Kinek milyen a Desktopja? Nem is olyan csúnya ez a más világ!
Elküldve: 2007. 04. 22. 09:51
Idézet: evone - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 9:40
én szeret google, beír firefox girl, de lehet bármilyen girl is.aztán képek....
Linux és Mac játékok
Motorizálta a Fedora 9 Linux 2.6.26.1
Elküldve: 2007. 04. 22. 10:13
Idézet: 1g0R - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 10:51
Én is szeret google, és talál is, de max 1024*768-as felbontásban, és rememénykedik, hogy 1g0R-nak nagyobb van, mert ez kb. bolhafing a monitorom közepén, nem háttérkép...
Szerkesztve:
Szerkesztette: Cathfaern 2007. 04. 22. 10:14 -kor
Elküldve: 2007. 05. 02. 20:39
KDE 3.5-t használok. Tud valaki olyan helyet ahonnan le lehet tölteni Vista szerű desktop-ot?
A www.kde-look.org-ot ismerem de nem igazán találtam. Ami olan azt meg nem lehet letölteni mert már nincs fent.
Esetleg valakinek van kreált témája?
Előre is thx
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2007. 05. 04. 19:35
itt kerdezzek a linux customizalasaival kapcsolatban vagy inkabb a kezdo lamak topikban? lenne par kerdesem es azok is foleg a customizalassal kapcsolatban. azert gondoltam hogy itt azert megis csak kepben vagytok a lehetosegekkel. a valaszoktol fugg ugyanis kiprobalom-e a linuxot. newbie vagyok a temaban. marmint semmit se tudok, ezert kerdem. addig osszeirom ami ierdekel, aztan majd valahova beirom.
Elküldve: 2007. 05. 04. 20:05
Idézet: des - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 19:35
itt kerdezzek a linux customizalasaival kapcsolatban vagy inkabb a kezdo lamak topikban? lenne par kerdesem es azok is foleg a customizalassal kapcsolatban. azert gondoltam hogy itt azert megis csak kepben vagytok a lehetosegekkel. a valaszoktol fugg ugyanis kiprobalom-e a linuxot. newbie vagyok a temaban. marmint semmit se tudok, ezert kerdem. addig osszeirom ami ierdekel, aztan majd valahova beirom.
Szerintem jöhet ide nyugodtan.
Elküldve: 2007. 05. 04. 20:28
Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 21:05
Jaja, a topik az alternatív OS csicsázásról szól, szóval lazán belefér
Elküldve: 2007. 05. 04. 20:38
1.
acitve desktop van-e? vagy valami hasonlo. igazabol nekem az kellene, hogy a hatter egy html file legyen (kep helyett) kulonbozo scriptekkel. es itt mar az a kerdes is felmerul, hogy mig windowsnal hasznalhatok javascriptet es vbscriptet is html-ben, akkor addig ez linuxnal hogy van? lehet-e? mik a lehetosegek?
2.
lehet-e teljesen ikonok nelkuli (iconless) linuxot valahogy csinalni? pl valami beallitassal, esetleg hackel, esetleg mas modon? (nem szeretem az ikonokat.
erre azert van 'szukseg', mert a windowst sem szeretem alapbealitasokkal ahogy kinez. valoszinu a linux sem tetszene igy (par screenshotot lattam mar), es amit nem lehet normal modon atallitani, megvaltoztatni, azt ilyen modon lehet-e? szoval tisztaban akarok lenni a kepesegeivel.
gondolom ez nem egy gyakori kerdes volt.
3.
ez a linux ez 'modularis' egy dolog? tehat a kulonbozo plus dolgokat amiket meglehet vele csinalni (tobb beallitasi lehetoseg, kulonbozo plus funkciok, stb) azt ilyen extension / plugin szeruseggel lehet elerni vagy kulon installni kell ezekhez programokat? windowsnal en szerettem a kulonbozo shell extension-oket mert azok beepultek a rendszerbe es nem zavart ott nekem plus 1 folyamat a processeknel. (ne kerdezzetek miert, de en mindig is arra torekedtem hogy semmi felesleges ne fusson nekem a hatterben, csak az ami kell/hasznalok, es azok is ugy, hogy vagy services-kent vagy extenson szinten. tehat ne "lassam".
+ en windowsnal is arra torekedtem, hogy a customizalasaimnal lehetoleg ne hasznaljak mas programot ra. hanem ugymond built-in megoldasokat hasznaljak minden egyes lehetoseget amire kepes az xp)
4.
windowsnal vannak ugye visualstyle-ok (.msstyles fileok) amikkel a UI nagy reszet lehet skinezni. linuxnal van hasonlo? (gondolom van) ez ez hogy mukodik?
egyelore ennyi.
(en is azert mereszkedtem ide eloszor mert a windowsos desktopos topik is gyakorlatilag mar customizalos topik is egyben. ott beszeljuk meg a kul. dolgokat. nem csak kepekre van az.)
elore is kosz.
Szerkesztette: des 2007. 05. 04. 20:39 -kor
Elküldve: 2007. 05. 04. 22:37
Anno Linus Torvalds, mint zsenge egyetemista úgy döntött csinál egy UNIX-al kompatibilis rendszert saját szórakoztatására/tanulási célokból. Úgy döntött hogy miért ne okulhatnának mások az ő kis szerzeményéből ezért megnyitotta a forrást. Ez a rendszer megtettszett Stallman bácsinak, a GNU atyjának akinek épp egy ilyen rendszerre volt szüksége.
Amit fontos felfogni hogy Linus és kis csapata egy kernelt írt (és ír a mai napig) ami konkrétan annyit csinál neked hogy meghajta a hardveredet. Ennyi a linux. slussz.
Minden amit a felhasználó lát az valaki más által írt programok összessége. Erről szól az egész. Annő a hőskorban ha kellett valakinek valamilyen funkcionalitás hát fogta magát és megírta. Téged gondolom a grafikus felület érdekel, nos annak felépítése a következő: van az úgynevezett X-windows szerver ami vezérli a grafikus módját a számítógépnek. a legtöbb dekstop júzer erre pakol egy Desktop Enviroment (DE) -t ami magában foglal minimum egy ablakkezelőt, paneleket ikonokat kezelő programokat, appleteket, egykét beállításért felelős GUIt. Igazából arra akarok rámutatni hogy nincs builtin megoldás, ha akarsz valami felteszel egy olyan programot ami azt csinálja ami neked kell ha nincs ilyen akkor lehetőséged van megírni az (mondjuk erőteljes C kódolási skillek nem ártanak
Ma a linux piacot disztribúciók uralják, ezek nem operációs rendszerek a szó szoros értelmében. Ezek programgyűjtemények. Itt van pl az Ubuntu, összegyűjtött és kategorizált ~21.000 programot amit egy kattintással elérhetővé tesz a rendszeréhez.
Idézet
A legtöbb programban gondolom ki lehet kapcsolni az iconokat, ne felejtsd el hogy a rendszer nyílt forrású, itt senkinek nem jutott még eszébe visszafejtő progikat írni, mert minek
Idézet
ja persze ami nem bináris az nagyrészt plaintext esetleg xml is. az ikonokat általában külső forrásból töltik be, szóval elképzelhető hogyha az ikonokat kicseréled üres pngkre akkor eltűnnek
Idézet
naná
Idézet
ismét átmegyek töriórába kicsit:
ha programozni akarsz egy grafikus felületet linuxon akkor megteheted azt akár az X közvetlen programozásával, ez mondjuk kicsit nehézkes ezért kitalálták hogy legyen valami köztes réteg amivel egyszerűbb programokat írni nem kell kézzel pixeleket rajozlgatnod beírod hogy gomb(x,y) és kapsz egy gombot a keretrendszertől. A probléma az egész sikeréből fakad, egy rakat ilyen, úgynevezett widget toolkit terjedt el, van két nagy a QT és a GTK, de ott a TK, motif és még néhány apróbb. lényeg: a QTban írt programok egyformán néznek ki, a GTKban írtak dettó de ha kettőt egymás mellé teszed...
Summa summarum: túl zártan gondolkodsz. mindent fel akarsz törni, bele akarsz nyúlni. a linuxban ez alap, ez egész nyitva van. az már más kérdés hogy megfelel-e minden igényednek.
Idézet
megmondom őszintén még nem hallottam ilyenről. ettől még lehet.
Elküldve: 2007. 05. 04. 22:46

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Elküldve: 2007. 05. 04. 22:49
áprilisi desktopok
májusi desktopok
Elküldve: 2007. 05. 04. 22:56
hogy ha ez a dolog tenyleg ilyen "OPEN", akkor szerintem semmi akadalya hogy az iconless-t elerjem. (mondjuk nem teljesen iconless-t akarok mert pl a windowsnal tray ikonokat is meghagytam) persze nyilvan akkor jobban belekell majd melyedjek a dolgokba. mert amit most tudok es linuxal kapcsolatos az par parancs. "lftp -f".. meg hasonlok. lol.
mondjuk ez az active desktop igy mar annyira nem is lenyeges, ha azt nezem, hogy vegulis az lesz amit akarok. es ha valami hasonlo widget, gadget akarmi van, az jo lesz helyette.
thx. akkor szerintem kezdetnek utana olvasok valami linux how-to dolgonak, tutorialnak, aztan meg majd a lama topikban kerdezoskodom.
Elküldve: 2007. 05. 04. 22:58
Elküldve: 2007. 05. 05. 22:49
Elküldve: 2007. 05. 06. 00:09
Idézet: evone - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 23:49
bármint szét lehet haxolni, azon nem múlik. a windowsról átszabadult userek általában jobban örülnek egy konzistens DE-nek (gnome,kde). mondjuk des nem éppen egy átlag win user
Elküldve: 2007. 05. 06. 19:20
na de nem is offolok tovabb.
Szerkesztette: des 2007. 05. 06. 19:21 -kor
Elküldve: 2007. 07. 04. 11:23

Súgó
A téma zárva.