HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#371 Felhasználó inaktív   Sziki 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 04. 11:20

Hali!

Hogyan kell korrektül megcsinalni azt, hogy a dhclient automatikusan elinduljon boot után?
Próbáltam már a service fájlokkal, el is indul a dhclient, de nem tud IP-t szerezni. Olyan mintha akkor még a hálókártya nem állna készen, pedig network script akkor már rég lefutott. Ha kézzel elindítom boot után, minden ok.
sziki

#372 Felhasználó inaktív   Aewyn 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 17:01

Idézet: ProTech - Dátum: 2004. ápr. 26, hétfő - 16:19

Szerintem rohadtul nincs szukseged ekkora swap-ra. Nalam 128MB most 512 MB RAM-mal es eddig szerintem meg soha nem swappolt :) Ugyhogy felesleges lefoglalni neki 1GB-ot max 256MB. Vagy ha hibernalni akarsz vagy valami hasonlo akkor annyit mint a RAM-od. (Soha nem hasznaltam ilyet)

Khmmm, nekem az 1GB memória a nap jó részében majd fullosan zizeg, és még a swap is néha erősen megszalad. Nem nagy varázslat, csak a gimpet és egyéb grfx cuccokat intenzíven nyüstölni. Olyan pillanat alatt elfüstöl az az 1G, hogy csak. :D

Meg egyébként is, kpackage: 100M (de ezt tényleg ritkán kell),  mozilla: 80M (azért ez előfordul), soffice: 50M.  Ez van, na  :omg: 

#373 Felhasználó inaktív   BaBoKa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 07. 20:46

Sziasztok

Engem az erdekelne, hogy 1.0-alatt hogy lehet beallitani, hogy sima user is tudjon netkapcsolatot (/pill adsl-t) letesiteni illetve bontani.

BaBo
Ez egy nedves kor
Nappal vér folyik, éjjel bor

(Hobo Blues Band - Vadászat)

#374 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 21:17

UHU firewall 1.0.
kipróbálta már valaki? érdemes vele kezdeni valamit? vagy ez is csak egy smoothwall és társai tipusú tüzfall?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#375 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 09:55

Hello! Feltettem UHU-t! Szeretném kipróbálni, mert ha jól és egyszerűen működik akkor irodánkban a helye. Licenc elolvasásából nem jöttem rá hogy működik a dolog irodai környezetben! Minden gépre meg kell venni egy verziót, nem? A másik hogy anitvírus program kellene nekem hozzá, mert eszméletlen mennyiségű vírusos email érkezik és a cégnél ez kellemetlen következményekkel járna. Pl NAV 2004Pro win alatt tökéletesen működik. Olyan ami folyamatsan frissíti magát, és ellenőrzi emaileket is létezik? 3. olyan messenger program, amivel MSN messenger hálózatba is be lehet jelentkezni létezik linux alá? Köszi!

#376 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 08:37

Öhömm ez a licenc dolog most tényleg gázos. De legrosszabb esteben is maximum 1db kell venni, utána oda telepíted ahova akarod és annyiszor ahányszor akarod.
Vírusírtó meg linux alá nemnagyon kell, ugyanis a vírusok 99%-a nem fut le egy linuxos levelezőn sem :) Használjátok az UHUban lévő Evolution nevű levelezőt, úgy néz ki és úgy is kell használni mint az Outlookot de ingyenes és virusmentes.
Inkább kéne egy központi levelezőszerver amin figyel egy víruskereső/írtó+spamszűrő és az továbbítaná a többi gépnek a már megtisztított leveleket.
MSN-t kezelő progiból kismillió akad,  az UHUban pl 2is van alapból de ha nem akartok "átszokni" akkor ott az
aMSN ami windowsos MSN koppintása, úgy nézk és úgy is működik :)
In Flames We Trust

#377 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 10:15

Idézet: pascal - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 7:37

Öhömm ez a licenc dolog most tényleg gázos. De legrosszabb esteben is maximum 1db kell venni, utána oda telepíted ahova akarod és annyiszor ahányszor akarod.
Vírusírtó meg linux alá nemnagyon kell, ugyanis a vírusok 99%-a nem fut le egy linuxos levelezőn sem :) Használjátok az UHUban lévő Evolution nevű levelezőt, úgy néz ki és úgy is kell használni mint az Outlookot de ingyenes és virusmentes.
Inkább kéne egy központi levelezőszerver amin figyel egy víruskereső/írtó+spamszűrő és az továbbítaná a többi gépnek a már megtisztított leveleket.
MSN-t kezelő progiból kismillió akad,  az UHUban pl 2is van alapból de ha nem akartok "átszokni" akkor ott az
aMSN ami windowsos MSN koppintása, úgy nézk és úgy is működik :)

milyen levelezőszerverre gondoltál? Ehhez milyen írtó, szűrőt ajánlasz? Pl lehet UHU a szerver? Bár tudom hogy desktop, de hátha mégis? Megoldható hogy egy céges emailt töltögessen le a szerver és azt érjék el a userek, és arról tudjanak leveleket küldeni?

Szerkesztette: PET^ 2004. 05. 09. 10:16 -kor

#378 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 11:01

AMNS: a legújabb verzóinál (0.91) a magyarítás állítólag nem megy, de gyorsan orvoslható:
itt a módja...
In Flames We Trust

#379 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 11:04

Idézet: pascal - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 10:01

AMNS: a legújabb verzóinál (0.91) a magyarítás állítólag nem megy, de gyorsan orvoslható:
itt a módja...

Sikerült telepítenem! Magyar nyelv tényleg nem működik. Megnézem linket amit adtál. Köszi!

#380 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 11:11

Huhhh, hát a hálózatokban nem vagyok sajnos nagyon otthon.
Annyi biztos hogy az uhu desktop lehet nyugodtan szerver, mellesleg léezik szerver kiadása is...
Szvsz ha lenne egy router az irodában és helyi hálón az osztaná meg a netet és az szedné le a leveleket megszűrné őket mondjuk spamassasinal, majd tőle kapná meg a többi gép.
Spamassasin
Antivirus progiak meg lelni egy párat a Freshmeaten és a Sourceforgeon
A részletes beállításokat és tapasztalatokat meg majd a nálam gurubbak elmondják ;)
In Flames We Trust

#381 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 11:45

Idézet: pascal - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 10:11

Huhhh, hát a hálózatokban nem vagyok sajnos nagyon otthon.
Annyi biztos hogy az uhu desktop lehet nyugodtan szerver, mellesleg léezik szerver kiadása is...
Szvsz ha lenne egy router az irodában és helyi hálón az osztaná meg a netet és az szedné le a leveleket megszűrné őket mondjuk spamassasinal, majd tőle kapná meg a többi gép.
Spamassasin
Antivirus progiak meg lelni egy párat a Freshmeaten és a Sourceforgeon
A részletes beállításokat és tapasztalatokat meg majd a nálam gurubbak elmondják ;)

Köszi a segítséget! Ha lesz időm mélyebben elmerülök a témában! :)

#382 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 06:58

Üdv!

UHU alá milyen használt hangkártyát vegyek szerintetek, aminek jó hangja van? Mert egy régebbi gépbe lesz (Abit be 6-2), mondjuk nem csak linux alatt kell szólnia, de linux alatt mindenképpen. Nem akarok úgy járni, mint a philips-szel, ami más oprendszer alatt remekül megy, ennél meg nincs támogatása.
Szóval milyet keressek?
aureal kátyák (Vortex chip)
C-Media (cmi8738)
Sound Blasterek
FM801-es chipesek, mint az Abit AU10

Vagy ha más tipp van, szívesen fogadom azt is.
Igen, és PCI-ost szándékszom venni.

Üdv

#383 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 09:54

Hát körbeszaladtam délelőtt itt pár boltot, nemigen van nekik használt hangkari. Talán cmi8738 lesz majd 2500 körül, vagy sb128 4500 körül esetleg ajánlottak használtan sblive-ot, 5000-ért.
Úgy tűnik bolhapiac lesz belőle...

#384 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 14. 15:04

Idézet

sb128 4500

:rolleyes:  :eek:  :think:  :down:  :bolond:  :confused:
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#385 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 14:59

Valaki korábban már feltette azt a kérdést, de választ (ha jól láttam) nem kapott:
Adott egy laptop, integrált AC97 hanggal (ali 5451 chip). Ránézésre minden OK, de hang az nincs. Mi lenne a teendő ilyen esetben? Újonc vagyok a szakmában, de tanulékony!
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#386 Felhasználó inaktív   Salty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 13:35

Én sajnos, télen így szúrtam el a gépemet, a particiónálás nem megy nekem annyira  :reklamacio:  nagybátyám szerint a Partition Magic a legjobb particiónáló prgram, de én egy ingyenessel csináltam, és egy Linux Swap particiót kreált, de mondták, hogy meg valami szükséges a rendes telepítéséhez. Tud valaki segíteni ezzel kapcsolatban? Köszönöm!

#387 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 18:27

Idézet: Salty - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 14:35

Én sajnos, télen így szúrtam el a gépemet, a particiónálás nem megy nekem annyira  :reklamacio:  nagybátyám szerint a Partition Magic a legjobb particiónáló prgram, de én egy ingyenessel csináltam, és egy Linux Swap particiót kreált, de mondták, hogy meg valami szükséges a rendes telepítéséhez. Tud valaki segíteni ezzel kapcsolatban? Köszönöm!

ugyan nem egészen értem a problemódat :confused: de fogd azt a pqmagicot, csinálj valahol 4/8/16 akármennyi giga particionálatlan területet, majd tedd be az uhu cdt, aztán majd az elmeséli hogy hogy szeretne particinálni. (alapesetben javaslom hogy 128 megz swap particio, a többi meg egybe lehet a /)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#388 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 21:06

Felraktam az uhu-t, de nem talál screent. Marad a konzol, ami kezdőként nem túl impresszív. Mit csináljak kezdő :lama: ként? Hardver lent...A telepítőnek persze volt szép 1024@60 képe. Kétszer is feltelepítettem / elsőre vesát raktam nem tom miért/, másodjára azonban próbáltam ati-t, radeon-t, vesa-t is 1280@60-nal, de "Teszt"-re nem jött be kép egyikkel sem. A log file-t meg nem tudom kimásolni, hála NTFS/EXT3 szeretetnek...

Szerkesztette: Ghilette 2004. 05. 27. 21:08 -kor

. . . a n y t h i n g

#389 Felhasználó inaktív   daxko 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 21:15

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 22:06

Felraktam az uhu-t, de nem talál screent. Hardver lent...

De ugye nem a zamigára raktad :think:

:pokeas:

#390 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 27. 21:52

Idézet: daxko - Dátum: 2004. máj. 27, csütörtök - 22:15

De ugye nem a zamigára raktad :think:

:pokeas:

Há mé mejikre raktam vón? :omg:

Ehun raktam e a pécére!