és játékért sajnálok, hol lehet szerezni hibás, de jó elektronikájú vinyót?
Közben nézegettem a neten, pontosan ugyan ilyen vinyóhoz (7100.10, ST3320620AS) 40 USD-ért lehet csak elektronikát venni - ez meg majdnem annyi, mintha bemennék egy ugyanilyen vinyóért valamelyik itthoni bótba.
Bad sectoros, fizikailag sérült de elektronikában jó ilyen vinyót hol érdemes nézni? Apróhirdetéseket néztem, de csak újak vannak... :(((

köszönet!

Mindenkinek ezer köszönet a válaszért!

#1710 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 21:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Toto.Hu - Dátum: 2010. 05. 06. 22:06

Egy vinyó problémában szeretném kérni a hozzáértők tanácsát.

Lassan nem hiszem el. Bár nekem már üldözési mániám van. Végy egy vinyót, mentés idejére át tudod tenni az elektronikát, aztán ami megdöglött az kuka, elektronikát meg visszarakod a jóra.
Make love not Wor.

#1711 Felhasználó inaktív   Toto.Hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 06. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 05. 06. 22:20

Lassan nem hiszem el. Bár nekem már üldözési mániám van. Végy egy vinyót, mentés idejére át tudod tenni az elektronikát, aztán ami megdöglött az kuka, elektronikát meg visszarakod a jóra.

Izé bocs', de tényleg, nem olvastam vissza... teljesen más témában törzstag vagyok más fórumon, ilyenekért ott qrvakomoly oltás jár, tudom. De bazira nincs időm.
Pont ez a lényeg, nem akarok 8-10 rugót kidobni egy elektronikára. Túl értékes adatok nem voltak rajta, ha nincs olyan tipp hogy "Bélánál a bontóba' a Gizella utcában van a halott vinyók boltja, mindig van 1-2 ami neked kell" akkor megy a polcra a cucc, és tán 1-2-x év múlva keresek mellé egy másik ilyet, vagy nem, az sem baj. Nem ér 8-10 rugót a pár film és játék ami odaveszett, ami fontos volt arról van mentés.

Még nyomozok apróhirdetésekben ilyen elpukkant vinyók után, pl az kérdés hogy láttam egy ST3320820 hibás vinyót eladásra gombokárt, és vajon az ST3320620AS elektronikája kompatibilis-e ezzel vagy sem? Mindkettő 320-as seagate 16 mega cache-el, de ez 620-as az meg 820-as... Nem'tom ilyen szinten ez jelent-e különbséget, vagy sem.

#1712 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 06. 21:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Toto.Hu - Dátum: 2010. 05. 06. 22:35

Pont ez a lényeg, nem akarok 8-10 rugót kidobni egy elektronikára. Túl értékes adatok nem voltak rajta, ha nincs olyan tipp hogy "Bélánál a bontóba' a Gizella utcában van a halott vinyók boltja,

Ott a gugapince volt, de már nem van. Nálam lehet, hogy van ilyen, gyere el két doboz sörrel, ha találsz, akkor vihető, ha nem, akkor ígyjárás. Kb. a bontók is hasonlóképpen működnek.
Make love not Wor.

#1713 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 11:32

Hát a badsectoros 1TB Hitáról annyit, hogy lassan, de biztosan beállt most 27 hibás szektorra. Plusz az ismerősök körében akadt még 3db 1-1,5 terás winyó 5-30 hibás szektorral...

#1714 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 05. 08. 12:32

Hát a badsectoros 1TB Hitáról annyit, hogy lassan, de biztosan beállt most 27 hibás szektorra. Plusz az ismerősök körében akadt még 3db 1-1,5 terás winyó 5-30 hibás szektorral...

Nekem van 20 darab, ami nem bados. Ha ezzel az 1 tera környékieket kezdted volna froclizni. Bár Hitából most vettem 2 terásat, gondolkoztam is, hogy 1 Hita/1 WD / 1 Seagate, aztán akkor van backup, csak nem futok bele szériahibába.
Make love not Wor.

#1715 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 05. 08. 15:30

Nekem van 20 darab, ami nem bados. Ha ezzel az 1 tera környékieket kezdted volna froclizni. Bár Hitából most vettem 2 terásat, gondolkoztam is, hogy 1 Hita/1 WD / 1 Seagate, aztán akkor van backup, csak nem futok bele szériahibába.

Hát, nem is a tera környéke, inkább az "újdonsága" az, ami ilyen tüneteket okoz. Gondolom, ahogy próbálják leszorítani a gyártási költségeket, egyre kevésbé alapos az ellenőrzés, vagy nem tudom. Azt is el tudom képzelni, hogy régebben gyárilag csináltak valami felülettesztet, aztán a SMART-ba beleírtak egy offset értéket. Ugyan úgy ott lehetett a bad sector, csak a júzer nem látta, most meg lespórolják a tesztelést. Vagy fene tudja...

Lényeg, hogy úgy néz ki, hogy 10-20-30 hibás szektortól nem kell pánikolni. 1TB WD Greenem jó volt több mint fél évig, aztán egyik napról a másikra keletkezett rajta vagy 800 bad sector, a tartalom 80%-a olvashatatlan lett, de ez csak akkor derült ki, ha vártam nagyjából fél órát, mire a rendszer felismerte a winyót...

Egyébként nálam a kis házi kiszolgálóban egy 5900-as 1TB-os Seagate van, amiről pár naponta megy egy backup -- eddig egy 250+750-es JBOD tömbre, ezentúl az új Hitára. A backup winyó meg alszik napközben, mert minek pörögjön.

Persze ez sem tökéletes megoldás, mert ha a tápom úgy dönt, hogy 12V helyett mondjuk 30-at küld ki, akkor mindkét merevlemeznek reszeltek, és akkor csak abban reménykedhetek, hogy elég sok mindent írtam ki dvd-re, vagy tettem külső winyóra...

szerk.: egyébként a 20db terásodon nem tudom, mennyi adat van, lehet, hogy ha egyszer csurig pakolnád őket, vagy futtatnál egy teljes felület írás/olvasás tesztet, akkor ott is megjelenne egy-két huncutság.

Szerkesztette: szucsati 2010. 05. 08. 15:32 -kor

#1716 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 17:47

Á ezt az adatsúrités okozza hogy pl kisérleteznek a tányér vékony üvegszálból és rajta a hordozó megoldásokon stb.Egy a lényeg egy tányérra minél több adatot rásűríteni és minél olcsóbban.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1717 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2010. 05. 08. 16:30

Lényeg, hogy úgy néz ki, hogy 10-20-30 hibás szektortól nem kell pánikolni.

Nem a fenét nem, elve ami rajt volt, az elveszett. Aztán jön a növekedés, de felőlem az mondaszm, amit akarsz, most nekem is volt bados HDD-m, Indexre be is írtam a Joker kérdést, hogy akkor most start pánik, vagy mi legyen?
Make love not Wor.

#1718 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 18:55

szerk.: egyébként a 20db terásodon nem tudom, mennyi adat van, lehet, hogy ha egyszer csurig pakolnád őket, vagy futtatnál egy teljes felület írás/olvasás tesztet, akkor ott is megjelenne egy-két huncutság.

HDsentinel mindig van, smartot nézegetem, valamint folyamatosan csurig vannak, ezért nem jutok előbbre. De ha bad van, akkor start pánik, másolás újra, mert ennyit backupolni/rendszerezni nem egyszerű.
Make love not Wor.

#1719 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 19:40

...
Egyébként nálam a kis házi kiszolgálóban egy 5900-as 1TB-os Seagate van, amiről pár naponta megy egy backup -- eddig egy 250+750-es JBOD tömbre, ezentúl az új Hitára. A backup winyó meg alszik napközben, mert minek pörögjön.

Persze ez sem tökéletes megoldás, mert ha a tápom úgy dönt, hogy 12V helyett mondjuk 30-at küld ki, akkor mindkét merevlemeznek reszeltek, és akkor csak abban reménykedhetek, hogy elég sok mindent írtam ki dvd-re, vagy tettem külső winyóra...
...

Nem kell táphiba, elég ha törölsz vagy felülírsz olyat, amit nem kéne, aztán csak 2 hét múlva veszed észre, amikor kéne, de nincs meg, aztán addigra a mentésben sem lesz meg.

#1720 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 20:37

üdv urak!

adott egy SAMSUNG HD082GJ (S0VPJ90PA19275) HDD. szó szerint kukáztam elődjét, RMA garos volt, Hollandból kaptam újat. de ez is döglődik.

smart alapján 0 reallocated sector, 0 pending sector, viszont raw read error rate 3.

a hibajelenség: hddn belüli nagyobb fájl másolásánál (4+G) dobálja fejet, jön xp hibaüzenet, hogy nem sikerült a késleltetett írás. minden más hibátlanul működik. fájlrendszer NTFS, eddig 4352 órát futott, táp egy két éves 450W chieftec.

Szerkesztette: DGabor_ 2010. 05. 08. 20:40 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.