Idézet: Nnni - Dátum: 2012. 11. 29. 08:27
Szia! Köszönöm előre is a segítséget:..
Win7ről szerettem volna backupot készíteni az easeus programmal, (eredetileg ghostolni akartam, de a hirensen elvő programok nem kezelték a win7et).
80gigáról szerettem volna egy 700as külső usb2.0 vinyóra menteni, amin rajta volt 80 gigányi anyagom. Nem tudom mi volt az irány, mert nem kérdezett rá.Elindítottam és hirtelen a vinyómat A meghajtóbetűjellel érzékelve elkezdte csinálni a backupot. Félúton hibaüzenettel befejezte és azóta nem látom a vinyót. Pontosabban látom, mert ott van, meg hogy raw, de hogy az az én 80 gigám vagy valami más és hogy az eredeti helyén maradt-e azt én nem tudom.
Elindítottam a Getdataback-et, és a rawos részről 12giga anyagot hozott vissza, de van közte olyan ami a backupos részről maradt ott. Hová lettek a fényképeim? Fényképek, filmek és a töméntelen mennyiségű programjaim lettek oda.SEGÍTSetek!!!!
Köszönöm
Sajnálatos módon még mindig nem tiszta, hogy mi történt nálad.
Több durva tévedés is közrejátszott abban amit elkövettél:
- a win7-nek van backupja
- a Hiren's -en szereplő programok képesek kezelni az NTFS partíciókat, de ha a Hiren's akarod használni, akkor arról is kell bútolni.
- ha az élő/futó win7 alól indítottál egy 3rd party "adatmentő progit", akkor értelemszerűen össze fogja okádni magát a win és a fájlrendszere is...
Adatmentésben jártas szakemberhez kell fordulnod és nem neked kell próbálkoznod a helyreállítással, mert még nagyobb kárt fogsz okozni magadnak, mint amit eddig sikerült.
----------------------------------------
EASEUS Partition Master Home Edition v9.10
Letöltés ÉRTÉKELÉS Szerkesztői:
5 Felhasználói:
4 Értékelje
Ön is!
Az EASEUS Partition Manager Home Edition otthoni felhasználásra ingyenesen használható merevlemez particionáló. Alkalmas a merevlemezpartíciók átméretezésére, törlésére, mozgatására, készítésére, vagy letörlésére. Extra lehetőségek: rejtetté jelölés, jelszóvédelem, boot lemezek készítése. Figyelem! A műveletek során adatok törlődhetnek le a merevlemezről, ezért előtte érdemes biztonsági mentés készíteni a legfontosabb adatokról. Tehát nem ez fog backupot készíteni.
Úgy néz ki, hogy a külső vinyódon szereplő 80 Gigával felülkúrtad az éles vinyódat a partíciós táblával együtt. Az első 80 giga menthetetlen innen, ezért van RAW partíció is.
Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 11. 29. 09:40 -kor