HWSW Informatikai Kerekasztal: UHU Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UHU Linux Minden a magyar operációsrendszerről Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 26. 22:18

Azt hiszem, újra feladom Linuxos terveimet.
5-6 óra használat, finomítás (még a tv-tunert is belőttem, csak hang nem jött ki belőle, igaz az egész rendszer sem akart hangot adni, csak teszteléskor) után újraindítottam.
A képernyőn ennyi: GRUB
Az ötgombos egeret sem tudtam rávenni, hogy tegye azt, amit win alatt szó nélkül megtesz.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1482 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 29. 20:44

Valaki hozzáértő szokta olvasni ezt a topikot?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1483 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 10:30

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. nov. 29., szerda - 20:44

Valaki hozzáértő szokta olvasni ezt a topikot?

Ahogy én érzem, a HWSWről eltűnögettek az UHU-t használók, így az uhu specifikus problémákra elég nehéz választ kapni manapság.

UHU-val kapcsolatban jelenleg a hivatalos levelezőlistán lehet a leggyorsabban használható válaszhoz jutni. Mivel a hivatalos oldal nem éppen friss, ezt a linket tudom ajánlani: http://uhu.linuxuser.hu/

Azonban, ha nincs nyomós érv az UHU mellett (pl széléssávú kapcsolat hiánya) akkor tudnám javasolni az Ubuntu telepítését, kellően magyar, sok csomag van hozzá és jelentős mennyiségű hardvert támogat kapásból. Arról nem is beszélve, hogy ha elakadsz akkor itt is tudunk segíteni.
In Flames We Trust

#1484 Felhasználó inaktív   jani77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 22. 16:11

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Vettem egy Sulinetes gépet,UHU Linux van ré telepítve alapból.Az a gondom, hogy az elülső USB csatlakozók nem ismerik fel a pendrive-t.A gép hátsó felén levő négy csatlakozó mindegyike felismeri.A fényképezőgépet elől is felismeri a gép.
Azt szeretném kérdezni, hogy mitől lehet ez?
Köszi

#1485 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:44

Úgy évente rámjön a bolondóra és teszek egy próbát a linux-szal.
Ma feltelepítettem az UHU 2.0-át.

Elsőre jónak tünt, de, ahogy ilyenkor szokott, van néhány problémám:

1.) Ezzel küzdök a Firefox 2.0.0.1-gyel, amit az uhu.linux.hu oldalon található csomagból telepítettem:

(Átemelve egy másik témából)

Idézet: ady - Dátum: 2003. okt. 19., vasárnap - 14:05

Eredeti topic cím: Csúnya fontok Mozilla alatt! (bocsi de nem találtam)
Először is mindenkitől sorry, aki ezt már 25 oldalon keresztül taglalta, de nem találtam meg a topicot, pedig biztos volt már!
(angolosúl meg nem értek olyan jól sad.gif )
Szóval adott egy UHU Linux 1.0 rc2.1, benne minden úgy, ahogy feltelepült (semmi mahina) pl: KDE, Mozilla 1.2.1 és a szokásos fontok, amiket az UHU alapból feltesz, és beállít.
Nekem persze rondák a betűk Mozilla alatt! (Konqueror az szép, de jó lenne Mozillázni! Vagy jobb az egyáltalán?)
Hogyan tudom beállítani, hogy szép legyen?

Ady fórumtárs kapott is választ melyből én is idáig megvolnék:

Idézet: strange_dr - Dátum: 2003. okt. 19., vasárnap - 16:42

...
A font.FreeType2.autohinted és a font.FreeType2.enable értéke legyen true, a font.FreeType2.unhinted értéke legyen false. A font.antialias.min értékének 11-et javaslok, mert pici betűknél az antialias ronda eredményt ad.
...

Ettől még ugyanolyan ronda maradt mint volt, viszont ezzel nem tudok mit kezdeni:

Idézet: strange_dr - Dátum: 2003. okt. 19., vasárnap - 16:42

...
Utána állíts be szép fontokat az Options menüpontban, ügyelj arra, hogy az iso-8859-1-es és 2-es készleteknél is beállítsd a neked tetsző fontokat.
Ja, és persze a freetype csomagnak fenn kell lennie, és az X be is kell, hogy töltse a megfelelő modult, de ha a kde-ben szépek a betűk, akkor ez valószínűleg már megvan.

Valaki elmondaná, hogy pontosan mit és hogyan csináljak, hogy ne gúvadjon ki a szemem a ronda betűkészlettől FF alatt?

2.) Ha a FF alatt bármilyen szövegbeviteli mezőben (pl: böngésző címsor, fórum hozzászólás ablak) a kurzorral bármerre lépek, akkor minden kurzorral átlépett karakter helyén ott marad kurzor képe, azaz amerre lépek a kurzorral ott egy ilyen csík fedi el a szöveget: IIIIIIIIIIII.
???
A videokártya egy Gigabyte nv7300gs (chippel szerelt) kártya, az uhu a chipsetet felismerte, más programban ez a jelenség  eddig nem jelentkezett...

3.) XMMS a zenéket szépen lejátsza, de a Frozen bubble hangja recseg/pattog, valamint szintén uhus csomagból feltett Battle for Wesnoth játék főcímzenéje csapnivalóan szól.
Korábban, még a SUSE 7.x-es, illetve Mandrake 8.x-es próbálkozásaim során egy noname Yamaha 744 chipes kártyával semmi ilyen gond nem volt.
Ja, jelenleg egy SB Audigy 1 van a gépben.

Köszönöm a válaszokat!
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1486 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 29. 23:35

Úgy döntöttem, hogy nem szenvedek tovább, ráment az egész napon különböző doksik, fórumok olvasgatására, illetve beállítások próbálgatására - ennél tovább (továbbra sem) érdekel.

Így a következő kérdés: hogyan lehet az UHU 2.0-át "grubustól" eltávolítani, úgy a mellette lévő XP is megmaradjon?

Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy az XP-ét is tartalmazó merevlemezre telepítettem...
(Pedig hányszor megfogadtam már, hogy linuxot CSAK külön fizikai merevlemezre telepítek, s a loader CSAK floppyra kerülhet...)
A XP telepítő cd-éjéről índított Recovery consolból kiadandó fixmbr parancs nem jön be, lévén az XP telepítője szerint nincs win (???) a merevlemezen, így nincs mit javítani.
A merevlemezre telepített recovery consol pedig indítás után kék halállal elhasal, mint kiderül nem talál megfelelő meghajtót a merevlemeznek...

A GParted LiveCD-t futtatva azt az érdekes információt kapom, hogy a kérdéses merevlemezen semmilyen partició nincs, a teljes terület (mind a 80GB) kiosztatlan...
Mindeközben a GRUB-ból mind az UHU, mind a Windows elindul.

Pillanatnyilag a tököm tele van úgy általában az operációs rendszerekkel!!!!!!!!!!!!

#1487 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 02:02

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 23:35

Úgy döntöttem, hogy nem szenvedek tovább, ráment az egész napon különböző doksik, fórumok olvasgatására, illetve beállítások próbálgatására - ennél tovább (továbbra sem) érdekel.

Így a következő kérdés: hogyan lehet az UHU 2.0-át "grubustól" eltávolítani, úgy a mellette lévő XP is megmaradjon?

Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy az XP-ét is tartalmazó merevlemezre telepítettem...
(Pedig hányszor megfogadtam már, hogy linuxot CSAK külön fizikai merevlemezre telepítek, s a loader CSAK floppyra kerülhet...)
A XP telepítő cd-éjéről índított Recovery consolból kiadandó fixmbr parancs nem jön be, lévén az XP telepítője szerint nincs win (???) a merevlemezen, így nincs mit javítani.
A merevlemezre telepített recovery consol pedig indítás után kék halállal elhasal, mint kiderül nem talál megfelelő meghajtót a merevlemeznek...

A GParted LiveCD-t futtatva azt az érdekes információt kapom, hogy a kérdéses merevlemezen semmilyen partició nincs, a teljes terület (mind a 80GB) kiosztatlan...
Mindeközben a GRUB-ból mind az UHU, mind a Windows elindul.

Pillanatnyilag a tököm tele van úgy általában az operációs rendszerekkel!!!!!!!!!!!!

Tedd aktívvá a win-t tartalmazó partíciót, utána elvileg megoldja fixmbr.
Ha a parted nem látja akkor szerezz egy PartitionMagic.et (mintha lett volna belőle 30napos próbavörzsön)
Amúgy simán a win alól kiadótt fdisk /mbr is megoldja asszem. Konkrét tapasztalat nincs.

Amúgy tegyél fel ubuntu-t :D
In Flames We Trust

#1488 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 30. 09:40

Idézet: pascal - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 2:02

...
Amúgy tegyél fel ubuntu-t :D

Pont ezzel a gondolattal ébredtem fel. :)  ;)  :D
Úgyhogy lassan nekiállok letölteni!

#1489 Felhasználó inaktív   torzsmokus 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 30. 14:52

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 23:35

...
...

Az UHU eltávolítása le van írva az UHU-tudásbázisban. (a link csak UHU alól műxik - már nincs online tudásbázis, asszem)

Szerkesztette: torzsmokus 2006. 12. 30. 15:02 -kor

csináltam magamnak CD-ből és drótból WLAN antennát! ...ilyen lett, és hasít :)

#1490 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 15:09

Sziasztok!

Nekem egy olyan konfigra lenne szükségem, ami kizárólag egy pstafiók kezelését látná el.
Gyakorlatilag Email-en érkező rendelésfelvételről lenne szó.
A gép indításával, csak egy grafikus email kliensnek kéne bejönnie. Esetleg egy címtár adatbázis külön telfefonszámokhoz is.

Milyen rendszert és milyen klienset ajánlotok hozzá.

Funkciók: email olvasás, küldés, nyomtatás, valamint címtár. És mindez legyen Magyar nyelven. Internet böngészés tilos!

A helpet köszi!

Pá: Mate

Szerkesztette: Poni 2007. 01. 02. 15:11 -kor

nc4000; A64 X2;

#1491 Felhasználó inaktív   aqpa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 18:53

Sziasztok

Felfaktam a z UHU2.0 t a gépemre és nem hajlandó csak 8 bites szinmélységnél van kép ha magasagra állitom akkor sökét a képernyő asusA8vdelux ea asus radeon 9550 kaarim van
Van esetleg valakinek valami ölete mert én nagyon kezdő vagyok
Köszi
"Mindenhol jó de legjobb sehol"

#1492 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 01:03

Idézet: aqpa - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 18:53

Sziasztok

Felfaktam a z UHU2.0 t a gépemre és nem hajlandó csak 8 bites szinmélységnél van kép ha magasagra állitom akkor sökét a képernyő asusA8vdelux ea asus radeon 9550 kaarim van
Van esetleg valakinek valami ölete mert én nagyon kezdő vagyok
Köszi

UHU telepito vegen kulon tesztkepernyo van, ahol be lehet allitani a szinmelyseget, es a felbontast. Utolag pedig az xorg.conf konfigolasaval lehet megtenni.

#1493 Felhasználó inaktív   aqpa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 10:07

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 1:03

UHU telepito vegen kulon tesztkepernyo van, ahol be lehet allitani a szinmelyseget, es a felbontast. Utolag pedig az xorg.conf konfigolasaval lehet megtenni.

Igen megtaláltam a tesztképernyőt csak az a gond ha 8 bitneél nagyobra állitom a szint akkor sötét a képernyő vagyis nincs kép
"Mindenhol jó de legjobb sehol"

#1494 Felhasználó inaktív   strombalh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 21:00

Sziasztok!
UHU Linux 1.2-re feltelepítettem az XFree86 4.6.0-ás verziót és amikor újraindítottam nem jelenítette meg a grafikus felületet, hanem valami hibaüzenet jelent meg (sajnos nem tudom hogyan kell kimásolni)

Segítségeteket előre is köszönöm.

#1495 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 22:12

Idézet: strombalh - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 21:00

UHU Linux 1.2-re feltelepítettem az XFree86 4.6.0-ás verziót

Volt ezzel valamilyen konkrét terved?
Mit vártál tőle?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#1496 Felhasználó inaktív   strombalh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 09:38

Az ati drivernek kellett (legalábbis az oldalon ez volt X.Org vagy XFree86)

#1497 Felhasználó inaktív   strombalh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 11:25

Sikerült átmásolnom a logot Windowsra.
Íme:
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.so
(II) Module vgahw: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 6.8.99.901, module version = 0.1.0
ABI class: X.Org Video Driver, version 0.8
(WW) Symbol "vgaHWFreeHWRec" is not provided by module "vgahw"
(WW) Symbol "vgaHWGetHWRec" is not provided by module "vgahw"
(WW) Symbol "vgaHWGetIndex" is not provided by module "vgahw"
(WW) Symbol "vgaHWLock" is not provided by module "vgahw"
(WW) Symbol "vgaHWRestore" is not provided by module "vgahw"
(WW) Symbol "vgaHWSave" is not provided by module "vgahw"
(WW) Symbol "vgaHWUnlock" is not provided by module "vgahw"
(WW) Symbol "vgaHWGetIOBase" is not provided by module "vgahw"
*** Unresolved function "vgaHWGetHWRec" called ***
Stack trace:
1: 0xb7af39c1: 0xb7af3798 RADEONPreInit + 0x229
Module "/usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o"
Section ".text"
2: 0x806efe7: 0x806e7e0 InitOutput + 0x807
Module "X"
3: 0x80c20b3: 0x80c1e30 main + 0x283
Module "X"
(EE) Required symbol vgaHWFreeHWRec from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWLock from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWRestore from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWUnlock from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWGetIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWLock from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWRestore from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWUnlock from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWGetIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWSave from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWFreeHWRec from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWGetIOBase from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWGetHWRec from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWGetIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/vga_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWGetIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/vga_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWLock from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/vga_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWUnlock from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/vga_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWRestore from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/vga_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWRestore from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/vga_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWSave from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/vga_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWGetIOBase from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/vga_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWGetHWRec from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/vga_drv.o is unresolved!
(EE) Required symbol vgaHWFreeHWRec from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/vga_drv.o is unresolved!

Fatal server error:
Some required symbols were unresolved.

When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log".
Please report problems to xfree86@xfree86.org.

#1498 Felhasználó inaktív   maci87 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 03. 13:42

Hellósztok!
Mit szedjek le a gépemre, hogy msn-ezni tudjak? UHU-m van 2.0. Hiába töltöm le a telepítő ikont nem tudja megjeleníteni

#1499 Felhasználó inaktív   mmatyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 14:53

Idézet: maci87 - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 13:42

Hellósztok!
Mit szedjek le a gépemre, hogy msn-ezni tudjak? UHU-m van 2.0. Hiába töltöm le a telepítő ikont nem tudja megjeleníteni

Szia!

A gaim, amsn és kmess. Ezeket próbáld ki, telepítés Synaptic használatával. Az uhu.linux.hu oldalon találsz belőlük csomagot. Használj mindig uhuhoz készült csomagokat különben nagy kavarodás lesz a gépeden, ha nem értesz hozzá.

#1500 Felhasználó inaktív   mmatyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 15:03

Idézet: strombalh - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 21:00

Sziasztok!
UHU Linux 1.2-re feltelepítettem az XFree86 4.6.0-ás verziót és amikor újraindítottam nem jelenítette meg a grafikus felületet, hanem valami hibaüzenet jelent meg (sajnos nem tudom hogyan kell kimásolni)

Segítségeteket előre is köszönöm.

Szia!

Nincs különösebb oka, akkor inkább használj 2.0-t.
Hiba volt feltelepíteni az xfree-t, benne van az uhuban. Most vagy leszeded vagy újratelepíted az uhu-t.
Az új uhuban már x.org van ehhez a .run kiterjesztésű fájlt szedd le és root módban tudod feltelepíteni.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.