Idézet: djculture - Dátum: 2011. 10. 01. 12:01
Ja egy kodegen szar tápon lógott a cucc,most egy rendes tápon megy és nulla baja de a smartba benne van azóta is a kiló hiva bejegyzés.Resetelni meg nem lehet,ezért egy fosadék megbizhatatlan bármilyen rá épülő program.
Na de egy megtörtént esetet hogyan töröljön?
A hibaszámlálóknak éppen az a lényege, hogy azt jelzik, hogy egy adott hiba hányszor fordult elő.
Az nem tudható, hogy ez most a táp miatt történt, vagy rossz kábel miatt, vagy a diszkben rosszalkodik valami.
Nálad éppen a táp miatt volt, örülj, hogy a diszked jó.
Idézet: djculture - Dátum: 2011. 10. 01. 12:01
A normális ugy lenne hogy legalább a teljes önteszt során a fent már nem álló hibákat törölné a bejegyzésböl de hát mért tenné.Úgy elb@szott az egész ahogy van.
Nem fennálló hiba, hanem X darabszor előfordult az adott hiba a múltban.
Az öntesztben legfeljebb az jön ki, hogy most nincs hiba, és nem növekszik a számláló tovább. De hogy a múlt héten volt, azt már visszacsinálni nem tudod.
Én is jártam így egy USB-s diszkkel.
Elkezdtek növekedni a reallokált szektorok.
Hát mondom, megy tönkre, ez van, még haszálom, amíg megy. Adat meg sose veszett el róla, persze ettől még nem biztos, hogy nem is fog, de filmeket hordozgatni még jó lesz. Aztán feltűnt, hogy volt egy gép, amin irtó lassan dolgozott néha. Mindig azt hittem, hogy driver hiba. Néha meg el se indult első rádugásra. arról eleinte azt hittem, hogy ilyen az USB-je a gépnek. És egy idő múlva rájöttem, hogy csak arra gépre bedugva szaprodotak rajta az áthelyezett szektorok.
De akkor már a belső diszkek se indultak el néha. Tápcsere után jó lett, a diszken se lett több áthelyeztt szektor azóta se, olyan ötszázakárhány darab van.
Mérete nem csökkent miatta, sebessége annyit nem számít, úgyis az USB rajta a szűk keresztmetszet sebességileg.
Ui: érdekesség, hogy a táphiba miatt sosem volt fagyás, újraindulás, meg semmi a syslogban sem, a Windows eseménynaplójában sem. Egyetlen másik hiba volt csak:a floppy. Floppyra másoláskor sokszor hiba jött ki, mindig azt hittem, hibás a lemez. (Windowsban meg megállt a másolás, a floppy drive is leállt, de még nem volt készen, csak állt, és kész, az intéző ablakát nem lehetett becsukni, de minden más ment) Aztán floppy-t cseréltem, mert máshol jók voltak a lemezek, utána jó volt egy darabig, akkor azt hittem, a floppy drive volt hibás.
Aztán a vége felé megint kezdte ezt művelni az új floppy drive-val is, azt hittem, kezd az is tönkremenni.
És utána jött, hogy a belső diszkek sem indultak el bekapcsoláskor.
Tápcsere után hirtelen minden jó lett, a belső diszkek mentek, a floppy másolt rendesen, az USB-s diszk gyorsan működött és nem lett több reallokált szektor.
Szerkesztette: Sparow2 2011. 10. 01. 14:20 -kor