HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 05. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2010. 12. 05. 14:02

A 40 gigás Maxtorok nálam különösen jól teljesítenek, igaz nincsenek rugdosva meg csákánnyal, karózóbaltával és szarosvégű csákánnyéllel sem ütlegelem őket. :-D

ettől úgy felröhögtem, hogy majdnem borultam székkel együtt :D

ezek sincsenek, de rövid sztori, két 60Gs maxtorról...

első élt nálam kb. 4-5 évet. egyetlen hibája volt végén: szó szerint visított. legalább 60dB hangja volt, az tuti :D a végén már nem bírtam, odaadtam egy haveromnak. nála most is működik, budiban lévő háziszerverben :Đ

másikat tőle kaptam, azzal a hibával. hogy "teljesen döglött, csak dobálja a fejet". ez igaz is volt, semmit sem lehetett csinálni vele. utolsó lehetőségként megfordítottam, és láss csodát, tökéletesen működik. a mai napig megy egyik rokonomnál fejjel lefelé gépében.

régi szép idők... 3.2Gs Quantum, ráfért Dio2+LoD, carma1-2, és szevasz :D
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2042 Felhasználó inaktív   tomyyy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 05. 18:43

sziasztok

Olyan problémám lenne:
- 2 HDD van a gépemben ezekből 1 a D:/ indításnál Chkdsk olvashatatlanokat jelölt...
nem tudom olvasni a D:/ mert formáztatni akarja. (Nem tetem)
Hogyan tudom az elvesztett adataimat visszanyerni ?
Elöre is köszönöm

UI: sürgős munka adatok ról van szó

#2043 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 19:24

ismét a "minek a backup" tipikus esete :D

pl. getdataback for fat vagy ntfs a barátod.

#2044 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 19:26

Üzenet megtekintéseIdézet: tomyyy - Dátum: 2010. 12. 05. 18:43

sziasztok

Olyan problémám lenne:
- 2 HDD van a gépemben ezekből 1 a D:/ indításnál Chkdsk olvashatatlanokat jelölt...
nem tudom olvasni a D:/ mert formáztatni akarja. (Nem tetem)
Hogyan tudom az elvesztett adataimat visszanyerni ?
Elöre is köszönöm

UI: sürgős munka adatok ról van szó

Formázni tilos (sőt bármi olyat használni ami ellenőrizetlenül ír vissza a hibás eszközre!), non-destruktív adatmentő programok használata javasolt (HandyRecovery, Recuva, Filerecovery Angel). A programokat egy működő rendszer alól kell indítani, és a mentés is egy másik merevlemezre (partícióra) történjen!

Ha ezekkel nem boldogulsz, és az adataid fontosak jobb ha elviszed adatmentő gyakorlattal rendelkező szakemberhez.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2045 Felhasználó inaktív   tomyyy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2010. 12. 05. 19:26

Formázni tilos (sőt bármi olyat használni ami ellenőrizetlenül ír vissza a hibás eszközre!), non-destruktív adatmentő programok használata javasolt (HandyRecovery, Recuva, Filerecovery Angel). A programokat egy működő rendszer alól kell indítani, és a mentés is egy másik merevlemezre (partícióra) történjen!

Ha ezekkel nem boldogulsz, és az adataid fontosak jobb ha elviszed adatmentő gyakorlattal rendelkező szakemberhez.

Tudsz linket küldeni ahonét ingyenesen letölthetem valamely programok egyikét
szerencsére van egy tartalék vinyom átmenteni a dolgokat

#2046 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 05. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: tomyyy - Dátum: 2010. 12. 05. 19:35

Tudsz linket küldeni ahonét ingyenesen letölthetem valamely programok egyikét
szerencsére van egy tartalék vinyom átmenteni a dolgokat

Basszus, muszáj warezolni? Értékes adatok, örülj neki, hogy nem a Kürt állít ki tanulópénzről számlát neked, ha fontosak a cuccaid, akkor 49 dollárért igazán nem sok egy program, amit hozzáértők azért írnak, hogy rajtad is segítsen, cserébe igazán illő az ő megélhetésükhöz hozzájárulni. Úgyhogy vedd csak meg, és jegyezd meg, hogy máskor mentesz minden fontosat több helyre. Valami szégyenérzet nem mozdul meg benned? Vagy ez így természetes, hogy a saját marhaságodat is más fizesse meg?
Az eszem megáll. Pitti, te meg még asszisztálsz is hozzá, pedig te pontosan tudod, hogy mit jelent, amiről itt beszélek. Gratulálok mindkettőtöknek.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2047 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 05. 23:48

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 12. 05. 22:52

Az eszem megáll. Pitti, te meg még asszisztálsz is hozzá, pedig te pontosan tudod, hogy mit jelent, amiről itt beszélek. Gratulálok mindkettőtöknek.

Elnézés kérek ha ezzel valakinek a lelkivilágába gázoltam volna. Hidd el pontosan tudom hogy ez mit jelent, sőt talán egy kicsivel többet is. Ebből a megfontolásból a Hiren's CD-t se használja senki - hiszen a rajta lévő programok jogállása erősen kétséges. Azzal hogy ilyen szinten próbálok segíteni, nem hiszem hogy a kenyeret venném ki valakinek a szájából. Ez a jóember inkább lemond a winyója tartalmáról, minthogy egy fillért is fizessen érte.
Ez egy pillanat alatt eldönthető - nekem pedig nem stílusom hogy „hozd el hozzám, jó pénzért megmentem az adataidat”.

Azok pedig akiknek tényleg fontosak az adataik, és nem szeretnék kockáztatni egy félresikerült házilagos mentés következményeit úgyis megkeresnek engem, vagy valaki mást (mint ahogy innen a fórumozók közül is jópáran megtették).
Nem félek attól hogy az ilyen fórumok miatt esetleg kevesebb munkám lenne.

Mindazonáltal tudomásul veszem a moderálást (bár nem én kezdtem el többszáz dolláros progikat ajánlgatni) és a jövőben a konkrét megnevezésektől tartózkodom.

#2048 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 12. 05. 22:52

...

Kend meg LYÓL letolja ittennég a :lama: júzert, meg aki segíteni akar neki. :D

Majd ha a :lama: LYÓL összevarezol mindent, oszt még az élő vinyóját is megpusztíjja, akkor majd tanul. Hagyjuk kibontakozni az ifjú titánokat.

"Szépemlékezetű RGB kolléga" is mennyi mindent tanult tőlünk. :-D

(Na most majd aztán majd én is fogok kapni a pofámra LYÓL. :oops: )
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2049 Felhasználó inaktív   RAMyMamy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 08. 20:12

Hali.
Történt egy pár hete, hogy elejtettem a (western digital wd5000aaks) vinyómat. Kb. 20 centit eshetett, csak a gáz az, hogy betonra. :(
Kipróbáltam több gépben is, nem működik. Mondtak ilyen marhaságokat, hogy tegyem be hűtőbe, hátha jó lesz, de semmi.
Gép bekapcsolásakor furcsa kis berregő hangot ad, nem nagyon értek hozzá, de azt hiszem, hogy az olvasófej nem tud bepozícionálni, mert olyankor egyet kattannia kéne, de ez csak berreg. Nem zörög, recseg, a lemezt nem karcolja. Kb. 20x próbálkoztam, elindítottam a gépet majd újra s újra, párszor kiírt valami 4th master hard disk errort (ASUS P5Q alaplap), de a legtöbb esetben még ennyit sem.
Voltam egy pár számtechbol/szervízben, egy kivételével azt mondták, hogy nem foglalkoznak ilyesmivel, Kürt Kft. Sajnos ezt nem engedhetem meg magamnak. :( Az egyik üzletben mondta az emberke, hogy olyat lehet csinálni, hogy szerzek egy ugyanilyen vinyót, mint ami meghalt és abba áttenni a lemezt és azonnal lementeni a cuccokat. Csak ettől azért félek, mert ugye nincs meg az a pormentes környezet, ami ehhez kéne, nem valami biztonságos. 500 gigából kéne egy olyan 10, ami nagyon-nagyon fontos. Saját, több éves grafikai munkáim.
Mit lehetne tenni? Nincs rá pénzem egyáltalán, max. 10000, ha nagyon kikönyörgöm. Arra gondoltam, hogy elteszem szépen és majd, ha egyszer "nagy" leszek és lesz rá pénzem, akkor megcsináltatom, de hát ki tudja, hogy pl. 5 év múlva foglalkozni fognak-e még ilyen 'gagyi' sataII-es vinyókkal. Annyira nem életbevágóan fontos most lementeni az adataim, csak szeretném tudni, hogy kb. mi, hogy, merre és meddig.

Köszönöm előre is a válaszokat.

#2050 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 08. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: RAMyMamy - Dátum: 2010. 12. 08. 20:12

Hali.
Történt egy pár hete, hogy elejtettem a (western digital wd5000aaks) vinyómat. Kb. 20 centit eshetett, csak a gáz az, hogy betonra. :(

Elég sokat gondolkodtam hogy megér-e egy választ. Egy ilyen winyó annyira érzékeny szerkezet, hogy ennél kisebb ütés is jóvátehetetlen károkat okozhat.

1, egy hajszálnyit elmozdulhatott a leneztányérokat tartó központi tengely. Ez a tányérok felületén már akár századmillimétereket is jelenthet.

2, a fejszerelvény tengelye mozdult ki - lehetetlen a fej pozícionálása.

Egyik hiba sem javítható a készülék megbontása nélkül - felelősséggel elvállalni is csak pár helyen tudják ebben az országban. És hát egyáltalán nem olcsó.

Viszont „500 gigából kéne egy olyan 10, ami nagyon-nagyon fontos. Saját, több éves grafikai munkáim.” - ez akárhogy is számolom 2 DVD-re ráfér (kb. 300 Ft.). Ennyi pénzed sem volt? Vagy nincs DVD író a gépedben? Nehezen hihető.

„...ki tudja, hogy pl. 5 év múlva foglalkozni fognak-e még ilyen 'gagyi' sataII-es vinyókkal”
Eltenni sem biztos hogy érdemes - a mentése akár tíz év múlva sem lesz sem egyszerűbb, sem olcsóbb.
Öt vagy tíz év alatt mondjuk jócskán elavulnak, bár ki tudja...
(fél éve hoztak egy öreg, 127 MEGÁS(!!!) duplamagas Seagate winyót adatmentésre. Egészen eddig kifogástalanul működött, és napi használatban volt - könyvelőiroda. Szerencséjük is volt, eletronikai és mechanikai hibája sem lett - egyedül a fejszerelvény arretáló szerkezete adta meg magát - nem tudott a fej a parkhelyzetből kimozdulni. Szóval - könnyen menthető volt, de ez igen nagy mázli.)

A mai winyókat sajnos közel sem ilyen időtartamú működésre tervezik. (pláne ha leejtik őket!)
Szóval - a legjobb ha elteszed emlékbe.

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2010. 12. 08. 22:38 -kor

#2051 Felhasználó inaktív   RAMyMamy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 08. 23:03

Köszi a választ.

Hát szerintem a 2. hiba lesz a gond. Rackben volt, igazából ilyen cuccos vinyó és hát nem számítottam rá, hogy el fogom ejteni (ez is egy külön szám, vissza akartam rakni a rackbe, és valahogy kicsúszott belőle :/ ), ezért nem írtam ki semmit dvd-re róla. Meg amúgy is mindig fejlesztgettem, átalakítgattam a munkáimat, szóval max újraírható dvd-re lett volna érdemes kiírnom, de olyanom sincs, ami normális állapotban lenne. :(
Egyik infós haverom mondott valami olyasmit, hogy otthon a vinyó megbontást fürdőszobában szokták, mert lecsapódik a pára (meg a por?). Hát ezt majd lehet megpróbálom egyszer. Van egy elektroműszerés haverom is, ő azt mondta, hogy megnézi, de hát szerintem ő se nagyon fog tudni vele semmit csinálni, szétszedni meg félek.
Hát igazából tanulok, ezért saját keresetem egyáltalán nincs, de egy pár év múlva remélhetőleg lesz, akkor már nem lenne gond a pénz, megcsináltatnám, csak pont azt nem tudom, hogy vajon évek múlva lehet-e még ilyen vinyókról adatot menteni, ha meg nem, akkor semmi szín alatt ilyen vinyót, ami elromlott még használtan se nagyon fogok találni, szóval a házi barkács dolog se nagyon működne. :(
Tehát ezt nem tudom, hogy most érdemes-e szétszedni és megkockáztatni a dolgot vagy várjak addig, amíg lesz az adatmentésre pénzem? Mert, mint írtam, az idő nem lényeges, csak azért nem lenne azzal jó szembenézni, hogy ott van rá a pénz meg minden, de pár év múlva bemegyek szervizbe és kb. pofánröhögnek ilyesmivel. :| Az üzletben is, ahol mondták ezt a szétszedősdit, azt hitte az eladó, hogy pár fénykép miatt vagyok odáig... hát azt kb. letojnám, de ilyen több 1000 munkám odavan.

#2052 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 08. 23:04

...vagy ha még RMA garos, mákod van, itt tudod ellenőrizni sorozatszám alapján. kitöltöd amit kell, küldöd gyártónak, és 90% hogy kapsz másikat. (szénnégett elektronikásnál is kaptam másikat... kisker/nagyker meg kiröhögött, hogy mit akarok ezzel.)

Szerkesztette: DGabor_ 2010. 12. 08. 23:05 -kor

#2053 Felhasználó inaktív   RAMyMamy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 08. 23:10

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 12. 08. 23:04

...vagy ha még RMA garos, mákod van, itt tudod ellenőrizni sorozatszám alapján. kitöltöd amit kell, küldöd gyártónak, és 90% hogy kapsz másikat. (szénnégett elektronikásnál is kaptam másikat... kisker/nagyker meg kiröhögött, hogy mit akarok ezzel.)

Köszi, de nem ilyesmire gondoltam. Nekem csak az adataim kellenének, winchesterem van másik.
De azért megnéztem, 2011. októberig van rajta. Égésnyom nincsen rajta, olyan baja nincs (szerencsére?).

#2054 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 08. 23:13

Üzenet megtekintéseIdézet: RAMyMamy - Dátum: 2010. 12. 08. 23:03

Köszi a választ.

Hát szerintem a 2. hiba lesz a gond. Rackben volt, igazából ilyen cuccos vinyó és hát nem számítottam rá, hogy el fogom ejteni (ez is egy külön szám, vissza akartam rakni a rackbe, és valahogy kicsúszott belőle :/ ), ezért nem írtam ki semmit dvd-re róla. Meg amúgy is mindig fejlesztgettem, átalakítgattam a munkáimat, szóval max újraírható dvd-re lett volna érdemes kiírnom, de olyanom sincs, ami normális állapotban lenne. :(
Egyik infós haverom mondott valami olyasmit, hogy otthon a vinyó megbontást fürdőszobában szokták, mert lecsapódik a pára (meg a por?). Hát ezt majd lehet megpróbálom egyszer. Van egy elektroműszerés haverom is, ő azt mondta, hogy megnézi, de hát szerintem ő se nagyon fog tudni vele semmit csinálni, szétszedni meg félek.
Hát igazából tanulok, ezért saját keresetem egyáltalán nincs, de egy pár év múlva remélhetőleg lesz, akkor már nem lenne gond a pénz, megcsináltatnám, csak pont azt nem tudom, hogy vajon évek múlva lehet-e még ilyen vinyókról adatot menteni, ha meg nem, akkor semmi szín alatt ilyen vinyót, ami elromlott még használtan se nagyon fogok találni, szóval a házi barkács dolog se nagyon működne. :(
Tehát ezt nem tudom, hogy most érdemes-e szétszedni és megkockáztatni a dolgot vagy várjak addig, amíg lesz az adatmentésre pénzem? Mert, mint írtam, az idő nem lényeges, csak azért nem lenne azzal jó szembenézni, hogy ott van rá a pénz meg minden, de pár év múlva bemegyek szervizbe és kb. pofánröhögnek ilyesmivel. :| Az üzletben is, ahol mondták ezt a szétszedősdit, azt hitte az eladó, hogy pár fénykép miatt vagyok odáig... hát azt kb. letojnám, de ilyen több 1000 munkám odavan.

Pitti szerintem elég nyilvánvalóan leírta. Ha bármit egyáltalán viszont akarsz látni erről a lemezről, NE BASZOGASD. Egyszerűen nem értem, miért nem lehet ezt megfogadni olyan ember tollából, aki vélhetően már szívott eleget ilyen házibarkács kísérletek miatt. Lemez megbontásához tisztaszoba kell (javaslom, nézz utána, milyen követelményeket jelent ez), a fürdő nem az, még ha maga Magdianyus áldotta meg, akkor sem. Ne bízd se haverpistára, se szakértőjózsira, mert elég jó eséllyel csak rontani tudnak rajta, elektroműszerész is, értsd meg,a rendellenesen működő mechanika nem kiszámítható terhelést ró az elektronikára, aztán könnyen olyan bajt okoz, amivel a Kürt sem tud mit kezdeni.
Szétszedni, fürdőszobában, persze. Az ilyen boltost is inkább kapálni küldeném, ott nem árthat ennyit.
A mentésről meg annyit, hogy a pár DVD kezelése nem hiszem, hogy komoly érv ennyi munka biztonságosabb tárolása kapcsán. DVD-RAM, UDF fájlrendszer ilyen inkrementális dolgokra van kitalálva, csak utána kéne járnod, és rengeteg működő megoldás közül tudsz válogatni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2055 Felhasználó inaktív   RAMyMamy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 08. 23:26

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 12. 08. 23:13

Pitti szerintem elég nyilvánvalóan leírta. Ha bármit egyáltalán viszont akarsz látni erről a lemezről, NE BASZOGASD. Egyszerűen nem értem, miért nem lehet ezt megfogadni olyan ember tollából, aki vélhetően már szívott eleget ilyen házibarkács kísérletek miatt. Lemez megbontásához tisztaszoba kell (javaslom, nézz utána, milyen követelményeket jelent ez), a fürdő nem az, még ha maga Magdianyus áldotta meg, akkor sem. Ne bízd se haverpistára, se szakértőjózsira, mert elég jó eséllyel csak rontani tudnak rajta, elektroműszerész is, értsd meg,a rendellenesen működő mechanika nem kiszámítható terhelést ró az elektronikára, aztán könnyen olyan bajt okoz, amivel a Kürt sem tud mit kezdeni.
Szétszedni, fürdőszobában, persze. Az ilyen boltost is inkább kapálni küldeném, ott nem árthat ennyit.
A mentésről meg annyit, hogy a pár DVD kezelése nem hiszem, hogy komoly érv ennyi munka biztonságosabb tárolása kapcsán. DVD-RAM, UDF fájlrendszer ilyen inkrementális dolgokra van kitalálva, csak utána kéne járnod, és rengeteg működő megoldás közül tudsz válogatni.

Igazából ma regisztráltam, nem ismerek itt senkit, nem tudom, ki mivel foglalkozik és mióta. Nem vagyok hülye, megértettem, amit írt, csak próbáltam volna valami más, pénztárca kímélő megoldást találni a problémámra. A tisztaszoba körülményeivel tisztában vagyok, már kb. 1 hónappal ezelőtt utánanéztem, de ezt lehetetlenség itthon kivitelezni. DVD lemezt is tudok írni, nem azzal van a gond, hanem, hogy nincs se sima, se újraírható itthon és sajnos nem kakálom a pénzt, hogy minden héten több db DVD-t vegyek (főleg nem db-ra, mert úgy rohadt drága). De most tanultam a hibából, veszek egy újraírható dvd-t és az új munkáimat ki fogom írni. :) A régi vinyómmal meg majd lesz valami, de megfogadom a tanácsokat, inkább nem nyúlkálok bele.

Köszi még egyszer a válaszokat.

#2056 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 09. 08:33

Üzenet megtekintéseIdézet: RAMyMamy - Dátum: 2010. 12. 08. 23:26

Igazából ma regisztráltam, nem ismerek itt senkit, nem tudom, ki mivel foglalkozik és mióta. Nem vagyok hülye, megértettem, amit írt, csak próbáltam volna valami más, pénztárca kímélő megoldást találni a problémámra. A tisztaszoba körülményeivel tisztában vagyok, már kb. 1 hónappal ezelőtt utánanéztem, de ezt lehetetlenség itthon kivitelezni. DVD lemezt is tudok írni, nem azzal van a gond, hanem, hogy nincs se sima, se újraírható itthon és sajnos nem kakálom a pénzt, hogy minden héten több db DVD-t vegyek (főleg nem db-ra, mert úgy rohadt drága). De most tanultam a hibából, veszek egy újraírható dvd-t és az új munkáimat ki fogom írni. :) A régi vinyómmal meg majd lesz valami, de megfogadom a tanácsokat, inkább nem nyúlkálok bele.

Köszi még egyszer a válaszokat.

Jó, de azért regisztráltál, mert választ szeretnél, akkor meg bízz abban a válaszban, szerintem eléggé érthető és laikusnak is meggyőző magyarázatot adott elég sok szakmai tartalommal ahhoz, hogy ne gondolkozz a fürdőszobán. Gondolj csak bele, mit tudsz kezdeni egy mikronnyi pontosságot követő mechanikával otthon, a fürdőszobában? Gondolod, hogy ki lesz ugorva egy tengely, amit megtalálsz és csak visszapattintod? Már ahhoz célszerszámra lenne szükséged, amivel forgácsolás, sérülés nélkül vissza tudod tenni, aztán mi van akkor, ha a görbületet szabad szemmel észre sem veszed? Hogy próbálod ki? Kiakasztod a fej reteszét és kihúzod a tányérra? Máris megölted vele az adattároló felületet. Ezekhez az apróságokhoz nem kell semmilyen szakértő, ezt magad is át tudod gondolni, ha tervezéssel foglalkozol, akkor vélhetően van annyi sütnivalód, hogy racionálisan el tudd képzelni. A tisztaszobát is el tudod, képzeld el akkor, hogy egy legapróbb porszem, vagy szösz mit művelhet a lemeztányér és a fej közé kerülve, márpedig fenn fog akadni és aztán olyan mintát ír a lemezre, amilyet Kalocsán sem hímeznek.
Több DVD-t miért kéne venned hetente? 10GB-ról volt szó, ez 3 lemez, DVD-RAM inkrementálisan írható, újraírható, darabja 4-600Ft, ennyibe került volna, a lemezt akár ki sem kell venni a meghajtóból, mert akkor sem tud baja történni, ha elfüstöl a táp, bár biztos az, ami kívül van, de első körben ha az ember lusta, akkor ez még itt nem akkora baj :-) .

#2057 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 09. 08:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2010. 12. 06. 16:12

(Na most majd aztán majd én is fogok kapni a pofámra LYÓL. :oops: )

Kap is, pálinkát, ha jön Szelevénybe hétvégén!

#2058 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 09. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: RAMyMamy - Dátum: 2010. 12. 08. 23:03

Tehát ezt nem tudom, hogy most érdemes-e szétszedni és megkockáztatni a dolgot

Szétszedni? Aztán mit csinálsz vele? Meg úgy egyáltalán, azon kívül, hogy így még a maradék mentési esélyt is elbaszod.
Make love not Wor.

#2059 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 09. 12:26

Üzenet megtekintéseIdézet: RAMyMamy - Dátum: 2010. 12. 08. 23:26

sajnos nem kakálom a pénzt, hogy minden héten több db DVD-t vegye

Mi sem, de Te is több ezer munkáról beszélsz, aminél nem tudom mennyi helyet foglal, de 10-30ezer közt mérik a külső vinyókat, amire szerintem a világ fasza is elfér. DVDlemez meg 50 forint, vagy sem.
Make love not Wor.

#2060 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 09. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 12. 09. 08:37

Kap is, pálinkát, ha jön Szelevénybe hétvégén!

OFF
Jó lenne, de b@szom a rezet a Luftwaffénál. 16 helyett 9-en maradtunk 7/24-re. Ááááá..., lófasz, ne is beszéljünk róla, inkább még egy korty Unikum és bontok még egy sört. 22:00 (local time) alusz, kelés 04:15-kor.

Nem is tudom, hogy mikor lesz belőlem normális ember, aki reggel 6-kor fingik egyet, megvakarja a seggét aztán a másik oldalára fordul, és még van legalább 2 szabad hétvégéje havonta.

Kitalálták aztatat a manágerek, ha a 4-5.ik iccakai műszakből hazaténfergek, akkor kiírnak egy nap szabit, hogy aludni tudjak.
ON

Tényleg: Nincs valakinek olcsó lőszere eladó a nem létező Kalasnyikovomhoz? :-D

(Má megen elbactam, mert ez meg adok-veszek totyik.) :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.