HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 06. 13:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 06. 08:21

Ez egyáltalán nem biztos.
Az összeesküvés elméletekben épp az a "szép", hogy álmagyarázatot szolgáltatnak, egyszerűsítik a dolgokat.
Attól még, hogy valaki kitalál egy ilyen leméletet, tudhatja a valódi okokat, aminek valószínűsíthető eredményét beépítheti az elméletébe.
Ráadásul annyi ilyen elmélet van, hogy a rengetegből, ha néhány --akár teljesen más okból-- bejön, arra rögtön rámondják, hogy "na, bejött!". Sőt, akár még 1-2 igaz is lehet.

Egyszerű példa:
Magyarázhatom neked, hogy azért kék az ég, mert akik ezt el akarják veled hitetni, azok kifigyelik, hogy mikor alszol, és közben kékre festik.
És a ég az kék, tehát igazam volt.

Valójában meg egész mástól kék az ég.

Igen, egyszerű példa. Valakik meghozzák azt a szabályt, h egy mindent fel és elhasználóan (látszólag) önérdekűen működő gazdasági körforgásból (mint megélhetésadó) kell ennek a szörnyek az önérdekűsége ellenében a megélhetésünket kiszakítanunk. És a gyártóknak (a megélhetésükhöz) a piaci körforgás fenntartása (tőkehaszon fenntartása, mint megélhetési forrás) fenntartása az érdeke. Ezért aztán, a piac fenntartása érdekében, csökkentett összhasználati értékű termékeket gyártanak és minden egyéb eszközzel is piacot GENERÁLNAK. A médiapropagandában pedig szépen megideologizálják az egészet (azért így működik, mert ez az emberi alaptermészetből adódik).
A szikár tény meg az, h az emberek jórésze (minden tudatmanipuláció ellenére) baszna a belét lógatni újabb zenélő irrigátor megvétele érdekében, ha a régi nem menne tönkre.

#2362 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 06. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 10. 06. 14:24

Igen, egyszerű példa. Valakik meghozzák azt a szabályt, h egy mindent fel és elhasználóan (látszólag) önérdekűen működő gazdasági körforgásból (mint megélhetésadó) kell ennek a szörnyek az önérdekűsége ellenében a megélhetésünket kiszakítanunk. És a gyártóknak (a megélhetésükhöz) a piaci körforgás fenntartása (tőkehaszon fenntartása, mint megélhetési forrás) fenntartása az érdeke. Ezért aztán, a piac fenntartása érdekében, csökkentett összhasználati értékű termékeket gyártanak és minden egyéb eszközzel is piacot GENERÁLNAK. A médiapropagandában pedig szépen megideologizálják az egészet (azért így működik, mert ez az emberi alaptermészetből adódik).

Akkor azt nem értem, hogy miért nem gyártanak jót, ami mondjuk 20 évig tart 1 év helyett? 20-szoros áron árulnák. Nekik is tiszta haszon: 1/20 munka, 1/20 költségek. Nos?
Úgyis mindent hitelre vesznek az emberek.

Az ember ilyen: ha olcsó valami, azt veszi.
Miért megy ennyire a sok kínai árus, a kínai bolt, kínai piacosok? Mert olcsók. Tudja a vevő, hogy szart vesz, de olcsó, és nem zavarja, ha cserélni kell.

A szikár tény meg az, h az emberek jórésze (minden tudatmanipuláció ellenére) baszna a belét lógatni újabb zenélő irrigátor megvétele érdekében, ha a régi nem menne tönkre.

Nem ezt támasztja alá, hogy sokan kidobálják a még működő cuccaikat is.

Pl. volt egy ismerős, volt a környékükön valami amerikai iskola, amerikai tanárokkal. Na ott volt, hogy fillérekért vett tévét, hifit, kutyafaszát, ami ráadásul régi se volt, mert tanév elején megvették a tanárok, aztán mikor a nyári szünetre hazamentek ámerikába, akkor nem vitték magukkal, hanem ki volt rakva a sok cucc, azt' fillérekért lehetett válogatni márkás cuccokat. Nem csak tévét, de pl. zenei CD-ket is, meg apróságokat, amit bebasz az ember a zsebébe, oszt viszi, nem kell pakolni, cígőlni, meg nem drága a repülőgépen.
Nem szórakoztak vele, hogy eladják jobb áron, kikúrták, aztán vigyék. Még talán ami kis pénzeket fizettek érte, az se az övék lett talán, hanem azé aki szervezte a "piacot" meg a pakolást.

#2363 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 09. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 06. 08:22

Akkor a HD-DVD-ről miért nem rágtak le minden csontot?

Hát mondjuk mert adott a bluray, vagy amiért a Betamaxról sem, vagy a CD-MO-ról sem, vagy a kertitörpékről sem :D :rolleyes:

#2364 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 09. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 10. 06. 21:11

Pl. volt egy ismerős, volt a környékükön valami amerikai iskola, amerikai tanárokkal. Na ott volt, hogy fillérekért vett tévét, hifit, kutyafaszát, ami ráadásul régi se volt, mert tanév elején megvették a tanárok, aztán mikor a nyári szünetre hazamentek ámerikába, akkor nem vitték magukkal, hanem ki volt rakva a sok cucc, azt' fillérekért lehetett válogatni márkás cuccokat. Nem csak tévét, de pl. zenei CD-ket is, meg apróságokat, amit bebasz az ember a zsebébe, oszt viszi, nem kell pakolni, cígőlni, meg nem drága a repülőgépen.
Nem szórakoztak vele, hogy eladják jobb áron, kikúrták, aztán vigyék. Még talán ami kis pénzeket fizettek érte, az se az övék lett talán, hanem azé aki szervezte a "piacot" meg a pakolást.

Ebben persze túl nagy csoda nincsen, mivel USA-Kanada területén 110-120V a hálózati feszültség és 60 Hz, na meg persze a dugasz dizájnja is tök más, ez az egyik. Továbbá ha ki akarnák vinni magukkal, a légitársaság is x kg súly után komoly pótdíjakat számol fel. Tehát, miért is szállíttatna ki magával drága pénzen egy európai (értsd, európai használatra, ugyanazon a kínai gépsoron legyártott) műszaki cikket, ami a számára tökéletesen használhatatlan Amerikában?
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2365 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 11. 07:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 10. 09. 23:52

Ebben persze túl nagy csoda nincsen, mivel USA-Kanada területén 110-120V a hálózati feszültség és 60 Hz, na meg persze a dugasz dizájnja is tök más, ez az egyik. Továbbá ha ki akarnák vinni magukkal, a légitársaság is x kg súly után komoly pótdíjakat számol fel. Tehát, miért is szállíttatna ki magával drága pénzen egy európai (értsd, európai használatra, ugyanazon a kínai gépsoron legyártott) műszaki cikket, ami a számára tökéletesen használhatatlan Amerikában?

Legtöbb új kütyünek sima átalakító elég, mivel a tápegységek már sok éve univerzális bemenetűek (90-260V) a tápegységeik..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2366 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 11. 10:57

'hát, azért beszélgess el egy iPhone tulajjal egyszer, tanulságos lesz. ;) Simán megmagyarázza neked, miért normális az, hogy a sorozat minden darabját birtokolta egy ideig... :pokeas:
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2367 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 29. 14:18

A notebookomban egy Seagate Momentus (ST9500420AS SATA 3Gb/s 500GB 7200) merevlemez van. Pár hetes, még csak 11 napot ment összesen. Vásárlás után néhány nappal arra lettem figyelmes, hogy csipogó, kattogó hangokat ad ki random. Ekkor például a zenelejátszás is megáll. A gyári ellenőrző program semmi hibát nem ad, minden tesztje sikeres.

A SMART adatoknál arra lettem figyelmes, hogy idővel némelyik adat növekszik: Raw Read Error Rate, Seek Error Rate, Hardware ECC Recovered. A mellékelt képeket egy hetes időkülönbséggel készítettem.

Backup-om van az adatokról, de akkor is idegesít a csipogás és a kattogás. Jól gondolom, hogy hibás a merevlemez? Ezt garanciában visszaveszik?

Kép Kép

#2368 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 29. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2011. 10. 11. 11:57

'hát, azért beszélgess el egy iPhone tulajjal egyszer, tanulságos lesz. ;) Simán megmagyarázza neked, miért normális az, hogy a sorozat minden darabját birtokolta egy ideig... :pokeas:

Bélyeggyűjtő is van pár darab.
Az uralmi rendszerekben különféle szokásokra kondicionálják a tömegeket és elhitetik velük, h ez a természetükből adódik.
http://kataklizma.in...he-manipulalasa
Ha már egy számítógépes fórum, akkor eleresztem azt a megállapítást, miszerint biomechanikus, (kvantum)számítógép vezérlésű robotgépek vagyunk. Az irányítja a működésünket, aki a kezében tartja a programozásunkat.
A jólétünk érdekében, nem ártana visszavennünk a saját kezünkbe.

#2369 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 29. 20:29

mindegyik vinyó gyár beszart egy időre:
Hitachi
Although Hitachi’s factories are not under water, access to them is very limited. Their main motor supplier is currently not producing any products in Thailand, but Hitachi is hoping to move production to the Philippines. They have limited finished goods, and are currently not shipping anything.

Seagate
Seagate’s factories and suppliers seem to be the least affected; however, their output has been reduced by 25% this quarter, and this is coupled with increased demand due to shortages from other HDD manufacturers. Currently we have no visibility on the availability of some products, but very limited availability on others.

Toshiba
Toshiba’s mobile HDD factory is under water and not producing at the moment, and we do not know when this will improve. Enterprise drives are not significantly affected; however, they are experiencing increased demand due to shortages from other HDD manufacturers.

Western Digital
The Western Digital Thailand factory is still under water and cannot produce drives. Their production estimate is currently at half their output capacity and this is unlikely to change for the foreseeable future. We have no visibility as to when we will receive any products at this stage.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2370 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 30. 12:04

Valóban elég érdekes helyzet van... :blink:

Nem szoktam ilyet csinálni, de előkapartam az új gépem papírjait. Szept. 8-án 27412 Ft-ot fizettem 2 db 1.5 terás, SATA III-as Seagate-vinyóért... :closedeyes:
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2371 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 30. 20:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Fresi - Dátum: 2011. 10. 29. 14:18

A SMART adatoknál arra lettem figyelmes, hogy idővel némelyik adat növekszik: Raw Read Error Rate, Seek Error Rate, Hardware ECC Recovered. A mellékelt képeket egy hetes időkülönbséggel készítettem.

Backup-om van az adatokról, de akkor is idegesít a csipogás és a kattogás. Jól gondolom, hogy hibás a merevlemez? Ezt garanciában visszaveszik?

Jól. Vissza. Ez szar, de nagyon.
Make love not Wor.

#2372 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 31. 01:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 10. 30. 20:40

Jól. Vissza. Ez szar, de nagyon.

***** kattant párat és épp most szállt el 4 oldal egy munkámból, hiába nyomkodtam a mentést előtte, kinyírta a fájlt...
Szerdán viszem vissza...

#2373 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 31. 09:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Fresi - Dátum: 2011. 10. 31. 01:26

***** kattant párat és épp most szállt el 4 oldal egy munkámból, hiába nyomkodtam a mentést előtte, kinyírta a fájlt...
Szerdán viszem vissza...

Az jó lesz ilyenkor gariztatni.Egyes helyeken már a pénzt adják egyböl vissza annyiba kerül egy új...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2374 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 31. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 10. 31. 09:08

Az jó lesz ilyenkor gariztatni.Egyes helyeken már a pénzt adják egyböl vissza annyiba kerül egy új...

Jobban járnék... Dolgoznom kell, egy napig sem lehetek gép nélkül. Mondjuk visszatolom a régi 320-ast, ideiglenesnek jó lesz.

#2375 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 10. 09. 23:52

Nem az a lényeg, hogy otthn tudja-e használni.
Attól még eladhatnák normális áron itt is. Ehelyett egyszerűen kiszórták fillérekért. A fent mondott ismerős vett valami márkás lemezjátszót meg hozzá bakelit lemezeket, néhány gombóc fagyi áráért.
Ha annyira számítana az értéke, akkor drágábban adnák, vagy esetleg el se adnák, hiszen a nyár végén a legtöbben jönnek vissza tanítani.

Vagy pl. lásd a bratyót, fentebb is írtam, amikor Angliába ment csóróként, az utcáról szedett fel tévét, DVD lejátszót, biciklit, könyveket, egy halom holmit, még hűtőszekrényt is. Pedig ezeket ott használják, miért tették ki?
Mikor lett rendes melója, meg rendes lakása, utána már ő se szállította magával a sok lomot, mert már neki se érte meg, hanem hagyta a következő lakónak.

#2376 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2011. 10. 09. 22:11

Hát mondjuk mert adott a bluray, vagy amiért a Betamaxról sem, vagy a CD-MO-ról sem, vagy a kertitörpékről sem :D :rolleyes:

Olvass már, Hokipoki, épp arra írtam, miszerint rég lehetne Blu-ray, csak a DVD-ről le akarták rágni a csontot.
Erre mondtam, hogy akkor a HD-DVD-ről miért nem rágják le ... ergo, azt akartam kifejezni, hogy a Blu-ray-jel szarnak arra, hogy a DVD-n, vagy a HD-DVD-n maradt-e még hús, nem azért jött ki most, mert a DVD lerágására vártak volna.

#2377 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Fresi - Dátum: 2011. 10. 29. 15:18

A notebookomban egy Seagate Momentus (ST9500420AS SATA 3Gb/s 500GB 7200) merevlemez van. Pár hetes, még csak 11 napot ment összesen. Vásárlás után néhány nappal arra lettem figyelmes, hogy csipogó, kattogó hangokat ad ki random. Ekkor például a zenelejátszás is megáll. A gyári ellenőrző program semmi hibát nem ad, minden tesztje sikeres.

Kép Kép

Azok a baromi nagy számok ne aggasszanak. Némelyik diszken ezek nem számlálók (vagy elgalábbis nem az eseményeket számolják).
Ami esetleg érdekes lehet, az a Command Timeout, az táphibára vagy rosszul érintkező adatvezetékre utalhat.
Ennyire még nem veszik vissza garanciában.

Milyen tápegységed van?
Szerintem próbáld ki egy másik (akár kölcsönkért) tápegységgel, hátha a csipogás és kattogás is megszűnik.
most látom, hogy laptop. (Egyébként ezek a zajok lehetnek akár normálisak is, némelyik diszk csipog és kattog, szóval a diszknek lehet semmi baja)

Ui: a hőmérsékletek tűnnek magasnak. 50°C fok környékén inkább hűteni kéne picit, elég egy ventilátort berakni elé.
Ui2: Sőt, látom a max. eddig 58 °C volt, az semmiképpen nem jó! Tegyél elé egy ventilátort!
(Bár ezek nem pontosak mindig, némelyik diszk szériában akár 10-20 fokot is eltérnek a valós értéktől. Ellenőrzés: kézzel megtapogatva 50 foknál már éget. Ha nem éget, akkor csal a hőmérője)

Szerkesztette: Sparow2 2011. 11. 01. 16:08 -kor

#2378 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Fresi - Dátum: 2011. 10. 31. 10:47

Jobban járnék... Dolgoznom kell, egy napig sem lehetek gép nélkül. Mondjuk visszatolom a régi 320-ast, ideiglenesnek jó lesz.

Elírás.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 11. 01. 16:07 -kor

#2379 Felhasználó inaktív   hitraider 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 04. 13:53

Sziasztok!Olyan problémám lenne ,hogy egyszer csak a gép játék közben lefagyott(elsötétült a kép) és újra indítás után azt írta ki ,hogy nem tudja olvasni a lemezt ctrl+alt+del és restart.Kihúztam bedugtam a kábeleket és megint jó.De észre vettem hogy egy mappám úgy ahogy van eltűnt.Pedig abban a mappában jó sok és értékes adatott tároltam.Esetleg van valakinek valami ötlete ,hogy hogyan hozhatnám vissza azt a mappát vagy ezt benéztem?

#2380 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 23:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 11. 01. 15:58

Azok a baromi nagy számok ne aggasszanak. Némelyik diszken ezek nem számlálók (vagy elgalábbis nem az eseményeket számolják).
Ami esetleg érdekes lehet, az a Command Timeout, az táphibára vagy rosszul érintkező adatvezetékre utalhat.
Ennyire még nem veszik vissza garanciában.
...

Nekem elveszett a bizalmam. Meg engem idegesít, hogy kattan, csippan... Már WD-re cseréltem, igaz 20 óra alatt ment rá vissza a backup, de truecrypt partíció, win7, fedora, minden megy pöccre. Seagatet eredeti árért viheti akárki a ph-n. Vagy ha nem megy el, tesómnak jó lesz pendrivenak.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.