HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 16. 17:28

UHU alatt k3b v. kb3 a neve.

#42 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 20:21

UHU rc2.1 ben ezek vannak: Xcdroast, Simple cdr-x, K3b

#43 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 16. 20:23

idézet:
Ezt írta zolii:
Az az igazság, hogy kényelmes vagyok és egy Nerohoz hasonló linuxos progit keresek, főleg mert CD képet kellene írnom :cool:[/quote]

Simple CDR-x szerintem tetszeni fog neked...

#44 Felhasználó inaktív   zolii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 17. 18:16

Kösz közben felraktam az UHU 1.0-t és találtam rajta vagy 5 CD író progit.

:cool:

#45 Felhasználó inaktív   ady 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 12:22

No de mégis melyik a legjobb?

Vagy mit (iso, adat, audio) mivel érdemes?

ady
//Kill Win, Be Free//

#46 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 12:58

k3b

Üdv

#47 Felhasználó inaktív   Koppany 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 13:47

idézet:
Ezt írta ady:

ady
[/quote]

Mindegyik jo, amelyiknek szimpatikus a felulete azt hasznald, tudasban mindegyik ott van a topon.
A K3b nekem egy kicsit tul csicsas, en szemely szerint a Simplecdrx-et hasznalom.
Nem keves lemezt irok vele, napi 20-30-at is, sot, megtanitottam vele anyukamat is CD-t irni :D .

#48 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 21. 22:42

idézet:
Ezt írta ady:

ady
[/quote]

a cdrecord a legjobb... :)
a legtobb grafikus cdiro a cdrecord frontendje...
"A UNIX rendszerek száma tízre nőtt és még több várható".
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

#49 Felhasználó inaktív   ady 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 06:00

Köszi: ady
//Kill Win, Be Free//

#50 Felhasználó inaktív   drd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 26. 11:52

giotto!

Nem mindegyik grafikus cd-író progi a cdrecord-ot használja?

Egyébként én a CDBakeOven-t használom, de most már csak a képfájl elkészítésére (egyszerűbb, mint a mkisofs-t "nyersen" használni), írni már a cdrecord-dal szoktam. A túlírás nálam simán megy. A cdrecrd használatához ajánlom a magyar mini-HOWTO-k közül az idevágó részt, lásd [url="http://"http://http://"]www.szabilinux.hu[/url]

Üdv,

drd
Üdv,

drd

#51 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 24. 13:12

UHU-Linux 1.1.1 (Kamion):

(Az UHU-Linux 1.1 licenc megváltoztatásának örömére néhány apró hibát is javítottunk. Az iso-k elérhetők a "Letöltés" menüből.)

Az újonnan létrehozott felhasználók plusz egy új ikont kapnak az asztalra:"Az MLA támogatása". Régi felhasználók számára ez az ikon az /etc/skel/Desktop alatti megfelelő fájl ~/Desktop alá másolásával hozható létre.

A telepítőbe bekerült az agp kernelmodul, így bizonyos videokártyák esetén már nem száll el a grafikus felület tesztelés.

A fölösleges és egyben hibásnak tűnő pdc-ultra modulra történő utalást kiszedtük a PCI adatbázisból.

A Gnome panelén lévő óra átméretezi magát, ha a megjelenítendő szöveg nem férne ki (például szerdáról csütörtökre váltáskor).

Az xmms programban szünet (pause) állapotból bizonyos hangkártyák esetén nem lehetett folytatni a lejátszást.

Az audacity programot 1.2.0-pre4 változatról végleges 1.2.0-ra frissítettük, és fejlesztettünk a magyar fordításán.

A wxwidgets csomagban javítottunk egy ékezetkonvertálási hibát, mely például az audacity beállítás ablakában volt megfigyelhető.

A synaptic csomag indulásakor esetenként megjelenő figyelmeztető ablakban javítottuk az ékezethibákat.

A samba alap konfigurációs fájljába bekerült egy security=share opció.

Fejlesztettünk az UHU Vezérlőpult samba modulján.

Puffer túlcsordulásból adódó biztonsági hiba javítva a libxml és libxml2 csomagokban.

Az mplayerplug-in csomagot újabb, lényegesen jobban működő változatra frissítettük.

Apró hibajavítások a devfsd és az uhubuild csomagokban.

Már telepített UHU-Linux 1.1 rendszer esetén a csomagokat az "apt-get update", majd "apt-get upgrade" paranccsal tudjuk frissíteni. Modemes felhasználóinknak ajánljuk, hogy a hálózati forgalom igen jelentős csökkentése érdekében ne az alapértelmezett ftp protokollt használják, hanem az rsync-et. Ilyenkor az apt-get nem a teljes új csomagot tölti le, hanem a régi változat ismeretében csak a régi és az új verzió közti különbséget. Az rsync-et használó frissítés megkezdése előtt a technikai részletekért mindenképpen figyelmesen olvassuk el a /usr/share/doc/Packages/apt/RSYNC_HU fájlban található leírást.

A két új ISO image viszonylag kevés helyen különbözik az egy hete kiadott változattól. Ezért a letöltéshez itt is ajánljuk az rsync protokoll használatát. Előkészületként a már letöltött ISO fájl(oka)t valamilyen Linux
fájlrendszerű partícióra kell másolnunk, VFAT fájlrendszer nem megfelelő.
Ezen a partíción szükség van további legalább 1 CD-nyi üres helyre. Ha ezzel megvagyunk, az alábbi paranccsal írhatjuk felül a régi ISO fájlunkat az új változattal:

rsync -av --progress
rsync://rsync.uhulinux.hu/ftp/uhu/1.1/uhu-linux-1.1.1-cd1.iso
uhu-linux-1.1-cd1.iso

(Az utolsó argumentum a már létező helyi fájl, vagyis a régi ISO image neve, szükség esetén útvonallal együtt.)

A második CD letöltése ugyanilyen paranccsal történhet, cd1 helyébe cd2-t kell írnunk.

Az ISO file-ok letölthetőek ingyenesen innen: ftp://ftp.uhulinux.hu/ISO/

Üdv: Bepe

[ 2004. március 10.: bepe_79 szerkesztette a hozzászólást ]

#52 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 24. 13:18

"A rendszerindítás, futásiszint-váltás, leállítás során futó szkriptek terén komoly átdolgozás történt. Ennek részeként például megszűnt a régi /etc/runlevel.conf fájl, helyét az /etc/runlevel.d könyvtár vette át, teljesen más szintaxist használva.
Az XFree86 csomag könyvtárstruktúrája is jelentős átszervezésen esett át.
A telepítőt, valamint az UHU Vezérlőközpontot újraírtuk GTK2 alapon, továbbá rengeteg hibajavítás és fejlesztés történt bennük. Ennek során például jelentősen átdolgoztuk a csomagválasztási lépést.
A csomagkezelőben (dpkg+apt) végzett változtatásoknak köszönhetően ezentúl gördülékeny lesz az előzetes (pre, beta stb.) csomagverziók kezelése. A frissítések pedig roppant hatékonyan letölthetők rsync protokoll használatával.
A béta kiadást tesztelésre szánjuk. Mindenféle hibajelentést szívesen fogadunk a dev@uhulinux.hu fejlesztői listánkra, viszont nem tudjuk garantálni, hogy bármiféle kérdésben segíteni fogunk, így aki stabil rendszert kíván használni, annak nem ajánljuk a béta kiadást, mindenképpen várja meg a végleges 1.1-et. Az 1.1-beta1 kiadásban súlyos hibáról nem tudunk, viszont bőven vannak még apró hibák vagy javítanivalók. Az egyik ilyen hiányosság az, hogy 1.0-ról egyelőre nem lehetséges frissíteni. Az ismert hibákról és hiányosságokról a telepítés végén, valamint a telepített rendszeren az UHU dokumentáció menüpont segítségével olvashatunk."

Forrás: [url="http://"http://www.uhulinux.hu"]http://www.uhulinux.hu[/url]

Egy biztos skacok...én már ma este lerántom egy tükörről, és fölpakolom a gépemre. Mivel eddig is az UHU 1.0-át használtam, ezért nagyon vártam már.

#53 Felhasználó inaktív   intel outside 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 24. 13:35

Kép Kép
-Miért nem 586-nak hívja az intel a pentiumot??
.
.
.
-Mert az új fejlesztésű procival hozzáadtak 100-at a 486-hoz és 585,999996 jött ki...

#54 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 24. 13:36

Thx a picture-t, intel outside! :)

#55 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 11:32

Lassan két napja próbálom beállítani UHU 1.1 alatt az ADSL kapcsolatomat, de nem sikerül. :( Az eth0 rendben van, csontra fölismeri a 3Com hálócardomat. Aztán belogolok root-ként, és KDE alatt is látja rendesen a kártyát. Modem OK. Viszont! UHU-Tárcsázó nem indul. :eek: Rákattintok, és elkezd az egér mellett vmit. mutatni, hogy dolgozik. Majd fél perc múltán az a vmi. eltűnik, és nem történik semmi. Amennyiben a kppp-t indítom, akkor:
1. A Varázslóban nem lehet Magyarországot választani, így azt mondja, hogy lépjek ki, és állítsam be kézzel.
:eek: :eek: :eek: Ez már nagyon korrekt dolog, hogy egy magyar fejlesztésű lnx-ben nincs benne MO és a magyar szolgáltatók :(
2. ha kézi beállításra megyek, akkor természetesen a /dev/modem alatt csak a szokásos pts0, 1, tth megy ilyenek vannak, tehát bármelyikre rakom, azt mondja, hogy nem talál modemet. Nem is csoda, hiszen DSL modem, amit nem lehet választani.
Na tömören ennyi.
Megnéztem a helpet, man-lapokat, a kppp leírásában egy büdös szó nem esik az ADSL v. netán kábel beállításokról, csak mindenféle analóg meg ISDN, meg Hayes-parancsokról.
Az már csak hab a tortán, hogy ott is minden angolul van.
Pls, vki. segítsen, hogy hogy tudom beállítani! Lehet, én szúrok el vmi.-t, bár nem hiszem!
Plííz help me!!!

#56 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 11:44

Megnézegettem a linuxforum.hu-n az UHU 1.1-es topicot, de semmit nem írnak erről.

#57 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 12:04

Mert ez a változat arra való, hogy tesztelni kell... ha valami hiba van, azt célszerű megírni az <dev@uhulinux.hu> Uhu-s listára...

Amúgy itt feltettük a szobatársam gépére, jól megy... de találtunk benne pár kisebb-nagyobb hibát, ami jelenzve is lesz... :)

Ti is tegyetek igy... :)

[ 2003. szeptember 26.: NeverGone és gyöngyvirágos tökei szerkesztette a hozzászólást ]

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#58 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 12:30

aham :)

#59 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 13:07

idézet:
...UHU-Tárcsázó nem indul. Rákattintok, és elkezd az egér mellett vmit. mutatni, hogy dolgozik. Majd fél perc múltán az a vmi. eltűnik, és nem történik semmi. ...[/quote]

Tiszta vingyoz fiiling. En nem tudom a kde-mben elindul-e barmi ilyesmi, ergo nem is zavar :) Inkabb potyogok parat es megy a net, minek kell a csicsa ilyesmihez.

Viszont UHU-bol en inkabb megvarom a 10.0-t mire ujra kiprobalom, az is tuti :)
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#60 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 16:42

idézet:
Ezt írta kla:

Tiszta vingyoz fiiling. En nem tudom a kde-mben elindul-e barmi ilyesmi, ergo nem is zavar :) Inkabb potyogok parat es megy a net, minek kell a csicsa ilyesmihez.

Viszont UHU-bol en inkabb megvarom a 10.0-t mire ujra kiprobalom, az is tuti :)
[/quote]

szkepticizmus... de ez már flamewar lehetne, szal nem megyek bele...

Mindenesetre én sokáig használtam Mandrake -t, de ha most kellene választanom a két endszer közül, tutira az Uhu lenne a nyerő... mégis a másikat nyomatják Magyarországon...
De azért a Debian -om nem cserélem le...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.