Idézet: bogdan - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 13:24
gondoltam ha mar debian alapu lehet (synaptic), akkor bizonyara lennie kell benne dselect-nek. es valoban: a google egy csomo ilyen talalatot kiad!
de tessek elotte utanaolvasni, az elso nehany alkalom igencsak meglepo tud lenni ezzel a programmal, bar en nagyon szeretem.
Huuu, ha ezt a debian alaput egmont, vagy valamelyik masik uhu fejleszto hallotta volna, igencsak ki lenne akadva

Nagyon nem hasonlit am a ketto egymasra, kb ott, hogy mindkettoben a deb a csomagkezelo, ki is fujt a kozos grund. Az uhu nagyon regen sajat -- es megjegyzem nem is rossz -- utakon jar, sajnalatos, hogy mostansag kicsit lelassultak korulotte a tortenesek.
Aztan a masik, nem tudom, kolleganak volt-e mar szerencseje a yasthoz. Az nem egy csomagkezelo, hanem egy komplett konfiguracios kutyu, ami pl debianban egyaltaln nincs is... persze csomagot is lehet vele kezelni, meg halozatot beallitani, meg mindenfele mast is. Nem alternativaja a dselect (vagy a synaptic), a kollega az uhu vezerlopultot keresi, de mint emlitettem, tudtommal az meg nincs nem grafikusan.
Es vegezetul hadd szabadjon meg megjegyeznem, ha mar szoba kerult, hogy debian fronton a dselect helyett hivatalosan is az aptitudeot szeretjuk mar regen, es nem hivatalosan is igen jo

mondjuk en reszemrol soha nem szerettem a dselectet, illetve az uj fiuval is meg kell ismerkedni, de egy pillantast szerintem mindenkepp vess ra, jo tool.