Hali.
Történt egy pár hete, hogy elejtettem a (western digital wd5000aaks) vinyómat. Kb. 20 centit eshetett, csak a gáz az, hogy betonra.

Kipróbáltam több gépben is, nem működik. Mondtak ilyen marhaságokat, hogy tegyem be hűtőbe, hátha jó lesz, de semmi.
Gép bekapcsolásakor furcsa kis berregő hangot ad, nem nagyon értek hozzá, de azt hiszem, hogy az olvasófej nem tud bepozícionálni, mert olyankor egyet kattannia kéne, de ez csak berreg. Nem zörög, recseg, a lemezt nem karcolja. Kb. 20x próbálkoztam, elindítottam a gépet majd újra s újra, párszor kiírt valami 4th master hard disk errort (ASUS P5Q alaplap), de a legtöbb esetben még ennyit sem.
Voltam egy pár számtechbol/szervízben, egy kivételével azt mondták, hogy nem foglalkoznak ilyesmivel, Kürt Kft. Sajnos ezt nem engedhetem meg magamnak.

Az egyik üzletben mondta az emberke, hogy olyat lehet csinálni, hogy szerzek egy ugyanilyen vinyót, mint ami meghalt és abba áttenni a lemezt és azonnal lementeni a cuccokat. Csak ettől azért félek, mert ugye nincs meg az a pormentes környezet, ami ehhez kéne, nem valami biztonságos. 500 gigából kéne egy olyan 10, ami nagyon-nagyon fontos. Saját, több éves grafikai munkáim.
Mit lehetne tenni? Nincs rá pénzem egyáltalán, max. 10000, ha nagyon kikönyörgöm. Arra gondoltam, hogy elteszem szépen és majd, ha egyszer "nagy" leszek és lesz rá pénzem, akkor megcsináltatom, de hát ki tudja, hogy pl. 5 év múlva foglalkozni fognak-e még ilyen 'gagyi' sataII-es vinyókkal. Annyira nem életbevágóan fontos most lementeni az adataim, csak szeretném tudni, hogy kb. mi, hogy, merre és meddig.
Köszönöm előre is a válaszokat.