HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1721 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 08. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 05. 08. 21:37

a hibajelenség: hddn belüli nagyobb fájl másolásánál (4+G) dobálja fejet, jön xp hibaüzenet, hogy nem sikerült a késleltetett írás. minden más hibátlanul működik. fájlrendszer NTFS, eddig 4352 órát futott, táp egy két éves 450W chieftec.

Ugye nem USb keretben csinálja?
Make love not Wor.

#1722 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 08. 21:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 05. 08. 22:17

Ugye nem USb keretben csinálja?

nem. gépen belül. összesen 4 hdd van gépben, ez van legfelül. egy 12es ventillátor hűti hddket, az összes ~40 fok.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1723 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 23:15

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 05. 08. 21:37

üdv urak!

adott egy SAMSUNG HD082GJ (S0VPJ90PA19275) HDD. szó szerint kukáztam elődjét, RMA garos volt, Hollandból kaptam újat. de ez is döglődik.

smart alapján 0 reallocated sector, 0 pending sector, viszont raw read error rate 3.

a hibajelenség: hddn belüli nagyobb fájl másolásánál (4+G) dobálja fejet, jön xp hibaüzenet, hogy nem sikerült a késleltetett írás. minden más hibátlanul működik. fájlrendszer NTFS, eddig 4352 órát futott, táp egy két éves 450W chieftec.

Ha a többi HDD nem csinál ilyet, akkor ennek kontakthibás a tápkábele valószínűleg. (Esetleg az elektornika nyákján van kontakthiba.)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1724 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 00:32

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 05. 08. 22:29

nem. gépen belül. összesen 4 hdd van gépben, ez van legfelül. egy 12es ventillátor hűti hddket, az összes ~40 fok.

Másik helyére átdugod, ha ott is csinálja, akkor nem kábel, nem sata csati, kuka.
Make love not Wor.

#1725 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 05. 09. 01:32

Másik helyére átdugod, ha ott is csinálja, akkor nem kábel, nem sata csati, kuka.

megvolt... ugyanaz. teszek még egy próbát ketté particionálással, formázással. max. megy vissza ismét... :)

#1726 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 05. 09. 07:52

megvolt... ugyanaz. teszek még egy próbát ketté particionálással, formázással. max. megy vissza ismét... :)

másik gépben előbb, vagy másik táppal, kevesebb vinyóval.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1727 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 05. 09. 09:58

másik gépben előbb, vagy másik táppal, kevesebb vinyóval.

kéne egy másik lap (vagy csak vezérlő) sata csatikkal...

B gépben lévő gagyitron mercuryt mégse raknám be gépembe :D

megvolt, ugyanaz.

#1728 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 05. 09. 15:58

kéne egy másik lap (vagy csak vezérlő) sata csatikkal...

B gépben lévő gagyitron mercuryt mégse raknám be gépembe :D

megvolt, ugyanaz.

Na ugye, hogy bátor vagy te :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1729 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 19:21

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 05. 09. 19:39

Na ugye, hogy bátor vagy te :Đ

jah, peeersze :Đ ha eldurran, te fizeted cserét/javítod vasam :)

#1730 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 10:03

Sziasztok!
Tegnap elhalálozott a nettop-omban a winchester (320GB Seagate Momentus 5400.6, ha minden igaz). Bekapcsoláskor a vinyó kattog (bár inkább ütemesen zizeg) és nem ismeri fel a bios sem. Sajnos sem ubuntuval sem hiren boot cd-vel nem láttam, így semmi adatot nem tudtam visszaszedni róla. Mint kiderült, trehányságomból kifolyólag legalább fél éve nincs mentés a felvett fényképekről ami azért kellemetlen, mert a kisebbik gyerek most lesz még csak 1 éves, szóval volt elég sok történés. :(
Az adatmentést már megnéztem a neten, sajnos 200+ ezer nincs a dologra. Találtam egy -a többiek fényében- érdekes árképzésű helyet: www.winchester.hu ahol 25+fa árért dolgoznak. Van valakinek tapasztalata erről a cégről? Esetleg tudtok valamilyen más megoldást? Van lehetőség helyreállítani esetleg hardware cserélvel? Egy új ilyen winyó ára 13e ha abból fel lehet használni az alkatrészeket még mindig olcsóbb mint a Kürt (tudom, nem is egy kategória).
Az ostorozásokat megköszönöm, de tegnap óta már mindent megfogadtam és meg folyamatosan a :banghead:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1731 Felhasználó inaktív   lacus55 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 13. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2010. 05. 04. 21:31

Amikor változik a betűjel, akkor az előzőleg beállított betűjelet milyen eszköz kapja meg?

Az USBDLM.ini-ben ezeket a sorokat írd át az alábbiakra:
(A [DriveLetters]-ben azt állítsd be, amilyen betűjelet szeretnél adni az USB-s eszközöknek, nálam ezek a K,L,M betűjelek, az [ExcludedLetters]-be pedig azokat állítsd be, amelyeket semmiképpen ne ossza ki ezeknek (pl. hálózati meghajtók betűjelei.)

[Settings]
DeleteMountPointsOnRemoval=1

;here you can let USBDLM remove driveletters of cardreaders as long
;as there is no media present
NoMediaNoLetter=1
;here you can define new default drive letter for USB drives
[DriveLetters]
Letters=KLM

;here you can define drive letter that shall never be used for new local drives
[ExcludedLetters]
Letters=FHILQYZ

A gépben lévő vinyo 3 részre van particionálva: C:, D:, E.Ezek után jön az F: és a G: egyik a gépben lévő DVD író, a másik a Nerovirtuális (kép-)írója. Ezután következett, következne az USB-re állandóanbedugott külső vinyó, egy Samsung S2 640 GB, eredetileg H: jellel, ez a backup(de van rajta más is) és ez kezdett el körbe pörögni. Ezen kívül csak pendrivevagy a beépített kártyaolvasóba dugott kártya szokott előfordulni, ideiglenesjelleggel. Ha bedugom, véletlenszerűen kap betűjelet, de mindig az S2 utánit,most például az S2 I: jelű, egy pendrive pedig K:. A J: most kimaradt. Ezelmegy o-ig, P-ig vagy Z-ig (változó) aztán kezdődik elölről H-val. Nem látoktörvényszerűséget benne. Ez őrjít meg. Az általad leírt példából azt látom, hogy az én ini-mből ez hiányzik: "DeleteMountPointsOnRemoval=1" ezt most beírom. És köszi eddig is.

#1732 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 15. 00:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Picur - Dátum: 2010. 05. 12. 12:03

Sziasztok!
Tegnap elhalálozott a nettop-omban a winchester (320GB Seagate Momentus 5400.6, ha minden igaz). Bekapcsoláskor a vinyó kattog (bár inkább ütemesen zizeg) és nem ismeri fel a bios sem. Sajnos sem ubuntuval sem hiren boot cd-vel nem láttam, így semmi adatot nem tudtam visszaszedni róla. Mint kiderült, trehányságomból kifolyólag legalább fél éve nincs mentés a felvett fényképekről...

Alighanem igaza van Jahno-nak: tényleg beteg lehetek, hogy 5-7 naponta backup-olok! :laugh:

OK. Viccet félre: úgy tudom, hogy Kürt egy fix bevizsgálási díj kifizetése és a bevizsgálás megtörténte után vázolja a lehetőségeid, és hogy életbe lép-e a horror-ár, ami ugye, csak a műtősrucis, tisztatérben megbontásos bulinál játszik:
bár esetedben, az esély erre sajna reálisnak tűnik... :dry:

Ami biztos: megadják a választási lehetőséget, hogy megérnek-e neked az adataid annyit, amit a teljes "műtét" után kérnek vagy mondhatod persze azt is, hogy nem... Ez esetben visszakapod a megrokkant cuccot ahogyan van, és ennyi a történet.

Én a magam részéről minden esetre nem próbálkoznék más "adatmentő" céggel, mert sok úgymond "második körös" vinyót is hozzájuk visznek a végén! Az ugye teljesen egyértelmű, hogy minden félresikerült próbálkozás csak rontja a helyzetet és csökkenti a helyreállítás esélyét...

Olvastam a könyvüket, de nem vagyok az emberük! Ó, és a döntés persze csak a tiéd. Sok sikert!

Szerkesztette: Macikák 2010. 05. 15. 01:07 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1733 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 15. 05:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Picur - Dátum: 2010. 05. 12. 11:03

Sziasztok!
Tegnap elhalálozott a nettop-omban a winchester (320GB Seagate Momentus 5400.6, ha minden igaz). Bekapcsoláskor a vinyó kattog (bár inkább ütemesen zizeg) és nem ismeri fel a bios sem. Sajnos sem ubuntuval sem hiren boot cd-vel nem láttam, így semmi adatot nem tudtam visszaszedni róla. Mint kiderült, trehányságomból kifolyólag legalább fél éve nincs mentés a felvett fényképekről ami azért kellemetlen, mert a kisebbik gyerek most lesz még csak 1 éves, szóval volt elég sok történés. :(
Az adatmentést már megnéztem a neten, sajnos 200+ ezer nincs a dologra. Találtam egy -a többiek fényében- érdekes árképzésű helyet: www.winchester.hu ahol 25+fa árért dolgoznak. Van valakinek tapasztalata erről a cégről? Esetleg tudtok valamilyen más megoldást? Van lehetőség helyreállítani esetleg hardware cserélvel? Egy új ilyen winyó ára 13e ha abból fel lehet használni az alkatrészeket még mindig olcsóbb mint a Kürt (tudom, nem is egy kategória).
Az ostorozásokat megköszönöm, de tegnap óta már mindent megfogadtam és meg folyamatosan a :banghead:

Fel sem pörög akkor, csak próbálkozik?

#1734 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 15. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Picur - Dátum: 2010. 05. 12. 11:03

Sziasztok!

Első körbe innen Hóembert keresd meg hátha tud vele kezdeni valamit.https://forum.hwsw.h...r/1472-hoember/

Szerkesztette: djculture 2010. 05. 15. 11:08 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1735 Felhasználó inaktív   loslip 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 15. 21:26

Az a problémám, hogy kaptam egy új 320GB os, SATA kábeles winchestert, feltelepítettem rá a windows 7 Ultimate csomagot. (előtte partícionáltam; C:40GB D:280GB és C re raktam a rendszert) majd amikor kéri az installáló, hogy restartoljam a gépet a telepítés folytatásához, írja h ha azt szeretném h CD ről bootoljak nyomjak egy billentyűt, de én ezt nem szeretném, csak annyit h folytassuk a telepítést, azaz töltse be a rendszert. ezért nem nyomok semmit, ekkor pedig kiírja az alábbi hibaüzenetet: Error Loading Operating System! többször is próbálkoztam már azzal, hogy újra megpróbálom felrakni az OP rendszert,de hiába a próbálkozások. a telepítővel nem lehet baj mert egy másik winyómon simán fut. KÉRLEK SEGÍTSETEK, MERT NAGYON JÓL JÖNNE MÁR EZ A WINYÓ! előre is köszönöm!

#1736 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 15. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: loslip - Dátum: 2010. 05. 15. 22:26

Az a problémám, hogy kaptam egy új 320GB os, SATA kábeles winchestert, feltelepítettem rá a windows 7 Ultimate csomagot. (előtte partícionáltam; C:40GB D:280GB és C re raktam a rendszert) majd amikor kéri az installáló, hogy restartoljam a gépet a telepítés folytatásához, írja h ha azt szeretném h CD ről bootoljak nyomjak egy billentyűt, de én ezt nem szeretném, csak annyit h folytassuk a telepítést, azaz töltse be a rendszert. ezért nem nyomok semmit, ekkor pedig kiírja az alábbi hibaüzenetet: Error Loading Operating System! többször is próbálkoztam már azzal, hogy újra megpróbálom felrakni az OP rendszert,de hiába a próbálkozások. a telepítővel nem lehet baj mert egy másik winyómon simán fut. KÉRLEK SEGÍTSETEK, MERT NAGYON JÓL JÖNNE MÁR EZ A WINYÓ! előre is köszönöm!

Mikor kéri hogy restartold a telepités végén?Már csak azért mert particionáláskor nem kell ujraindítgatni ha jól rémlik.Win eredeti nem valami kókány buherált?Sata vezérlő milyen módban van?

Szerkesztette: djculture 2010. 05. 15. 21:59 -kor

Hádédész..

#1737 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 15. 22:31

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 15. 23:56

Mikor kéri hogy restartold a telepités végén?Már csak azért mert particionáláskor nem kell ujraindítgatni ha jól rémlik.Win eredeti nem valami kókány buherált?Sata vezérlő milyen módban van?

És, ugye minden egyéb vinyó le van húzva?

OFF -- Hát most miért, jók azok az edisönök: de még mennyire jók! :laugh: :laugh: :laugh:

Szerkesztette: Macikák 2010. 05. 15. 22:35 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1738 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 15. 23:27

Na maxtor 160 as atás vinyóm eddig húzta.Ahhoz képest hogy már 4 éve került hozzám ugyhogy kattogott.Ezt a 4 évet javítás után probléma nélkül végigszolgálta de ma átment zárlatba a panelján egy ic,táp egyböl oldott így gond nem lett belőle.Csak egy kis win ujratelepités :)
Hádédész..

#1739 Felhasználó inaktív   loslip 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 16. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 15. 22:56

a telelpítés végén írja, hogy a telepítés folytatásához indítsam újra a gépet. bocs de nem tudom h mi az a sata vezérlő, ha arra gondolsz h fő meghajtónak van e bekötve, ak a válaszom igen.

#1740 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 17. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 15. 12:06

Első körbe innen Hóembert keresd meg hátha tud vele kezdeni valamit.https://forum.hwsw.h...r/1472-hoember/

Köszi a tippet, beszéltem vele, ránéz. :)
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.