izé... mostmár felvállalom azt,ha az ország leglámább emberének szólítotok de akkor sem tudom feltelepíteni az uhu-t a gépemre!
Tudtok segíteni?
(2 winyó van a gépemben+CD+floppy. Mindkét winyó particiónálva van. Na most az egyik winyómon xp van, azt nem is akarom piszkálni. A másik winyó 3 particióból áll: a régi 24GB NTFS, 5,5 GB ext2, 0,5GB swap, ez utóbbi kettőt a régi NTFSes particióbl alakítottam ki(ahol telepítve volt a win) a pqm 8-cal az uhulinux füzetben leírtak alapján. Mind a kettő primary és nem aktív. (próbáltam az 5,5-t aktívan is)
Kihúztam a windowsos winyót ne kavarjon be. CD-re kírtam az uhu-t(+biosban a cdről bootolás beállítva),de mivel nem bootol be újrainduláskor cdről, ezért a füzetben leírtak alapján csináltam egy boot floppyt. Erről rendesen bootol, de nem egy kék-sárga grafikus felület jön be (mint ahogy az a füzetben is látható), hanem egy tök srága interfész a köv.: választási lehetőségekkel (nem sorrendben így):
-boot manager,freedos,grub hálóval,telepítés az első particióról, meg még vlmi.
Na most a "telepítés az első part."-t választottam, de az meg nem talált semmi a partición. Ekkor szétnéztem és láttam a helpben,h a /boot/initrd és bzimage fájlokat átkéne a CDről másolni a particióra,h elvileg onnan tudjon bootolni és installálni.
Ezt megpróbáltam a freedosban, elővéve a régi ismereteimet, de a copy parancsra annyit reagál,h "unable to open this file". Próbáltam a "dir" paranccsal a C meghajtón szétnézni, de erre meg azt írja,h nem talált semmi fájlt és hogy "C have no label".
1.1.1-es uhum van, a gépem konfigja:
MSI K7NDELTA-L Socket A, 2x256DDRAM, VGA nVidia MSI GeforceFX5200, Barton 2500+
Szóval mit ronthattam el?

:confused: