UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről
Elküldve: 2003. 05. 16. 20:21
Elküldve: 2003. 05. 16. 20:23
idézet:
Ezt írta zolii:
Az az igazság, hogy kényelmes vagyok és egy Nerohoz hasonló linuxos progit keresek, főleg mert CD képet kellene írnom[/quote]
Simple CDR-x szerintem tetszeni fog neked...
Elküldve: 2003. 05. 17. 18:16
Elküldve: 2003. 08. 21. 12:22
Vagy mit (iso, adat, audio) mivel érdemes?
ady
Elküldve: 2003. 08. 21. 13:47
idézet:
Ezt írta ady:
No de mégis melyik a legjobb?
ady[/quote]
Mindegyik jo, amelyiknek szimpatikus a felulete azt hasznald, tudasban mindegyik ott van a topon.
A K3b nekem egy kicsit tul csicsas, en szemely szerint a Simplecdrx-et hasznalom.
Nem keves lemezt irok vele, napi 20-30-at is, sot, megtanitottam vele anyukamat is CD-t irni.
Elküldve: 2003. 08. 21. 22:42
idézet:
Ezt írta ady:
No de mégis melyik a legjobb?
ady[/quote]
a cdrecord a legjobb...
a legtobb grafikus cdiro a cdrecord frontendje...
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)
Elküldve: 2003. 08. 26. 11:52
Nem mindegyik grafikus cd-író progi a cdrecord-ot használja?
Egyébként én a CDBakeOven-t használom, de most már csak a képfájl elkészítésére (egyszerűbb, mint a mkisofs-t "nyersen" használni), írni már a cdrecord-dal szoktam. A túlírás nálam simán megy. A cdrecrd használatához ajánlom a magyar mini-HOWTO-k közül az idevágó részt, lásd [url="http://"http://http://"]www.szabilinux.hu[/url]
Üdv,
drd
drd
Elküldve: 2003. 09. 24. 13:12
(Az UHU-Linux 1.1 licenc megváltoztatásának örömére néhány apró hibát is javítottunk. Az iso-k elérhetők a "Letöltés" menüből.)
Az újonnan létrehozott felhasználók plusz egy új ikont kapnak az asztalra:"Az MLA támogatása". Régi felhasználók számára ez az ikon az /etc/skel/Desktop alatti megfelelő fájl ~/Desktop alá másolásával hozható létre.
A telepítőbe bekerült az agp kernelmodul, így bizonyos videokártyák esetén már nem száll el a grafikus felület tesztelés.
A fölösleges és egyben hibásnak tűnő pdc-ultra modulra történő utalást kiszedtük a PCI adatbázisból.
A Gnome panelén lévő óra átméretezi magát, ha a megjelenítendő szöveg nem férne ki (például szerdáról csütörtökre váltáskor).
Az xmms programban szünet (pause) állapotból bizonyos hangkártyák esetén nem lehetett folytatni a lejátszást.
Az audacity programot 1.2.0-pre4 változatról végleges 1.2.0-ra frissítettük, és fejlesztettünk a magyar fordításán.
A wxwidgets csomagban javítottunk egy ékezetkonvertálási hibát, mely például az audacity beállítás ablakában volt megfigyelhető.
A synaptic csomag indulásakor esetenként megjelenő figyelmeztető ablakban javítottuk az ékezethibákat.
A samba alap konfigurációs fájljába bekerült egy security=share opció.
Fejlesztettünk az UHU Vezérlőpult samba modulján.
Puffer túlcsordulásból adódó biztonsági hiba javítva a libxml és libxml2 csomagokban.
Az mplayerplug-in csomagot újabb, lényegesen jobban működő változatra frissítettük.
Apró hibajavítások a devfsd és az uhubuild csomagokban.
Már telepített UHU-Linux 1.1 rendszer esetén a csomagokat az "apt-get update", majd "apt-get upgrade" paranccsal tudjuk frissíteni. Modemes felhasználóinknak ajánljuk, hogy a hálózati forgalom igen jelentős csökkentése érdekében ne az alapértelmezett ftp protokollt használják, hanem az rsync-et. Ilyenkor az apt-get nem a teljes új csomagot tölti le, hanem a régi változat ismeretében csak a régi és az új verzió közti különbséget. Az rsync-et használó frissítés megkezdése előtt a technikai részletekért mindenképpen figyelmesen olvassuk el a /usr/share/doc/Packages/apt/RSYNC_HU fájlban található leírást.
A két új ISO image viszonylag kevés helyen különbözik az egy hete kiadott változattól. Ezért a letöltéshez itt is ajánljuk az rsync protokoll használatát. Előkészületként a már letöltött ISO fájl(oka)t valamilyen Linux
fájlrendszerű partícióra kell másolnunk, VFAT fájlrendszer nem megfelelő.
Ezen a partíción szükség van további legalább 1 CD-nyi üres helyre. Ha ezzel megvagyunk, az alábbi paranccsal írhatjuk felül a régi ISO fájlunkat az új változattal:
rsync -av --progress
rsync://rsync.uhulinux.hu/ftp/uhu/1.1/uhu-linux-1.1.1-cd1.iso
uhu-linux-1.1-cd1.iso
(Az utolsó argumentum a már létező helyi fájl, vagyis a régi ISO image neve, szükség esetén útvonallal együtt.)
A második CD letöltése ugyanilyen paranccsal történhet, cd1 helyébe cd2-t kell írnunk.
Az ISO file-ok letölthetőek ingyenesen innen: ftp://ftp.uhulinux.hu/ISO/
Üdv: Bepe
[ 2004. március 10.: bepe_79 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 24. 13:18
Az XFree86 csomag könyvtárstruktúrája is jelentős átszervezésen esett át.
A telepítőt, valamint az UHU Vezérlőközpontot újraírtuk GTK2 alapon, továbbá rengeteg hibajavítás és fejlesztés történt bennük. Ennek során például jelentősen átdolgoztuk a csomagválasztási lépést.
A csomagkezelőben (dpkg+apt) végzett változtatásoknak köszönhetően ezentúl gördülékeny lesz az előzetes (pre, beta stb.) csomagverziók kezelése. A frissítések pedig roppant hatékonyan letölthetők rsync protokoll használatával.
A béta kiadást tesztelésre szánjuk. Mindenféle hibajelentést szívesen fogadunk a dev@uhulinux.hu fejlesztői listánkra, viszont nem tudjuk garantálni, hogy bármiféle kérdésben segíteni fogunk, így aki stabil rendszert kíván használni, annak nem ajánljuk a béta kiadást, mindenképpen várja meg a végleges 1.1-et. Az 1.1-beta1 kiadásban súlyos hibáról nem tudunk, viszont bőven vannak még apró hibák vagy javítanivalók. Az egyik ilyen hiányosság az, hogy 1.0-ról egyelőre nem lehetséges frissíteni. Az ismert hibákról és hiányosságokról a telepítés végén, valamint a telepített rendszeren az UHU dokumentáció menüpont segítségével olvashatunk."
Forrás: [url="http://"http://www.uhulinux.hu"]http://www.uhulinux.hu[/url]
Egy biztos skacok...én már ma este lerántom egy tükörről, és fölpakolom a gépemre. Mivel eddig is az UHU 1.0-át használtam, ezért nagyon vártam már.
Elküldve: 2003. 09. 24. 13:35
.
.
.
-Mert az új fejlesztésű procival hozzáadtak 100-at a 486-hoz és 585,999996 jött ki...
Elküldve: 2003. 09. 26. 11:32
1. A Varázslóban nem lehet Magyarországot választani, így azt mondja, hogy lépjek ki, és állítsam be kézzel.
2. ha kézi beállításra megyek, akkor természetesen a /dev/modem alatt csak a szokásos pts0, 1, tth megy ilyenek vannak, tehát bármelyikre rakom, azt mondja, hogy nem talál modemet. Nem is csoda, hiszen DSL modem, amit nem lehet választani.
Na tömören ennyi.
Megnéztem a helpet, man-lapokat, a kppp leírásában egy büdös szó nem esik az ADSL v. netán kábel beállításokról, csak mindenféle analóg meg ISDN, meg Hayes-parancsokról.
Az már csak hab a tortán, hogy ott is minden angolul van.
Pls, vki. segítsen, hogy hogy tudom beállítani! Lehet, én szúrok el vmi.-t, bár nem hiszem!
Plííz help me!!!
Elküldve: 2003. 09. 26. 11:44
Elküldve: 2003. 09. 26. 12:04
Amúgy itt feltettük a szobatársam gépére, jól megy... de találtunk benne pár kisebb-nagyobb hibát, ami jelenzve is lesz...
Ti is tegyetek igy...
[ 2003. szeptember 26.: NeverGone és gyöngyvirágos tökei szerkesztette a hozzászólást ]
Idézet
Elküldve: 2003. 09. 26. 13:07
idézet:
...UHU-Tárcsázó nem indul. Rákattintok, és elkezd az egér mellett vmit. mutatni, hogy dolgozik. Majd fél perc múltán az a vmi. eltűnik, és nem történik semmi. ...[/quote]
Tiszta vingyoz fiiling. En nem tudom a kde-mben elindul-e barmi ilyesmi, ergo nem is zavarInkabb potyogok parat es megy a net, minek kell a csicsa ilyesmihez.
Viszont UHU-bol en inkabb megvarom a 10.0-t mire ujra kiprobalom, az is tuti![]()
Elküldve: 2003. 09. 26. 16:42
idézet:
Ezt írta kla:
Tiszta vingyoz fiiling. En nem tudom a kde-mben elindul-e barmi ilyesmi, ergo nem is zavarInkabb potyogok parat es megy a net, minek kell a csicsa ilyesmihez.
Viszont UHU-bol en inkabb megvarom a 10.0-t mire ujra kiprobalom, az is tuti[/quote]
szkepticizmus... de ez már flamewar lehetne, szal nem megyek bele...
Mindenesetre én sokáig használtam Mandrake -t, de ha most kellene választanom a két endszer közül, tutira az Uhu lenne a nyerő... mégis a másikat nyomatják Magyarországon...
De azért a Debian -om nem cserélem le...
Idézet

Súgó
A téma zárva.