Idézet: juhi2 - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 10:07
Nie wieder winfos

Tetszik ez a magyar linux csak még sokat kell tanulni róla.Csak azt olvastam valahol hogy lehet valami olyan verziót leszedni ami nem tud minden effektet de működik...de tetszik a wine csak eddig két sikerem volt vele starcraft és Age of Mithology másnál mindig elszáll ilyen olyan hibaüzenettel. Esetleg nem tund avalaki valami univerzális beállítást amivel sok minden használható hibamentesen? Natív dll-eket meg tudom oldani. Előre is kösz!
másik kérdés: az a gondom hogy dunsztom sincs a csaomagkészítésről. (amit elolvastam dokumentációt attól nem lettem okosabb) és szeretnék felrakni valami virtuális cd meghajtót. Leszedtem az acetoneiso de az tar-ba van tömörítve és ami readme-jében van leírva telepítési útmutató ahhoz vagy én vagyok hülye vagy nem működik (./configure...make...make install) úgyhogy ha valaki tuna segíteni ez ügybe is hálás lennék (bármilyen progi jó lenne csak működjön)
Az UHUt nagyjából arra találták ki hogy felteszed az alap installt és azt használod. Ha mindenféle desktop célokra akarod használni a gépet, akkor lehet egy ubuntuval jobban jársz. Sokkal több csomag érthető el a rendszerhez.
A winehoz univerzális beállítás nincs, az appdb.winehq.orgon tudod böngészni egy adott programhoz a tippeket/trükköket.
Amúgy amit letöltöttél az a program forrása. Ezt a configure,make párossal tudod lefordítani a gépedre. Az hogy ez nem működik valószínüleg azt jelenti hogy nem rendelkezel a szükséges fejlesztői csomagokkal, ezeket külön kell telepítened.
ps: a windows (különösen az xp) egy teljesen korrekt rendszer, nem azt mondom hogy egyetértek a felépítésvel, és a microsoft üzleti modelljével, viszont a rendszer stabil és (több-kevesebb) hozzáértéssel használható. Attól hogy winfosnak hívod, se nem fogsz hozzá jobban érteni, se nem kelltesz szimpátiát itt senkiben.