HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2701 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 27. 00:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 09. 25. 20:10

Igaz, ez még a 40 gigás korszakbeli vinyókra vonatkozik, de elég komolynak hangzik.

Hát, én azért visszasírom azt az időt, amikor egy 40-gigás HDD nagynak számított. Max Payne 3 = 27 GB (3 db. DVD 9 + 1 db. DVD 5) . Kérdem csendben, szerényen és polgári tisztességgel: MIÉRT???! Oké, elnézést az OFF-ért... Gondolom, a 2-terás vinyókat is el kell sózni valahogyan.

Szerkesztette: Macikák 2012. 09. 27. 00:50 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2702 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 27. 08:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 09. 27. 00:48

Hát, én azért visszasírom azt az időt, amikor egy 40-gigás HDD nagynak számított. Max Payne 3 = 27 GB (3 db. DVD 9 + 1 db. DVD 5) . Kérdem csendben, szerényen és polgári tisztességgel: MIÉRT???! Oké, elnézést az OFF-ért... Gondolom, a 2-terás vinyókat is el kell sózni valahogyan.

A miért-re a válasz: Egy nem a mi érdekeinket szolgáló rendszer agóniájának meghosszabbítása érdekében.
Az eljárást a szakirodalomban piacgenerálásnak nevezik.

#2703 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 27. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 09. 27. 09:34

A miért-re a válasz: Egy nem a mi érdekeinket szolgáló rendszer agóniájának meghosszabbítása érdekében.

Vagy csak így olcsóbb a játék. Te meg hülye vagy.
Make love not Wor.

#2704 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 27. 10:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 09. 27. 01:48

Fenét. Arányosítsd az OShez, meg az akkori játékokhoz. Valamint az árához.
Make love not Wor.

#2705 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 27. 18:18

Már mér lenne olcsóbb a játék rahedli dvd-vel, mint kevesebbel. Ez a piacgenerálás stimmel, erről kár is vitatkozni, ez igy működik. Máskérdés, hogy kicsit előre szaladtak, nem nagyon vannak kihasználva a technológiák, de már cserélik újabbra, ahelyett, hogy rendesen tartósan meg lennének csinálva és ez mekkora környezeti terhelés... stb, igy gyűrűzik a dolog. Windóz7 is ugyanez, mi a francnak neki 6 gigabájt? És még a szkázi támogatást is lespórolták belőle, úgyhogy leves. Meg a bluréjt is el kell adni valahogy.

Seagatet nem tudom. Igen, ráirtam a cimemet. Elvileg persze nem veszhet el, gyakorlatilag viszont itt is csak a postaláda mellé rakja a postás a levelet (számlát is), aminek nem találja a cimzettjét.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2706 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 29. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 09. 27. 01:48

Na, jó, de nézd meg a Max Payne-t, meg nézd meg a 40 MB-os diszkek idejében lévő játékokat.

Pár éve nagy nosztalgiázásból előszedtem valahonnan DOOM 2-t, meg Wolfenstein-t, hogy anno milyen jó volt, kipróbálnám újra DOSBoxban.
Kb. 10 percig játszottam velük ... de azt is csak a nosztalgia kedvéért.
1-2 évvel később ugyanígy jártam ZX Spectrum emulátorral: kerestem pár régi játékot hozzá, nekikezdtem, na azt még 10 percig se bírtam.

#2707 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 29. 13:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 09. 27. 09:34

Hülye vagy megint, Gyula.
Nem a rendszer érdeke, hanem akik a játékokat készítik, azok érdeke.
Ha neked volna egy bármilyen céged, te is azt akarnád, hogy minél többen vegyék a te termékedet. Mer' abból tudsz megélni.

#2708 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 29. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 09. 27. 19:18

Már mér lenne olcsóbb a játék rahedli dvd-vel, mint kevesebbel. Ez a piacgenerálás stimmel, erről kár is vitatkozni, ez igy működik. Máskérdés, hogy kicsit előre szaladtak, nem nagyon vannak kihasználva a technológiák, de már cserélik újabbra, ahelyett, hogy rendesen tartósan meg lennének csinálva és ez mekkora környezeti terhelés... stb, igy gyűrűzik a dolog. Windóz7 is ugyanez, mi a francnak neki 6 gigabájt? És még a szkázi támogatást is lespórolták belőle, úgyhogy leves. Meg a bluréjt is el kell adni valahogy.

SCSI-hoz nincs külön driver az eszközhöz? :think:

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 09. 27. 19:18

Seagatet nem tudom. Igen, ráirtam a cimemet. Elvileg persze nem veszhet el, gyakorlatilag viszont itt is csak a postaláda mellé rakja a postás a levelet (számlát is), aminek nem találja a cimzettjét.

Ja, meg simán ideadta a postás egyik nap a szomszéd csomagját.
Dudál be, kimegyek, mondja, adjak meghatalmazást ... mondom, ilyen sose volt, nincs meghatalmazásom ... erre: ne jó, akkor odaadja nekem, aztán majd adjam oda a szomszédnak. Mer' nagy méretű csomag, és holnap is neki kéne újra kihoznia furgonnal, oszt' így megspórol magának egy utat: ha holnap nem lesz nagy csomag, akkor nem kell kijönnie. Mondja, ne aláírjak, csak egy szignót tegyek, hogy ne látszódjon, hogy más a név ... odabiggyesztettem egy ákombákomot, és csókolom.
Ha olyan vagyok, hogy meg akarom tartani magamnak, vagy csak geci vagyok és nem adom át, akkor hopp, máris ugrott a szomszéd küldeménye. Papíron meg át is van adva neki.

#2709 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 29. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 29. 13:12

Hülye vagy megint, Gyula.
Nem a rendszer érdeke, hanem akik a játékokat készítik, azok érdeke.
Ha neked volna egy bármilyen céged, te is azt akarnád, hogy minél többen vegyék a te termékedet. Mer' abból tudsz megélni.

Nem hülye vagyok, hanem Te nem látsz (vagy úgy teszel, mintha nem látnál) bizonyos dolgokat és összefüggéseket.
A másoddiplomám a "Felsőfokú üzleti munkatárs" nevet viseli. Én itt kaptam kiképzést többek között a mulimarketingről is. Ebben nem csupán a rajzfilmekkel bevezetett játék és hupikék törpike melléklettel való hamburger eladásról volt szó.

#2710 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 29. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 09. 29. 15:18

Nem hülye vagyok, hanem Te nem látsz (vagy úgy teszel, mintha nem látnál) bizonyos dolgokat és összefüggéseket.
A másoddiplomám a "Felsőfokú üzleti munkatárs" nevet viseli. Én itt kaptam kiképzést többek között a mulimarketingről is. Ebben nem csupán a rajzfilmekkel bevezetett játék és hupikék törpike melléklettel való hamburger eladásról volt szó.

Ehhez képest mégis te mentél csődbe, azt' azóta se kezdtél semmi értelmesbe, csak azon siránkozol, hogy veled kibaszott a "rendszer", meg bizonygatd, hogy mennyire értesz mindenhez ... bocs, hogy geci vagyok, én kérek elnézést ...

Ui: Nem megsérteni akartalak, csak mindig jössz a nagy dumával, hogy te micsoda jól értesz ehhez is, ahhoz is, meg mindenhez, meg mekkora nagy szakember vagy ... oszt' mégis te elégedetlenkedsz folyton, meg te sírsz, hogy milyen szar neked, és te élsz a legszarabbul ...

Szerkesztette: Sparow2 2012. 09. 29. 14:55 -kor

#2711 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 01. 13:54

:) Doomot, wolfeinsteint én is előszedtem a nem túl régmúltban. Rögtön azon kaptam magam, hogy de csúnya a grafikája nem tetszik! Még csak nem is félek. Biztos ezért is estem neki puszta kézzel (fűrésszel :doom: ) a gömböknek meg gyíkoknak. Na meg azért is, mert nightmare-ben nyomtam és ilyenkor nincs elég lőszer a pályán. Azért én játszhatóbbnak vélem, mint a 3-ast vagy mi a mostani menő játék, ahol hülyegyereknek be van adva merre kell menni, mit kell nyomni és kész. Nem is a 10 perc állított meg, hanem mivel én mániákusan 100%-ra akarom teljesíteni, de azt valahol a 16-20 körüli pályán már nem lehetett: egyiken 0 secretet számolt, utána meg egy repülő fej egyszerűen a fal mögé szorult, ott hörgött röfögött, szarva néha kivillant, de kilőni nem lehetett. Télapós wolfiban meg 1 darab trezsör szépen körberakva egyéb tárgyakkal, nehogy be lehessen gyűjteni, ugrani meg bakfitty - rögtön az első pályán. :reklamacio:

Win7-es szkázi driver bár elvileg közte van és fel is van sorolva (kis kutakodás után), de mégse műx. (2940, -160-as család). 64 bitesen. Aztán lehet, 32 bitessel menne, de az meg minek. Talán a 29160, 39160 szériát mégse próbáltam, csak a 2940-et (abból is az uw-t, hogy nagyobb vinyót is rá lehessen kötni), biztos túl öreg hw azért nincs támogatva. "vegyen újabb gépet a júzer"

Közben MEGÉRKEZETT A SEAGATE VINYÓ!!! HALLELÚJA!! Legalábbis csak hozzájuk még, lehet már múlt héten, csak most néztem meg és recieved-re állították. Legalább el már nem veszett. Ezexerint mégis továbbküldték amerikába. Gyorsan viszont nem megy. Úgyhogy most hepi vagyok (félig). :cool2:
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2712 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 01. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 09. 29. 14:45

Ehhez képest mégis te mentél csődbe, azt' azóta se kezdtél semmi értelmesbe, csak azon siránkozol, hogy veled kibaszott a "rendszer", meg bizonygatd, hogy mennyire értesz mindenhez ... bocs, hogy geci vagyok, én kérek elnézést ...

Ui: Nem megsérteni akartalak, csak mindig jössz a nagy dumával, hogy te micsoda jól értesz ehhez is, ahhoz is, meg mindenhez, meg mekkora nagy szakember vagy ... oszt' mégis te elégedetlenkedsz folyton, meg te sírsz, hogy milyen szar neked, és te élsz a legszarabbul ...

Tudod, vannak akik (a jelenlegi rendszer szabályszerűségei mellett) nem vállalják be azt ami a sikerességhez szükséges (akkor sem, ha amúgy a tudásuk elég a megtételéhez).
Vagy mondhatom úgy is, túl sokat tudnak ahhoz, h megtegyék.
Azt sokan látják, h a jelenlegi rendszerkonstrukció a működtetésében élhetetlen szemétdombbá alakítja az élőhelyünket.
Innen ágazik többfelé a dolog.
Vannak akik ezt a konstrukciót (ilyen-olyan alapon) megváltoztathatatlan adottságnak tekintik és megpróbálnak benne a számukra legjobb elérhető szinten megélni (ameddig el nem fogy alólunk az élőhelyünk).
És vannak akik az egyéni vágyaikat háttérbe szorítva megpróbálnak egy hosszútávon fenntartható világrend létrejötte irányába hatni.
Hitek, tudás és értékrend kérdése, h ki miként gondolkozik, cselekszik.

#2713 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 00:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 10. 01. 14:54

Win7-es szkázi driver bár elvileg közte van és fel is van sorolva (kis kutakodás után), de mégse műx. (2940, -160-as család). 64 bitesen. Aztán lehet, 32 bitessel menne, de az meg minek. Talán a 29160, 39160 szériát mégse próbáltam, csak a 2940-et (abból is az uw-t, hogy nagyobb vinyót is rá lehessen kötni), biztos túl öreg hw azért nincs támogatva. "vegyen újabb gépet a júzer"

A 29160, 100%, hogy működik 7/x64 alatt, mert a melógépben van egy ilyen kártya, hátha beesik valami SCSI-s *szakodás és használtam is már erre a célra.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2714 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 09. 27. 10:34

Most komolyan,a választ úgy hivják hogy tartalom (videó,hang,zene,textura stb..). Ma már nem 640*480 ba tolják az átvezetőket meg nem 10x10 vagy 25x25 ös texturaméreteket használnak és azokból se 10-20 db ot. Nem ebbe az iparágba kell keresni azt amit állítasz. (viszont kétségtelenül van igazságtartalma a mondandódnak, a fogyasztást gerjeszteni kell egy bizonyos fokon túl ha folyamatos fejlődés a cél, és erre megvannak az eszközök is)

Szerkesztette: Virus9AX 2012. 10. 02. 10:15 -kor

#2715 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 16:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 10. 02. 10:13

Most komolyan,a választ úgy hivják hogy tartalom (videó,hang,zene,textura stb..). Ma már nem 640*480 ba tolják az átvezetőket meg nem 10x10 vagy 25x25 ös texturaméreteket használnak és azokból se 10-20 db ot. Nem ebbe az iparágba kell keresni azt amit állítasz. (viszont kétségtelenül van igazságtartalma a mondandódnak, a fogyasztást gerjeszteni kell egy bizonyos fokon túl ha folyamatos fejlődés a cél, és erre megvannak az eszközök is)

A számítástechnika területén is egyértelműen tettenérhető a multimarketing módszereit is felhasználó (direkt hardver erőforrás zabáló rendszerfilozófia és ezen belül erőforrás zabáló egyedi programok) piacgenerálás.
Jól megfigyelhető (fejlesztések címszó alatt) a hardverrendszeren belüli inkompatibilitás gyártások (lényegében nem tud többet, de a régi cucit ne lehessen az újabba berakni, módosítások).
Ugyanezt láthatjuk a szoftver inkompatibilitások (és az ebből adódó hardver cserekényszer) terén (példul, periféria meghajtók újabb rendszerekől való kihagyása).
Avagy ahogy Gyurcsány mondá: Trükkök százai (és ezeknek az eltakarására a felszínes szemlélők számára elfogadható magyarázatok).
A valóság pedig az, h minimális használati érték növekedés mellett (a mezei felhasználók számára) durván növekedik a gépigény és ezzel generáltan folyamatos hardverfejlesztési költségük van.
Ma nem tudod azt mondani, h nekem erre (a használati értékre és ilyen és ilyen szinten) van szükségem (igényem), megveszem az ehhez szükséges gépet és majd változtatok ha másra lesz igényem. Egy sima nethasználat is folyamatosan növekvő gépigénnyel jár (amit jó tudás mellett valamennyivel lehet lassítani).
Felső szinten nem a fejlesztés, hanem a folyamatos kontroll és velük való függőségben tartásod a cél (és legmasszívabb függőség a tőlük való megélhetési függőséged (amit magán a rendszeren keresztül tartanak fenn)).

Szerkesztette: Gyula2222 2012. 10. 02. 16:58 -kor

#2716 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 10. 02. 17:54

Egy sima nethasználat is folyamatosan növekvő gépigénnyel jár (amit jó tudás mellett valamennyivel lehet lassítani).

Egy sima nethasználatra 6 éves gép elég, ahhoz még alkatrészt si lehet túrni, ha akarunk. Amúgy mi is pontosan a sírásod tárgya? Másrészt mesélhetnék, hogy esetleg nagyban mekkora a pöcsölés, hogy új vas drága, de kevesebb hőt termel, kevesebb villany kell, kisebb helyen nagyobb teljesítmény, és mennyi erőt fektetünk olyan programozási technológiába, ami a sávszélt csökkenti, mert csak. Elhinnéd-e?

Csomó új cucc meg azért eszik sokat, mert az optimalizálás a drága, oszt +50 mega RAM mindig akad, VGA is, gép is. Júzer viszont nem fogja kifizetni, ha kisebb, gyorsabb, kevesebbet zabál, számára alig mérhető módon.
Make love not Wor.

#2717 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 17:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2012. 10. 02. 12:13

Most komolyan,a választ úgy hivják hogy tartalom (videó,hang,zene,textura stb..). Ma már nem 640*480 ba tolják az átvezetőket meg nem 10x10 vagy 25x25 ös texturaméreteket használnak és azokból se 10-20 db ot.

:offtopic:

Persze, természetes, ezzel én is egyetértek: HD, miegymás, nagyobb felbontás, többnyelvű audió szinkron, stb. Az EXE meg a brutál adattömeghez képest arányaiban tényleg nem sokat változott: hangsúly az "arányaiban"-szón van. Persze én se azt várnám, hogy most akkor a 25 gigás játékot egy floppyn árulják, csak lehetne ezt kissé konstruktívabban is, ugye? A CD-s játékok végstádiumában volt ugye az 5-6 CD-s játék (nekem van egy 4 CD-s 2004-ből), aztán eccer csak elkezdték DVD-re tolni, végre! Ilyenek is már mind mehetnének BD-n, szvsz. :cool2:

Elnézést az OFF-ért.

#2718 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 10. 02. 18:49

Ilyenek is már mind mehetnének BD-n, szvsz. :cool2:

BD olvasó egyelőre ritka és mezei júzernek nincs.
Make love not Wor.

#2719 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 02. 19:20

Egy sima nethasználatra 6 éves gép elég, ahhoz még alkatrészt si lehet túrni, ha akarunk..

Így van, ez nagyon igaz, én is ezen a P4-en nyomom pár éve, sőt! Amikor meglett az új játékgépem, utána még a 4670-es VGA-t is downgradeltem vissza, a régi 3650-re, mert egyéb alkalmazásokhoz az is ugyanúgy megfelel, plusz kevesebbet is fogyaszt 2D-ben, ráadásul passzív hűtéses, tehát egy ventivel kevesebb pörög a gépben. Tehát minden téren jobban megfelel a célnak.

#2720 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 02. 19:52

BD olvasó egyelőre ritka és mezei júzernek nincs.

Hát, ez az! DVD se volt eleinte... :)

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.