HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#3321 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 05. 30. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 05. 30. 09:13

Igen, ezek a szoft hibák, megbeszéltük ezerszer már, de megint újdonságként adod elő nekünk.

Ti tesztek KÖVETKEZETESEN úgy, mintha ez a kategória nem létezne.
Az is megér egy misét, h miként kategorizáltok. Mert ugyi, végsősoron az adatok egy mágnesezettség hullámzás formájában tárolódnak a lemezen.

#3322 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 30. 10:54

Fentebb arról volt szó, h vészesen leromlott az olvasási hibaarány.
Ez egy olyan HDD-n amelyet folyamatosan írtak és amelyen a már felírt területeket nem írták újra.

Nem, ez nem azért van. Nem fog 1-2-3 év alatt elveszni az információ egy diszk felületéről.

#3323 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 10:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 30. 11:03

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 05. 30. 09:13

Igen, ezek a szoft hibák, megbeszéltük ezerszer már, de megint újdonságként adod elő nekünk.

Ti tesztek KÖVETKEZETESEN úgy, mintha ez a kategória nem létezne.

Hazudozol megint.
Én mindig erről beszélek hibás HDD kapcsán, nem egyszer részletesen el is magyaráztam neked, hogyan működik a szoft hibák javítása; a de mások is írtak már róla itt.

#3324 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 05. 30. 10:39

Hazudozol megint.

Most, megint majdnem nagyon csúnyát írtam.
Következetesen azt sulykoljátok, h hiba esetén érdemes automatikusan lecserélni.

#3325 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 05. 30. 12:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 30. 12:48

Következetesen azt sulykoljátok, h hiba esetén érdemes automatikusan lecserélni.

Hibás szektor ellen nincs nagyon más megfejtés, mert szoftverrel vissza nem rakod a levált/sérült mágneses réteget. Bár tudom ez csak elmélet :-)
Make love not Wor.

#3326 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 30. 12:48

Hazudsz.
Tessék, visszaolvasható. Ez csak egy példa, nem volt kedvem többet visszalapozni:

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 05. 26. 13:34

A szoft hibás blokkokat egy írás eltünteti.

Egyébként meg adatvesztést a szoft hiba is okozhat, ahol fontos a folyamatos rendelkezésre állás, és a SMART-ot figyelő program jelez, ott érdemes cserélni, mert a szoft hibák is okkal keletkeznek.

#3327 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 12:10

Jó, én Gyulának itt nem írok többet, csak a saját topikjában, mert csak a trollt etetem, aki meg valami értelmes tartalmat keres, az nem talál semmit.

#3328 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 12:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 05. 30. 12:07

Hazudsz.
Tessék, visszaolvasható. Ez csak egy példa, nem volt kedvem többet visszalapozni:

Egyébként meg adatvesztést a szoft hiba is okozhat, ahol fontos a folyamatos rendelkezésre állás, és a SMART-ot figyelő program jelez, ott érdemes cserélni, mert a szoft hibák is okkal keletkeznek.

Abban egyetértünk, h a szoft hibák keletkezésének is oka van.
Az meg saját tapasztalat, h normál használat közben egy idő után elkezdenek rohamosan romlani az értékek. És egy full átírás nem csupán sokat visszajavít, hanem visszaveszi a romlási ütemet is.
Ez eddig minden olyan HDD-re igaz (a látókörömben) amelyet sikerült rávenni a full átírás végrehajtására.
Ki ki vonja le ebből azt a következtetést amit tud és akar.
Ott ahol fontos a folyamatos rendelkezésreállás, használjanak akár többszörös tükrözéses adattárolást és tükörszerveres futtatókörnyezetet.
Amúgy, tetszik a pszichológiai hadviselésetek. "Kedves júzer, akkor vagy a legnagyobb biztonságban, ha bármi rendellenességet tapasztalsz, akkor AUTOMATIKUSAN cserélsz (és a biztonság mindent megér)."
És persze, mindenki tökkelütött aki mást mond.

#3329 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 30. 13:34

Az meg saját tapasztalat, h normál használat közben egy idő után elkezdenek rohamosan romlani az értékek.

Ilyet nem tapasztaltam. Van mintám akár álló vinyóra, amit évekkel később olvastam vissza, akár folyamatosan írtra, akármire. Éppen tegnap tettem be autóson, hogy van egy 6 éves vinyóm pár üzemórával, meg 1400 napos pár újraindítással és ezek kombinációi. Kinek mi a normál használat és melyik érték. Nem egzakt, ezt a vinyót esetleg úgy hívják, hogy megdöglött és szar :-D
Make love not Wor.

#3330 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 30. 13:34

Amúgy, tetszik a pszichológiai hadviselésetek. "Kedves júzer, akkor vagy a legnagyobb biztonságban, ha bármi rendellenességet tapasztalsz, akkor AUTOMATIKUSAN cserélsz (és a biztonság mindent megér)."
És persze, mindenki tökkelütött aki mást mond.

Ez nem hadviselés, ez egy törött pohár, amiből nem iszunk, mert elnyesi a szánkat. Összesöpörjük a maradékokat és fogunk egy másikat.
Make love not Wor.

#3331 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 30. 12:05

Hibás szektor ellen nincs nagyon más megfejtés, mert szoftverrel vissza nem rakod a levált/sérült mágneses réteget. Bár tudom ez csak elmélet :-)

Ez EGY igazság. A másik pedig az, h nem csupán mágneses réteg erózió miatt keletkeznek hibás szektorok (lásd tápellátási bizonytalanságok, mechanikai hatások (rázkódás) és a normál használatnál fellépő íráskép romlás).
A szervo elektronika problémák a következő kategória.

#3332 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 12:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 30. 12:38

Ilyet nem tapasztaltam. Van mintám akár álló vinyóra, amit évekkel később olvastam vissza, akár folyamatosan írtra, akármire. Éppen tegnap tettem be autóson, hogy van egy 6 éves vinyóm pár üzemórával, meg 1400 napos pár újraindítással és ezek kombinációi. Kinek mi a normál használat és melyik érték. Nem egzakt, ezt a vinyót esetleg úgy hívják, hogy megdöglött és szar :-D

Maradjunk annyiban, h egy összetett rendszer amely sokféle (és akár összeadódó) problémából adódóan, ugyanazokat a hibajelenségeket tudja produkálni.
Amúgy, nemrég magad írtad, h ez egy olyan szakterület amelytől távol tartottad magadat.

#3333 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 30. 12:39

Ez nem hadviselés, ez egy törött pohár, amiből nem iszunk, mert elnyesi a szánkat. Összesöpörjük a maradékokat és fogunk egy másikat.

Az elkoszolódott, levízkövesedett jobb hasonlat.

#3334 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 30. 13:40

Ez EGY igazság. A másik pedig az, h nem csupán mágneses réteg erózió miatt keletkeznek hibás szektorok (lásd tápellátási bizonytalanságok, mechanikai hatások (rázkódás) és a normál használatnál fellépő íráskép romlás).
A szervo elektronika problémák a következő kategória.

Csak ezzel nem kell foglalkozni, majd megoldja magának. Amit Te már hibásan látsz, azt.... Azt biztos szoftverrel tetted rá, hogy legarizzák :-) Tápellátás elsőre a DMA módokat babrálja, ahogy a beteges adatkábel is.
Make love not Wor.

#3335 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 30. 12:55

Csak ezzel nem kell foglalkozni, majd megoldja magának. Amit Te már hibásan látsz, azt.... Azt biztos szoftverrel tetted rá, hogy legarizzák :-) Tápellátás elsőre a DMA módokat babrálja, ahogy a beteges adatkábel is.

A tapasztalatom pedig az, h mégsem old meg és mégsem old meg jól (amennyire lehetséges lenne) mindent.
Ha megtenné, akkor nem lehetne rajta (még ideiglenes eredményességgel sem) szoftveres bűvészkedéssel javulást elérni.
Amúgy, nem vagyok holdkóros. Ha hibásnak jelöltettem volna blokkokat, akkor tudnék róla.
Érdeklődve várom, ki tudsz-e még új kombinációkat találni a gyalázkodásra.

#3336 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 13:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 30. 14:27

A tapasztalatom pedig az, h mégsem old meg és mégsem old meg jól (amennyire lehetséges lenne) mindent.

Egyszer tapasztaltál valamit, amiről lassan kiderül, hogy lehet nem is az volt. Mint amikor a felhős vírusölő mondja meg az Adobenak, hogy meg kell osztani a C meghajtót, ugye? Azt sem tudod mit indítasz el, program nevére sem emlékszel, de tapasztalat. Nahh, az van. Ez meg nagyjából bármi lehet, miután végignyomkodtad Hirenen az összes menüpontot.
Make love not Wor.

#3337 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 30. 13:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 30. 13:34

Egyszer tapasztaltál valamit, amiről lassan kiderül, hogy lehet nem is az volt. Mint amikor a felhős vírusölő mondja meg az Adobenak, hogy meg kell osztani a C meghajtót, ugye? Azt sem tudod mit indítasz el, program nevére sem emlékszel, de tapasztalat. Nahh, az van. Ez meg nagyjából bármi lehet, miután végignyomkodtad Hirenen az összes menüpontot.

Ez IS egy ritka gyenge hablaty volt.

#3338 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 08. 18:02

Azér is, hogy ne gyuláé legyen az utolszó.
Tehát a WDidle nagyon jól elvégezte a dolgát - csak a híresztelésekkel ellentétben, hogy nem jó, nem kompatibilis meg összevissza elállít mindent - az új 1 terás EZRX (green) vinyón, így 5 perc lett a park idő. Bár úgy tűnt, ehhez ki-be kellett kapcsolni, hogy aktiválódjon.
Viszont ennél is lefagy a régi Silicon sata lap (ősi gagyi K7-es) miután kiírja a típust, nem megy tovább, villog a kurzor a sor végén. Nem alaplap vagy bios hiba, mert az Epoxal és Asussal is eljátsza, bár eléggé átfogó tesztet nem végeztem, megaztán a sata vezérlő rutinja lehet közös is. Elsőre azt hittem, hogy gigabájtos korlát van, pl 1 tera fölött nem megy, de lehet, hogy a WD miatt nem megy, kéne olyan nagy vinyó ami nem WD. Az biztos, hogy az 500 gigásokkal többel is még rendben van, igaz ezek között meg egyik sem WD. Meg a kisebbek is mennek. Bár néha ezekkel is eljátsza a lefagyást, olyankor újraindít, (talán még kábel megmozgat) és jó. 500G és 1T között sem tudunk semmit. Van valakinek ilyennel tapasztalata? K7-es lappal nagy vinyók? Vagy mi okozza ezt a tünetet, tippek? Talán sebesség korlátozó jumper sata1-re? Van a WD élén 8 tüske, ami így 4 pár, oszt akármelyik lehet akármi, feliratja nincs, de biztos hogy nem master-slave ami patánál logikus lenne.

Szerkesztette: Samuraj 2014. 06. 08. 18:03 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#3339 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 08. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2014. 06. 08. 19:02

Azér is, hogy ne gyuláé legyen az utolszó.
Tehát a WDidle nagyon jól elvégezte a dolgát - csak a híresztelésekkel ellentétben, hogy nem jó, nem kompatibilis meg összevissza elállít mindent - az új 1 terás EZRX (green) vinyón, így 5 perc lett a park idő. Bár úgy tűnt, ehhez ki-be kellett kapcsolni, hogy aktiválódjon.
Viszont ennél is lefagy a régi Silicon sata lap (ősi gagyi K7-es) miután kiírja a típust, nem megy tovább, villog a kurzor a sor végén. Nem alaplap vagy bios hiba, mert az Epoxal és Asussal is eljátsza, bár eléggé átfogó tesztet nem végeztem, megaztán a sata vezérlő rutinja lehet közös is. Elsőre azt hittem, hogy gigabájtos korlát van, pl 1 tera fölött nem megy, de lehet, hogy a WD miatt nem megy, kéne olyan nagy vinyó ami nem WD. Az biztos, hogy az 500 gigásokkal többel is még rendben van, igaz ezek között meg egyik sem WD. Meg a kisebbek is mennek. Bár néha ezekkel is eljátsza a lefagyást, olyankor újraindít, (talán még kábel megmozgat) és jó. 500G és 1T között sem tudunk semmit. Van valakinek ilyennel tapasztalata? K7-es lappal nagy vinyók? Vagy mi okozza ezt a tünetet, tippek? Talán sebesség korlátozó jumper sata1-re? Van a WD élén 8 tüske, ami így 4 pár, oszt akármelyik lehet akármi, feliratja nincs, de biztos hogy nem master-slave ami patánál logikus lenne.

A SATA I-re átállítást mindenképpen megtenném, nekem volt már olyan, a tiédnél ifjabb lapom - i8xx korai P4 chipset-es -, amely csak így fogadott újabb HDD-ket. Elvileg itt van, hogy kell, de mi is a pontos típusszáma a HDD-dnek? Link

Itt meg írnak pár kompatibilitási hibáról: Link
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3340 Felhasználó inaktív   Geller 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 10. 15:34

Bocs, ha off

Van egy OCZ Vertex 3 SSD, tegnap megadta magát.

Menet közben egy restart, aztán már a BIOS sem látta...

Gép és túlfesz probléma nem valószínü mert a HDD-k és az összes többi komponens köszönik jól vannak. (jó táp, túlfeszvédelem)

Próba minden cuccal ami rendelkezésre állt (Hiren, Parted, stb..) de semmi nem látja.

Lehet vele kezdeni valamit, vagy kuka?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.