HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 23. 06:28

Jaj, jaj, szegény Samu vinyóm!
SAMSUNG HD400LD (S0AXJ1PP214154)
ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot
01 Raw Read Error Rate 51 253 100 0 Rendben: Az érték normális
03 Spinup Time 15 100 100 8000 Rendben: Az érték normális
04 Start/Stop Count 0 98 98 2604 Rendben: Mindig rendben
05 Reallocated Sector Count 10 253 253 0 Rendben: Az érték normális
07 Seek Error Rate 51 253 253 0 Rendben: Az érték normális
08 Seek Time Performance 15 253 253 0 Rendben: Az érték normális
09 Power-On Time Count 0 100 100 4501 Rendben: Mindig rendben
0A Spinup Retry Count 51 253 253 0 Rendben: Az érték normális
0B Calibration Retry Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
0C Power Cycle Count 0 99 99 1747 Rendben: Mindig rendben
BE Airflow Temperature 0 78 60 22 Rendben: Mindig rendben
C2 Temperature 0 172 118 22 Rendben: Mindig rendben
C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 64824 Rendben: Mindig rendben
C4 Reallocation Event Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C5 Current Pending Sector Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C6 Offline Uncorrectable Sector Count 0 253 253 0 Rendben: Mindig rendben
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 1 Rendben: Mindig rendben
C8 Write Error Rate 0 253 100 0 Rendben: Mindig rendben
C9 Soft Read Error Rate 0 253 100 0 Rendben: Mindig rendben

Úgy kezdődött: WIN bejelentkezés után csontra fagyott, egérkurzor megállt a képernyőn,
NumLcok se ki, se be. HDD LED világít... Restart után működött, elindítottam a
töredezettség mentesítőt, azzal elemeztettem, mert ez a fájlrendszer hibákra
rosszul reagál... Nem tette. Megnéztem eseménynaplót, lásd a képet, ez állít benne.
Elindítottam CHKDSK-t, azt írta, foglalja a rendszer, ütemezzem, ütemeztem.
Gép újraindít, CHKDSK megy, megy, 4-ik fázisnál lefagyott a masina, semmit nem csinált
hosszú időn keresztül, HDD LED nem világított.
Bootoltam UBCD-ről, HUTIL elindít, aszondja READ DMA ERROR: Undefined error,
amúgy meg minden test pass, és végén rákérdezett, Full olvasás teszt?
Mondom, YA, legyen. Szépen pörgött, amikor órák után elérte a 91%-ot, jött
egy vihar, dörgés, villámlás, áram elment... :grrr:

Tele lett a hócipőm, később, amikor elment a vihar, újraindítottam
a masinát, és betöltött win alól indítottam CHKDSK-t, ami megint
a 4-ik fázisnál akadt ki, ekkor a vinyó nagyon halkan klatyy-klatty..
Ha jól emlékszem kb. 2008 márciusától használom.
Amire felfigyeltem:
-Ez már sokadik Samu vinyóm, ami akkor megy meg, amikor kb. 12% üres
hely van rajta (előtte levő 320-as is ezt csinálta)
-Ez a sokadik vinyó, ami 3 napos hétvége előtt, péntek d.u. adja be
az unalmast, amikor az elérhető HW boltok zárva vannak, a hosszú
hétvégére pedig jellemzően olyan munka van betervezve, ami
amihez a meggárgyult vinyó kellene... :reklamacio:

Csatolt fájl:

#1742 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 07:24

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 05. 23. 07:28

-Ez már sokadik Samu vinyóm, ami akkor megy meg, amikor kb. 12% üres
hely van rajta (előtte levő 320-as is ezt csinálta)
-Ez a sokadik vinyó, ami 3 napos hétvége előtt, péntek d.u. adja be
az unalmast, amikor az elérhető HW boltok zárva vannak, a hosszú
hétvégére pedig jellemzően olyan munka van betervezve, ami
amihez a meggárgyult vinyó kellene... :reklamacio:

Ez csak balszerencse.
A tanulság: hétvégére nem szabad melót vállalni.

Amúgy ha nagyon fontos, akkor csak tudsz kölcsönkérni vagy venni egy ismerőstől, vagy vaterán/teszveszen gyorsan leütni egy aznap lejárót vagy villámárasat.

#1743 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 07:58

Á a vinyónak nulla baja ultra ata crc error van a kábelja vagy az áraellátása sz@r szerintem.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1744 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 23. 08:58

Á a vinyónak nulla baja ultra ata crc error van a kábelja vagy az áraellátása sz@r szerintem.

Egyetlen esetben fordult elő UDMA CRC hiba ...
Egyébként CRC hibánál nem volna elakadás, mert újraküldi a sérült adatokat és mehet tovább.
A hw ECC elég magas, de az némelyik gyártónál nem jelent semmit (igaz ott sokkal hosszabb számok szoktak lenni olyankor).

Van ilyen, a SMART sem mindenható.
Elképzelhető, hogy lötyög a tápkábel ... de valószínűbb, hogy a diszk megy tönkre.

#1745 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 20:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 05. 23. 08:24

Ez csak balszerencse.
A tanulság: hétvégére nem szabad melót vállalni.

Amúgy ha nagyon fontos, akkor csak tudsz kölcsönkérni vagy venni egy ismerőstől, vagy vaterán/teszveszen gyorsan leütni egy aznap lejárót vagy villámárasat.

Hát igen. Azért nem működik a kölcsönkérés, mivel ismerősök között én vagyok az, akitől ők kölcsönkérnek.
(És mintha természetes lenne, hogy ez egyirányú dolog :s )
A vatera is lehetetlen megoldás, mivel 99% előre utalással működtetik az eladásokat, aztán hiába utalok ilyenkor, annak is hétvége van, legközelebb kedden indítják, ha másik bank meg szerdán érkezteti, nekem ekkor már ropogós új vinyómon (amit kedden megveszek boltban), már ott lesznek az áthúzott bájtok...
(Nyilván az is a balszerencse része, hogy olyant nem találni, akivel időközben személyesen is ütközni tudok)

#1746 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 05. 23. 20:04

Egyetlen esetben fordult elő UDMA CRC hiba ...
Egyébként CRC hibánál nem volna elakadás, mert újraküldi a sérült adatokat és mehet tovább.
A hw ECC elég magas, de az némelyik gyártónál nem jelent semmit (igaz ott sokkal hosszabb számok szoktak lenni olyankor).

Van ilyen, a SMART sem mindenható.
Elképzelhető, hogy lötyög a tápkábel ... de valószínűbb, hogy a diszk megy tönkre.

Már csak többnyire fakultatíve érdekel, nekem egy ilyent produkál a vinyó, már váltom is le, a régi meg vagy megy gariba vissza, vagy ha már annyi idős, megy a levesbe. Ez még nincs 3 éves, de már nincs hova visszavinni sem, az a bolt már bezárt, és nem gyártói garilevél van, hanem a bolté...
A kábel lehet vacak, azt még meg fogom nézni. (Bár tervem szerint az új vinyó már SATA lesz.)
Ja, adatkábel hibánál esetek többségében 9-es és 11-es bejegyzések szoktak lenni az eseménynaplóban, ezt azért írom, hátha hasznos valakinek. Az 51-es, ami jelen esetben nálam jelentkezett, az lehet fájlrendszer hiba is, amit CHKSK kijavíthat, de ez az én esetemben lefagy.
Közben azért lefuttattam a Hutil összes tesztjét, több mint 7 órát futott, és az egy DMA READ ERROR-on kívül semmilyen más hibát nem jelzett, azt írta, ha problémákat tapasztaltam, mentsek, és töröljem a teljes vinyót erre szolgáló funkciójával. Ebbe még belefér kábel hiba simán, mert a HUTIL a vinyó beépített öntesztjét futtatja csak, ami "belül" marad, és csak jelentéshez nyom ki pár értéket a szoftvernek.
Régebbi Seatools-nak volt olyan tesztopciója is, hogy Through The Cable, meg Built-In test külön, ez hasznos lenne itt is, ki is fogom próbálni már valamikor jövő héten, hátha hajlandó a Samuval is működni. (A legújabb Seatoolsnál nem tűnt fel ez a dolog, csak hogy képes fájlrendszer szinten is diagnosztizálni, NTFS-t is, de persze, csak angol felületet, mert "magyar" fájlrendszeren minden esetben hibát jelez)

#1747 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 21:47

Ha sata vinyóra váltasz arra ügyelj hogy ha sata1 es a lap lehet szopni sata 2 es vinyóval rendesen.Héten én is szoptam egy samsungal sata1 re átállitó pöcök semmi,gép ami sata 2 es épp sehol hogy átállitsam a progijával.Kicsit csuklottak a koreaiak.

Szerkesztette: djculture 2010. 05. 23. 21:50 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1748 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 23:04

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 05. 23. 21:12

Hát igen. Azért nem működik a kölcsönkérés, mivel ismerősök között én vagyok az, akitől ők kölcsönkérnek.
(És mintha természetes lenne, hogy ez egyirányú dolog :s )
A vatera is lehetetlen megoldás, mivel 99% előre utalással működtetik az eladásokat, aztán hiába utalok ilyenkor, annak is hétvége van, legközelebb kedden indítják, ha másik bank meg szerdán érkezteti, nekem ekkor már ropogós új vinyómon (amit kedden megveszek boltban), már ott lesznek az áthúzott bájtok...
(Nyilván az is a balszerencse része, hogy olyant nem találni, akivel időközben személyesen is ütközni tudok)

Hát ez gáz ... akkor miért adsz nekik kölcsön, ha ők sose segítenek???
Mivel úgyis a személyes átvátel a nyerő csak, ezért nem kell utalni, hiszen kp-ben fizethetsz. Mert mire futár vagy posta átviszi, addigra tényleg rég vettél boltban.
Meg helytől is függ, mert vidéken kisebb az esélye hogy éppen ott van eladó darab. Ha nincs, akkor meg felmenni Bp-re gázosabb, mintha eleve fent vagy. Főképp ha átszállás is kell, meg hétvégén.
Nézd a jó oldalát: legalább nem melózol a hétvégén :)

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 05. 23. 21:31

Már csak többnyire fakultatíve érdekel, nekem egy ilyent produkál a vinyó, már váltom is le, a régi meg vagy megy gariba vissza, vagy ha már annyi idős, megy a levesbe. Ez még nincs 3 éves, de már nincs hova visszavinni sem, az a bolt már bezárt, és nem gyártói garilevél van, hanem a bolté...
A kábel lehet vacak, azt még meg fogom nézni. (Bár tervem szerint az új vinyó már SATA lesz.)

Mármint egy CRC hibát? Az lehetett bármitől, nem feltétlen fizikai hibára utal (ha sok van belőle, akkor érdemes átnézi a vezetéket, hátha rossz, de lehet az oka diszk vagy vezérlő hiba is).
Nálad valami durvább dolog volt, csak a SMART nem mutatja. Éppen ezért még megpróbálnék a helyedben egy teljesen új filerendszert tenni rá, és másolgatni rá nagy mennyiségeket gyorsan. Lehet, hogy csak a filerendszer zakkant meg úgy, hogy a chkdsk kiakad tőle, futottam bele ilyenbe (de alapban is hosszú némelyik lépése, most nem tudom, hogy éppen a 4.-e, de valamelyik lépés előtt is "gondolkodik" egy darabig, meg utána is). Ha tényleg a diszk baja, akkor kijön az új filerendszeren másolgatva.

#1749 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 23:06

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 23. 22:47

Ha sata vinyóra váltasz arra ügyelj hogy ha sata1 es a lap lehet szopni sata 2 es vinyóval rendesen.Héten én is szoptam egy samsungal sata1 re átállitó pöcök semmi,gép ami sata 2 es épp sehol hogy átállitsam a progijával.Kicsit csuklottak a koreaiak.

Igen, de ez csak bizonyos chipset(ek)nél van így.
Elméletileg automatikusan SATA módban kellene működnie SATA II helyett.
Ha SATA lapod van, és nincs ismerősöd akinél megcsinálhatnád, akkor a SATA II-es diszket érdemes a boltban vásárláskor átállítatni.

#1750 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 23. 22:47

Hát még egyelőre SATA1-es a lap, (majd valamikor, egyszer, talán, cserélve lesz az egész hóbelevanc), szóval, és SATA2-es a rendszervinyó, nincs vele gáz :) , csak éppen nem olyan sebes, mintha SATAII/ PCIe lenne az alaplap, de üsse kavics.

#1751 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 05. 24. 00:04

Mármint egy CRC hibát? Az lehetett bármitől, nem feltétlen fizikai hibára utal (ha sok van belőle, akkor érdemes átnézi a vezetéket, hátha rossz, de lehet az oka diszk vagy vezérlő hiba is).
Nálad valami durvább dolog volt, csak a SMART nem mutatja. Éppen ezért még megpróbálnék a helyedben egy teljesen új filerendszert tenni rá, és másolgatni rá nagy mennyiségeket gyorsan. Lehet, hogy csak a filerendszer zakkant meg úgy, hogy a chkdsk kiakad tőle, futottam bele ilyenbe (de alapban is hosszú némelyik lépése, most nem tudom, hogy éppen a 4.-e, de valamelyik lépés előtt is "gondolkodik" egy darabig, meg utána is). Ha tényleg a diszk baja, akkor kijön az új filerendszeren másolgatva.

OK, de valami vinyó akkor is kell, mert nem tom hova áthúzni az adatokat formázás idejére.
A nagy része mentve van, úgyhogy nincs gáz, szóval valahogy megoldom. Vannak még a polcon
SCSI vinyók, de azok nagyon kicsik. Na, mind1, lesz valahogy. Addig Samu kint pihen a polcon.

#1752 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 14:26

Hát ez gáz ... akkor miért adsz nekik kölcsön, ha ők sose segítenek???

Kb. valami olyasmi lehet ebben, hogy én igyekszem magam megoldani a problémákat, ők meg nem.
Persze vannak köztük nagyon rendesek, akik állandóan zargatnak, hogy segítenek, de
nekik nincs fölös vinyójuk, nem szakmabeliek :) .

#1753 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 21:06

Van itt ez a merevlemez:
http://www.edigital....34658.html#none
A képen egy olyan látható, aminek molex tápcsatija van. Van valakinek ilyenje? Tényleg
az van neki, vagy képtelenek egy normális fotót csinálni a termékeikről, és összemosnak
több képből egyet, hogy a matrica messziről stimmeljen...

#1754 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 24. 21:22

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 05. 24. 21:06

Van itt ez a merevlemez:
http://www.edigital....34658.html#none
A képen egy olyan látható, aminek molex tápcsatija van. Van valakinek ilyenje? Tényleg
az van neki, vagy képtelenek egy normális fotót csinálni a termékeikről, és összemosnak
több képből egyet, hogy a matrica messziről stimmeljen...

Igen van, és hidd el, hogy a fotó jó. Nem csak a Hitachi hanem a Maxtor és a Seagate is gyárt olyan sorozatokat amiket mindkétfajta tápcsatlakozóval elláttak. Csak akkor van jelentősége, ha valaki HotSwap winyóként akarja használni, ekkor a molex nem jó mert nincs rajta a 3,3V bekötve.

Amúgy a molex csatlakozóról ugyanúgy megy (viszont egyszerre a kettőt tilos rádugni!)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1755 Felhasználó inaktív   Slam1985 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 29. 07:06

Üdv!

A segítségeteket kérném.
Van (volt?) egy 500 gigás WD merevlemezem. Kábé egy éve működött egy külső rack-ben.
Minap beszereztem egy noname "USB 2.0 to SATA/IDE Converter"-t, amivel állítólag összeköthető a gép mindenféle típusú merevlemezzel.
Ezzel a WD-vel próbáltam ki, és valószínűleg leégett tőle a merevlemez.

Több kérdésem is lenne.
- Milyen igénnyel fordulhatok a converter értékesítőjéhez?
- Milyen igénnyel fordulhatok a merevlemez értékesítőjéhez?
- Adatmentésről olvastam már többfelé, hogy drága, vajon mire számíthatok az értékesítők részéről ez ügyben?

Sok reményem azért nincs az értékesítőket illetően.

Így lenne egy másik kérdésem is.

Mivel nem létfontosságú adatokról van szó, hanem pótolhatóakról, így nekem végülis csak arra van szükségem, hogy pontosan mi veszett el.
Szóval lehetséges-e csak a merevlemez tartalomjegyzékének visszaállítása/megszerzése/kinyerése?

A merevlemez nyomtatott áramkörén látszik, hogy leégett (a szaga is erre utal egyébként), tehát gondolom az egész vinyót szét kell kapni és másik áramkörre kötni, de mivel nem értek hozzá, nem tudom, hogy ez mennyire nagy munka, és mibe kerülhet, ha csak a tartalomjegyzékre van szükségem.

Előre is köszi a válaszokat.

#1756 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Slam1985 - Dátum: 2010. 05. 29. 07:06

Üdv!

A segítségeteket kérném.
Van (volt?) egy 500 gigás WD merevlemezem. Kábé egy éve működött egy külső rack-ben.
Minap beszereztem egy noname "USB 2.0 to SATA/IDE Converter"-t, amivel állítólag összeköthető a gép mindenféle típusú merevlemezzel.
Ezzel a WD-vel próbáltam ki, és valószínűleg leégett tőle a merevlemez.

Több kérdésem is lenne.
- Milyen igénnyel fordulhatok a converter értékesítőjéhez?
- Milyen igénnyel fordulhatok a merevlemez értékesítőjéhez?
- Adatmentésről olvastam már többfelé, hogy drága, vajon mire számíthatok az értékesítők részéről ez ügyben?

Sok reményem azért nincs az értékesítőket illetően.

Így lenne egy másik kérdésem is.

Mivel nem létfontosságú adatokról van szó, hanem pótolhatóakról, így nekem végülis csak arra van szükségem, hogy pontosan mi veszett el.
Szóval lehetséges-e csak a merevlemez tartalomjegyzékének visszaállítása/megszerzése/kinyerése?

A merevlemez nyomtatott áramkörén látszik, hogy leégett (a szaga is erre utal egyébként), tehát gondolom az egész vinyót szét kell kapni és másik áramkörre kötni, de mivel nem értek hozzá, nem tudom, hogy ez mennyire nagy munka, és mibe kerülhet, ha csak a tartalomjegyzékre van szükségem.

Előre is köszi a válaszokat.

Fogós kérdéseid vannak, de megpróbálok mindre válaszolni.

- Milyen igénnyel fordulhatok a converter értékesítőjéhez? - valószínűleg semmilyennel. Esetleg ha visszaviszed és kipróbálja egy másik merevlemezzel és az is leég, akkor max. kicserélik.

- Milyen igénnyel fordulhatok a merevlemez értékesítőjéhez? - kb. ugyanannyi az esélyed. A merevlemez gyártója és forgalmazója tehet róla hogy leégetted egy vacak átalakítóval? Arról nem is beszélve hogy égett winyóval úgy elhajtanak mint a libát - ezt a nagykerek sem cserélik.

Hol olvastál arról hogy az adatokra is vállalnak garanciát? Ez csak a hardverre van - ergo erre sincs semmi esélyed.

Szóval lehetséges-e csak a merevlemez tartalomjegyzékének visszaállítása/megszerzése/kinyerése? röviden igen, profi adatmentő tudja menteni - persze ennek anyagi vonzata van, ami eléggé húsbavágó.

...nem tudom, hogy ez mennyire nagy munka, és mibe kerülhet, ha csak a tartalomjegyzékre van szükségem. ilyen nincs, csak a tartalomjegyzéket nem lehet helyreállítani - a teljes merevlemez helyreállítása szükséges akár egyetlen állomány mentése miatt is.

A merevlemez nyomtatott áramkörén látszik, hogy leégett - a megfelelő műszerek birtokában a panel javítható, persze ehhez kapcsolási rajz, és a gyári mérőpontok ismerete szükséges. Végső esetben próbálkozhatsz egy másik, ugyanilyen winyónak a paneljét áttenni (sajnos sokan megpróbálják!), de ennek a következő buktatói vannak. Ha a feszültségcsúcs átment az elektronikán és a winyó belül is károsodott (fej, fejszerelvény), akkor a rátett cserepanel is azonnal tönkremehet - tehát előtte a mechanikát is illik kimérni. Ha a Firmware nem egyezik, akkor amúgy hibátlan mechanika esetén sem fog beindulni - ebből kifolyólag elég kicsi az esélyed hogy identikus párt találjál.

Tehát - vagy elviszed szakemberhez, vagy elkárolod.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1757 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 12:37

EZ NEM IGAZ!!! :blink: Kb. múlt héten kivettem a vinyót. (Rackban volt, jól működőben). Elkönyveltem, hogy új vinyót veszek, addig nem foglalkozom vele. A héten végig kurva sok meló volt, nem jutottam el boltba végül. Ma hajnalban kiporoltam a gépet ott, kicseréltem egy zajos ventit a rack fogadó részén, kitakarítottam, lehúztam minden kábelt kívül, belül, vissza, mondom beteszem, feltérképezni, mennyi az az adat, amiről nincs mentés... Megvolt, gondoltam, lássuk mit szól most hozzá a lemezellenőrzés!
És a negyedik fázisban van, hat kis kockát haladt, és semmi lefagyás! A múltkor már az elején itt csontra fagyott, és vinyó halkan klaty-klaty...
Azt értem én, hogy rossz kontakt okozhatta a hibát, de mitől klattyogott a vinyó akkor, és most miért nem?
Nem tudok másra gondolni, mint hogy a kib@szott sok eső, ami volt, az befolyásolta (páratartalom).
Régi tapasztalatom, hogy mikor vég nélkül esett (nyitott ablaknál melóztam), akkor 10 flopiból 8 olvashatatlan volt. (később "megjavultak")

Közben már nyolc egységet haladt, és még mindig... már 12 egység, ez meglódult!
Szóval eseménynaplóban nincs bejegyzés. A jelek szerint dolgozott valamit a CHKSK, mert az elején elég sokat molyolt, most meg gyorsan halad. De szar, hogy nem írja, és nem naplózza, mit csinál!
Már túl van felén a negyedik fázis...
:s

#1758 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 12:43

Logolja az csak el van dugva a logfile.

Itt bogarásszál utánna:

chkdsk log

RaidX

#1759 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 05. 29. 13:43

Logolja az csak el van dugva a logfile.

Itt bogarásszál utánna:

chkdsk log

Eztet tudom, de ezt is a karakteres csinálja, amit ha DOS ablakból indítottam volna, akkor látnám is.
De hanyag voltam, Intézőben jobb egérgomb, ellenőrzés, na ilyenkor nem loggol semmit.

Mindjárt végez.
Szerk: végzett.
Ennyi infót elárul :rolleyes: (ld. kép)
Semmi bejegyzés az eseménynaplóban, sem ez, de sem Disk/Atapi hibák nincsenek... :dance:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: hkpk 2010. 05. 29. 13:06 -kor

#1760 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 16:39

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti - Dátum: 2010. 05. 29. 09:14

...nem tudom, hogy ez mennyire nagy munka, és mibe kerülhet, ha csak a tartalomjegyzékre van szükségem. ilyen nincs, csak a tartalomjegyzéket nem lehet helyreállítani - a teljes merevlemez helyreállítása szükséges akár egyetlen állomány mentése miatt is.

Ha jol remlik a kurt a bevizsgalas utan egy filelist-et is kuld -file-okra lebontott visszahozhatosaggal- az arajanlat melle. Mas kerdes, hogy szerintem neki nem fog 25 ropit megerni ez a lista ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.