HWSW Informatikai Kerekasztal: Kinek milyen a Desktopja? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kinek milyen a Desktopja? Nem is olyan csúnya ez a más világ!

#521 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 22. 08:40

engem is :up: :D
macbook air 2014

#522 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 09:51

Idézet: evone - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 9:40

engem is :up: :D

én szeret google, beír firefox girl, de lehet bármilyen girl is.aztán képek....
--
Linux és Mac játékok
Motorizálta a Fedora 9 Linux 2.6.26.1

#523 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 10:13

Idézet: 1g0R - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 10:51

én szeret google, beír firefox girl, de lehet bármilyen girl is.aztán képek....

Én is szeret google, és talál is, de max 1024*768-as felbontásban, és rememénykedik, hogy 1g0R-nak nagyobb van, mert ez kb. bolhafing a monitorom közepén, nem háttérkép...

Szerkesztve:
:banghead: Nos asszem így jár aki full kómásan kezd el postot írni, és nem nézi meg kinek válaszol :omg:  :D

Szerkesztette: Cathfaern 2007. 04. 22. 10:14 -kor

"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#524 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 05:53

http://evone.extra.hu/freebsd.png
macbook air 2014

#525 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 20:39

Üdv.

KDE 3.5-t használok. Tud valaki olyan helyet ahonnan le lehet tölteni Vista szerű desktop-ot?

A www.kde-look.org-ot ismerem de nem igazán találtam. Ami olan azt meg nem lehet letölteni mert már nincs fent.

Esetleg valakinek van kreált témája?

Előre is thx :respect:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#526 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 19:35

bocs az off-ert (?) de azert talan elfer.

itt kerdezzek a linux customizalasaival kapcsolatban vagy inkabb a kezdo lamak topikban? lenne par kerdesem es azok is foleg a customizalassal kapcsolatban. azert gondoltam hogy itt azert megis csak kepben vagytok a lehetosegekkel.  a valaszoktol fugg ugyanis kiprobalom-e a linuxot. newbie vagyok a temaban. marmint semmit se tudok, ezert kerdem. addig osszeirom ami ierdekel, aztan majd valahova beirom.

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#527 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 20:05

Idézet: des - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 19:35

bocs az off-ert (?) de azert talan elfer.

itt kerdezzek a linux customizalasaival kapcsolatban vagy inkabb a kezdo lamak topikban? lenne par kerdesem es azok is foleg a customizalassal kapcsolatban. azert gondoltam hogy itt azert megis csak kepben vagytok a lehetosegekkel.  a valaszoktol fugg ugyanis kiprobalom-e a linuxot. newbie vagyok a temaban. marmint semmit se tudok, ezert kerdem. addig osszeirom ami ierdekel, aztan majd valahova beirom.

Szerintem jöhet ide nyugodtan.  :up:
-ZsOlTi-

#528 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 20:28

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 21:05

Szerintem jöhet ide nyugodtan.  :up:

Jaja, a topik az alternatív OS csicsázásról szól, szóval lazán belefér
In Flames We Trust

#529 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 20:38

nah akkor:

1.
acitve desktop van-e? vagy valami hasonlo. igazabol nekem az kellene, hogy a hatter egy html file legyen (kep helyett) kulonbozo scriptekkel. es itt mar az a kerdes is felmerul, hogy mig windowsnal hasznalhatok javascriptet es vbscriptet is html-ben, akkor addig ez linuxnal hogy van? lehet-e? mik a lehetosegek?

2.
lehet-e teljesen ikonok nelkuli (iconless) linuxot valahogy csinalni? pl valami beallitassal, esetleg hackel, esetleg mas modon? (nem szeretem az ikonokat. :D foleg a menukben! ahol talan meg elviselem az az ablakokban. :D) windowsnal ezt registry modositassal es reshackerrel (dll modositas) lehet elerni. linuxnal ezt meglehet e csinalni? vannak e a reshackerhez hasonlo (mint pl; pe explorer, hexeditor, disassembler, resedit) programok linuxhoz? magyaran a linux filejaiba beletudok e nezni es szerkeszteni az en izlesemnek megfeleloen, mint ahogy azt windowsnal? (pl dialogok atmeretezese, azokbol az ikonok eltuntetese, szovegek atpozicionalasa es hasonlok.)

erre azert van 'szukseg', mert a windowst sem szeretem alapbealitasokkal ahogy kinez. valoszinu a linux sem tetszene igy (par screenshotot lattam mar), es amit nem lehet normal modon atallitani, megvaltoztatni, azt ilyen modon lehet-e? szoval tisztaban akarok lenni a kepesegeivel.

gondolom ez nem egy gyakori kerdes volt.  :cool: 

3.
ez a linux ez 'modularis' egy dolog? tehat a kulonbozo plus dolgokat amiket meglehet vele csinalni (tobb beallitasi lehetoseg, kulonbozo plus funkciok, stb) azt ilyen extension / plugin szeruseggel lehet elerni vagy kulon installni kell ezekhez programokat? windowsnal en szerettem a kulonbozo shell extension-oket mert azok beepultek a rendszerbe es nem zavart ott nekem plus 1 folyamat a processeknel. (ne kerdezzetek miert, de en mindig is arra torekedtem hogy semmi felesleges ne fusson nekem a hatterben, csak az ami kell/hasznalok, es azok is ugy, hogy vagy services-kent vagy extenson szinten. tehat ne "lassam".

+ en windowsnal is arra torekedtem, hogy a customizalasaimnal lehetoleg ne hasznaljak mas programot ra. hanem ugymond built-in megoldasokat hasznaljak minden egyes lehetoseget amire kepes az xp)

4.
windowsnal vannak ugye visualstyle-ok (.msstyles fileok) amikkel a UI nagy reszet lehet skinezni. linuxnal van hasonlo? (gondolom van) ez ez hogy mukodik?

egyelore ennyi.

(en is azert mereszkedtem ide eloszor mert a windowsos desktopos topik is gyakorlatilag mar customizalos topik is egyben. ott beszeljuk meg a kul. dolgokat. nem csak kepekre van az.)

elore is kosz.

Szerkesztette: des 2007. 05. 04. 20:39 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#530 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 22:37

Igen, valóban szokatlan kérés, de főleg azért mert érezhetően nem nagyon ismered a linux lelki világát. Tartok egy gyorstalpalót, ez pár kérdésre választ ad de persze lehet jópárat felvet.
Anno Linus Torvalds,  mint zsenge egyetemista úgy döntött csinál egy UNIX-al kompatibilis rendszert saját szórakoztatására/tanulási célokból. Úgy döntött hogy miért ne okulhatnának mások az ő kis szerzeményéből ezért megnyitotta a forrást. Ez a rendszer megtettszett Stallman bácsinak, a GNU atyjának akinek épp egy ilyen rendszerre volt szüksége.

Amit fontos felfogni hogy Linus és kis csapata egy kernelt írt (és ír a mai napig) ami konkrétan annyit csinál neked hogy meghajta a hardveredet. Ennyi a linux. slussz.

Minden amit a felhasználó lát az valaki más által írt programok összessége. Erről szól az egész. Annő a hőskorban ha kellett valakinek valamilyen funkcionalitás hát fogta magát és megírta. Téged gondolom a grafikus felület érdekel, nos annak felépítése a következő: van az úgynevezett X-windows szerver ami vezérli a grafikus módját a számítógépnek. a legtöbb dekstop júzer erre pakol egy Desktop Enviroment (DE) -t ami magában foglal minimum egy ablakkezelőt, paneleket ikonokat kezelő programokat, appleteket, egykét beállításért felelős GUIt. Igazából arra akarok rámutatni hogy nincs builtin megoldás, ha akarsz valami felteszel egy olyan programot ami azt csinálja ami neked kell ha nincs ilyen akkor lehetőséged van megírni az (mondjuk erőteljes C kódolási skillek nem ártanak :) )

Ma a linux piacot disztribúciók uralják, ezek nem operációs rendszerek a szó szoros értelmében. Ezek programgyűjtemények. Itt van pl az Ubuntu, összegyűjtött és kategorizált ~21.000 programot amit egy kattintással elérhetővé tesz a rendszeréhez.

Idézet

lehet-e teljesen ikonok nelkuli (iconless) linuxot valahogy csinalni?

A legtöbb programban gondolom ki lehet kapcsolni az iconokat, ne felejtsd el hogy a rendszer nyílt forrású, itt senkinek nem jutott még eszébe visszafejtő progikat írni, mert minek :D ha érdekel valami letöltöd az eredeti kódot a netről és meghaxolod :D

Idézet

magyaran a linux filejaiba beletudok e nezni es szerkeszteni az en izlesemnek megfeleloen

ja persze ami nem bináris az nagyrészt plaintext esetleg xml is. az ikonokat általában külső forrásból töltik be, szóval elképzelhető hogyha az ikonokat kicseréled üres pngkre akkor eltűnnek :)

Idézet

ez a linux ez 'modularis' egy dolog?

naná :D itt nem mindent az explorer.exe csinál mint mondtam külön folyamat van a grafikus felületnek külön az ablakok kezelésére külön a panelra (ez tálcaként vált híressé) van olyan ablakkezelő ami egyáltalán nem is támogatja az "ablakokat" hanem keretekre osztja a képet és billentyűzettel gyorsan vezérelhető. na szóval érted, a lehetőségek határatalanok :)

Idézet

windowsnal vannak ugye visualstyle-ok (.msstyles fileok) amikkel a UI nagy reszet lehet skinezni.

ismét átmegyek töriórába kicsit:
ha programozni akarsz egy grafikus felületet linuxon akkor megteheted azt akár az X közvetlen programozásával, ez mondjuk kicsit nehézkes ezért kitalálták hogy legyen valami köztes réteg amivel egyszerűbb programokat írni nem kell kézzel pixeleket rajozlgatnod beírod hogy gomb(x,y) és kapsz egy gombot a keretrendszertől. A probléma az egész sikeréből fakad, egy rakat ilyen, úgynevezett widget toolkit terjedt el, van két nagy a QT és a GTK, de ott a TK, motif és még néhány apróbb. lényeg: a QTban írt programok egyformán néznek ki, a GTKban írtak dettó de ha kettőt egymás mellé teszed... :D szóvalérted.

Summa summarum: túl zártan gondolkodsz. mindent fel akarsz törni, bele akarsz nyúlni. a linuxban ez alap, ez egész  nyitva van. az már más kérdés hogy megfelel-e minden igényednek.

Idézet

acitve desktop van-e?

megmondom őszintén még nem hallottam ilyenről. ettől még lehet.
In Flames We Trust

#531 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 22:46

jaigen nyomok már egy képet a desktopomról akkor, igazából minimalista vagyok a köbön, openbox+fbpanel valamint nagyrészt fullscreenben futtatot alkalmazások, mániám hogy csurrig kihasználjam a helyet a dekstopom, 16px nél szélesebb panelt nem tudok elviselni :)
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
In Flames We Trust

#532 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 22:49

ja és mégannyit hozzáteszek hogyha igazán innovatív linux desktopok érdekelnek, tudom ajánlani az ArchLinux közösségének hasonló célú fórumtopikjait:
áprilisi desktopok
májusi desktopok
In Flames We Trust

#533 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 22:56

jol van,. kosz. maris okosabb lettem. persze par alap dolgot tudtam. (pl hogy free, meg open source) magyaran akkor az en linuxomon (ha lesz) akkor csak az lesz rajta amit en akarok. marmint amit en "felrakok". ez jol hangzik.. :) mert eddig en a xp-bol mindig likvidaltam azokat a dolgokat ami feleslegesek voltak. igy pl 400-500 megas nalam az xp. tehat akkor van egy kernel ami az alap vegulis es arra lehet pakolni a dolgokat amit en akarok.

hogy ha ez a dolog tenyleg ilyen "OPEN", akkor szerintem semmi akadalya hogy az iconless-t elerjem. (mondjuk nem teljesen iconless-t akarok mert pl a windowsnal tray ikonokat is meghagytam) persze nyilvan akkor jobban belekell majd melyedjek a dolgokba. mert amit most tudok es linuxal kapcsolatos az par parancs. "lftp -f".. meg hasonlok. lol. :D

mondjuk ez az active desktop igy mar annyira nem is lenyeges, ha azt nezem, hogy vegulis az lesz amit akarok. es ha valami hasonlo widget, gadget akarmi van, az jo lesz helyette.

thx. akkor szerintem kezdetnek utana olvasok valami linux how-to dolgonak, tutorialnak, aztan meg majd a lama topikban kerdezoskodom. :) thx

#534 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 04. 22:58

okes megnezem azokat a linuxos deskeket. kivancsi vagyok ra. amugy enis a maximalis hely kihasznalasra torekszem. ugyertem ha valami elfer egy kis helyen, akkor nekem az ne mar egy batar nagy panelen fityegjen ott tetlenul. omg... miniatur, pixel font, minimalism, kis betuk, kis menuk, keskeny talca, keskeny toolbar az en vilagom. :D

#535 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 22:49

csodalkoztam is igazabol hogy eddig miert nem valtottal valamien free rendszerre, egyebkent minden attol fugg hogy mien ablak kezelot hasznalsz, amibol azert nem keves van, szerintem is neked valamien *box kell ( openbox, fluxbox ) gnomeot meg kde-t nem ajanlanam, nagy-batar, lassu, csunya stb :)
macbook air 2014

#536 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 00:09

Idézet: evone - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 23:49

csodalkoztam is igazabol hogy eddig miert nem valtottal valamien free rendszerre, egyebkent minden attol fugg hogy mien ablak kezelot hasznalsz, amibol azert nem keves van, szerintem is neked valamien *box kell ( openbox, fluxbox ) gnomeot meg kde-t nem ajanlanam, nagy-batar, lassu, csunya stb :)

bármint szét lehet haxolni, azon nem múlik. a windowsról átszabadult userek általában jobban örülnek egy konzistens DE-nek (gnome,kde). mondjuk des nem éppen egy átlag win user :D
In Flames We Trust

#537 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 19:20

egyelore csak ismerkedem (most pont egy ubuntu live cd-t akartam kiprobalni, de nem ment az eger, igy vmware-s tema lesz majd kesobb.), szoval meg messze van az amikor en fogok ide screenshotot postolni. :) ezt a *box dolgot meg majd feljegyzem..

na de nem is offolok tovabb.

Szerkesztette: des 2007. 05. 06. 19:21 -kor

#538 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 09:29

Kép
macbook air 2014

#539 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 11:23

Csak hogy romboljam a csicsadesktop image-t:
Kép
:D
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#540 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 20:51

huha, iszonyatosan csicsa... :s
macbook air 2014

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25