HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 21. 14:41

Idézet: pbando - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 14:49

>>A "felkiáltójeles" probléma, - remélem tudod miről van szó, - meg igazából nem probléma.
Nekem az elmult 10 felvetelbol (Philips HD DVR) 9-et felkialtojelesen vett fel EPG-bol, mind a kilencnel kb 15 perc maradt le a film elejebol pedig meg 15 perccel hamarabb kezdest is beallitottam. Ja es nem a musor csuszott...
Szoval nem mondanam hogy "nem igazan problema"... Gyakorlatilag a szolgaltatas fele (DVR) nem mukodik a plusz havi 1500-ert...

Alapvetően erre a problémára két megoldás van:
1. Állíts be a felvétel kezdetére és végére 10-10 perces ráadást. Húzd ki a konnektorból kb. 5 percre és dugd vissza. Talán megjavul. Ha nem, próbáld meg kicseréltetni a készüléket.
2. Ha az előző dolog nem segít, akkor add vissza a rögzítős boxot, kérj olyat, amiben nincs rögzítő. HDMI kimenetes is van, ha ez Neked fontos. Vegyél egy merevlemezes asztali Dvd írót és ezzel már meg is oldódott a problémád.

Én azért írtam amit írtam, mert nekem nincs problémám a box-szal. De Te is tudod, valakinek jól működik, valakinek nem.
Valamit azért még hozzáteszek. És ez egy elgondolkodtató dolog. Nekem jelenleg egy felkiáltójeles felvételem van. Nem az a furcsa, hogy egy van, hanem az, hogy megvan a műsor eleje is, meg a vége is. Na ez mitől lehet?  :think:

#1142 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 21. 16:53

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 14:41

...add vissza a rögzítős boxot, kérj olyat, amiben nincs rögzítő. HDMI kimenetes is van, ha ez Neked fontos. Vegyél egy merevlemezes asztali Dvd írót és ezzel már meg is oldódott a problémád...

Én azért írtam amit írtam, mert nekem nincs problémám a box-szal. De Te is tudod, valakinek jól működik, valakinek nem.
Valamit azért még hozzáteszek. És ez egy elgondolkodtató dolog. Nekem jelenleg egy felkiáltójeles felvételem van. Nem az a furcsa, hogy egy van, hanem az, hogy megvan a műsor eleje is, meg a vége is. Na ez mitől lehet?  :think:

Sorry, Pille, de ez a hozzáállás nem tempó - és ez nem Neked szól, hanem általánosságban mondom.

ad 1. Előfizettem valamire, ami - tetszik, nem tetszik - nem úgy működik, ahogy azt meghirdették. Következésképpen én azt gondolom, hogy a nem egyedi hiba megoldása a szolgáltató dolga. Ha a dvr-es hd-boxok háromnegyede hibás, akkor a szolgáltatónak kutya kötelessége kicserélni a kiadott boxok háromnegyedét. (Nem körcserével! Amin én ugyan jókat vigyorgok, dehát azért már bocsánat...) Ha a boxok gyári- vagy szériahibásak, vagy egyszerűen rosszak, akkor váltson gyártót, és hozzon be olyan dobozokat, amik működnek az ő rendszerén.
ad 2. Milyen dolog lenne már az, hogy a csóka előfizet valamire (a többit ld.fent), ehhez képest meg még ő vegyen egy hdd-s dvd-írót?! Csak azért, mert a szolgáltató nem teljesíti teljeskörűen azt, amire szerződött vele? (ld. a félrevezető reklámok esetét, amiért emlékeim szerint már elkaszáltak egy pár szolgáltatót. Úgy gondolom, ennyi technikai-műszaki hibával, ami nap mint nap előjön a fórumon, a szolgáltatás egyszerűen nem az, amire előfizettél...)
ad 3. Hiába is van hdd-s dvd-író (nekem is van...), de a távollétemben egymás után két olyan csatornáról, ami csak a upc digitalon jön,  még véletlen sem tudnék felvenni semmit, mert legjobb tudomásom szerint a box magától nem kapcsol be, és nem kapcsol át másik csatornára.
ad 4. A műsorcsúszásért persze a kábelszolgáltató egy pillanatra sem tehető felelőssé.

Megismétlem, amit írtam korábban is, nekem sincs különösebb bajom a dvr-es Philipsszel, és bár van felkiáltójeles felvétel, a rögzített műsor nekem is megvan teljes egészében.
:respect:

#1143 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 17:50

Total egyetertek, lassan ideje lenne csinalni valamit, ha a UPC-nek nem megy magatol, talan az NHH harapna a muszaki nem megfelelosegre...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1144 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 18:08

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 17:50

Total egyetertek, lassan ideje lenne csinalni valamit, ha a UPC-nek nem megy magatol, talan az NHH harapna a muszaki nem megfelelosegre...

NHH, GVH, FVH, bármi...

#1145 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 18:35

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 17:50

az nhh es a fogyasztovedelem fele mar elment egy level (hivatkozva a ket forumra, a telefonso es on-line ugyfelszolgalatos kommunikaciokra es a sajat tapasztalataimra). majd kiderul...

#1146 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 18:37

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 19:28

A Philips HD boxszal még nekem sem adódott ilyen problémám, eddig mindent felvett, amit beállítottam rajta. Azt persze nem értem, hogy egy csomó felkiáltójeles felvétel van (amiről már írtatok jóval korábban), de nálam azoknak is megvan az eleje is, vége is.
Viszont ez a műsorcsúszás-probléma szvsz addig nem oldódik meg, amíg vagy egy ősrégi VPS-hez hasonló technikát nem sikerül a csatornáknak alkalmazniuk, vagy az epg-t nem frissítik mondjuk máris akkor, amikor csúszik egy program.
VPS-jel kiadására meg persze lehet várni, ha még képarány-váltójelet sem szíveskednek adni a magyar csatornák...

egyreszt igaz amit irsz es szukseg lenne egy vps-hez hasonlo technologiat hasznalni, de ezen esetekben nem arrol van szo, hogy pl kesobb kezdodik az adas es ezert lesz ertekelhetetlen a felvetel, hanem pont olyan esetekrol, amikor a musor szabalyosan kezdodik viszont az stb (a sajat orajatol fuggetlenul) 20-40 perc csuszassal kezdi a felvetelt.

#1147 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 19:02

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 18:37

egyreszt igaz amit irsz es szukseg lenne egy vps-hez hasonlo technologiat hasznalni, de ezen esetekben nem arrol van szo, hogy pl kesobb kezdodik az adas es ezert lesz ertekelhetetlen a felvetel, hanem pont olyan esetekrol, amikor a musor szabalyosan kezdodik viszont az stb (a sajat orajatol fuggetlenul) 20-40 perc csuszassal kezdi a felvetelt.

Na, épp ezért mondom, hogy a dobozok egy része sz*r. Gondolom én... Persze nem akarom bántani a Philipset... :D

#1148 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 21:22

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 17:53

Sorry, Pille, de ez a hozzáállás nem tempó - és ez nem Neked szól, hanem általánosságban mondom.

...

Van néhány hozzáfűznivalóm.

"de ez a hozzáállás nem tempó" Ez mit jelent? mármint a "tempó" szó hogy jön ide?

1. Igazad van, de nem tudsz az UPC-vel mit kezdeni, mert
- ha valakinél működik, akkor (már talán) nem lehet típushibáról beszélni,
- a szerelők, meg az ügyfélszolgálatosok nem tudják, hogy probléma van,
- ha tudják, akkor az általános kifogáskezelés jön: rajta vagyunk a megoldáson, amiről Te is tudod, hogy nem foglalkoznak vele,
- a cég nagysága miatt mindenki kényelmes, ezért minden nehézkes. Vagy elintézhetetlen.  :grrr:
Most csak ennyi jutott eszembe.
2. Ha a szolgáltató nem teljesíti a vállaltakat és ha nem is képes rá, akkor el kell állnod a szerződéstől. Mert miért fizetnél olyanért, ami teljesíthetetlen.
3. Digitális adást nem, de analógot tudsz rögzíteni. Jelenleg az analóg még működik a digitális mellett.
4. Egyetértek.

Utószó: nekem is hasonló tapasztalataim vannak, mint Neked és összességében egyetértek Veled, de szvsz egyetlen nagy szolgáltató sem ügyfélcentrikus.
Nálunk most terjeszkedne a digikábel. Januárban aláírtam egy szerződést, hogy bejöjjön a házunkba ez a szolgáltató. (23 lakásos lakásszövetkezet.) Azóta sem történt semmi. De olyan szinten nem, hogy a szerződést a szolgáltató még nem küldte vissza. Januártól. :confused:

#1149 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 21:24

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 19:37

... az stb (a sajat orajatol fuggetlenul) 20-40 perc csuszassal kezdi a felvetelt.

Szerintetek nincs ebben egy ugyanolyan elem, illetve akku, mint a PC-kben? Emiatt nem lehet ilyen probléma?

#1150 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 22:22

Idézet

Pille,2008. jún. 21., szombat - 21:22]"de ez a hozzáállás nem tempó" Ez mit jelent? mármint a "tempó" szó hogy jön ide?

:)
Magyarra lefordítva: ez nem normális helyzet, hogy az embernek (az Előfizetőnek) így kelljen hozzáállnia; hdd dvd-t venni, ilyenek. Így talán érthető :respect:
A válaszokra:
1. igazad van, a upc beveszi a tablettát, oszt nem foglalkozik ilyesmivel; feltételezem, az előfizetők nagy része egy idő után amúgy is feladja, és jól "megszokja", hogy ez van.
2. szerintem nem kell elállnom a szerződéstől, kultúrállamban úgy gondolom, hogy addig b*gatják a szolgáltatót, míg nem javítja a hibákat.
3. mindannyian tudjuk, hogy analógon lényegesen kevesebb adó van, zb filmcsatorna...

Egyébként csak tisztázom a többiek kedvéért, hogy nincs ám köztünk vita! ;)

#1151 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 05:49

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 23:22

...
Egyébként csak tisztázom a többiek kedvéért, hogy nincs ám köztünk vita! ;)

Ezt én is így gondoltam.  :up:
1. Elvégre mindketten majdnem ugyanazt mondjuk, csak más stílusban.
2. Szvsz, alapvetően mi elégedettek vagyunk a szolgáltatással. Mindketten úgy érezzük, hogy nem tökéletes, az UPC által túlértékelt, de összességében jobb, mint az analóg volt.
Vagy nem így van?

#1152 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 07:20

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 21:24

Szerintetek nincs ebben egy ugyanolyan elem, illetve akku, mint a PC-kben? Emiatt nem lehet ilyen probléma?

valoszinuleg van, mert konnektorbol kihuzott allapotban is tarolja az adatokat. viszont azt stb (egyik) oraja pontos, mert pl a menukbe belepve valos idot mutat. (ugye itt jon kepbe a ket oras variacio)

#1153 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 08:40

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 5:49

Ezt én is így gondoltam.  :up:
1. Elvégre mindketten majdnem ugyanazt mondjuk, csak más stílusban.
2. Szvsz, alapvetően mi elégedettek vagyunk a szolgáltatással. Mindketten úgy érezzük, hogy nem tökéletes, az UPC által túlértékelt, de összességében jobb, mint az analóg volt.
Vagy nem így van?

Mondhatnám, hogy full HD-élességgel fogalmaztad meg ;)
Konkrétan erről van szó.  :up:

#1154 Felhasználó inaktív   pbando 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 09:01

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 16:53

Megismétlem, amit írtam korábban is, nekem sincs különösebb bajom a dvr-es Philipsszel, és bár van felkiáltójeles felvétel, a rögzített műsor nekem is megvan teljes egészében.

Amugy nektek mit ir ki miert volt felkialtojeles (ha megnyomod az INFO gombot)? Átfedés/Utkozés?

#1155 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 09:21

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 8:20

valoszinuleg van, mert konnektorbol kihuzott allapotban is tarolja az adatokat. viszont azt stb (egyik) oraja pontos, mert pl a menukbe belepve valos idot mutat. (ugye itt jon kepbe a ket oras variacio)

Az óra jelét központilag küldik, semmi köze sincs az elemhez. Ugyanúgy működik, mint a régi konverternél.

#1156 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 09:25

Idézet: pbando - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 10:01

Amugy nektek mit ir ki miert volt felkialtojeles (ha megnyomod az INFO gombot)? Átfedés/Utkozés?

28% szabad hely van a vinyón, 36 film van felvéve, ebből kettő felkiáltójeles. "Befejezetlen rögzítés, rendszerhiba miatt"-ot mutat. Mindkettőnek megvan a vége. Eddig nem mértem meg, hogy megvan-e a tíz perc ráadás, de ha megkérsz rá, este megnézem.

szerk.: És Neked mit ír ki?

Szerkesztette: Pille 2008. 06. 22. 09:28 -kor

#1157 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 09:25

Idézet: pbando - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 9:01

Nekem spec semmit. Ott van egy felkiáltójel a végén, de ennyi...
Most azért megnéztem a műsortárat (vagy minek nevezik), és nem egy, hanem vagy hat ilyen felvétel van. Viszont mindegyik eleje-vége ok, talán ezért nem is foglalkoztam a felkiáltójelekkel...

#1158 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 09:27

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 10:25

Nekem spec semmit. Ott van egy felkiáltójel a végén, de ennyi...
Most azért megnéztem a műsortárat (vagy minek nevezik), és nem egy, hanem vagy hat ilyen felvétel van. Viszont mindegyik eleje-vége ok, talán ezért nem is foglalkoztam a felkiáltójelekkel...

Nyomd már meg az info gombot, hogy mit mutat. Légyszi...

#1159 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 09:39

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 10:25

28% szabad hely van a vinyón, 36 film van felvéve, ebből kettő felkiáltójeles. "Befejezetlen rögzítés, rendszerhiba miatt"-ot mutat. Mindkettőnek megvan a vége. Eddig nem mértem meg, hogy megvan-e a tíz perc ráadás, de ha megkérsz rá, este megnézem.

szerk.: És Neked mit ír ki?

Az egyetlen felkiáltójeles műsoromnál nekem is ez van kiírva Thomsonon.

#1160 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 09:42

Mindjárt beállítok valamilyen átfedést. Kíváncsi vagyok, akkor mit ír ki. Ha mást, akkor az is egyfajta tapasztalat lenne, hogy a szolgáltatótól származik a probléma, vagy a szolgáltatást igénybe vevő bénázik.

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.