HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2861 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 28. 16:54

:)
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2862 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 21:04

Mai vendégem - egy 1 Terás Samu. Nevetségesen kis hiba, de ahhoz elég volt hogy levágja a tápot, és a villanyórát. Visszakapcsolás után ha a gépben volt a winchester, a táp be sem kapcsolt. Másnak nem lett semmi baja - hiába a Chieftec-ben meg lehet bízni.

Csatolt fájl:

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2863 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 09. 18:08

Hosszú idő várakozás után végre meggyógyult egy 40gigás laptop kis vinyóm! Sejtettem, csak párszor át kellett írni bizonyos szektorokat. Csak speckó program híjján eddig kukucs.
Azt csinálta néhol, meg-megakadt olvasás, írás műveletkor gondolkozni apró alig 1 mp-es ideig, aztán továbbment kezdetben nehezebben, aztán egyre simábban (ahogy a lemez egyre többet lett újraírva). Ez persze elég volt, hogy oprendszert és társait kiakassza. Főleg a lemez eleje táján voltak (ahol a vindóz is szokik tanyázni) ezek az úgymond "bad" szektorok/csoportok. Mitől lehetett e jelenség?
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2864 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 09. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 02. 09. 18:08

Hosszú idő várakozás után végre meggyógyult egy 40gigás laptop kis vinyóm! Sejtettem, csak párszor át kellett írni bizonyos szektorokat. Csak speckó program híjján eddig kukucs.
Azt csinálta néhol, meg-megakadt olvasás, írás műveletkor gondolkozni apró alig 1 mp-es ideig, aztán továbbment kezdetben nehezebben, aztán egyre simábban (ahogy a lemez egyre többet lett újraírva). Ez persze elég volt, hogy oprendszert és társait kiakassza. Főleg a lemez eleje táján voltak (ahol a vindóz is szokik tanyázni) ezek az úgymond "bad" szektorok/csoportok. Mitől lehetett e jelenség?

Nálam van egy 80G-s Maxtor amelyet úgy tudtam éleszteni, h az eleje egy tizedét külön particionáltam (formázás és betüjelzés nélkül). A második particióval rendben működik.
Ha az első részére ráeresztek egy tesztet, akkor kiírja magát a rendszerből (a forgása is leáll).
Élesztés után (a HD sentinellel) 6%-osnak írta magát, majd ez felment 9%-ra.
Ma 3%-osnak írta magát. Erre a második partícióra csináltam egy ellenőrzést, amelynél nem talált hibát. Gondolom, az első részen végzett egy öntesztet.
Nagyon lebarmoltak akkor amikor azt mondtam, h sok egyéb hibásnak gondolt meghajtó lehet pusztán mágneses felírási hibás (rázásból, remegésből, egyéb okokból kifolyólag).

#2865 Felhasználó inaktív   cocka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 14. 16:45

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy hdd szétszedéséhez milyen csavarhúzó kell? Torx6,7,8,9,10? Melyik?

#2866 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 14. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: cocka - Dátum: 2013. 02. 14. 16:45

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy hdd szétszedéséhez milyen csavarhúzó kell? Torx6,7,8,9,10? Melyik?

Többféle van. Én végül úgy döntöttem, megveszek egy a speciális fejeket is tartalmazó készletet.

#2867 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 02. 14. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: cocka - Dátum: 2013. 02. 14. 16:45

Előttem pont egy Seagate van, az T8as.
Make love not Wor.

#2868 Felhasználó inaktív   cocka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 14. 17:39

És ilyen készletet árulnak pl. a Praktikerben? Úgy láttam van ilyen imbuszkulcs verzióban is.

#2869 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 14. 22:58

Üzenet megtekintéseIdézet: cocka - Dátum: 2013. 02. 14. 17:39

És ilyen készletet árulnak pl. a Praktikerben? Úgy láttam van ilyen imbuszkulcs verzióban is.

Ne a Praktikerben vegyél - a nagyáruházakban kaphatóak általában igen vacakok.
Keress inkább egy elektrotechnikai, vagy villanyszerelő szaküzletet. (megvehetők: Yato. Beta, az ExTool is jobbféle)

#2870 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 15. 10:10

Megint elővettem egyik döglött vinyót, mert nem emlékeztem mi a gondja. Kis aranyos 6 gigás laptop

Azt csinálja, hogy tápot kap, felpörög, majd takkkka-takkkka-takkkka-takkkka-zzöörrrrrrrrr... és ezt ismételgeti végtelen ciklusban (pontosan 4 takka után zörgés). A hangjából adódóan gondolom a takkák azok a fej két végállása közti mozgást jelentik (vagy legalábbis a parksávhoz koppintja), a zörr meg csak amolyan random seek jelleg.
Történt aztán, hogy bár takkintott párat, de utána szépen elhalkult, mint aki üzemel, na mondom gyorsan gépre, hátha látunk többet is. Sajnos ehhez ki kellett kapcsolni, kábelezni, de szerencsére még párszor sikerült neki működnie, így szépen olvasható volt. Gyorsan neki is álltam letükrözni. Olykor még takkantott néhányat, de a másolás simán futott (33Mb/s-sel hurrá!) egészen 5 gigáig, ahol aztán adott szektor (sáv?) fölött beadta a kulcsot és se előre se hátra. Reset, kikapcs-bekapcs aztán már újra a szokásos 4 ütemű takk zörgéssel kísérve. Alkalmasint tápot adok neki, hátha megint lesz egy működéses periódusa. Így is sikerült róla lementeni 600 mega hasznos adatot (állományként is olvasható, lejátszható), bár jórésze sajnos bináris szemét - ezek lehet, hogy az 5 gigán túli részen voltak, azt még nem elemeztem. Tehát a maradék 1 giga sem ártana, amiből még lejön a végén 260mega swap a partició tábla szerint.
Kérdésem az, hogy mi okozhatja e hibát és hogyan lehetne javítani, ha lehet? Merthogy valamitől mégis beindult, ha csak átmenetileg is.
Ilyen a panelja:

Ezen mit kéne vizsgálni, cserélni?
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2871 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 02. 15. 15:25

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 02. 14. 22:58

Keress inkább egy elektrotechnikai, vagy villanyszerelő szaküzletet. (megvehetők: Yato. Beta, az ExTool is jobbféle)

Sezrszámbolt. Márkához meg Felo, bár ez már a múlt, vagy KSTools. Ha adhoc kell, akkor lehet Praktikeres bitkészlet, amúgy a rendes szerszám az szaküzletben olcsóbb. Webshop is teljesen jó.
Make love not Wor.

#2872 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 09. 12:20

Megint egy érdekes, tanulságos eset.
A héten kaptam ezt a kis ketyerét, hogy nem megy. Ja, és egy adatmentő „Cég” már bevizsgálta - és megállapította hogy menthetetlen.

Külsőre minden rendben, csillog mint egy ékszerdoboz...
Csatolt fájl  Samu_1.jpg (68,5K)
Letöltések:: 43

A tetejét leszerelve már kicsit változik a véleményem...
Csatolt fájl  Samu_2.jpg (72,4K)
Letöltések:: 48

#2873 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 09. 12:24

Eléggé „bikás” csavarhúzóval szerelhették szét..

Csatolt fájl  Samu_3.jpg (61,92K)
Letöltések:: 53

Milyen érdekes - a gyártó ennyire spórolna a csavarokkal?

Csatolt fájl  Samu_4.jpg (78,9K)
Letöltések:: 50

#2874 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 09. 12:42

És most jön a feketeleves...

Csatolt fájl  Samu_6.jpg (94,55K)
Letöltések:: 74

Csatolt fájl  Samu_5.jpg (99,3K)
Letöltések:: 67

Az a baromarcú állat agyon-vissza forrasztott mindent (véleményem szerint egy legalább 100W-os pisztolypákával!), csak azt az egy miniatűr 0 Ohmos ellenállást nem vette észre ami megszakadt. Adatmentő szakember lévén szinte szégyellem magam, hogy ilyen hozzáértésű, hozzáállású és főleg ilyen munkát végző emberek cégszerűen tevékenykedhetnek. Ja, és mellesleg ez a „vizsgálat” 5.000 Ft-jába került az illetőnek.

Javítás után az adatok természetesen lementhetőek voltak, a merevlemezt persze nem javasoltam további használatra.

#2875 Felhasználó inaktív   pianist 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 04. 01. 07:23

Sziasztok!

Irányítsatok át a megfelelő topikba, ha rossz helyen kérdezek.

Kérdésem lenne, hogy 1-2 TB-os Advanced formatos HDD-t lehet-e rendszerlemezként használni régi WinXP vagy fejlettebb op. rendszer alá? Nem lesz-e túl lassú?

Köszönöm, előre is.

#2876 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 01. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: pianist - Dátum: 2013. 04. 01. 08:23

Sziasztok!

Irányítsatok át a megfelelő topikba, ha rossz helyen kérdezek.

Kérdésem lenne, hogy 1-2 TB-os Advanced formatos HDD-t lehet-e rendszerlemezként használni régi WinXP vagy fejlettebb op. rendszer alá? Nem lesz-e túl lassú?

Köszönöm, előre is.

Persze, lehet, csak a partíciók kezdetét 4KB-os határra kell igazítani, és a filerendszer blokkméretet érdemes beállítani hogy 4 KB (vagy többszöröse) legyen. Szerencsés esetben alapból is 4 KB lesz.
Ehhez valszeg a telepítés előtt kell megkreálni a partíciót, utána a Win XP telepítő már tud olyat, hogy ne formázzon, csak használja a már kész partíciót.

#2877 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 01. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: pianist - Dátum: 2013. 04. 01. 07:23

...Advanced formatos HDD-t lehet-e rendszerlemezként használni régi WinXP vagy fejlettebb op. rendszer alá? Nem lesz-e túl lassú?

A WdAlign nevű programmal kell beállítani a partíciót, ezután minden további nélkül használható.
Nem lesz lassú.

#2878 Felhasználó inaktív   pianist 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 04. 01. 20:26

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 04. 01. 15:23

A WdAlign nevű programmal kell beállítani a partíciót, ezután minden további nélkül használható.
Nem lesz lassú.

Köszönöm a válaszokat, de még nem teljesen értem.

Szóval akkor, ha akarok választani 1-2 TB-os HDD-t rendszerlemezként (és adatlemezként is) mondjuk egyelőre régi winXP-hez, akkor gyorsaság szempontjából érdemes Advanced format-osat választani?

És akkor mondjuk Win7-el érdemes leformázni 4KB-os szektorméretűre?

Utána a WinXP 512-es szektorméretűként fogja látni és kezelni az Advanced format-os HDD-t ? Vagy 4KB-osként?

Köszönöm, előre is.

#2879 Felhasználó inaktív   pianist 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 04. 01. 20:43

Még lenne egy problémám:
Úgy hallottam valakitől, hogy az Advanced formatos HDD-ket úgy kezelik az op. rendszerek, hogy a használat során a fájltöredékeket ide-oda mozgatják, ezzel fokozatosan egyre töredezettebb lesz a rendszerlemez.
Ez így van? Ha igen, mi rá a megoldás?

Mert hogy ezzel szemben a nem-Advanced formatos HDD-knél a HDD-re került fájltöredék fix-en ottmaradt.

#2880 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 02. 14:01

Munkatársamnak adódott egy kis problémája egy WD My Bookkal. Elég fontos adatok vannak rajta, de elfelejtették/elkeverték a jelszót, ráadásul véletlenül egy pillanatra elindítottak egy formázást (nem kérdezett rá, hogy milyen partíciót szeretne, pedig kellett volna elvileg). :(
Meg lett nézve programok tömkelegével Win, Linux, Mac alatt, de semmi eredmény. :(
Kérdés, milyen elv szerint védi az adatokat a My Book, hogyan titkosít?
Van remény az adatokra?
Hajlandó fizetni is a tulaj érte, mert fontos munkái vannak rajta.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.