HWSW Informatikai Kerekasztal: Hello HD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hello HD HD adások műholdról Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:18

1080i es nincs baj a gyors mozgasokkal sem.

Ez a "sokkal szebbnek tunik" nagyon csaloka dolog. Egyresz az allokep sosem adja vissza a mozgokep minoseget, masreszt kiragadtam nehanyszor 10 pixelt az 1920 x 1080-bol, ne felejtsuk el mekkora logo van itt felnagyitva. Mondom, 2,5 m-rol (50"!) ez a kulonbseg nem lathato. Ugyanakkor teny, hogy van.
Lassan feler a video, az talan kicsit beszedesebb lesz, bar az is hasonloan kis resze a teljes kepnek... sot, kisebb.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#142 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 28. 20:31

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 21:18

1080i es nincs baj a gyors mozgasokkal sem.

Ez a "sokkal szebbnek tunik" nagyon csaloka dolog. Egyresz az allokep sosem adja vissza a mozgokep minoseget, masreszt kiragadtam nehanyszor 10 pixelt az 1920 x 1080-bol, ne felejtsuk el mekkora logo van itt felnagyitva. Mondom, 2,5 m-rol (50"!) ez a kulonbseg nem lathato. Ugyanakkor teny, hogy van.
Lassan feler a video, az talan kicsit beszedesebb lesz, bar az is hasonloan kis resze a teljes kepnek... sot, kisebb.

Krinyo

A TV-den egyébként kikapcsoltad a zajszűrést ugye? :)

Ez a 720p már jól bevált a tengeren túl, ezért is kérdem. Általában itt nálunk minden úgy van, hogy odaát úgy sem tudják jobban, mi a jó. ;) Párszor már megszívtuk, remélem ez esetben nem...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#143 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:32

https://www.hwsw.hu/...ohd/hellohd.mov
https://www.hwsw.hu/...hellohd/upc.mov

#144 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:38

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 21:31

A TV-den egyébként kikapcsoltad a zajszűrést ugye? :)

Termeszetesen, minden kepjavito funkcio kikapcsolva.

#145 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:50

(Vazze, kétszer akartam itt válaszolni a gyors válasz funkcióval, mind a két esetben az üzenet elküldése gombnál kirakott a fórum főlapjára... :eek:)

Szóval azt szerettem volna mondani, hogy szerintem a white szeműeken kívül senkit nem fog ez a különbség zavarni, bár látható.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#146 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:55

Egyetertunk. :) Es persze meg csak most indult az egesz, ezen meg lehet optimalizalni szerintem...

#147 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:58

Ez szinte semmi.
Bárcsak ilyesmi lenne a UPC SD is.
De ott a logók és feliratok környéke folyamatos szőrökkel és körbevevő téglalap foltokkal van tele.

#148 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 22:07

jo, magyarul nincs szignifikans kulonbseg. sajat tapasztalatom az, hogy elobb utobb ugy is a musorra koncentralok, gondolom ti is belefaradtok a hibak keresesebe max egy honap utan.

az eurosport meg a leghrosszabb pelda sztem, bar en csak neha megyek at rajta igy nem ismerem annyira jol. az elobb pl 4:3-as content volt rajta, rondabb volt a HD mint az analog. upc mondjuk, de ez most sztem tokmindegy.
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#149 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 22:36

na most ment epp tenisz az Eurosport HD-n, es tok szep volt. szoval mindegy, szep az is csak nem mindig.
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#150 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 06:19

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 23:07

az eurosport meg a leghrosszabb pelda sztem, bar en csak neha megyek at rajta igy nem ismerem annyira jol.

Nyilvan fullhd adasokat hasonlitottam ossze. Kozben kiderult, hogy nem ugyanaz a jelfolyam, alacsonyabb a bitrata, igy teljesen ertheto a dolog. Akkor viszont kifejezetten orvendetes, hogy szemmel, normal tavolsagrol nincs kulonbseg, csak rendkivul dinamikus mozgasoknal lehet eszrevenni egy keveset...

#151 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 06:36

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 7:19

Nyilvan fullhd adasokat hasonlitottam ossze. Kozben kiderult, hogy nem ugyanaz a jelfolyam, alacsonyabb a bitrata, igy teljesen ertheto a dolog. Akkor viszont kifejezetten orvendetes, hogy szemmel, normal tavolsagrol nincs kulonbseg, csak rendkivul dinamikus mozgasoknal lehet eszrevenni egy keveset...

Ujratomoritik? Ki? A Hello vagy a Eurosport?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#152 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 07:00

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 7:36

Ujratomoritik? Ki? A Hello vagy a Eurosport?

Samott

Hello épp azt hangsúlyozza, hogy nem tömörít újra, adótól kapott jelet közvetlenül rakja fel a holdra.

#153 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 07:13

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 7:19

Nyilvan fullhd adasokat

Egyrészt fullHD-nál a bitráta szerintem nem jön elő RG salakos pálya homogén vörös színénél. Teljesen más lenne mondjuk egy tengeri vitorlásverseny ezernyi kékjénél, és fodros hullámoknál. Szóval nem csak a mozgás, de a színátmenetek finomsága is fontos tényező kockásodás-szőrösödés témában.

Másrészt, ahogy tudom, nem is HD esetében igazán nagy a minőségi különbség, mivel ebben az elosztóláncban alig van variációs lehetőség. A nagy reccs az, hogy a jelenleg még SD adókat a Hello igen-igen jó minőségben viszi tovább közvetlenül a csatornától, és direktben teszi fel a holdra. Azért is maradt ki számos töltelék magyar csatorna a kínálatból, mert technikailag/gazdaságilag nem lehetett megoldani az igényelt sávszélességet. A Hello a kezdetektől hangsúlyozza, hogy csak minőségi forrással rendelkező adót hajlandó a neve alatt kínálni.

Szerkesztette: GoLAN 2008. 05. 29. 07:26 -kor

#154 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 07:36

sic transit gloria mundi. csalodas.  :rolleyes:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#155 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 07:36

A nagy reccs az, hogy a kapcsolatok meg kiepites alatt allnak, szoval az SD adasok jobb minosege meg sehol sincs, azon nincs mit nezni. En pont hogy gyengebb kepet latok, jobban latszanak az alacsony bitrata miatti hibak SD adasoknal, marmint m1, m2, duna, tv2, rtl, atv, hirtv...

A platform meg termeszetesen (ujra)tomorit, maskeppen nem birna savszellel, azert muholdon tovabbra is korlatozottak a lehetosegek. A trukk inkabb az, hogy vagy elhozza a teljes jelet a csatornatol es a feladas elott tomoriti be, vagy letelepit egy sajat encodert es azt hozza el. Ez a ket valasztasi lehetosege van.

Mindket esetben jobb lehet a kepminoseg, de ez most meg nem valosul meg, en legalabbis akarhogy bambulom, az RTL Klub adasa lathatoan gyengebb, mint a UPC-nel. Mondjuk az a baj, hogy ezt nem lehet mar megint kozvetlenul osszehasonlitani, hiszen UPC kabelen van boven savszel, Direct-em meg nincs, hogy azzal vessem ossze...

Krinyo

#156 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 07:37

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 8:36

sic transit gloria mundi. csalodas.  :rolleyes:

az encodereken meg van mit optimalizalni. gondoljunk csak t-home ip-tv-re hogy nezett ki indulaskor es most...

#157 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 07:44

Annyit azert hozzatennek, hogy gyakorlatilag nalam lett letelepitve az elso kereskedelmi forgalomba hozott doboz, tegnapelotti szoftverrel, ennek megfelelo gyerekbetegsegekkel. :) Hamarosan lesz szoftverfrissites, azzal mar menni fognak az internetradiok is, stb... kicsit csuszik a dolog majus 1-hez kepest, de remelem rohamosan fog bovulni, javulni. Mar most is jo, de tenyleg lehet meg sokkal jobb.
HD adasok eseten mar most kozel azonos a kepminoseg, normal tevezes mellett nincs lathato kulonbseg, az SD-nek meg megelolegezem az igeret alapjan, hogy sokkal jobb lesz. Remelhetoleg rovid idon belul.

#158 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 07:45

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 7:36

A nagy reccs az, hogy a kapcsolatok meg kiepites alatt allnak, szoval az SD adasok jobb minosege meg sehol sincs, azon nincs mit nezni. En pont hogy gyengebb kepet latok, jobban latszanak az alacsony bitrata miatti hibak SD adasoknal, marmint m1, m2, duna, tv2, rtl, atv, hirtv...

A platform meg termeszetesen (ujra)tomorit, maskeppen nem birna savszellel, azert muholdon tovabbra is korlatozottak a lehetosegek. A trukk inkabb az, hogy vagy elhozza a teljes jelet a csatornatol es a feladas elott tomoriti be, vagy letelepit egy sajat encodert es azt hozza el. Ez a ket valasztasi lehetosege van.

Mindket esetben jobb lehet a kepminoseg, de ez most meg nem valosul meg, en legalabbis akarhogy bambulom, az RTL Klub adasa lathatoan gyengebb, mint a UPC-nel. Mondjuk az a baj, hogy ezt nem lehet mar megint kozvetlenul osszehasonlitani, hiszen UPC kabelen van boven savszel, Direct-em meg nincs, hogy azzal vessem ossze...

Krinyo

Krinyo az budos helyzet hogy az RTLK FTA (analog) nalam gyonyoru, kozel DVD keminosegu, m1 detto, TV2-ek idiotak, tultelitett szinekkel adnak. ettol rosszabbat koszonom, nem kernek.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#159 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 07:58

Erheto. En csak azt mondtam, hogy lesz ez meg jobb is. :D

#160 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 08:07

A kérdés egyszerű és valószínű a választ is tudom, de ugye egy HD ready tv-re ha  gépet kapcsolok és HD felbontású filmet akarok rajta nézni és csak D-SUB kimenetem van, azzal ugyanúgy működik minden, csak esetlegesen a jel összeszedhet több zajt, de gyakorlatilag "ugyanaz", mint ami át megy a HDMI-n?

Szerkesztette: Socket 2008. 05. 29. 08:09 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9