HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2881 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 02. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2013. 04. 02. 14:01

...de elfelejtették/elkeverték a jelszót, ráadásul véletlenül egy pillanatra elindítottak egy formázást

Ez számomra eléggé nehezen hihető történet. A tulaj sem tudta a jelszót?
Enélkül esélytelen, a SmartWare a jelszó nélkül nem oldható fel.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2882 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 02. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 04. 02. 14:22

Ez számomra eléggé nehezen hihető történet. A tulaj sem tudta a jelszót?
Enélkül esélytelen, a SmartWare a jelszó nélkül nem oldható fel.

Nem, együtt mentették rá az adatokat, majd lejelszavazták, pihent másfél évet, nemrég kellett volna valami, amit a laptopról már töröltek helyhiány miatt, de a jelszó elkallódott...
Akkor azt mondod se a WD, se senki sem tud adatot kinyerni a jelszó nélkül?

#2883 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 04. 02. 15:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2013. 04. 02. 16:12

Nem, együtt mentették rá az adatokat, majd lejelszavazták, pihent másfél évet, nemrég kellett volna valami, amit a laptopról már töröltek helyhiány miatt, de a jelszó elkallódott...
Akkor azt mondod se a WD, se senki sem tud adatot kinyerni a jelszó nélkül?

Nyugodtan balfaszozd le, és közöld, hogy a mentésről is kell mentés. Itt mosrt konkrétan az a kérdés, hogy a WD titkosítását valaki törje fel, vagy keressen benne kiskaput. Azért érted.
Make love not Wor.

#2884 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 02. 15:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 02. 15:20

Nyugodtan balfaszozd le, és közöld, hogy a mentésről is kell mentés. Itt mosrt konkrétan az a kérdés, hogy a WD titkosítását valaki törje fel, vagy keressen benne kiskaput. Azért érted.

Tudom, hogy kényes téma, csak az érdekelne van-e rá LEGÁLIS megoldás, nem nagyon folytam bele, gondoltam egy kérdést megér, ahogy olvastam a WD fórumán, a WD-sek sem nonagyon hajlandóak foglalkozni vele, érthető, ők sem lehetnek biztosak benne, hogy kinek kell és milyen adat. A számla is megvan róla, ha az segít az ügyön.

#2885 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 02. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2013. 04. 02. 15:25

...a WD-sek sem nagyon hajlandóak foglalkozni vele, érthető..

Ember - AES128 titkosításról van szó, törje fel akinek hat anyja van!

Amúgy a password MHDD-vel minden további nélkül kiüthető, a winyó újra használható lesz, csak ebben az esetben az adatoknak végleg annyi.

Valamint az égvilágon semmit nem írtál a HDD jelenlegi állapotáról - a formázással tönkretettétek a virtual CD-t is, vagy az még megvan a tartalmával együtt? (ezt az INITIO chip hozza létre, de a tartalma a merevlemezen, egy rejtett partíción van)

#2886 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 02. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 04. 02. 16:52

Ember - AES128 titkosításról van szó, törje fel akinek hat anyja van!

Amúgy a password MHDD-vel minden további nélkül kiüthető, a winyó újra használható lesz, csak ebben az esetben az adatoknak végleg annyi.

Valamint az égvilágon semmit nem írtál a HDD jelenlegi állapotáról - a formázással tönkretettétek a virtual CD-t is, vagy az még megvan a tartalmával együtt? (ezt az INITIO chip hozza létre, de a tartalma a merevlemezen, egy rejtett partíción van)

Ember - Senki sem mondta, hogy törd fel!

Tudom, de lényegtelen.

Mint írtam, semmi közöm a végrehajtott műveletekhez (én sem igazán értem miért akartak formázást indítani), de a formázást a kezelő felületéről indították, a rejtett partíció megvan.
Ha jelszó nélkül nincs esély, akkor nincs miről beszélni, vagy mégis?...

#2887 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 02. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2013. 04. 02. 17:14

Ha jelszó nélkül nincs esély, akkor nincs miről beszélni, vagy mégis?...

Az az egy biztos, hogy a jelszó nélkül semmi.

Viszont mivel nekem van itthon vagy tíz ilyen kütyüm, elővettem egyet és lejelszavaztam. Csináltam róla egy dump-ot, ezután levettem a jelszót. Majd egy másik jelszóval újra le fogom jelszavazni és rákeresek a két dump közti külömbségre. Az biztos hogy a helyét megtalálom, de ha a jelszó is 128 bittel van kódolva, vagy neadjisten csak a kontrollszummát tárolja le akkor annyi. Mindenesetre most már érdekel a dolog (nem egy jelszót fejtettem már így vissza).

Másik megoldás - elviszitek a Kürthöz, lehet hogy nekik van rá megoldásuk, csak az árától nehogy agyvérzést kapjon a tulaj.

#2888 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 02. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 04. 02. 17:54

Az az egy biztos, hogy a jelszó nélkül semmi.

Viszont mivel nekem van itthon vagy tíz ilyen kütyüm, elővettem egyet és lejelszavaztam. Csináltam róla egy dump-ot, ezután levettem a jelszót. Majd egy másik jelszóval újra le fogom jelszavazni és rákeresek a két dump közti külömbségre. Az biztos hogy a helyét megtalálom, de ha a jelszó is 128 bittel van kódolva, vagy neadjisten csak a kontrollszummát tárolja le akkor annyi. Mindenesetre most már érdekel a dolog (nem egy jelszót fejtettem már így vissza).

Másik megoldás - elviszitek a Kürthöz, lehet hogy nekik van rá megoldásuk, csak az árától nehogy agyvérzést kapjon a tulaj.

Kösz, ha megnézed, ha találsz valamit szólj, ha van megoldás megbeszéljük, hogy legyen.
Kürt végső esetre képben van.

#2889 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 09. 21:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2013. 04. 02. 18:21

Kösz, ha megnézed, ha találsz valamit szólj, ha van megoldás megbeszéljük, hogy legyen.
Kürt végső esetre képben van.

Elnézést, kicsit soká tartott (meg közben más munka is volt), megtaláltam hol tárolja a jelszót az a dög. Egészen máshol mint ahol sejtettem, a virtuális CD rejtett partícióján. Sőt hogy a dolog még szebb legyen, ez a partíció nem a merevlemez elején van, hanem az adatpartíció mögött, a lemez végén.

De itt vége is van a tudományomnak - a jelszó változtatásával 480 byte változik minden esetben, és semmi látszólagos rendszer nincsen benne - tehát vastagon titkosítva van. Gondoltam arra, hogy egy feloldott merevlemez második partícióját átmásolva megoldódik a dolog, de sajnos nem, ezzel csak azt lehetne elérni hogy a rendszer kezeli ugyan az adatpartíciót (engedi a hozzáférést), de a titkosítás miatt az adatok így is elvesznének (kipróbáltam).

Tehát az van, hogy ha a tulajnak esetleg véletlenül eszébe jutna a jelszó, akkor tudok rajta segíteni (a formázás ellenére is), másképpen nem!

Bele kell törődni, hogy a WD ezúttal tényleg bombabiztos dolgot alkotott.

#2890 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 09. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 04. 09. 22:06

...megtaláltam hol tárolja a jelszót az a dög.
Ez hallod, nem semmi...
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2891 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 10. 11:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 04. 09. 23:16

Ez hallod, nem semmi...

Pedig ez különösebben nem volt nehéz - Hexaeditorral meg lehet találni, pláne ha már tudom hogy hol kell keresni.
A visszafejtése már más tészta - egyelőre lövésem sincs hogyan fogjak hozzá, még csak az információgyűjtésnél tartok.

A Neten persze számtalan „okos” módszert írnak, nyomd 20 másodpercig, egy percig, húzd ki, kapcsold be, dugd vissza, stb. - persze egyik sem ér semmit.

Az egyetlen használható módszer a WD honlapján gyönyörűen le van írva, resetelhető a jószág (a gyári defaultra, Felhasználó: admin, Password: 123456), de a WD legalább nyomatékosan felhívja rá a figyelmet, hogy előtte menteni, mert a művelet teljes adatvesztéssel jár. Ezzel tulajdonképpen a gyári új állapotba áll vissza a készülék.

#2892 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 10. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 04. 09. 22:06

Elnézést, kicsit soká tartott (meg közben más munka is volt), megtaláltam hol tárolja a jelszót az a dög. Egészen máshol mint ahol sejtettem, a virtuális CD rejtett partícióján. Sőt hogy a dolog még szebb legyen, ez a partíció nem a merevlemez elején van, hanem az adatpartíció mögött, a lemez végén.

De itt vége is van a tudományomnak - a jelszó változtatásával 480 byte változik minden esetben, és semmi látszólagos rendszer nincsen benne - tehát vastagon titkosítva van. Gondoltam arra, hogy egy feloldott merevlemez második partícióját átmásolva megoldódik a dolog, de sajnos nem, ezzel csak azt lehetne elérni hogy a rendszer kezeli ugyan az adatpartíciót (engedi a hozzáférést), de a titkosítás miatt az adatok így is elvesznének (kipróbáltam).

Tehát az van, hogy ha a tulajnak esetleg véletlenül eszébe jutna a jelszó, akkor tudok rajta segíteni (a formázás ellenére is), másképpen nem!

Bele kell törődni, hogy a WD ezúttal tényleg bombabiztos dolgot alkotott.

Kösz, hogy megnézted! :respect: Azt hiszem már írtak a Kürtnek, de nem biztos, kíváncsi leszek, ők mit mondanak rá. Szerintem ezt bukták. :(

Szerkesztette: Bucy 2013. 04. 10. 14:54 -kor

#2893 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 10. 18:59

Könnyen lehet, h ez is egy két kulcsos rendszer.
Ha tudod az egyiket, akkor a másik visszafejthető.
A feltörési lehetőség is ebben van. Az egyik kulcs változtatgatásával a másik kideríthető.
A rossz hír az, h ez igen jó eséllyel egy prím szám egy darabja.

#2894 Felhasználó inaktív   Vidaszl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 10. 20:46

1,5 terás Samsung mellé a régi 400 gigás hhd-t lecseréltem egy SATA3-as 2 terás WD hdd-re, rákötöttem a Asus P5W DH Deluxe alaplap 3-as SATA csatlakozóra (fekete) az alaplapon.
A BIOS kiírja Third IDE Slave-ként, de a boot sorrendnél már nem jelenik meg.
És mellé nincs bootolás, csak ha lekötöm az új WD hdd-t.
Lehet, hogy frissíteni kellene valamit, vagy átállítani?

#2895 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 07:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Vidaszl - Dátum: 2013. 04. 10. 21:46

1,5 terás Samsung mellé a régi 400 gigás hhd-t lecseréltem egy SATA3-as 2 terás WD hdd-re, rákötöttem a Asus P5W DH Deluxe alaplap 3-as SATA csatlakozóra (fekete) az alaplapon.
A BIOS kiírja Third IDE Slave-ként, de a boot sorrendnél már nem jelenik meg.
És mellé nincs bootolás, csak ha lekötöm az új WD hdd-t.
Lehet, hogy frissíteni kellene valamit, vagy átállítani?

A leírásában a 4-15 oldalon lévő "4.3.6 IDE Configuration" hogyan van beállítva nálad a BIOS-ban?

A HDD prioritást tudod módosítani a 4-38 oldalon lévő "4.6 Boot Menu", "Hard Disk Drives" részben.

Megpróbálhatod amúgy azt is, hogy a JMicron vezérlőre kötöd (sárga SATA csatlakozók) a HDD-t, ehhez a "4.4.6 Onboard Devices Configuration" részben (4-28 oldal) leírt JMicron controllert kell bekapcsolnod.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2896 Felhasználó inaktív   Vidaszl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 11. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 04. 11. 08:21

A leírásában a 4-15 oldalon lévő "4.3.6 IDE Configuration" hogyan van beállítva nálad a BIOS-ban?

A HDD prioritást tudod módosítani a 4-38 oldalon lévő "4.6 Boot Menu", "Hard Disk Drives" részben.

Megpróbálhatod amúgy azt is, hogy a JMicron vezérlőre kötöd (sárga SATA csatlakozók) a HDD-t, ehhez a "4.4.6 Onboard Devices Configuration" részben (4-28 oldal) leírt JMicron controllert kell bekapcsolnod.

Az IDE beállítások:
Kép

A boot sorrend beállításánál, ahogy említettem az új wincsi nem jelent meg lehetőségként.

A két alsó csatlakozó egyikébe próbáltam csatlakoztatni az új hdd-t, de nem észlelte a BIOS, nem tudom jól van-e beállítva:
Kép

#2897 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 10. 19:59

Könnyen lehet, h ez is egy két kulcsos rendszer.
Ha tudod az egyiket, akkor a másik visszafejthető.
A feltörési lehetőség is ebben van. Az egyik kulcs változtatgatásával a másik kideríthető.
A rossz hír az, h ez igen jó eséllyel egy prím szám egy darabja.

Öööö, nem egészen.

Eleve két kulcsossal olyan is van, hogy van a privátod, azzal titkosítod, majd kiadod a publikusat. Publikus kulcsból nem tudod kitalálni a privátot, azzal titkosítják be, amit szeretnének és a priváttal tudod visszafejteni, ami csak a címzettnek van meg.

Tartalmat már bruteforce aljárással ki leher deríteni, ott próbálgatod, mindegy mi van benne, algoritmus úgyis közli, jó a kulcs, vagy nem jó a kulcs. Raádsul nem csak számokban matekoznak és főleg nem konkrétan prímszámokban, hisz akkor egyszerű lenne, végigpörgetjük amit lehet, az sem baj, ha nem prím.
Make love not Wor.

#2898 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 11. 12:16

Öööö, nem egészen.

Magán a lemezen mágnesesen, nullának és egynek értelmezett jelek vannak. Csak ezután következik, h ezek mekkora csoportját milyen értelmezéssel láttuk el.

#2899 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 11. 16:30

Magán a lemezen mágnesesen, nullának és egynek értelmezett jelek vannak. Csak ezután következik, h ezek mekkora csoportját milyen értelmezéssel láttuk el.

Ezzel megint nem modntál semmit. Igen, nullák és egyesek is vannak, bár ha jól megnézzük, akkor van félnulla és fél egyes is, az előző mágneses állapotát is ki lehet deríteni. Értelmezés is mindegy, itt most a titkosító kulcsodra utaltam, mert ismét tanúbizonyságot tettél róla, hogy fogalmad sincs a dologról, de azért osztod az észt, áltudományosan belepofázol. Legalább kugliztál volna rá hol kezdődik a PGP, AES, RSA, akármik.

Általánosságban leírtad, a 2 kulcs valamelyikéből ki lehet deríteni a másikat. Rohadtul nincs igazad.
Make love not Wor.

#2900 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 11. 15:47

Rohadtul nincs igazad.

Legyen Neked a HITED szerint.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +