HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 24. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 09. 24. 13:40

Nem szándékosan hozzák létre, hanem ahogy fejlődik a technika, változtatni kell.

Én látok olyan dolgokat és összefüggéseket, amilyent Te nem.
Az amiről beszéltem, az is a rendszerműködés fenntartása érdekében végzett piaci körforgás generálás része (egy nagyon sok egy irányba ható komponensből összeállított hatalmas szemétség, ami már lassan teljesen élhetetlenné teszi, szemétdombbá alakítja az élőhelyünket).
Az igaz, van technikai fejlődés és van amit érdemes a jobb megfelelőség miatt lecserélni.
Elgondolkoztál már azon, h az évek múlásával anélkül, h valódi többletet kapnál, miért válik a hardwer alkalmatlanná a korábban jól ellátott feladatok végrehajtására? Hogy mára miért vált határesetté a 2 G operatív memória?
http://radicalpuzzle...uves-video.html

#2282 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 24. 14:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 24. 15:09

Az amiről beszéltem, az is a rendszerműködés fenntartása érdekében végzett piaci körforgás generálás része (egy nagyon sok egy irányba ható komponensből összeállított hatalmas szemétség, ami már lassan teljesen élhetetlenné teszi, szemétdombbá alakítja az élőhelyünket).
Az igaz, van technikai fejlődés és van amit érdemes a jobb megfelelőség miatt lecserélni.
Elgondolkoztál már azon, h az évek múlásával anélkül, h valódi többletet kapnál, miért válik a hardwer alkalmatlanná a korábban jól ellátott feladatok végrehajtására? Hogy mára miért vált határesetté a 2 G operatív memória?

Miért válik alkalmatlanná a hardver a régi feladatok ellátására szerinted???
A 2 GB azért kell, mert csili-vili oprendszert használunk, meg csili-vili játékokkal játszunk. 10 éve hol volt ilyen grafikus felület, meg Aero? Kocka alakú Win200 volt.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 24. 15:09

Az a nyomtatós filmben egy újonnan 10e ft-os (vagy annyi se) Epson nyomtató volt. Ezelőtt sok évvel, 2003-ban talán. Mit vársz tőle 8 év után?
Ha örökélet nyomtatót akarsz, akkor vegyél olyat, ami havi 20.000 oldalra terveztek. Csak az nem 10e ft lesz.
Ráadásul ami üzenet kijött 1:01-nél ahhoz nem kell semmilyen alkatrész meg nagyjavítás, egy számlálót kell reset-elni. Azt jelzi, hogy sok a tinta az aljában, amiket a fejtisztogatásokkor szívott ki. Az első riport egy nagy kamu volt! (Ha kicsit nézelődsz a neten saját magad is találsz hozzá programot amivel reseteled; az aljában meg van két darab filc, ha akarod szétszeded és kimosod, ha nem akarod, akkor nem szeded szét)

A termékek nem azért szarok, hogy vegyél újat. Hanem azért szarok, mert olcsók. Mert az ember inkább az olcsóbbat veszi meg. Árverseny van. Aztán olcsón nem lehet örökélet dolgokat gyártani.
A sok szar kínai holmi sem azért szar, hogy hamar elhasználódjon, mert a kínai sokat akar eladni. Hanem mert fillérekből csinálják, és abból ilyen minőségre telik.

Még belenéztem a villanykörtés cikkbe is.
Na most: ha anno 100 évig világító villanykörtéket gyártottak, akkor hogy lehet, hogy csak az az egy van? (Egyébként erről olvastam cikket, és kisebb feszültségen működtetik, hogy tovább tartson. És sosem engedték senkinek megvizsgálni. Lehet van 3 láda ilyen izzó a raktárban, oszt' amikor kiég, akkor cserélik.)
Vagy legalább a 60-as, 70-es években hogy nem volt minden lámpában a világon az eredetileg belerakott izzó? Hiszen belerakták 1900-ban, aztán nem égett volna ki. Sőt, miért volt menetes (vagy bajonettzáras, cserélhető), ha 100 évig jó, akkor miért nem fixen volt beleépítve? Azért, mert eredetileg is egy cserélendő, eldobható termék volt.
Plusz a mai izzókat ne hasonlítsd össze az akkoriakkal, az egy 4 wattos kis pilács, annyi fényt ad, mint egy gyertya. Most meg egy 100W-os izzóval világítasz többezer órát. Ha azt letekered éppen csak izzásig, azt se kell cserélned soha, amíg csak élsz.

Ez olyan, mint Dex összeesküvés elméletei, nem is néztem tovább.

#2283 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 25. 12:51

Nem tudom, h tényleg nem látod az egész rendszert átható KÉNYSZERÍTÉST, vagy hátsó szándék megvalósulására beszélsz (véded ezt az immár az élőhelyünket is élhetetlenné tevő szemét rendszerkonstrukciót).

#2284 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 25. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 25. 13:51

Nem tudom, h tényleg nem látod az egész rendszert átható KÉNYSZERÍTÉST, vagy hátsó szándék megvalósulására beszélsz (véded ezt az immár az élőhelyünket is élhetetlenné tevő szemét rendszerkonstrukciót).

Hát ezt hozta a haladás.Régen egy hifi otthoni erősítő pl 4-5 havi fizidbe került és még ma is működik, ma tömegtermék 1-2 havi fiziböl meg tudja venni a legcsóróbb is és emiatt max pár éves életciklusra van tervezve.
pc ügybe ugyanez van.Ma 120k ból bármire használható gépet összeraksz 2003 körül meg 250 ezerböl talán sikerült.2003 ba meg viszonylag nagy pénz is volt negyed milla ma meg semmi jóformán.

Szerkesztette: djculture 2011. 09. 25. 13:51 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2285 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 27. 10:08

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 25. 13:45

Hát ezt hozta a haladás.

Érdemes elgondolkoznotok, h mi a haladás és mi nem. Mi a különbség az ok és az indok között.
Meglátni a különbséget az így van és az így lenne jó között.
És persze azt, h az amit a Birodalmi standard világképpel a kőkemény (megváltoztathatatlan (fizikai)) valóságunkként élünk meg, az csupán egy állapot a számtalan sok lehetséges állapot közül.
Érdemes szétbontani a valóságélményünket és megnézni, mi belőle a valódi fizikai, biológiai megkötöttség és mi belőle az, ami csupán bármikor bármilyenre megváltoztatható gondolatokból adódik. Mi az ami azért a valóságunk, mert törvényeink, szokásaink szerint úgy csináljuk.
Érdemes észrevenni, h a világunk ura, a munka és ezzel életadó tőkeisten csupán egy a társadalmi valóságunkban intézményesített GONDOLAT. Egy szabályrendszer, amit valódi létezőnek LÁTTATNAK velünk és amely szerint idegen érdekeket beteljesítve élünk.
---- Bocs az offolásért. Kikívánkozott belőlem, mert úgy látom, jelenleg nagy bután a biológiai létünk ellehetetlenítésén fáradozunk. --------

Szerkesztette: Gyula2222 2011. 09. 27. 10:09 -kor

#2286 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 00:51

A WD merevlemezek tényleg ennyire gagyik?!
A kezdeti időkben megpusztult már nálunk 2 Maxtor, 1 IBM majd hosszú évekis Samu ment összes gépben (4) a családban és senkinek semmi problémája nem volt emlékeim szerint. Valamiért rámjött egy pár éve, hogy WD-re át kell állni, mert az a tuti (sok helyről hallottam). Namost vagy én vagyok ennyire szerencsétlen vagy az egész márka egy rakás kaki...Eddigi tapasztalatok:
1: WD Green 500GB - kb 3 éves lehet, egy éve adtam tesómnak, ez működik normálisan!
2: WD Black 500GB - kapásból gari volt, egy rakás rossz és gyenge szektorral
3: WD Black 640GB - Már másfél éve működik, de minden bekapcsolásnál nyekken egyet, ahogy előjön a fej a parkoló pozícióból (remélem nem lesz fejhibás vagy valami)
4: WD Blue 500GB - Látszólag minden oké...egy éves(!)...most rátettem egy HD Sentinel-t és 2 bad sectort talált (kondíció 99%).
5: WD Green 1TB - Nagyjából 1,5 évet ment gond nélkül, mint adattároló (ritkán kellett dolgoznia)...most 42 bad sector ls 198 gyenge szektor keletkezett rajta (aargh)!
6: WD Black 500GB - Kollégám vette az ajánlatomra alig 1 éve, de fél év után egy rakás rossz és gyenge szektor lett rajta, kapott egy újat...
7: WD Green 1TB - Ezt is a kollégám vette, amikor az 500-as Black vinyót, még nem panaszkodott rá

Én ebből a 7 vinyóból csak arra tudok következtetni, hogy fostalicska az egész. Soha többé nem veszek tőlük vinyót, mert most annyira felbosszantott!
Másnak is hasonló tapasztalatai vannak vagy nekem külön a WD selejtes konténerjéből szállítanak háttértárolókat? :reklamacio:

#2287 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 02:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Nurba - Dátum: 2011. 09. 28. 01:51

A WD merevlemezek tényleg ennyire gagyik?!
A kezdeti időkben megpusztult már nálunk 2 Maxtor, 1 IBM majd hosszú évekis Samu ment összes gépben (4) a családban és senkinek semmi problémája nem volt emlékeim szerint. Valamiért rámjött egy pár éve, hogy WD-re át kell állni, mert az a tuti (sok helyről hallottam). Namost vagy én vagyok ennyire szerencsétlen vagy az egész márka egy rakás kaki...Eddigi tapasztalatok:
1: WD Green 500GB - kb 3 éves lehet, egy éve adtam tesómnak, ez működik normálisan!
2: WD Black 500GB - kapásból gari volt, egy rakás rossz és gyenge szektorral
3: WD Black 640GB - Már másfél éve működik, de minden bekapcsolásnál nyekken egyet, ahogy előjön a fej a parkoló pozícióból (remélem nem lesz fejhibás vagy valami)
4: WD Blue 500GB - Látszólag minden oké...egy éves(!)...most rátettem egy HD Sentinel-t és 2 bad sectort talált (kondíció 99%).
5: WD Green 1TB - Nagyjából 1,5 évet ment gond nélkül, mint adattároló (ritkán kellett dolgoznia)...most 42 bad sector ls 198 gyenge szektor keletkezett rajta (aargh)!
6: WD Black 500GB - Kollégám vette az ajánlatomra alig 1 éve, de fél év után egy rakás rossz és gyenge szektor lett rajta, kapott egy újat...
7: WD Green 1TB - Ezt is a kollégám vette, amikor az 500-as Black vinyót, még nem panaszkodott rá

Én ebből a 7 vinyóból csak arra tudok következtetni, hogy fostalicska az egész. Soha többé nem veszek tőlük vinyót, mert most annyira felbosszantott!
Másnak is hasonló tapasztalatai vannak vagy nekem külön a WD selejtes konténerjéből szállítanak háttértárolókat? :reklamacio:

Saját család:
WD 160GB IDE 3 éves, semmi gond. Húgomnál.
WD 250GB IDE 3 éves, semmi gond. Most nálam Bp.-n
WD Black 320GB SATA2 3 éves, semmi gond. Idősebb öcsém gépében.
2 db WD Blue 1TB SATA2 6 hónapos, semmi gond. Saját gépemben.
WD Green 1TB SATA2 6 hónapos, semmi gond. Idősebb öcsém gépében.
WD Black 500GB SATA2 3 hetes, semmi gond. Kisebbik öcsém gépében.
WD Elements 500 GB USB2.0 külső HDD 1 hónapos, semmi gond. 5-ször utazott már oda-vissza 200-200 km-t autó csomagtartóban a "bölcsészszatyromban" mindenféle izé társaságában.
Ez 8 db.

A WD Black 500 GB-ből kifogtál egy hibás szériát 2 darabbal. A 640-es meg valószínüleg a 320-as belének a duplázásával született meg és ha kezdetektől nyekken (vagy klattyan?), akkor nem hibás, így működik.
Üzemeltetési körülményekről nem írtál semmit, van 2 db tök egyforma 40 Gigás slim Maxtorom, 5 évet mentek napi 8-10 órában, 3 évet heti 2-4 napban, még pöpec mindegyik. Vannak még 80-160 Gigás IDE samuim (különösebben nem rajongok értük) mennek. Koruk 5-7 év.

szerk: minden SATA2-es WD alatt minőségi, kissé túlméretezett táp van. ;)

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 09. 28. 02:21 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2288 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 08:26

Vinyóval kapcsolatosan tudni kell hogy nem létezik eleve szektorhiba mentes vinyó.A hibás részeket egyszerűen elrejtik még gyártáskor és szevasz.Az áthelyezett szektor eleve nem hiba,addig míg van a szar szektor helyett van tartalék szektor nem hibás a vinyó bármit is ugat a kókány sentinel program.Nekem egy maxtor 160 as vinyóra lassan 6 éve ír 12 nap élettartamot.hd tune felületvizygálatakor meg minden szektor zöld.Volt hozzá már párszor szerncsém hogy maga a smart is behülyült.Egyik gépbe szar volt az ide kábel ezért olvasási hibák léptek fel,kicserélve a smart számlálója ugy maradt pedig minden hibajelenség megszünt.:)

Szerkesztette: djculture 2011. 09. 28. 08:32 -kor

Hádédész..

#2289 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 09:25

Köszönöm a válaszokat!
Hát engem most az 1TB-os Green megmakkanása húzott fel...a saját képeimet és a jó öreg mp3 gyűjteményemet sikerült átmásolnom róla, igaz az utóbbinál 11 mappányi mp3 vált olvashatatlanná. A többi adatot még nem ellenőriztem (egyelőre nincs is hova másolnom), de azok annyira nem életbevágó dolgok. A problémára a Windows scandisk-je figyelmeztetett, ami induláskor rögtön elkezdte ellenőrizni a konzisztenciát és rengeteg hiba/olvashatatlan üzenettel bombázott meg. A HD Tune is nyomott több piros rubrikát, azzal néztem először.
A tartási körülményekkel szvsz nincs probléma...nálam a Gigabyte Triton házban csücsülnek, ami elvileg rezgésmentes HDD rögzítést kínál és egy nem éppen olcsó Sea Sonic belsős VX 450W táp adja a delejt. A páromnál egy CM Elite házikó (2x12cm rendszerventivel) és Chieftec CTG táp figyel. A kollégámnál egy egyszerűbb ház van (de bazi nagy oldalventilátorral) és egy Cooler Master RealPower 550W-os táp. A gépek szvsz átlagos üzemidőt mennek, Én ritkán szoktam több napig is bekapcsolva hagyni, de ez sem lehet probléma.
Igen a 640-es a kezdetektől kiadja azt a furcsa "nyekkenő" hangot...vagy nem is nyekkenés, de valami mechanikai zörejnek tűnik.
Tehát akkor minden oké, csak kifogtunk 2db hibás 500-as Black vinyót és most tönkrement egy 1TB-os Green...7-ből 3, ez se rossz arány :closedeyes: .

#2290 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 11:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 25. 13:51

Nem védek semmit, csak azt látom, hogy a nyomtatós cikk az elején egy nagy kamu volt.
Plusz ugye vehettek volna tartósabb nyomtatót is, ne a legolcsóbb-leggagyibbra panaszkodjanak, hogy csak Xezer oldalt bírt, és újat kell venni.

#2291 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Nurba - Dátum: 2011. 09. 28. 10:25

Köszönöm a válaszokat!
Hát engem most az 1TB-os Green megmakkanása húzott fel...a saját képeimet és a jó öreg mp3 gyűjteményemet sikerült átmásolnom róla, igaz az utóbbinál 11 mappányi mp3 vált olvashatatlanná. A többi adatot még nem ellenőriztem (egyelőre nincs is hova másolnom), de azok annyira nem életbevágó dolgok. A problémára a Windows scandisk-je figyelmeztetett, ami induláskor rögtön elkezdte ellenőrizni a konzisztenciát és rengeteg hiba/olvashatatlan üzenettel bombázott meg.
...
Tehát akkor minden oké, csak kifogtunk 2db hibás 500-as Black vinyót és most tönkrement egy 1TB-os Green...7-ből 3, ez se rossz arány :closedeyes: .

A scandisk nyugodtan beleszarhatott a levesbe, amikor 13 mappányi cucc olvashatatlanná vált.
Szériahiba ellen nincs mentség a legjobb gyártónál sem, a saját statisztika meg mindig csal. Az én véleményemet is figyelembe lehet venni - WD, Seagate fan, Samura szájhuzogatás - de nem szabad mérvadónak tekinteni.

Ellenben egy hardcore szervizes már meg tudja a cég/bolt házi statisztikájából mondani, hogy melyik széria volt szar. (pl. Jahno, Didi, DjCulture, ...) Értelmes cég leárazza/akciózza a készletet és nem rendel belőle többet, addig pedig gariban megbízhatóbb típusra/szériára cserél.

Vissza gariba azt az 1TB-s WD Green-t, oszt akár egy pici ráfizetéssel Blue/Black-re csere, vagy Seagate de neaggyisten Samu is lehet belőle.

szerk: ja, a Greennel nem voltál elég paranoid. ;) Én is körülnézek gyorsan Smart ügyben. :nevet:

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 09. 28. 11:22 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2292 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 28. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 09. 28. 11:14

Nem védek semmit, csak azt látom, hogy a nyomtatós cikk az elején egy nagy kamu volt.
Plusz ugye vehettek volna tartósabb nyomtatót is, ne a legolcsóbb-leggagyibbra panaszkodjanak, hogy csak Xezer oldalt bírt, és újat kell venni.

Én egy öreg, javításokat is végző motoros vagyok. Jó elektronikai tudással rendelkező gépész.
Elmondom, a tízszeres élettartam, jó javíthatóság és upgradelhetőség gyakran a gyártási költségben kevesebb, mint 1%.
Majdnem azt mondhatom, h szinte konstrukciós kérdés. És konstrukciós irányelvnek látom a futásteljestményre beállított tönkremenetelt. Az elektronikai cuccosoknál általában túlhajtott (túlhevülő) kondenzátorokkal beállítottan. Gyakran kiegészítve azzal, h a kondenzátorfáradás belső feszültségemelkedést okozzon, ami még agyonver pár dolgot.
Sok cucc ment kukába simán azért, mert a vezérlő szoftver frissítésének a lehetőségét nem adták meg (pl, asztali DVD lejátszó).
Ugyanezt látom végig mindenütt.

#2293 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 28. 23:12

Én egy öreg, javításokat is végző motoros vagyok. Jó elektronikai tudással rendelkező gépész.
Elmondom, a tízszeres élettartam, jó javíthatóság és upgradelhetőség gyakran a gyártási költségben kevesebb, mint 1%.

Ettől függetlenül amit ott mutattak, az kamu volt.
Nekem is volt ilyen nyomtatóm, nekem is kijött X év után ez az üzenet, és egyáltalán nem javíthatatlan hiba volt, és főképp nem lett volna olcsóbb másik nyomtatót venni.
Ráadásul elég tartós darab volt, igaz nem nyomtattam 1000 oldalakat havonta, de sok évig húzta. Néha előfordult hogy egy hétvége alatt párszáz oldalt kellett nyomni vele, de csak pár alkalommal, a többi időben havi 50 oldal, vagy annyi se. A végén is azért döglött meg, mert szartam rá, és beleszáradt a tinta.
De úgy vettem, hogy 2-3 évig bírja, aztán kész. Ehhez képest pár éve még megvolt és működött.
Ha örökélet nyomtatót akartam volna, akkor vettem volna egy kisirodai cuccost, aztán az meglenne 100 éves koromban is. De erre ne mondd, hogy legyártanád nekem 10e ft kisker árért, mert nem.

És persze, hogy egy ócska nyomtató olcsóbb, mint egy jobb. Nem (csak) az szabja meg az árat, hogy mekkora a gyártási költség.
Egy Rolls Rocye miért drága, egy jó Merci miért 30 millió, egy Suzuki meg miért 2 millió, amikor nincs nagyságrendbeli különbség a költségekben?

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 28. 23:12

Majdnem azt mondhatom, h szinte konstrukciós kérdés. És konstrukciós irányelvnek látom a futásteljestményre beállított tönkremenetelt. Az elektronikai cuccosoknál általában túlhajtott (túlhevülő) kondenzátorokkal beállítottan. Gyakran kiegészítve azzal, h a kondenzátorfáradás belső feszültségemelkedést okozzon, ami még agyonver pár dolgot.
Sok cucc ment kukába simán azért, mert a vezérlő szoftver frissítésének a lehetőségét nem adták meg (pl, asztali DVD lejátszó).
Ugyanezt látom végig mindenütt.

Igen, konstrukciós kérdés: szarnak bele jól megtervezni, meg a gagyibb kondenzátor olcsóbb.

Régen a tévék tovább tartottak, igen, de volt napi 5 óra tv adás, heti 5 nap, amiből tévéztél mondjuk átlagban napi 1 órát?
A gépkocsik tovább tartottak, de csak azért mert kímélték, és kevesebbet használták. Egy Skoda Octaviaba beletettél 100e km-t, vagy 150-et, aztán vége volt.
Azért nagyon sok minden tovább tart ma, mint régen.
Az igaz, hogy van egy rétege a termékeknek, ami arra van beállítva, hogy olcsó, elhasználod, veszel újat. De ha egy kicsit több pénzt rászánsz, akkor ezekből is vehetnél tartósabbat. Csak az emberek többsége az árat nézi, és erre van sok igény.

#2294 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 22:21

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 28. 10:26

Vinyóval kapcsolatosan tudni kell hogy nem létezik eleve szektorhiba mentes vinyó.A hibás részeket egyszerűen elrejtik még gyártáskor és szevasz.Az áthelyezett szektor eleve nem hiba,addig míg van a szar szektor helyett van tartalék szektor nem hibás a vinyó bármit is ugat a kókány sentinel program.Nekem egy maxtor 160 as vinyóra lassan 6 éve ír 12 nap élettartamot.hd tune felületvizygálatakor meg minden szektor zöld.Volt hozzá már párszor szerncsém hogy maga a smart is behülyült.Egyik gépbe szar volt az ide kábel ezért olvasási hibák léptek fel,kicserélve a smart számlálója ugy maradt pedig minden hibajelenség megszünt.:)

Már nem az első eset, mikor egyetértek veled. Az 500 GB-os "nagy" SEAGATE-vinyóm bad sectorait a HDD-Regenerator köszönettel helyrerakta (avagy, allokált "új" tartalék-szektorokat: bevallom, hogy nem igazán érdekel). Most erről, a RÉGI P4-emről cikkezek! Minden OK, azóta is, és 0 baja. WD-t pedig azóta nem veszek, amióta 2001 nyarán egy zsír vadi-új WD szállt el az akkori gépemmel (és a programozói szakdolgozatommal) együtt. Magam vágtam fel a gyári fóliáját és tettem be a gépembe, de WD-t azóta se, soha! A szakdolgozat megmenekült, hála a dupla mentésemnek (a másik Quantum-szutyok szerencsére túlélte), de be kell valljam, akkor bizony leizzadtam!

Szerkesztette: Macikák 2011. 09. 30. 22:45 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2295 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 23:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 09. 28. 13:20

szerk: ja, a Greennel nem voltál elég paranoid.  ;) Én is körülnézek gyorsan Smart ügyben. :nevet:

Magad is írtad, talán más topikban, ám de itt, a HWSW-n, hogy green-xar nem való egy király-gépbe, herceg! ;Dp És én, jómagam, ezzel is egyetértek!

Szerkesztette: Macikák 2011. 09. 30. 23:08 -kor

#2296 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 30. 23:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 09. 24. 16:09

Kedves Gyula, megnéztem a vidijót, mert NAGYON volt rá időm. Elgondolkodtató, igaz ami igaz, de egy idő után már tényleg félrecsúszik benne a sok csúsztatás. ;p Nekem, most pl. 3 gépem van (ez sem nem dicsekvés, sem pedig nem panasz). Próbálom úgy összehozni a magam xar kis macikás dolgait, hogy lehetőleg egyik se landoljon majd Afrikában! Mindhármat használom, a magam SZERÉNY módján -- persze, dehogyis egyszerre! A legkisebbel nyomtatok, szkennelek Windows Me alatt -- arra tökéletes! Emezzel NET-ezek, a legújabbal, pediglen játszom. A nyomtatóm egy HP Deskjet 850C. Mind a mai napig tökéletes, pedig 1995-ös a címkéje szerint. Próbálom úgy összehozni a dolgaimat, hogy minden működjön lehetőleg: OLD vs. NEW de ez nem könnyű, sajna baromira NEM!!! Hidd el, hogyha én is ráküldhettem volna a régi, retró gépemre egy szoftot, ami azt mondja, hogy "VIDDAZUJJATEKOKATIS.EXE", már ezer éve megtettem volna és legfőképpen új gépet se vettem volna -- de, ez nem így műxik, sajna... Sűrű elnézések, az OFF-ért.

Szerkesztette: Macikák 2011. 09. 30. 23:38 -kor

#2297 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 00:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 09. 30. 23:28

Kedves Gyula, megnéztem a vidijót, mert NAGYON volt rá időm. Elgondolkodtató, igaz ami igaz, de egy idő után már tényleg félrecsúszik benne a sok csúsztatás.

Kinek mi a már gazdaságosan át nem léphető akadály.
És ki az aki csak az egyenként apró lelketlenségeket, tolvajló gazemberségeket látja és ki az akinek feltűnik, h ez egy jól megtervezett RENDSZER.
ON.
Szomorú vagyok, ha az 1 T-s WD green nem jó. Nálam is van egy példány adattárolásra. Direkt azért vattam ilyent, mert úgy gondoltam, ami lassabban pörög, az stabilabb (és persze, jól csengő név).

#2298 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 09:35

Ezek a nagy méretű vinyók még sérülékenyebbek mint a régiek,vékonyabb jóval a tányér nagyobb az adatsűrűség eleve.Na mondjuk ennek örömére ezeknél ezer valamennyi áthelyezett szektor esetén se lesz még bad sector,viszont nem ritka hogy már megveszi az ember másnap szaporodik az áthelyezési lista.Ezeknél a riasztási küszöb is nagyon nagy,nemrég volt nállam egy 3T seagate annál 3000 áthelyezett szektor volt a riasztási küszöb.

Szerkesztette: djculture 2011. 10. 01. 09:38 -kor

Hádédész..

#2299 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 09:43

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 09. 28. 09:26

Vinyóval kapcsolatosan tudni kell hogy nem létezik eleve szektorhiba mentes vinyó.A hibás részeket egyszerűen elrejtik még gyártáskor és szevasz.Az áthelyezett szektor eleve nem hiba,addig míg van a szar szektor helyett van tartalék szektor nem hibás a vinyó bármit is ugat a kókány sentinel program.

Ne gondold.
Ha tömegesen kezd tönkremenni a sok szektor, akkor eljutsz oda, hogy nem bírod kiolvasni, amit felírtál.
A SMART is csak azt az adatot tudja áthelyezni, amit ki tud olvasni. Ha egy szektor már olvashatatlan lesz, akkor a benne lévő adat elveszett.
Mert amikor felírtad, akkor még jó volt, most meg van 300 hibás szektor, köztük esetleg fontos adatok, vagy a filerendszer metaadatai.
Ráadásul a SMART küszöbértékek olyan alacsonyra szoktak beállítva lenni, hogy sokszor még ilyenkor sem jeleznek hibát, közben már rég adatok vesznek el, az oprendszer megáll, lefagy egy időre, vagy tovább sem megy, esetleg el sem indul.

Nekem egy maxtor 160 as vinyóra lassan 6 éve ír 12 nap élettartamot.hd tune felületvizygálatakor meg minden szektor zöld.

Persze, ezt kiszámolni nem lehet.
Szerencsés esetben nem romlik tovább.
De valami csak nem jó ott, ha ilyen rossznak van beállítva a diszk. Talán sok az áthelyezett szektor. Azokat a felületvizsgálat nem éri el. Esetleg a felpörgési idő rossz, vagy fasz tuggya, nem csak a hibás szektoroktól mehet tönkre egy diszk.

A HD Sentinel tipikusan szigorúan számol, a legrosszabb esetre felkészülve. Szerintem inkább mondja a legrosszabb esetet, mint hogy azt gondoljam, hogy nincs (akkora) baj, holnap meg elszállnak az adatok.

Volt hozzá már párszor szerncsém hogy maga a smart is behülyült.Egyik gépbe szar volt az ide kábel ezért olvasási hibák léptek fel,kicserélve a smart számlálója ugy maradt pedig minden hibajelenség megszünt.:)

Persze hogy a számláló úgy maradt. Az UDMA CRC hibák számlálója az nem fog nullázódni, mert kicserélted a kábelt. Csak tovább nem növekszik, mert a hiba oka megszűnt.
Ha belegonolsz, így logikus, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a vezeték okozza mindig a CRC hibákat.

Én már találkoztam olyan diszkkel, ami néha adatátviteli hibákat produkált. Másik vezetékkel, másik vezérlőn meg másik gépben is. UDMA módban nem okozott különösebb gondot, relatíve ritkán fordult elő, de az okos Windows meg egyre lejjebb vette az átviteli sebességet, a végén kikapcsolta a DMA-t is, és CRC ellenőrzés csak UDMA módban van, így utána nem derült ki, ha rossz volt egy-egy bit. Ez aztán szépen összedöntötte az egész filerendszert.

Plusz ha még jobban belegondolsz, a diszk vagy a vezérlő nem is érzékeli, hogy te kicserélted a vezetéket.

#2300 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 10. 01. 10:35

Ezek a nagy méretű vinyók még sérülékenyebbek mint a régiek,vékonyabb jóval a tányér nagyobb az adatsűrűség eleve.Na mondjuk ennek örömére ezeknél ezer valamennyi áthelyezett szektor esetén se lesz még bad sector,viszont nem ritka hogy már megveszi az ember másnap szaporodik az áthelyezési lista.Ezeknél a riasztási küszöb is nagyon nagy,nemrég volt nállam egy 3T seagate annál 3000 áthelyezett szektor volt a riasztási küszöb.

És az miért jó, hogy olyan magas a küszöb?
Ez csak addig jó szerinted is, amíg rögtön íráskor kiderül, hogy rossz egy szektor, és cserére kerül.
De ha íráskor még jó, aztán egy olvasásnál már nem lehet elolvasni, na akkor kezdenek veszni az adataid. Ez akkor fordul elő, amikor elkezdenek hirtelen exponenciális ütemben növekedni a rossz szektorok.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.