HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 29. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2010. 05. 29. 16:39

Ha jol remlik a kurt a bevizsgalas utan egy filelist-et is kuld -file-okra lebontott visszahozhatosaggal- az arajanlat melle. Mas kerdes, hogy szerintem neki nem fog 25 ropit megerni ez a lista ;)

Hidd el, pontosan tudom hogy a Kürt mit csinál. Az pedig már egy másik kérdés, ha egy merevlemezt olyan mértékig helyreállítanak hogy a könyvtárszerkezet valamint a file lista olvasható, akkor menthető is. A vizsgálati díjban az ügyfél kifizeti a helyreállítás költségeit - viszont ezért még nem kapja meg az adatait (üzletpolitika)!

Viszont ha kéri a mentést, akkor az árából a vizsgálati díjat leszámítják.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1762 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 21:37

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 05. 29. 14:00

Eztet tudom, de ezt is a karakteres csinálja, amit ha DOS ablakból indítottam volna, akkor látnám is.
De hanyag voltam, Intézőben jobb egérgomb, ellenőrzés, na ilyenkor nem loggol semmit.
[...]

Az EventLogba logol a grafikus felületről indítva is, de csak akkor, ha problémát talált.

Szerkesztette: brd 2010. 05. 29. 21:37 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1763 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 23:25

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2010. 05. 29. 13:37

EZ NEM IGAZ!!! :blink: Kb. múlt héten kivettem a vinyót. (Rackban volt, jól működőben). Elkönyveltem, hogy új vinyót veszek, addig nem foglalkozom vele. A héten végig kurva sok meló volt, nem jutottam el boltba végül. Ma hajnalban kiporoltam a gépet ott, kicseréltem egy zajos ventit a rack fogadó részén, kitakarítottam, lehúztam minden kábelt kívül, belül, vissza, mondom beteszem, feltérképezni, mennyi az az adat, amiről nincs mentés... Megvolt, gondoltam, lássuk mit szól most hozzá a lemezellenőrzés!
És a negyedik fázisban van, hat kis kockát haladt, és semmi lefagyás! A múltkor már az elején itt csontra fagyott, és vinyó halkan klaty-klaty...
Azt értem én, hogy rossz kontakt okozhatta a hibát, de mitől klattyogott a vinyó akkor, és most miért nem?
Nem tudok másra gondolni, mint hogy a kib@szott sok eső, ami volt, az befolyásolta (páratartalom).
Régi tapasztalatom, hogy mikor vég nélkül esett (nyitott ablaknál melóztam), akkor 10 flopiból 8 olvashatatlan volt. (később "megjavultak")

Közben már nyolc egységet haladt, és még mindig... már 12 egység, ez meglódult!
Szóval eseménynaplóban nincs bejegyzés. A jelek szerint dolgozott valamit a CHKSK, mert az elején elég sokat molyolt, most meg gyorsan halad. De szar, hogy nem írja, és nem naplózza, mit csinál!
Már túl van felén a negyedik fázis...
:s

Lehet akár érintkezési hiba is.
A fiókok sokszor nem a megbízhatóságukról híresek. Most megmozgattad a vezetékeket és jó lett.

Vagy lehet akár a diszknek is baja, lehet, hogy egy idő múlva újra előjön a klattyogás. De nem valószínű, mert a SMART szerint jó volt (igaz nem tenném a SMART alapján a pallos alá a répát, mert van hogy nem jelez hibát, de az esetek 99.9%-ában látszik valami, ha baj van)

#1764 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 05:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2010. 05. 30. 00:25

Lehet akár érintkezési hiba is.
A fiókok sokszor nem a megbízhatóságukról híresek. Most megmozgattad a vezetékeket és jó lett.

Vagy lehet akár a diszknek is baja, lehet, hogy egy idő múlva újra előjön a klattyogás. De nem valószínű, mert a SMART szerint jó volt (igaz nem tenném a SMART alapján a pallos alá a répát, mert van hogy nem jelez hibát, de az esetek 99.9%-ában látszik valami, ha baj van)

OK, a lényeg, hogy most szkennelek ezerrel, be kell hozni a lemaradást :-). A fiókokkal van nekem tapasztalatom, ez sok közül lett kiválasztva, ami elég megbízhatóan működik. Ezen felül kábeles problémáim is voltak, fiókon kívül is, és fiókon belül is, nem mai csirke vagyok. A klattyogás aggaszt, lesz azért új vinyó is, mert menteni kell valahova...

#1765 Felhasználó inaktív   Slam1985 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 30. 07:40

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti - Dátum: 2010. 05. 29. 09:14

Fogós kérdéseid vannak, de megpróbálok mindre válaszolni.

Szóval lehetséges-e csak a merevlemez tartalomjegyzékének visszaállítása/megszerzése/kinyerése? röviden igen, profi adatmentő tudja menteni - persze ennek anyagi vonzata van, ami eléggé húsbavágó.

...nem tudom, hogy ez mennyire nagy munka, és mibe kerülhet, ha csak a tartalomjegyzékre van szükségem. ilyen nincs, csak a tartalomjegyzéket nem lehet helyreállítani - a teljes merevlemez helyreállítása szükséges akár egyetlen állomány mentése miatt is.

Köszönöm a kimerítő válaszokat, sokat segítettél!

Egyébként én arra gondoltam - hogy ha jól emlékszem - hogy a merevlemez a lemezei egy külön részén tárolja azt (tartalomjegyzék), hogy mit hol tárol magán a lemezen. És úgy gondoltam, hogy elég ha ehhez fér hozzá a szakember. De úgy tűnik, hogy túlmisztifikáltam ezt az adatmentés dolgot.

Még egyszer köszi.

#1766 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 08:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Slam1985 - Dátum: 2010. 05. 30. 08:40

Köszönöm a kimerítő válaszokat, sokat segítettél!

Egyébként én arra gondoltam - hogy ha jól emlékszem - hogy a merevlemez a lemezei egy külön részén tárolja azt (tartalomjegyzék), hogy mit hol tárol magán a lemezen. És úgy gondoltam, hogy elég ha ehhez fér hozzá a szakember. De úgy tűnik, hogy túlmisztifikáltam ezt az adatmentés dolgot.

Még egyszer köszi.

A filerendszertől függ, hogy hol tárolja a "tartalomjegyzéket" a diszk.
Sok esetben a diszken szétszórva, ezért az egész diszket le kell menteni egy adathordozóra, hogy a tartalomjegyzék meglegyen.

Egyébként meg ha már egy része olvasható a diszknek (tehát elindul, pörög, és lehet róla olvasni), akkor végig lehet olvasni --a fizikailag hibás részek kihagyásával-- az egészet.

#1767 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 20:43

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti - Dátum: 2010. 05. 29. 18:18

Viszont ha kéri a mentést, akkor az árából a vizsgálati díjat leszámítják.

Na en ezt nem igy tapasztaltam (de kis esellyel csak rosszul emlekszem).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1768 Felhasználó inaktív   patakocska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 31. 00:10

sziasztok!
nem tudom, hogy jo helyen erdeklodok-e, de szuksegem lenne egy kis segitsegre.
mivel mostanaban kezdtem egyaltalan gepezni, letoltogetni a netrol, olyan problemam van, hogy a merevlemezemen nem talalok 68GB-tot. letotottem egy dvd konvertalo progit a szoftverbazisbol,kiprobaltam, nem jott be, letoroltem, majd utana a c meghajto egyik mappa ikonjahoz rakott egy lakatot. mikor kijelolom, kiirja, hogy 40GB adatot tartalmaz, amikor pedig megnyitom a tulajdonsagait mar 108GB van benne. a hianyzo GB-ok egyik almappaban sincsenek.
szeretnem a segitsegeteket kerni, hogy mi lehet a problema es hogyan tudom helyrehozni, mert most nincs aki megnezhetne a gepet, en pedig mint latszik, nem allok a helyzet magaslatan.
elore is koszonom

#1769 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 31. 00:28

Üzenet megtekintéseIdézet: patakocska - Dátum: 2010. 05. 31. 00:10

a merevlemezemen nem talalok 68GB-tot. letotottem egy dvd konvertalo progit a szoftverbazisbol,kiprobaltam, nem jott be, letoroltem, majd utana a c meghajto egyik mappa ikonjahoz rakott egy lakatot. mikor kijelolom, kiirja, hogy 40GB adatot tartalmaz, amikor pedig megnyitom a tulajdonsagait mar 108GB van benne. a hianyzo GB-ok egyik almappaban sincsenek.

Csak tippelek, h egy tömörített állomány lehet.
Nézd meg valamivel (mondjuk az intéző/tulajdonságok) a fizikai méretét.

#1770 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 31. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: patakocska - Dátum: 2010. 05. 31. 01:10

sziasztok!
nem tudom, hogy jo helyen erdeklodok-e, de szuksegem lenne egy kis segitsegre.
mivel mostanaban kezdtem egyaltalan gepezni, letoltogetni a netrol, olyan problemam van, hogy a merevlemezemen nem talalok 68GB-tot. letotottem egy dvd konvertalo progit a szoftverbazisbol,kiprobaltam, nem jott be, letoroltem, majd utana a c meghajto egyik mappa ikonjahoz rakott egy lakatot. mikor kijelolom, kiirja, hogy 40GB adatot tartalmaz, amikor pedig megnyitom a tulajdonsagait mar 108GB van benne. a hianyzo GB-ok egyik almappaban sincsenek.
szeretnem a segitsegeteket kerni, hogy mi lehet a problema es hogyan tudom helyrehozni, mert most nincs aki megnezhetne a gepet, en pedig mint latszik, nem allok a helyzet magaslatan.
elore is koszonom

Hát az a lakat akkor szokott előjönni ha letitkosítod a meghajtót illetve a mappát.Gyanítom valami sz@rt letöltöttél felraktad az meg letitkosította a mappát.Mai világba nem igazán érdemes csak ugy töltögetni telepitgetni pl vannak álvírusírtótól kezdve mindenféle genya programok.Tűzfalad gondolom van?

Szerkesztette: djculture 2010. 05. 31. 08:44 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1771 Felhasználó inaktív   patakocska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 31. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 31. 09:40

Hát az a lakat akkor szokott előjönni ha letitkosítod a meghajtót illetve a mappát.Gyanítom valami sz@rt letöltöttél felraktad az meg letitkosította a mappát.Mai világba nem igazán érdemes csak ugy töltögetni telepitgetni pl vannak álvírusírtótól kezdve mindenféle genya programok.Tűzfalad gondolom van?

igen, tuzfal van, mukodik, a virusirto progi nem mutat hibat. hogyan tudom a lletitkositott mappat visszacsinalni? ha tudnal tippet adni, azt nagyon megkoszonnem! egyebkent a progi amit letoltottem a KMPlayer nem tudom melyik verzioja, a mappa amit lezart, tulajdonkeppen a sajat felhasznaloi mappam, minden van benne. progik, videok,zenek,kepek, minden amit hasznalok.. elore is koszi

#1772 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 31. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: patakocska - Dátum: 2010. 05. 31. 14:16

igen, tuzfal van, mukodik, a virusirto progi nem mutat hibat. hogyan tudom a lletitkositott mappat visszacsinalni? ha tudnal tippet adni, azt nagyon megkoszonnem! egyebkent a progi amit letoltottem a KMPlayer nem tudom melyik verzioja, a mappa amit lezart, tulajdonkeppen a sajat felhasznaloi mappam, minden van benne. progik, videok,zenek,kepek, minden amit hasznalok.. elore is koszi

Milyen oprendszer van fennt?Esetleg rendszervisszaállitás nem segít?
Hádédész..

#1773 Felhasználó inaktív   patakocska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 31. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 31. 09:40

ja, es megprobaltam az irasvedettseget leszedni a mapparol (nem en raktam ra), intezovel, kiirta, hogy attributumok modositasa, minden oke, nem irasvedett, mikor ujra megneztem megint irasvedett volt. probaltam total commanderrel is leszedni, azzal se ment. nem tudom, mit csinaljak meg??????..... koszi

#1774 Felhasználó inaktív   patakocska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 31. 14:07

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 31. 14:22

Milyen oprendszer van fennt?Esetleg rendszervisszaállitás nem segít?

rendszert is visszaallitottam, nem segitett, mappat is megprobaltam visszaallitani korabbi idopontra, 2 napja meg jo volt, de nem csinal semmit. lakat marad, 68GB valahova eltunt. help... windows7, explorer enterprice van

Szerkesztette: patakocska 2010. 05. 31. 14:09 -kor

#1775 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 31. 14:51

Ha nem te lakatoltál elképzelhető, pár nap múlva kapsz üzenetet, hogy xxx Euro/Dollár megfizetése esetén megkapod a jelszót a lakathoz. Egyébként marad a formázás/particionálás és újra telepítés. Kapcsold ki legközelebb a rendszer-visszaállítás funkciót és helyette készíts partíció mentést (GHOST)! A Win 7-nek van beépített lemezkép mentő funkciója!

Ja! A lemezen tárolt dolgaidtól ne feledj könnyes búcsút venni!

RaidX

#1776 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 31. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: patakocska - Dátum: 2010. 05. 31. 15:07

rendszert is visszaallitottam, nem segitett, mappat is megprobaltam visszaallitani korabbi idopontra, 2 napja meg jo volt, de nem csinal semmit. lakat marad, 68GB valahova eltunt. help... windows7, explorer enterprice van

win7 nek van saját beépitett titkosító algoritmusa progija.A mappa saját tulajdonodba vételét próbáltad?Ehhez az asztalon, vagy a Windows Explorer-ben kattints jobb gombbal a fájlra vagy mappára, és a Tulajdonságok (Properties) pontra. A megjelenő ablakban menj a Biztonság (Security) fülre. Itt kattints a Speciális (Advanced) gombra. A következő ablakban kattints a Tulajdonos (Owner) fülön a Szerkesztés...(Edit...) gombra. A megjelenő ablakban válaszd ki azt a felhasználót, akinek teljes hozzáférést szeretnél adni. Nyomd meg az Alkalmaz (Apply) gombot, ekkor egy figyelmeztető ablak ugrik fel. Ezután már csak OK-t kell nyomni az összes ablakban, és készen is vagy
Hádédész..

#1777 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 31. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 05. 31. 15:51

Ja! A lemezen tárolt dolgaidtól ne feledj könnyes búcsút venni!

Az még olvasható nem? Ráadásul szeritnem csak simán rejtett/egyéb fileok nincsenek meg, de nagyon egy helyben toporgunk, jó lenne látni is azt a gépet, meg mondjuk tudni melyik mappán van, plusz egy screenshot. Plusz arra a mappára egy totalcommander mit mond, mekkora a mérete.
Make love not Wor.

#1778 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 14:30

Hmm...
Szerver sípol melóhelyen mint a barom..
Egyik vinyó SMART értékeire és viselkedésére sírt be RAID5-ös tömbből...
Beraktuk egy ntfs-re particionáltuk gyors formázással, másoltunk rá, közben 2x annyi rossz szektor lett, de visszaolvasni már csomó file-t nem tudtunk...

A HDD egy ST3500320AS-es 7200.11-es Seagate Barracuda...
Íme a HD Sentinel:
Kép

Pár órát ment utána 2x ennyi rossz szektor lett rajta..
Mi lehet amúgy a baja? Azon kívül hogy szar...a fej megadta magát?
Én arra tippelek, mert naon gyorsan szaporodnak rajta a rossz szektorok..
Lehet vmit csinálni a vinyóval? Valami segíthet rajta? HDD Regenerator, vagy ilyesmi?
Nem muszáj "megmenteni", de ha meg lehet, nekem jó lenne esetleg erre-arra (másolt adatokra, amik nekem megvannak a vinyómon, csak hogy ne az enyémet kerregtesse:D)...
Szal vkinek ismerős ez?:D Meg kattog pár másodpercenként általában...:p
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#1779 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 15:03

A HDD egy ST3500320AS-es 7200.11-es Seagate Barracuda...
Íme a HD Sentinel:
Kép

...nekem jó lenne esetleg erre-arra (másolt adatokra, amik nekem megvannak a vinyómon, csak hogy ne az enyémet kerregtesse:D)...

Miért - erre még adatokat akarsz bízni??? Én nemigazán mernék.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1780 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti - Dátum: 2010. 06. 04. 15:03

Miért - erre még adatokat akarsz bízni??? Én nemigazán mernék.

Hát ííígy nem....
Azért kérdeztem hogy HDD Regenerator segíthet -e ezen, vagy sem..
Arra lenne jó, hogy kimásolnám a sorozatokat a vinyóra, amiket megosztok (legálisok), és nem az én samsungomat gyilkolná a torrent vagy a dc, hanem ezt a szart.. :D
De csak akkor ha helyre lehet valamennyire hozni, ha nem, akkor kuka, ennyi :PP
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91