HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 31. 07:02

Idézet: sn4ke - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 13:06

vmiért nem megy az xp install a linuxra (linuxot le kell gyalulnom teljesen és xp kell a helyére - sajna (sulinetexpresszes red hat))
biosban cd bootra van állítva és benn van a meghajtóban az xp install cd de nem bootol.... indul a linux. azaz felpörgeti az xp cd-t de aztán mintha figyelmen kívűl hagyná azt és bootol be a linux. mit lehet ilyenkor tenni? az xp install cd kipróbált, hibátlan.

khmmm.... esetleg egy eredeti XP CD? Tudom a tied is eredeti.. ;)

De azért próbálj meg egy másik eredetit beszerezni.. ;)

Az, hogy milyen oprendszer van a vinyón, semmi köze, hogy CD boot-ol. Ha nem lenne vinyó benne akkor is kellene neki.

Próbáld ki egy live CD-vel, hogy az elindul-e, ha igen, akkor a CD boot része megy.

Csak a lemez lehet "hibás"..

Szerkesztette: Lenny 2006. 10. 31. 07:04 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1462 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 08:48

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 7:02

khmmm.... esetleg egy eredeti XP CD? Tudom a tied is eredeti.. ;)

De azért próbálj meg egy másik eredetit beszerezni.. ;)

Az, hogy milyen oprendszer van a vinyón, semmi köze, hogy CD boot-ol. Ha nem lenne vinyó benne akkor is kellene neki.

Próbáld ki egy live CD-vel, hogy az elindul-e, ha igen, akkor a CD boot része megy.

Csak a lemez lehet "hibás"..

Dehoogy, hát sz@r a linux, nem érted te ezt :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1463 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 10:38

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 8:48

Dehoogy, hát sz@r a linux, nem érted te ezt :D

Tudom, hogy sz@r, ezért használok szervernek és Desktopnak is egyaránt linux-ot.. :D

Illetve azért, mert abból könnyebb eredetit szerezni.. :D
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1464 Felhasználó inaktív   pappo14 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 01. 11:33

Szeretnék segítséget kérni az új UHU Linux 2.0 telepítésében, mivel még igencsak kezdő vagyok...
Hogyan kell feltelepíteni egy Windows Xp mellé és hogyan kell beállítani, h lehessen a bootolás elején választani a két oprendszer közül?  :confused:

#1465 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 11:17

Idézet: pappo14 - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 11:33

Szeretnék segítséget kérni az új UHU Linux 2.0 telepítésében, mivel még igencsak kezdő vagyok...
Hogyan kell feltelepíteni egy Windows Xp mellé és hogyan kell beállítani, h lehessen a bootolás elején választani a két oprendszer közül?  :confused:

Fogsz egy tetszőleges partíció átméretező progit magadnak, és lecsípsz neki helyet valahol, meghagyod particionálatlanként (persze, ha van másik diszk, vagy ez már megvan, akkor nem kell)

Beteszed a telepítőt, és elkezdesz telepíteni. Mikor a particionálás részhez érsz, akkor olvasol is, hogy ne vágj haza mindent, felpakolod a szabad helyre, a rendszerindítóba pedig elvben bele fog kerülni a win is.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1466 Felhasználó inaktív   arcadas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 16:30

Üdv! UHU-Linux 2.0 alá tud vki c++ -os fejlesztő környezetet? Eddig VC 6.0-át használtam win alatt.
ASRock P4S61, Celeron 2.4, 2x256 400Hz DDR, Abit Radeon 9550 128DDR.

#1467 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 18:03

Idézet: arcadas - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 16:30

Üdv! UHU-Linux 2.0 alá tud vki c++ -os fejlesztő környezetet? Eddig VC 6.0-át használtam win alatt.

Konkrétan mit szeretnél csinálni?

Rengeteg minden van (pl vi/emacs, nem is kell más :D),  Iszonyat mennyiségű libraryval. De ha jól gondolom, akkor neked valami guiheggesztős jellegű dolog kellene. Van egy csomó jó widget készlet (gtk, qt, wxwidgets pl.), meg fejlesztőeszközök is akadnak (ultimate++,kdevelop, eclipse, régi kylix (kerülendő) de keresgélj a szimpik között).

#1468 Felhasználó inaktív   pappo14 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 20:06

Köszönöm az Infot.... És valaki meg tudná mondani, h hol az a bigyó, amivel fel tudok telepíteni parancssorral a Linuxra tervezett progikat? pl: aMSN

#1469 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 09:06

Idézet: pappo14 - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 20:06

Köszönöm az Infot.... És valaki meg tudná mondani, h hol az a bigyó, amivel fel tudok telepíteni parancssorral a Linuxra tervezett progikat? pl: aMSN

Őőő, ezt most kevéssé értem, de szerintem a menüben kellene találnod egy terminált, és megismerkedni a man, su, apt-cache, apt-get, dpkg parancsokkal.

#1470 Felhasználó inaktív   arcadas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 16:00

A vi, emacs, ha jól tudom egyszerű szöveg szerkesztő programok...nekem viszont fejlesztőkörnyezet kellene, amin belül tudom fordítani, és futtatni a programot, és persze kiírja az esetleges hibáimat.

Még grafikus programokat nem írtam, persze majd valószínű azt is kipróbálnám.
Egyenlőre csak szöveges, egyszerűbb progikat írok. Csak magamnak (nem suli, nem munkahely).

Ezeket megnézem: ultimate++, eclipse.
thx!

#1471 Felhasználó inaktív   stonemen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 03. 20:10

Sziasztok!

Akik kérdezték, azoknak mondom a privát véleményem: nekem nagyon tetszik a 2.0.
Ma tettem fel az 1.2-update változatot egy régebbi laptopra (a 2.0-t nem engedte) és van egy kis problémám: nem ismeri fel a 3Com pcmcia kártyát, így hálózatom sincsen. Tudnátok segíteni a megoldásban (nem vagyok profi, csak használom a linuxot)?
Előre is köszönöm!

Szerkesztette: stonemen 2006. 11. 03. 20:18 -kor

stonemen

#1472 Felhasználó inaktív   arcadas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 04. 16:24

Próbálj internetten keresni hozzá linuxos drivert. (http://www.3com.com/index.html)

#1473 Felhasználó inaktív   stonemen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 16:21

Idézet: arcadas - Dátum: 2006. nov. 4., szombat - 15:24

Próbálj internetten keresni hozzá linuxos drivert. (http://www.3com.com/index.html)

A drivere megvan, 3c574_cs a neve. A linux induláskor szépen be is tölti, sőt az UHU vezérlőpultban is úgy tűnik, hogy szépen betöltötte. Viszont szintén az UHU vezérlőpultban a Hálózati kártyáknál nem szerepel semmi...  :confused:
stonemen

#1474 Felhasználó inaktív   stonemen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 06:36

Senkinek semmi ötlete? :-((((
Azért köszi...
stonemen

#1475 Felhasználó inaktív   István 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 08:18

Az uhu 1.2-re sikerült feltenni az nvidia videó drivert, de az uhu 2-re nem. Próbáltam a 7184-est és 9629-est, nem tudok angolul de valami kernel baja volt vele.

#1476 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 22:29

Jól értem a fentiekből, hogy UHU alatt van mód használni az MSN Messenger valamelyik változatát, vagy azzal kompatibilis program van?
Érdekelne.

A gépemen volt 1.2-es UHU, már nincs. Most viszont gondoltam, hogy felrakom a 2.0-ást, de nem sikerült. A telepítés elindítása után a billentyűzeten kigyullad a Caps Lock, és a Scroll Lock led, és megfagy a rendszer. (Asus p4p800, prescott 3000, 1G ram, Asus9200se video)
F3 hibakeresésnél kaptam egy hibaüzenetet, amit úgy értelmeztem, hogy nem tud valamit kicsomagolni, vagy hasonló, majd pontosítok. (3 különböző optikai meghajtóval, 3 különböző lemezről)

Hibaüzi kb: cheking if image is initram fs .... it isn't ( gzip magic numbers ) looks like initrd

Egy kisebb konfigra viszont minden további nélkül felment, ott csak annyi volt a baj, hogy a full telepítés nem fért el a 9g-s vinyón. :D

Szerkesztette: csozsi 2006. 11. 14. 22:38 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1477 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 09:08

Mint kiderült, a másik gépen sem felhőtlen a telepítés.
A telepítés után csak az első újraindításig használható.
Amikor a boot menü grafikus felületét kellene mutatni, közli, hogy nincs meg a szükséges kép, így csak karakteres módban kínálja fel a választás lehetőségét.
Amikor a kiválasztást leokézom, dob egy hibaüzit, és visszaadja a menüt.
Nem indul az UHU, és egy Win (scsi vinyókról), de egy IDE vinyóról Win igen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1478 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 20:29

Walaki tud segíteni?

#1479 Felhasználó inaktív   hektor24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 08:14

Üdv mindenkinek!
Lenne egy olyan problémám, hogy felraktam az UHU-Linux 2.0 DVD-t, viszont ez kinyírta az XP és a Vista bootolását. Van 3 winyóm: egy 250GB SATA150-es, amin az XP-m volt, egy 250GB SATA300-as, amin a Vista-m volt és egy 160GB SATA150-es, amire az UHU-Linuxot tettem fel. A Linux telepítő megkérdezte, hogy hova tegye a GRUB-ot, először a 160-asra tettem, amin a Linux is van, de így a vista-s indítómenü jött be, aminél csak a 2 Win közül lehet választani, hogy melyik induljon. Aztán gondoltam, hogy akkor biztos az XP-s winyómra kellene tenni a GRUB-ot, így meg is csinálta az indítómenüt, a Linux simán futott, viszont csak 1 Windows-t látott, ami szerintem az XP lett volna, ha elindult volna. Rányomtam, hogy a Win induljon és csak nagy fekete képernyő fogadott, bal felül villogó kurzorral, Ctrl+Alt+Del-lel újra tudtam indítani a gépet. Ha tudja valaki, hogy mit rontottam el, kérem írja meg! Most visszaraktam csak az XP-t, a vista-s winyómat leformáztam, az most full üres és a 3. SATA winyón még rajta van az UHU-Linux, de indításkor csak az XP jön be, mert a telepítő felülírta a MBR-t. A Vista-t már nem szeretném visszatenni, viszont szeretnék az XP-m mellé egy működő UHU-Linuxot. Hogyan telepítsem az XP-m mellé és ezt a GRUB-ot hova kell tenni, hogy működjön rendesen az az indítómenü? Kezdő felhasználó vagyok, úgyhogy részletes magyarázatot kérnék!(-: Előre is köszönök minden segítséget!!!!!

#1480 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 15:28

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 9:08

Mint kiderült, a másik gépen sem felhőtlen a telepítés.
A telepítés után csak az első újraindításig használható.
Amikor a boot menü grafikus felületét kellene mutatni, közli, hogy nincs meg a szükséges kép, így csak karakteres módban kínálja fel a választás lehetőségét.
Amikor a kiválasztást leokézom, dob egy hibaüzit, és visszaadja a menüt.
Nem indul az UHU, és egy Win (scsi vinyókról), de egy IDE vinyóról Win igen.

Ugyanezt az állapotot sikerült más konfigon is elérnem.
A telepítés után fut.
Újaraindítás után hiányolja a grafikus bootképernyőt, majd karakteres módot kínál fel.
Látja a gépen lévő összes Win telepítést, és azok indíthatóak is, kivéve az UHU.
Mit ronthattam el telepítéskor?

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »