HWSW Informatikai Kerekasztal: Hello HD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hello HD HD adások műholdról Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 05:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 0:14

krinyo csak 1 gyors kérdés. Bejött-e az a hipotézisem, hohy a havidíjat tekinve amennyivel drágább az UPC-nél annyival simán jobb minőségű is? :D mondjuk a csomagban a párttvk helyett szivesebben látnám a CNN-t megy a BBCWorld-öt dehát....

Kb. a Hello HD csomagdijanak 70%-aval fizetek/fizetnek tobbet a UPC-nel a HD-kert. Hogy jobb-e? Egyelore nem jelentenem ki biztosra. :)

Szerkesztette: Krinyo 2008. 05. 28. 06:09 -kor

72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#102 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 05:47

Idézet: Socket - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 0:25

Szép kis költségek merülnek fel. :) Meg is értem, akinek van pénze fizesse is meg a szolgáltató beruházásait, cserébe előbb lesz mint a többinek, csak drágábban. Azért nehogy már 100 rugóért vegyek egy dobozt, ami kb 2 év múlva nem ér semmit. :D Persze, akinek a heti fizuja ennyi, annak mindegy.

Ez a doboz ket ev mulva is erni fog valamit, kicsit tobbet tud, mint gondolnad, nem egy dzsunka vacak. Linuxos platform fut rajta villamgyorsan (STi7100 mediaproci), megy bele Etherneten net, a winyo mellett 64 MB flash memoria es 192 MB ram. Lehet fejleszteni kemenyen. :) A cucc meg ennyibe kerul, meg azt sem mondanam amugy, hogy draga, hasonlo tudasu belterik dragabban kaphatok, ha csak ugy meg akarod venni.

Itt nincs berlet, licenceles, reszletfizetes, akarmi, ez ennyibe kerul es kesz, ha kell. Szerintem ki lehet fizetni, ha HD-t akarsz mondjuk ott, ahol a budos eletben nem lesz kabel, vagy a kabelen HD-adas. A csomag ara egy nagyobb fullhd teve aranak negyede. Ha csak minden tizedik embernek lenne Hello HD-ja azok kozul, akik ilyen tevet vettek eddig, szerintem maris boldog lenne a szolgaltato.

#103 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 05:53

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 5:44

Kb. a Hello HD csomagdijanak 70%-aval fizetek tobbet a UPC-nel a HD-kert. Hogy jobb-e? Egyelore nem jelentenem ki biztosra. :)

nofene! nem ugy emlekeztem hogy az UPCD eseten a HD ilyen aranyarban van ...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 28. 05:54 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#104 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 06:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 6:53

nofene! nem ugy emlekeztem hogy az UPCD eseten a HD ilyen aranyarban van ...

Most meg mindenki akcios arat fizet, az aug 1-tol eletbelepore gondoltam. Eddig 3000-et, vagy 3500-at fizettem/fizetek huseggel az analog csaladiert, ez minimum 7000 lesz augusztustol a HD-val es plusz analogokkal bovitett csomagert. Persze ebbol csak a HD erdekel. Meg en sem neztem meg, hogy pontosan mennyi lesz, UPC HD-t eleve nem nezem mar sokaig, mert koltozom, hala a Hello HD-nak viszont ott is lesz HD, ahova megyek... :) Ennel jobban nem is idozithettek volna. :D
Nameg az az igazsag, hogy nekem SZEMELY SZERINT csak a HD-s NatGeo meger havi 5 rugot. De ez en vagyok. Az informacioehes. :)

#105 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 06:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 6:00

Most meg mindenki akcios arat fizet, az aug 1-tol eletbelepore gondoltam. Eddig 3000-et, vagy 3500-at fizettem/fizetek huseggel az analog csaladiert, ez minimum 7000 lesz augusztustol a HD-val es plusz analogokkal bovitett csomagert. Persze ebbol csak a HD erdekel. Meg en sem neztem meg, hogy pontosan mennyi lesz, UPC HD-t eleve nem nezem mar sokaig, mert koltozom, hala a Hello HD-nak viszont ott is lesz HD, ahova megyek... :) Ennel jobban nem is idozithettek volna. :D
Nameg az az igazsag, hogy nekem SZEMELY SZERINT csak a HD-s NatGeo meger havi 5 rugot. De ez en vagyok. Az informacioehes. :)

ha nem uzleti titok megirnad mennyi a telepites/szereles koltsege? koszi.

#106 Felhasználó inaktív   VKaroly_true 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 06:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 6:11

Ez a forgalmazókkal/antennaszerelőkkel kötött megállapodás része, tehát üzleti titok. Neked, végfelhasználónak semmibe nem kerül, a 99.000 Ft bruttó díjért megkapod a dobozt, a tányért, a fejet, a kártyát, az aktiválást és a szerelést is. All inclusive, hogy egyszerűen ki lehessen számolni. Ja, és nincs hűség. Ha fél évig nem kéred, akkor addig szünetelteted.

VK

#107 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 06:37

Idézet: VKaroly_true - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 6:30

Ez a forgalmazókkal/antennaszerelőkkel kötött megállapodás része, tehát üzleti titok. Neked, végfelhasználónak semmibe nem kerül, a 99.000 Ft bruttó díjért megkapod a dobozt, a tányért, a fejet, a kártyát, az aktiválást és a szerelést is. All inclusive, hogy egyszerűen ki lehessen számolni. Ja, és nincs hűség. Ha fél évig nem kéred, akkor addig szünetelteted.

VK

oke. en eddig felreertesben voltam. ugy ertelmeztem, hogy 99K a haditechnika, amire meg rajon a helyszinen a telepitesi koltseg. ez igy sokkal jobban hangzik, hogy 99-bol turnkey rendszert adtok at...  :respect:

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 28. 06:38 -kor

#108 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 07:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 7:11

Amennyiert hirdetik, 99 ezer forintocska az egesz mindenestul. Igy mar egyaltalan nem olyan rossz a doboz ara, sot.
Asszem egyetlen esetben kell/kellhet fizetni, ha az atlagosnal, elvarhatonal sokkal tobb kabelre van szukseg, akkor azert nemi plusz dijat felszamolhatnak a 100 ft/m-es kabelbol. Nalam szerencsejuk volt, delre nez az erkely, eleg volt egy szimpla konzol, es a kabel is sima lengo, mert csak atmeneti. Ha fel kellett volna fixre szerelni, nagy bajban lettunk volna mindketten. :)

#109 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 28. 07:50

Idézet: VKaroly_true - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 7:30

[...]

VK: A csatorna bővítési, illetve egy usernél több előfizetési kérdésemben tudsz valamit mondani? (Úgy látom bennfentes vagy.)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#110 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 08:16

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 8:50

VK: A csatorna bővítési, illetve egy usernél több előfizetési kérdésemben tudsz valamit mondani? (Úgy látom bennfentes vagy.)

Utobbira talan valaszt sejtet amit itt olvashatsz: http://ugyfelkapu.hellohd.tv/

Idézet

Az Új szerződés igény menüpontban lehetősége van rá, hogy ha például a nyaralójában is szeretné igénybe venni a HELLO HD szolgáltatásait, egy új előszerződést indítson el.

#111 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 08:22

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 6:47

Linuxos platform fut rajta villamgyorsan...

Vajon ez a platform tudásában, lehetőségeiben hogyan viszonyul az MS Mediaroomhoz? :think:

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#112 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 08:27

Idézet: Renwick - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 8:22

Vajon ez a platform tudásában, lehetőségeiben hogyan viszonyul az MS Mediaroomhoz? :think:

üdv

R.

tok masrol van szo. az M$ mediaroom a szerveroldalon fut (videoszerver) , klienseket szolgal ki, mig ez az stb egy DVB-S2-es "kliens", muholdvevo.

#113 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 08:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 9:27

tok masrol van szo. az M$ mediaroom a szerveroldalon fut (videoszerver) , klienseket szolgal ki, mig ez az stb egy DVB-S2-es "kliens", muholdvevo.

Na várjá', nem Mediaroom kliens fut az IPTV boxokon vagy az Xboxon?

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#114 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 08:55

Idézet: Renwick - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 8:28

Na várjá', nem Mediaroom kliens fut az IPTV boxokon vagy az Xboxon?

üdv

R.

azhogy mediaroom kliens az egy logikai dolog. a tre iptvje pl mediaroom alapu, mig az altala szolgaltatott vDSL2-re kapcsolodo stb jelenleg ugyszinten valami linuxot futtato SoC - persze a jovoben lehet akar X360 is ha a tre ugy dont hogy befogadja azt stb-nek es a kedves konzumer igy megkapja a 360-ahoz az IPTV fw peccset...

#115 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 09:34

Idézet: VKaroly_true - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 7:30

"... Ja, és nincs hűség. Ha fél évig nem kéred, akkor addig szünetelteted."

Hali,

"Szüneteltetési díj (a  szolgáltatásnak az  Előfizető  kérésére  történő szünetelésért  a szünetelés
nyilvántartásba vétele utáni számlázott díj, bruttó): 1.200 Ft / hó, minden megkezdett hónap után."

Ha fél évig NEM kérem, akkor havi 1200 ft/hó-ba kerül a szüneteltetés?

Gyuri

#116 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 09:35

Ezt mondja szoveg, nem?

#117 Felhasználó inaktív   VKaroly_true 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:09

Idézet: gyuri - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 9:34

Hali,

"Szüneteltetési díj (a  szolgáltatásnak az  Előfizető  kérésére  történő szünetelésért  a szünetelés
nyilvántartásba vétele utáni számlázott díj, bruttó): 1.200 Ft / hó, minden megkezdett hónap után."

Ha fél évig NEM kérem, akkor havi 1200 ft/hó-ba kerül a szüneteltetés?

Gyuri

Tudtommal nincs szüneteltetési díj, de megkérdem (az ÁSZF-ből másoltad, igaz?).

VK

#118 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:15

Krinyo:

Lecci ha majd osszehasonlitasz upc-vel terj ki a kovetkezokre is (nem feltetlenul a cikkben):

- taviranyito hogy vezerli a TV-t (if any)
- milyen gyors a csatornavaltas
- ha van a upc-hez hasonlo kimeneti formatum (720p/1080i/auto) lehetoseg milyen nyugok jarnak vele (pl upc-nel lassu a csatornavaltas foleg HD eseteben ha auto-n van, meg a menuben is sok ido mig "inicializalja" a thumbnail videot a sarokban)
- meg ugy altalaban :)

A Fashion TV-ert irigy vagyok. UPC-nel mi a turoert nincs? Ott mennek a legjobb zenek. Bakker. Hany csati van osszesen? Gondolom csomo angol, amiert pluszban irigy vagyok.
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#119 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:20

VKaroly:

Mondtatok hogy linux fut a dobozon. Ez ok. A UI, meg a lathato dolgok milyen kornyezetben fut? Java/C/valami webes? itthon irtatok, vagy csak lokalizaltatok?

Koszi
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#120 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 10:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 8:55

azhogy mediaroom kliens az egy logikai dolog. a tre iptvje pl mediaroom alapu, mig az altala szolgaltatott vDSL2-re kapcsolodo stb jelenleg ugyszinten valami linuxot futtato SoC - persze a jovoben lehet akar X360 is ha a tre ugy dont hogy befogadja azt stb-nek es a kedves konzumer igy megkapja a 360-ahoz az IPTV fw peccset...

A VDSL2-re a residental gateway kapcsolódik, nem az STB. Az RG kvázi egy többfunkciós router, magához az STB-hez vagy az IPTV szolgáltatáshoz semmi köze, az csak routeol. Az STB egy külön doboz ami az RG egy portjára kapcsolódik, azon fut a MeriaRoom sw, ami egy middleware. Az STB-n futó operációs rendszer megint egy másik dolog, az lehet akár linux, de akár windows ce is vagy valami más. A Tíhóm Linksys STB-jén én úgy emléxem windows CE az OS, és MediaRoom a middleware.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.