Azért nem csak a vasat kell megfizetni, ezt ne felejtsétek el.
Most nem is az oprendszerről beszélek, mert legyen linux, rendben. Régebben, amíg a hw-alapú lejátszók messze-messze nem tudtak ennyit, én is komolyan foglalkoztam a gondolattal, hogy építek egy pc-alapú lejátszót. Sőt, még tavaly is futottam egy kört, bár elég egyedi elképzelések szerint, de még mindig pc-alapokon. Amiért folyamatosan elvetettem a gondolatot, az a szükséges lejátszószoftverek kérdése volt.
Persze, lehet wireless bill, akár beépített tapipaddal, és akkor böngészel a tévén, de ha már médialejátszóról van szó, akkor én elvárom, hogy az ne egy beépített pc legyen (funkcionalitásában), hanem egy erre a feladatra kihegyezett céleszköz. Ne billentyűzettel kelljen távirányítgatni, meg command line-ból futtatni lejátszókat, hanem legyen egy ergonómikus távirányítóm, célszoftverem, amit anyám is képes kezelni, ha csak leesik a tévé elé, akkor is. A karbantartás rendben, legyen "fapados", úgyse sűrűn kell vele foglalkozni, de a készülék alapvetően funkcionáljon lejátszóként, ne egy bedobozolt számítógépként.
Ezen a részen mindig elakadtam...
Egyébként ha már nekilátnék építkezni, akkor nyilván nem a legalapabb megoldást keresném, tehát az árak neccesek azonnal. Nem csupán lejátszanék, hanem fel is szeretnék venni néha tévéadásokat, stb. Ezt persze nem azért írom, hogy csak így lenne megfelelő a gép a popcorn ellenében, de ha egyszer nekifognék, biztosan nem akarnám alább adni az igényeket.
Ott van még a fogyasztás kérdése is, a popcorn huszonegynéhány wattot eszik, egy pc ennek a többszörösét. Apróság, tudom, de mégis...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...