HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2801 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 29. 01:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Nnni - Dátum: 2012. 11. 28. 20:08

Sziasztok!
SOS!!! Nos a hibajelenség: a külső hdd-mre szerettem volna készíteni egy backupot, és a program belerondított a partíciós táblámba. Konkrétan 700 gigából kb 80giga volt az adatmennyiség, amit egy RAW-os partícióra dobott át. Hogyan tudom visszamenteni az adatokat? Mivel lehetne NTFS-re csinálni?
Előre is nagyon köszönöm a segítségeket!!!
Eddig ezekkel próbálkoztam: Getdataback, Hirens-HDD regenerator, aid file recovery software, i care data recovery .
Egyenlőre még nem formáztam meg, remélem hogy menthető!

Köszönöm!!!
Nnni

Milyen oprencer alól, milyen backupot, milyen szoftverrel, mekkora partícióról mekkora külső vinyó mekkora partíciójára, eSATA/USB2/USB3-as -e a külső diszk? :think: :eek: NTFS -> NTFS , NTFS -> FAT32, vagy mi volt az irány (partícióról partícióra)

Megmaradt-e az eredeti adat az eredeti helyén?

Pontosan hogyan és mire és milyen adatokat akartál helyreállítani?

Miért pont mákospacal?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2802 Felhasználó inaktív   Nnni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 29. 08:27

Szia! Köszönöm előre is a segítséget:..
Win7ről szerettem volna backupot készíteni az easeus programmal, (eredetileg ghostolni akartam, de a hirensen elvő programok nem kezelték a win7et).
80gigáról szerettem volna egy 700as külső usb2.0 vinyóra menteni, amin rajta volt 80 gigányi anyagom. Nem tudom mi volt az irány, mert nem kérdezett rá.Elindítottam és hirtelen a vinyómat A meghajtóbetűjellel érzékelve elkezdte csinálni a backupot. Félúton hibaüzenettel befejezte és azóta nem látom a vinyót. Pontosabban látom, mert ott van, meg hogy raw, de hogy az az én 80 gigám vagy valami más és hogy az eredeti helyén maradt-e azt én nem tudom.
Elindítottam a Getdataback-et, és a rawos részről 12giga anyagot hozott vissza, de van közte olyan ami a backupos részről maradt ott. Hová lettek a fényképeim? Fényképek, filmek és a töméntelen mennyiségű programjaim lettek oda.SEGÍTSetek!!!!
Köszönöm

#2803 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 29. 09:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Nnni - Dátum: 2012. 11. 29. 08:27

Win7ről szerettem volna backupot készíteni az easeus programmal, (eredetileg ghostolni akartam, de a hirensen elvő programok nem kezelték a win7et).
80gigáról szerettem volna egy 700as külső usb2.0 vinyóra menteni, amin rajta volt 80 gigányi anyagom. Nem tudom mi volt az irány, mert nem kérdezett rá.Elindítottam és hirtelen a vinyómat A meghajtóbetűjellel érzékelve elkezdte csinálni a backupot. Félúton hibaüzenettel befejezte és azóta nem látom a vinyót. Pontosabban látom, mert ott van, meg hogy raw, de hogy az az én 80 gigám vagy valami más és hogy az eredeti helyén maradt-e azt én nem tudom.
Elindítottam a Getdataback-et, és a rawos részről 12giga anyagot hozott vissza, de van közte olyan ami a backupos részről maradt ott. Hová lettek a fényképeim? Fényképek, filmek és a töméntelen mennyiségű programjaim lettek oda.SEGÍTSetek!!!!
Köszönöm

Sajnálatos módon még mindig nem tiszta, hogy mi történt nálad.
Több durva tévedés is közrejátszott abban amit elkövettél:
- a win7-nek van backupja
- a Hiren's -en szereplő programok képesek kezelni az NTFS partíciókat, de ha a Hiren's akarod használni, akkor arról is kell bútolni.
- ha az élő/futó win7 alól indítottál egy 3rd party "adatmentő progit", akkor értelemszerűen össze fogja okádni magát a win és a fájlrendszere is...

Adatmentésben jártas szakemberhez kell fordulnod és nem neked kell próbálkoznod a helyreállítással, mert még nagyobb kárt fogsz okozni magadnak, mint amit eddig sikerült.
----------------------------------------

EASEUS Partition Master Home Edition v9.10

Letöltés ÉRTÉKELÉS Szerkesztői:
5 Felhasználói:
4 Értékelje
Ön is!

Az EASEUS Partition Manager Home Edition otthoni felhasználásra ingyenesen használható merevlemez particionáló. Alkalmas a merevlemezpartíciók átméretezésére, törlésére, mozgatására, készítésére, vagy letörlésére. Extra lehetőségek: rejtetté jelölés, jelszóvédelem, boot lemezek készítése. Figyelem! A műveletek során adatok törlődhetnek le a merevlemezről, ezért előtte érdemes biztonsági mentés készíteni a legfontosabb adatokról.
Tehát nem ez fog backupot készíteni.

Úgy néz ki, hogy a külső vinyódon szereplő 80 Gigával felülkúrtad az éles vinyódat a partíciós táblával együtt. Az első 80 giga menthetetlen innen, ezért van RAW partíció is.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 11. 29. 09:40 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2804 Felhasználó inaktív   Nnni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 29. 13:52

Szia!
Ismét köszönöm a gyors választ.

EaseUS Todo Backup Home
ezzel a programmal próbáltam backupot készíteni, mert az eredeti gép recovery system-e megsérült. (az nem én voltam)

A hirens-el indítottam a gépet, és ennek ellenére (bár jelezte pl hogy van ott valami) nem tudtam semmit sem kezdeni vele. A HDD regenerator sem talált hibát, csak lekülönítette a 80 gigát.

A harmadik pontban tökéletesen igazad van, nem tudtam, hogy futó oprendszerről nem olyan egyszerű mentést készíteni, és a vinyómat sem mentettem le.

(megjegyzem, majdnem mindenről van biztonsági másolatom, de HÁTHA SIKERÜL...EZZEL IS TANULOK...)

Most a getdata recovery my files programjával próbálkozom, még nem ért a végére, de elméletileg ez olvassa a raw partíciót.

Nagyon köszönöm!!!

#2805 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 29. 18:50

Ezért vannak fenntartásaim a különböző helyreállító,mentő csodaszerekről. Ki tudja mit csinál, hogy csinálja, jó lesz-e.
Még régen egy letörölt partíciós táblát kellett helyreállítanom (kézzel a norton diskedittel). Valami hiba maradt benne, de legalább az adatokkal (a korábbiakat visszakaptam) lehetett dolgozni.
Vinyó átvisz haverhoz, aki rutinosan mindig futtat rajta lemez ellenőrzést, vírusirtást. Hibát is jelzett a nevezett partíció bejegyzésben, haverom meg ráküldte a javítást (én marha meg nem tiltakoztam), aminek eredményeképp megint eltűnt a partíció (és úgytűnt, hogy a fat is, amiáltal minden adat). Mindezt szintén a nortonnak a diskdoktora művelte. - a másodjára is megpusztul partíciót aztán már csak hagyományos formattal kezeltem.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2806 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 29. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Nnni - Dátum: 2012. 11. 29. 08:27

Nem irtal magadrol semmit, ugy tunik, hogy csak azert regisztraltal, hogy erre a problemara magoldast talalj.
Ha dunakeszi kozeleben vagy, tudok ajanlani valakit, ingyen megnezi, kozben kapsz egy italt vagy kavet - azt is ingyen - es utana kapsz egy menut az alternativakkal, ha komoly a gond, akkor is eleg barati arakkal.

#2807 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 29. 21:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 11. 29. 18:50

Ezért vannak fenntartásaim a különböző helyreállító,mentő csodaszerekről. Ki tudja mit csinál, hogy csinálja, jó lesz-e.

Van ami működik, persze nem árt értelmezni mit kérdez, vagy mire nyomjuk a nyomnivalót. Itt júzer simán nem Aról mentett Bre, hanem B-ről tükrözött A-ra. Nekünk egyszerű.

Amúgy imagét csinálni ott a ping, az működik, baja nincs. Éklő rendszer alatt Paragonnal szoktam menteni, azzal sincs baj. Nagyvasnál meg vmware konverter, az megoldja a mindenfélé gépspecifikus dolgot, amitől majd jól domainban is marad, működik tovább virtuálisan, lanostól, mindenestől.
Make love not Wor.

#2808 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 29. 22:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 11. 29. 23:51

Van ami működik, persze nem árt értelmezni mit kérdez, vagy mire nyomjuk a nyomnivalót... Nekünk egyszerű.

Igen, csak időközben felnőtt már néhány TOVÁBB - TOVÁBB - OKÉ - NEXT generáció, és sok szoftver ezt ki is használja. Ilyen Toolbar, meg olyan akármi, persze a telepítőben "gyárilag" bepipálva, naná! Épp a múltkor láttam egy ilyen gépet. Borzalmas!

Szerkesztette: Macikák 2012. 11. 29. 22:10 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2809 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 30. 02:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 11. 29. 22:00

Ilyen Toolbar, meg olyan akármi, persze a telepítőben "gyárilag" bepipálva, naná! Épp a múltkor láttam egy ilyen gépet. Borzalmas!

Múltkor, mi ebben a meglepő? Mivel már a Java meg az Irfanview, meg minden ilyen, ez nem a múltkor van, hanem mindennapos átlagos.
Make love not Wor.

#2810 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 30. 04:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 11. 30. 04:10

...ez nem a múltkor van, hanem mindennapos átlagos.

Aha, már akinél! Az én gépemen ilyeneket nem látnál, mert amit lehet, egyéni telepítéssel rakok fel. De hogy ON is legyek: maga a tény, hogy valaki már EGYÁLTALÁN használ valamilyen backup-programot, dicséretes, a szándék méltánylandó.. A Ghost-tal meg semmi baj nincs, csak éppen a Windows7-tel hivatalosan a 15-ös kompatibilis, a HBCD-re meg jellemzően nem azt teszik, hanem valami ősrégieket. Nyilván, mivel a 15 erőteljesen pénzes. És az sem úgy van, amit Zsivagoo írt, hogy "ha az élő/futó win7 alól indítottál egy 3rd party "adatmentő progit", akkor értelemszerűen össze fogja okádni magát a win és a fájlrendszere is...": Már a 14-es Ghost röhögve tudja ezt, és semmi baj se lesz belőle. VISSZAÁLLÍTÁSNÁL kell a CD-ról butulni, menteni simán ment futó rendszert is, és az image visszaállítható lesz (már ha más gebasz nincs, persze): Több éves tapasztalatom ez.

Szerkesztette: Macikák 2012. 11. 30. 04:59 -kor

#2811 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 30. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 11. 30. 04:29

Aha, már akinél! Az én gépemen ilyeneket nem látnál, mert amit lehet, egyéni telepítéssel rakok fel. De hogy ON is legyek: maga a tény, hogy valaki már EGYÁLTALÁN használ valamilyen backup-programot, dicséretes, a szándék méltánylandó.. A Ghost-tal meg semmi baj nincs, csak éppen a Windows7-tel hivatalosan a 15-ös kompatibilis, a HBCD-re meg jellemzően nem azt teszik, hanem valami ősrégieket. Nyilván, mivel a 15 erőteljesen pénzes. És az sem úgy van, amit Zsivagoo írt, hogy "ha az élő/futó win7 alól indítottál egy 3rd party "adatmentő progit", akkor értelemszerűen össze fogja okádni magát a win és a fájlrendszere is...": Már a 14-es Ghost röhögve tudja ezt, és semmi baj se lesz belőle. VISSZAÁLLÍTÁSNÁL kell a CD-ról butulni, menteni simán ment futó rendszert is, és az image visszaállítható lesz (már ha más gebasz nincs, persze): Több éves tapasztalatom ez.

Jól van Macikák! Biztosan nem úgy van... Hadd kócoljam össze a kis buksitokat. :p

#2812 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 30. 06:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 11. 30. 08:52

Jól van Macikák! Biztosan nem úgy van... Hadd kócoljam össze a kis buksitokat. :p

Nyomd inkább a megszokott faszláma-szöveget, meg ikont, annak jobban örülnék! :laugh:

Ha úgy lenne, ahogy írod, hogy mentés idejére le kell állítani a rencereket, akkor leállna a világ... :wub:

#2813 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 30. 07:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 11. 30. 06:52

Volume shadow copy pont erre van kitalálva. Már az XP is tudta NTFS alatt. Biztonságos, használható módcer.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2814 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 30. 07:36

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 30. 07:20

Volume shadow copy pont erre van kitalálva. Már az XP is tudta NTFS alatt. Biztonságos, használható módcer.

Jaja, DriveImage XML nálam is bevált...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2815 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 28. 09:57

Mámeg kezdenek a mendemondák lábra kelni. A függő szektorokat a HDD maga ellenőrzi és dönti el, mi legyen velük, HDD regenerator nélkül is eredményre fog jutni ezekkel. Nem hülyék a lemezgyártók, van ott annyi tudás, hogy az elektronika írjon is, ne csak olvasson innét, tehát ezek NEM nem használt blokkok.

A kérdés csak az, hogy mikor, ill. hogy a HDD hogyan teszi ezt. Pl. Samsungnál rendszeresen előfordul, hogy a pending sector "örökké" az maradna magától. Csak többszöri célzott írási/olvasási próbálkozás segít kibillenteni ebből az állapotból. Az ilyesmik miatt alakulnak ki a mendemondák...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2816 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 30. 07:20

Szórtam hamut a fejemre... :p :-D

#2817 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 02. 23:08

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2012. 12. 02. 18:39

A kérdés csak az, hogy mikor, ill. hogy a HDD hogyan teszi ezt. Pl. Samsungnál rendszeresen előfordul, hogy a pending sector "örökké" az maradna magától. Csak többszöri célzott írási/olvasási próbálkozás segít kibillenteni ebből az állapotból. Az ilyesmik miatt alakulnak ki a mendemondák...

Sámsong nem wincseszter, csak hasonlít. :-D

#2818 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 03. 10:35

Figyelem, akit érdekel: Egy napos akció keretében két Facebook-os like-ért kapsz egy ingyen HD Sentinel Standard örök licencet!

http://www.bitsdujou...-disk-sentinel/
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2819 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 03. 17:32

Nekem itt a Samuk elég szépen mennek, igaz nem sokat és nem régóta használok. Meg döglött is akad néhány, dehát többől több lesz hibás.

Júzer errorral kapcsolatban ma megin bankba belépek és rögtön kígyó sor a számkiadó automatánál, pedig ott nam nagyon kell mit teketóriázni. Merhogy sosem szokják tudni kezelni az érintőképernyőt: nyomják, masszírozzák, simogatják - holott ugye pont nyomásos lévén új/köröm heggyel megpöccintendő. Többnyire inkább a nyűgdíjasokat sújtja e jelenség, akiknek még inkább szokol rádió. Biztonsági tiszt meg cseszik útmutatást adni, simán elnézegeti, ahogy szenved a nép. Másik bankban meg én szívtam meg a koppintós módszerrel, mert azt meg tényleg új beggyel kellett nyomni. Talán nem a hagyományos érintőképernyő, hanem hőérzékelős? :think:

faszbukkal meg :down:
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2820 Felhasználó inaktív   Bence48 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 10. 23:39

Sziasztok!
Neken is lenne egy olyan problémám, hogy a Segate 500.Gb-os satás vinyómat nem látja sem a BIOS sem a Windows!:-(
Előző este még rendesen működött, reggel amikor indítottam már nem látta a BIOS sem!
Egyébként felpörög, és füllel halható hogy megy, mert kivettem a tápegységet azt hittem az nem jó, de ugyan úgy dolgozik, mint egy másikkal!
A Sz.gép szaküzletben bevizsgálták és azt mondták, hogy elektronikája lett hibás...
Tehát, ha valakinek lenne egy hasonló tipusú, ámde mehanikailag rossz vinyója, az elektronikájára vevő lennék!

A Winchester adatai: Seagate Barracuda ES.2
S/N: 50M 12G MD

Előre is köszi a választ...
Üdv: Bence...

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142