HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 02. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 10. 02. 18:11

Ez egy NAGYON ÖSSZETETT KÉNYSZERRENDSZER, ami a gyártókat is kényszeríti.
Az aki nem a tőkeszabályok szerint működik, attól a tőke elmegy és éhenhal.
A kérdés az, miért van így (ki hozza a szabályokat és kényszerít a betartására)és jól van-e ez így (tudva azt, h ennek az eszetlenségnek a föld eltartóképességének katasztrofálisan gyors csökkenése az eredménye).
És persze az, h sokak nyomora mellett, cca négyszer annyi időt kell munkával töltenünk az életünkből, mintha ellátottságra optimalizáltan üzemeltetnénk a reálgazdaságot.

Az emberek igényei.
Mert Kiss Pista akar venni egy új DVD játékost, vagy akar venni egy új tévét. Vagy egy új bútort. Vagy egy új kabátot, pedig ami rajta van, az is kibírná még 10 évig, de már megunta, kiment a divatból, esetleg kopott is lett. Meg a másik 5 kabát is bírná még évekig, ami a szekrényébe' van. Mégis kell egy 6.
Meg akar a gyereknek is egy DVD játékost.

Meg új tévét is akar, mert az jobb.
Vagy nagyobb.
Vagy laposabb.
Vagy tisztábbak a részletek.
Vagy csak.

Lehetne azt mondani, hogy igen, mindenki vegye csak 1/4-ét, amit venne, és akkor csak 1/4 annyit kell dolgozni. De úgyse működne.
Ha nem 1/4 annyi pénzt kapna az 1/4 munkáért, akkor úgyis elköltené.

De ha ezen elinduluk, hogy nem kell igény, csak azért hogy kevesebbet dolgozzunk, az jó volna?
Ki mondaná meg, hogy hol a határ, mi az az igény, amihez még termelni kell, és mi az, amihez már nem?
Pl. nagyfater anno építkezéskor azt mondta, minek ilyen nagy házat építeni (kb. 100 nm), mer' annakidején egy parasztházba' elfért 3 generáció, a fiatal házasok kint aludtak az istállóban, mert külön szoba a házban nem jutott nekik. És tényleg. Minek vesződünk házépítéssel, hitelekkel, amikor beköltözhetne mindenki a szüleihez/nagyszüleihez a kisszobába/sufniba/istállóba? Rögtön nem 1/4 annyit kellene dolgozni, de még 1/20-ad annyit se.

És ha belegondolsz, most sokkal kevesebbet dolgozunk, mint csak egy-két generációval ezelőtt.
Csak az igényeink is nagyot nőttek.

#2342 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 19:11

Azért arra helyesen utalt a film, hogy "a vásárlás, mint motiváció". Csak a vásárlásért, mint tevékenységért vásárolunk/nak lárpúrlár, (a nálunk "boldogabb" pontjain e sárgolyónak főleg) és SEMMI másért. Nem azért, mert szükséged van arra az AKÁRMIRE, hanem, csak mert már legalább két napja nem VÁSÁROLTÁL, ami, ugye botrányos? Volt "szerencsém" némi időt eltölteni, abban a NAGY jueszében. Nem túl sokat, de nem is túl keveset (meg nem is tegnap volt). A nőnemű rokonykánk szekrényei roskadoztak a ruháktól. A legtöbbjén még az árcédula + vonalkód is rajta volt. 10-ből 9-et életében egyetlenegyszer se hordott... ;o Akkor? Miért is vette meg? Hát, mert olyan kis occó volt, kihagyhatatlan, tudod! Meg ott nem xaroznak a 72-órával se általában: visszaviszed, nem hordtad, cimke rajta, OK. De sokat "elfelejtett" visszavinni, meg olyan is volt, ami aztán már nem tetszett és úgy dobta a kukába, újonnan, stb. De VÁSÁROLT és a lényeg, ugye CSAK EZ volt... ;p

Szerkesztette: Macikák 2011. 10. 02. 19:12 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2343 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 10. 02. 18:17

"Valszeg prémum áron nem vettek annyit, mint így."
Bzmeg, régen senki sem gyártott ilyen selejtet, mégis a mainál sokkal több szórakoztatóelektronikai cég megélt belőle! Nem dereng valami a sötétben?

Drágább cuccokat gyártottak.
Csak gondolj vissza, mennyibe került egy lemezjátszó vagy egy rádió vagy egy tévé a 70-es években.
Vagy egy videó a 80-as évek végén.
Vagy csak a PC-k árait nézd vissza 10-15 évet.

"Az emberek egyre többet akarnak."
Nem. Az emberek elhiszik, hogy a több jobb nekik, boldogabbak lesznek.

Dehogy hiszik. Megveszik, ami olcsó. Ne mondd már, hogy azt hiszik, hogy a kínai papucstól boldogabbak lesznek.
A kínai papucs olcsó, megveszik 200 ft-ért, ha 3 hónap múlva szétesik, már akkor is megérte.

És ne mondd, hogy az igények nem nőttek.
Elég ha csak a 80-as éveket összehasonlítod a mostanival. Vagy a 60-as éveket. Vagy az 1880-as éveket.
Én pl. már lusta vagyok, nem szívesen járnék ki a kútra vízért reggel mosakodni. Vagy a kerti budiba csokkantani télen. Meg szar gyertya mellett vakoskodni télen délután 6-kor.

"De ez nem azért van így, mert a háttérben egy sötét szerveződés ezt akarja. Hanem mert minden gyártó ezt akarja, egyik sem a saját pénze ellensége."
Erről se te, se mi nem tudhatunk semmit biztosan. Mellesleg, szerveződés sem kell, ez egy elég jól öngerjesztő folyamat, egyszerű érdekek mentén.

Épp ez az. Egyszerű érdekek.
Tisztán látszik, hogy kinek mi az érdeke. Ezért nem kell szervezkedés, hanem automatikusan erre álltunk be.

#2344 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 19:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 10. 02. 20:11

Azért arra helyesen utalt a film, hogy "a vásárlás, mint motiváció". Csak a vásárlásért, mint tevékenységért vásárolunk/nak lárpúrlár, (a nálunk "boldogabb" pontjain e sárgolyónak főleg) és SEMMI másért. Nem azért, mert szükséged van arra az AKÁRMIRE, hanem, csak mert már legalább két napja nem VÁSÁROLTÁL, ami, ugye botrányos? Volt "szerencsém" némi időt eltölteni, abban a NAGY jueszében. Nem túl sokat, de nem is túl keveset (meg nem is tegnap volt). A nőnemű rokonykánk szekrényei roskadoztak a ruháktól. A legtöbbjén még az árcédula + vonalkód is rajta volt. 10-ből 9-et életében egyetlenegyszer se hordott... ;o Akkor? Miért is vette meg? Hát, mert olyan kis occó volt, kihagyhatatlan, tudod! Meg ott nem xaroznak a 72-órával se általában: visszaviszed, nem hordtad, cimke rajta, OK. De sokat "elfelejtett" visszavinni, meg olyan is volt, ami aztán már nem tetszett és úgy dobta a kukába, újonnan, stb. De VÁSÁROLT és a lényeg, ugye CSAK EZ volt... ;p

Igen, ez igaz.
Van egy kis unokahúgom.
Na ő imád "shoppingolni". Nem értettem, mi benne a jó. És egyszer elmagyarázta, hogy jó érzés: "amikor odaadom a pénzt, és az enyém". Most se értem, hogy miért jó ez neki, de a lényeg, hogy jó. Mondjuk tud is jól felöltözni, minden pasi megnézi az utcán :D
Azóta megfigyeltem több nőnél is, hogy pl. ruhavásárlás, az nagy örömet tud okozni.

De van pszichológiai oka is.
Pl. a Szovjetunióban, ahol hiánygazdaság volt. Egyszer egy előadáson azt mondták, hogy pénz meg volt (valamennyi), mert megvolt a fizetés, oszt' az pont nem volt a boltban, ami kellett volna. Így nem tudták elkölteni az egész pénzt értelmes termékekre. Ilyenkor sokszor vettek érelmetlen dolgokat is, pl. 3 számmal nagyobb gumicsizma. Ami az életben nem lesz jó, mert már nem nő a lábad, 3 számot meg főképp nem.
Hogy ez igaz-e nem tudom.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 10. 02. 19:36 -kor

#2345 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 20:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 10. 02. 19:09

Én még nem láttam ilyen akciós filmeket, de biztosan rossz helyen lakom... ;D Sérülékenység, nna ja... Mondjuk ha összetapizzák mindkét oldalát, pl. Én mondjuk naív voltam és idealista. Abból indultam ki, hogy vigyáznak rá, bocs!

Örülj neki én vettem ötöt egyiken olyan vhs rip van hogy elindult ott lestem ez most mi :D Meg úgy alapvetően az a jó benne hogy a borítónak köze sincs a filmekhöz:D
Freddy d blogjába is napi téma az ilyen gány filmpack: http://blogolkodom.b...intos_dvd_teszt

Szerkesztette: djculture 2011. 10. 02. 20:11 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2346 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 20:26

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 10. 02. 22:09

Örülj neki én vettem ötöt egyiken olyan vhs rip van hogy elindult ott lestem ez most mi :D Meg úgy alapvetően az a jó benne hogy a borítónak köze sincs a filmekhöz:D
Freddy d blogjába is napi téma az ilyen gány filmpack: http://blogolkodom.b...intos_dvd_teszt

No, akkor viszont nem is maradtam le semmiről! Őszinte részvétem... ;D Szerk.: a blogot pedig most olvasom! Nálunk a postán vannak hasonlóak, 299, ill. 599 HUF-áron, de azok mind keménydobozosak, tehát már a luxus! ;D Csak SEMELYIKET nem ismerem, ezekkel meg az a bajom... ;o

Szerkesztette: Macikák 2011. 10. 02. 20:33 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2347 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 02. 21:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 02. 20:25

automatikusan erre álltunk be.

De ez nem jó. Ezzel elpusztítjuk az élőhelyünket és végül magunkat.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2348 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 22:21

Nem sokáig fog ez már menni.A fogyasztást már nem lehet annyira mesterségesen se fölpörgetni ilyen buzi megoldásokkal amiknek a célja hogy rábeszéljenek dobj el mindent amit tegnap vettél mert vagy újabb és jobb. A gyártók dőzsölni egyre kevésbé tudnak csökken a bevételük.Emiatt a cégek leépitik az embereket vagy olyan helyre települnek hogy minél kevesebb költségük legyen.Az embereknek kevesebb pénzük lesz,fogyasztás még jobban csökken.Egy darabig ezt szinten tartotta 10 éve kb a hitelezés,de azt meg nem tudta az eladósodott tömeg visszafizetni.Itthon is ezen megy több éve az ötletelés.Bárhogy ötletelnek annyi a lényege hogy megkell tanulnia mindenkinek addig nyújtózkodjon amig a takarója ér.Sok haver most is hitelre vesz minden szart ami nélkül röhögve el lehet élni.

Szerkesztette: djculture 2011. 10. 02. 22:24 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2349 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 03. 00:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 02. 19:34

Igen, ez igaz.
Van egy kis unokahúgom.

http://kataklizma.in...he-manipulalasa
Emiatt viselkednek úgy a tömegek, ahogyan.
A világ urai lazán belenyomnak a tömegekbe egy torz értékrendet és eltakarják, h valójában mire megy ki a buli.

Ez pedig egy totálkontrolos totális diktatúra 100%-os kényszerítési képességgel, életlehetőséguralommal.
Nekem azt volt a legnehezebb elképzelnem, h létezik az a hideg számító gazemberség, ami ennek az előre eltervezett kivitelezéséhez szükséges. "A békákat sem kérdezik meg, mit szólnak a mocsaruk (élőhelyük) lecsapolásához."
Az összeesküvés elméletekről pedig annyit, h az élet a természetes szerveződésében ökoszisztémás (életközösségi) rendszerben optimalizálja magát. Ott ahol tartósan nem ez a működés van, ott egy külső erő torzít bele az ökoszisztémás működésbe. Érdemes tudni, h az ember genetikailag hordalény. Ez azt jelenti, h érzelmileg is képes (a csoportelőnyök érdekében korlátozó szabályokkal azonosulni.
Az összeesküvéselméletek helyességét az előrejelzéseik megtörténte igazolja (még akkor is, ha a konkrét személyeket, szervezeteket illetően vannak tévedéseik).

#2350 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 03. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 02. 11:11

[...]
A példa egyrészt azért sem tökéletes, mert a DVD-t valamikor a 90-es évek végén találták ki/fel, valamikor a 90-es évek második felében jött ki. A Blu-ray-t meg jó 10 évvel később.
Másrészt meg azért, mert nem tett volna alá a Blu-raynek a DVD semmiképpen, hiszen 2006/7 körül kijött a HD-DVD, 30 GB-os kapacitással. Ami éppen azért ment a kukába, mert kijött a Blu-ray is. Akkor a sima DVD labdába se rúghatot volna a 9 (vagy 18) GB-jával.

Kék lézer: Samsung, 1993. Jószerivel a DVD éppen kezdett terjedni. Na, ipar belekezdett a lamentálásba. Haboztatták a vizet majd 10 éven át. Voltak akik szerint azért, mert a DVD-ről le kell rágni minden csontot, mert mi lesz az azon beszedhető pénzzel, ha mindjárt kijönnek a kéklézeres megoldással... Nem tudom, nem volt-e igazuk.

#2351 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 03. 20:40

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 10. 02. 11:47

Mivel gyűjtöm és javítom (igen, javítom, mert egy ilyen terméknél sem engedem meg, hogy 20 perc munka és pártíz forint árán a kukába kerüljön, rendszeresen járok világítástechnikai boltokba a hulladékkonténert átnézni..) ezeket,

Én nem dobom ki őket, mert azt gondoltam, egyszer majd nekiállok megjavítani, de soha nem lesz rá időm. Van egy pár. Kell? Több lett volna, ha nem sikerült volna kifogni olyant, ami már évek óta működik. És ráadásul TESCO-s...

#2352 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 03. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 01. 15:13

Én is jártam így egy USB-s diszkkel.
Elkezdtek növekedni a reallokált szektorok.
Hát mondom, megy tönkre, ez van, még haszálom, amíg megy. Adat meg sose veszett el róla, persze ettől még nem biztos, hogy nem is fog, de filmeket hordozgatni még jó lesz. Aztán feltűnt, hogy volt egy gép, amin irtó lassan dolgozott néha. Mindig azt hittem, hogy driver hiba. Néha meg el se indult első rádugásra. arról eleinte azt hittem, hogy ilyen az USB-je a gépnek. És egy idő múlva rájöttem, hogy csak arra gépre bedugva szaprodotak rajta az áthelyezett szektorok.
De akkor már a belső diszkek se indultak el néha.

Ööö, elárulod, miféle USB-s megoldás volt, amivel a SMART látszott, vagy milyen szoftver tudott ilyennel szolgálni USB-s vinyóra?

Idézet

Tápcsere után jó lett, a diszken se lett több áthelyeztt szektor azóta se, olyan ötszázakárhány darab van.
Mérete nem csökkent miatta, sebessége annyit nem számít, úgyis az USB rajta a szűk keresztmetszet sebességileg.

Ez egy táp nélküli USB-s vinyó volt ezek szerint...

#2353 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 04. 07:27

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 10. 03. 21:55

Ööö, elárulod, miféle USB-s megoldás volt, amivel a SMART látszott, vagy milyen szoftver tudott ilyennel szolgálni USB-s vinyóra?

...

HD Sentinel-t javaslom figyelmedbe. Ezek a támogatott USB híd chipek:

http://www.hdsentine...sbharddisks.php
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2354 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 04. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 10. 04. 08:27

HD Sentinel-t javaslom figyelmedbe. Ezek a támogatott USB híd chipek:

http://www.hdsentine...sbharddisks.php

Aha, kösz. Ezexerint akármilyen noname ház nem jöhet számításba. De meg kell néznem az AC Ryan házamat, azzal mizu. (Mondjuk ezt otthon E-Sata módban használom, ott nincs gond az ATA parancskészlettel.)

#2355 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 06. 07:09

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 10. 02. 21:09

Jó, hát aki 79 vagy 99 ft-ért vesz filmet, az meg is érdemli :D
Lassan már egy jobb minőségű üres DVD-t nem kapni annyiért, még átalány jogdíj adó nélkül sem.

#2356 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 06. 07:13

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 10. 02. 22:41

De ez nem jó. Ezzel elpusztítjuk az élőhelyünket és végül magunkat.

Nem mondtam, hogy jó. De ez van. Igény az van. A gyártó meg persze hogy termel rá, neki az a jó.
Csak gondolj bele, hogy neked pl. hány éves autód van, hány éves bútorod, hány éves számítógépe(i)d, hány éves tévé(i)d, az asszonynak hány szekrényben vannak a ruhái ...

Egyébként a fentebb leírtak (még működő cuccok kirakása, kidobása) inkább a világ nyugatabbi felén működnek, itt (még) talán nem annyia. Meg válság is van.

#2357 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 06. 07:15

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 10. 02. 23:21

Nem sokáig fog ez már menni.A fogyasztást már nem lehet annyira mesterségesen se fölpörgetni ilyen buzi megoldásokkal amiknek a célja hogy rábeszéljenek dobj el mindent amit tegnap vettél mert vagy újabb és jobb.
...

Éppen ez az. Nem rábeszélnek, hanem ilyen az ember.
Ha valami olcsó, akkor megveszi.
Ha valamit nem akarsz, arra nem lehet rábeszélni. Főképp nem egy kis reklámmal, vagy marketinggel.

#2358 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 06. 07:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 10. 03. 01:59

Az összeesküvéselméletek helyességét az előrejelzéseik megtörténte igazolja (még akkor is, ha a konkrét személyeket, szervezeteket illetően vannak tévedéseik).

Ez egyáltalán nem biztos.
Az összeesküvés elméletekben épp az a "szép", hogy álmagyarázatot szolgáltatnak, egyszerűsítik a dolgokat.
Attól még, hogy valaki kitalál egy ilyen leméletet, tudhatja a valódi okokat, aminek valószínűsíthető eredményét beépítheti az elméletébe.
Ráadásul annyi ilyen elmélet van, hogy a rengetegből, ha néhány --akár teljesen más okból-- bejön, arra rögtön rámondják, hogy "na, bejött!". Sőt, akár még 1-2 igaz is lehet.

Egyszerű példa:
Magyarázhatom neked, hogy azért kék az ég, mert akik ezt el akarják veled hitetni, azok kifigyelik, hogy mikor alszol, és közben kékre festik.
És a ég az kék, tehát igazam volt.

Valójában meg egész mástól kék az ég.

#2359 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 06. 07:22

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 10. 03. 21:37

Kék lézer: Samsung, 1993. Jószerivel a DVD éppen kezdett terjedni. Na, ipar belekezdett a lamentálásba. Haboztatták a vizet majd 10 éven át. Voltak akik szerint azért, mert a DVD-ről le kell rágni minden csontot, mert mi lesz az azon beszedhető pénzzel, ha mindjárt kijönnek a kéklézeres megoldással... Nem tudom, nem volt-e igazuk.

Akkor a HD-DVD-ről miért nem rágtak le minden csontot?

#2360 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 06. 07:30

Ez az eszköz, lsusb ezt mondja rá:
ID 152d:2329 JMicron Technology Corp. / JMicron USA Technology Corp. transcend storejet 25P

A másik oldalán meg egy 250 GB-os SATA diszk van.

Az, hogy a SMART is működik-e a az USB-(S)ATA átalakítótól függ, ez az átalakító tudja.
Windows-ban a HDSentinel is látta, Linuxban a smartmontools.

Ez egy táp nélküli USB-s vinyó volt ezek szerint...

Igen.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.