HWSW Informatikai Kerekasztal: D-Link DNS-323 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

D-Link DNS-323 Hálózati adattároló és printer szerver

#21 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 06. 08:15

Ti milyen torrent kliens-et használtok a NAS-on?

Transmission 1,.72-t telepítettem, de néha hülyéskedik, gyakran elszáll a webes felülete.

#22 Felhasználó inaktív   szokolof 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 12:58

Hogyan tudom elérni, hogy a DNS323 tartalmát lássam az internet felől?
A portforwardot megcsináltam a ruterban, fut a dyndns kliens is.
Ha beírom a böngészőbe nevem.homeip.net akkor a ruter bejelentkező oldalát látom. Ha a nevem.homeip.net:30000 -et írom be (a DNS323 FTP server beállításában és a ruter portforwardban is a 30000-es port van megadva) akkor viszont nem történik semmi, egy idő után hibaüzenetet kapok, hogy a kiszolgáló hosszú ideig nem válaszol. Arra már rájöttem, hogy ez akkor következik be, amikor a winchesterek készenléti állapotban vannak. Ha a DNS323 winchesterei üzemkészek, ez a hibaüzenet jön vissza a böngészőbe:

220---------- Welcome to Pure-FTPd [TLS] ----------
220-You are user number 1 of 10 allowed.
220-Local time is now 03:48. Server port: 30000.
220 You will be disconnected after 2 minutes of inactivity.
530 You aren't logged in
500 ?
500 ?
500 ?
500 ?
500 ?
500 ?
500 ?
500 ?
500 ?

A DNS323-nak statikus IP címe van 193.168.1.125. Vista Business, D-Link524UP ruter.

Valami ötlet?

#23 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 13:19

Valaki telepített már rá debian-t?
AD azonosítás miatt telepítenép, egy kis IP kaland után szépen ment is a telepítő SSH alól, de a "make the system bootable" lépésnél mindig megáll hibával.  :think:
Nem találtam konkrét infót mitől lehet, nem akarok téglát csinálni belőle, de itt megakadtam.
Valakinek van ötlete?

#24 Felhasználó inaktív   kaldvi 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 24. 12:21

nem tudom feltelepíteni, a configurationra kéne kattintani de nem lehet:
Kép
máskor meg így néz ki
Kép
mit csináljak vele? :confused:

#25 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 17:12

Átrágtam magam a debian telepítés minden gondján, életre leheltem a samba-t, azt is tanulnom kellett, szinte tökéletesen működött, (miért nem hagytam úgy), a konzol alóli karakter nézetet akartam még belőni. Állítgattam a samba configot és az egyik restart után eltűnt a hálóról a kütyü, se DHCP listában, se ping, se SSH, semmi. El tudom samba karakter beállítással úgy cseszni, hogy el se induljon többet? Remélem nem, mert ha igen, falnak megyek. :mad:

Szerkesztette: Bucy 2009. 11. 12. 17:13 -kor

#26 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 10:07

Észhez tért, de nem tudom mi volt vele, remélem nem sűrűn fog ilyet csinálni. :(

#27 Felhasználó inaktív   teser 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 13:34

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 9:07

Észhez tért, de nem tudom mi volt vele, remélem nem sűrűn fog ilyet csinálni. :(

Hátha piszkálod szokj hozzá. Egy winchester csere elég a kavarodáshoz. Nekem megszoktak cserélödni a Volume_1 a 2 -vel. Aztán a fun_plug is hol megy hol nem ezek után. Most éppen van egy amelyikre nem tudok se telnettel se ssh-val rámenni és hiába probálom a fun_plug telepitőt haszálni újból nem telepedik fel.

#28 Felhasználó inaktív   teser 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 13:35

Sziasztok,szeretném az FTP kapcsolatot maximalizálni.

Adott egyik oldal DNS-323, WAN kapcsolat UPC Fiber Power 120, router TP-LINK gigabites másik oldal 100/100 Mbit-es szerver. Több fajta kapcsolódást kipróbálva szeretném megtalálni a legoptimálisabb összeállítást hogy a sebesség a leggyorsabb legyen. Eddig a beépített gyári "schedule downloads" illetve fun_plug,mc párossal is max szálanként 1,25 MB/s sikerült elérnem. Bármilyen másik variáció kisebb sebességet hozott. Az összeállítás 6-7 szál elindításával nyeri el a maximumát. utána a sebesség szálanként csökken.

Szerintetek létezik szoftveres gyorsítási lehetőség? Mi okozhatja a szűk keresztmetszetet?

#29 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 18:31

Idézet: teser - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 13:35

Sziasztok,szeretném az FTP kapcsolatot maximalizálni.
(...) Mi okozhatja a szűk keresztmetszetet?

Maga a TCP protokoll.
A fűrészfog effektus miatt két IP cím között a TCP protokoll a nettó sávszélességnek csak a 75%-át tudja kihasználni..
Ezért használj több klienst különböző IP címekről és úgy tesztelj..  az talán gyorsíthat egy kicsit.

Most ugye ez volt: 1,25MB/s*8bit*7szál=70Mbit a 100Mbites szerveren: ennél több csak akkor lenne ha nem TCP-t használnál. Ezért nem használ néhány NAS TCP-t hanem gyorsabb protokolt. FTP esetén csak a több végpont hatása gyorsíthat.. de lehet hogy a csomagütközések miatt még lassulni is fog :-(

#30 Felhasználó inaktív   teser 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 10:09

Idézet: Doky586 - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 17:31

Maga a TCP protokoll.
A fűrészfog effektus miatt két IP cím között a TCP protokoll a nettó sávszélességnek csak a 75%-át tudja kihasználni..
Ezért használj több klienst különböző IP címekről és úgy tesztelj..  az talán gyorsíthat egy kicsit.

Most ugye ez volt: 1,25MB/s*8bit*7szál=70Mbit a 100Mbites szerveren: ennél több csak akkor lenne ha nem TCP-t használnál. Ezért nem használ néhány NAS TCP-t hanem gyorsabb protokolt. FTP esetén csak a több végpont hatása gyorsíthat.. de lehet hogy a csomagütközések miatt még lassulni is fog :-(

Látom értesz a témához, tudnál alternatívát mondani hogy mit használjak FTP helyett akkor. Ugye a NAS oldal linux, a szerver oldal windows szerver. Milyen szoftveres megoldás létezik?

#31 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 16:28

Idézet: teser - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 10:09

Látom értesz a témához, tudnál alternatívát mondani hogy mit használjak FTP helyett akkor. Ugye a NAS oldal linux, a szerver oldal windows szerver. Milyen szoftveres megoldás létezik?

Javasolnám hogy Gigabites (1000/1000) módot aktiváld a hálózatod minden eszközén (PC/router/NAS), esetleg a Raid0-t is ha van 2db hdd-d. De ezis csak LAN-on menne, az internet felé ez a max..
a 100/100Mbps a korlátozó, néhány tized gyorsulást úgysem vennél észre...

#32 Felhasználó inaktív   ajven 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 12. 14:34

Sziasztok!

Némi segítség kellene a NAS internet felöli eléréséhez.
Routeren forwarding beállítva, ddns beállítva.
Ha meghívom a címet: nev.dlinkddns.com:1234 azonnal megjelenik a belépési felület, kéri a felhasználónevet és jelszót.
De ezután csak tölt és tölt, az állapotsorban kiírja, hogy "FTP-művelet elkezdése...".
Akár meddig várok, nem történik semmi.

A NAS ftp serverén root joggal rendelkezem. Be kell még valamit állítanom?
:(

#33 Felhasználó inaktív   mirinar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 12. 20:10

Sziasztok, habár régen volt az utolsó hozzászólás, megkérdezném hogy belefutott-e valaki olyan helyzetbe, hogy a NAS-ra 3-4MB/s -nél gyorsabban nem tudok írni (samba, nfs, ftp sem). Egy WRT54GL figyel a gépem és a nas között, openwrt fut rajta, elvileg mindhárom egység 100mbit lanon kapcsolódott (nincs más eszköz a hálózaton), mégsem sikerült feltornászni a sebességet. Hálás lennék ha valaki tudna ötletelni ezügyben.
(hdparm -t /dev/sda szerint ~30MB/s -el képes hozzáférni a lemezhez)

Üdv,

#34 Felhasználó inaktív   Umna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 09:46

Urak és Hölgyek, Hölgyek és Urak!

2 seggbe vagyok esve...

vásároltam a közelmúltban egy DNS-323-at. Mint mezei felhasználó gondoltam tökéletes lesz az adatok központi megosztására WLAN-on és LAN-on is egyaránt a már rendelkezésemre álló Vigor 2100V típusú routeremmel... tévedtem...

2. napja bújom a netet kipróbáltam már minden beállítást a mocskos Vistán de Wlan alol nem tudom felmountolni a NAS-t. Ha LAN-ra rakom akkor minden csics-ragyi de WLAN-on nem szándékozik mountolni. (Hálózaton nem látja a NAS-t de a térképen igen... érdekes...)

Tud valaki esetleg valami gyógyírt  a bajomra, esetleg találkozott hasonlóval?

NAS-on is meg a routeren is a legfrissebb firmware van, egy subneten van minden és át van állítva az LSA is a registryben (Vista Home Premium rulez)

Segítségeteket előre is köszönöm!

#35 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 20:46

Sziasztok !
Érdeklődnék hogy a DNS-323-ra könnyű telepíteni a Torrent klienst?
Telepítettetek-e már rá más programot? Legfőképp a Wake On LAN (WoL) funkció kellene, hogy ha már a routerrel nem lehet akkor a NAS-al éleszteném fel a kikapcsolt PC-met.. Pont így.

Mivel egy ilyet akarok vásárolni, először tudni szeretném valóban használhatóak-e ezen funkciók..

Szerkesztette: Doky586 2010. 01. 22. 21:13 -kor

#36 Felhasználó inaktív   mirinar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 07:32

Idézet: Doky586 - Dátum: 2010. jan. 22., péntek - 21:46

Sziasztok !
Érdeklődnék hogy a DNS-323-ra könnyű telepíteni a Torrent klienst?
Telepítettetek-e már rá más programot? Legfőképp a Wake On LAN (WoL) funkció kellene, hogy ha már a routerrel nem lehet akkor a NAS-al éleszteném fel a kikapcsolt PC-met.. Pont így.

Mivel egy ilyet akarok vásárolni, először tudni szeretném valóban használhatóak-e ezen funkciók..

Én személy szerint végül debian linuxot tettem rá, de abban az 1 napban amíg rajta volt a gyári firmware a torrent kliens nem volt gond. a http://wiki.dns323.info/ -n találsz segítséget torrent klienshez meg funplug -hoz is. a funplug -al kapsz egy ssh elérést és csomagkezeőt, onnantól tied a világ. Én most egy 4gb pendriveot dugtam a végébe és az megy swapként a memóriahiány enyhítésére, azóta elég virgonc a cucc :D de állítólag lehet átforrasztani memória modulokat és akkor 64 helyett 128mb memória lesz benne, ami torrenthez azért néha kell (és épp elég is szokott lenni a memóriafelhasználás alapján)

#37 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 09:41

Idézet

Én személy szerint végül debian linuxot tettem rá

Hát a kérdésem erre vonatkozott: Hogyan ??? Van eprom-égetőd ? Van erre külön disztribúció? Vagy a 8MB flash-ra hogy juttattad fel a DVD-nyi debiant ?

Idézet

abban az 1 napban amíg rajta volt a gyári firmware a torrent kliens nem volt gond

tudtommal a gyári firm.-ben nincs is torrent. legalábbis a manual nem említi..

Idézet

a funplug -al kapsz egy ssh elérést

webfelületen nem elérhető ???
Ahonnan el akarom érni (a netről) ott kizárólag http-vel tudok kijutni a netre, se ftp, se telnet se semmi más. Ha csak SSH/Telnet -et tud, akkor cseberből vederbe..

Idézet

4gb pendriveot dugtam a végébe és az megy swapként a memóriahiány enyhítésére

Ez se jó hír. Nekem nyomtató lenne ide dugva. Esetleg kezel USB-HUB -ot hogy mindkét eszközt kezelhesse ?

#38 Felhasználó inaktív   bandyy3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 07:24

Sziasztok!

Tegnap vásároltam egy DNS-323-at kérdésem a következő lenne valaki már találkozott olyan problémával, hogy a rajt tárolt zenéket filmeket nem tudta lejátszani, közben lehet írni olvasni másolni, és törölni róla, de a Media Player azt írja nem találja a fájlt, segítségeteket előre is köszönök. :respect:

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó