HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 19. 08:01

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 17:20

Még mindig jobb a 4%, mint a 3:2 pulldown az Amcsiknak. Egyébként tiszta röhely, hogy USAban a saját Hollywoodjuk által termelt filmeket nem tudják normálisan lejátszani, a filmeseknek olyan nehéz lenne átállni 30 fpsre?

Jah, hogy a filmesek igazodjanak ahhoz, hogy Te TV-n szeretnéd megnézni a filmjeiket? :D
Arra való a mozi, azért csinálják a filmeket, hogy pénzt termeljen nekik. :)

Szerintem itt a TV gyártóknak kellene igazodni a filmesekhez. Bár már vannak erre utaló jelek. (24p egyre több készülékben megoldott)
RDaneel_hu

#122 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 10:12

Haaat, azert nem harom fillerbe fajna, hogy minden kopiahoz 25%-al tobb film kell. Nem eppen ingyer adjak annak gurigajat... Arrol nem is beszelve, hogy ha a vilag osszes vetitogepet le kene cserelni -mert hogy egyaltalan nem biztos az, hogy birna az 30fps-sel tekerni-, na az lenne egy olyan osszeg, hogy nagyon sok nulla lenne a vegen. Meg halkan megkerdeznem, egy 30 fps-sel rogzitett filmet hogyan adnal le PAL-ban? ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#123 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 12:13

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 23:52

Mint irtam a müsorújságban irt hangok nem valósak.

Szvsz elbeszélünk egymás mellett.  :confused:
Én nem a műsorújságról beszélek, hanem a filmen található nyelvekről. Másképpen: ment a film, és a távirányító i (info) gombját megnyomva változtattam a hangsávok között. Ott, ahol a feliratot is lehet váltani. Szóval így történt. A műsorújságot meg sem néztem!

#124 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 16:51

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 12:13

Szvsz elbeszélünk egymás mellett.  :confused:
Én nem a műsorújságról beszélek, hanem a filmen található nyelvekről. Másképpen: ment a film, és a távirányító i (info) gombját megnyomva változtattam a hangsávok között. Ott, ahol a feliratot is lehet váltani. Szóval így történt. A műsorújságot meg sem néztem!

Nem beszélünk el egyímás mellett, én is erre gondoltam.

#125 Felhasználó inaktív   petyinko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 19. 17:33

Sziasztok!

Mit mondjak, mérhetetlenül csalódott vagyok, megrendeltem a szolgáltatást a Digital HD gold movie csomaggal, Philips mediaboxal, ma volt kint a szerelő srác, beüzemelte, aztán mivel lenthagyta a kocsiban a kiskönyvet, elkezdtem kapcsolgatni, izgalmam 1 perc alatt vált rémületté, hát ez meg mi?
Az adások képei kockákban folytak a Panasonic plazmán, HBO HD 3 perc alatt vagy 6szor kockásodott be, annyira elkeseredtem hogy alig vártam hogy visszajöjjön, hát ahelyet hogy mondott volna valami biztatót, és megnézte volna mi lehet az ok, vagy igazított volna valamit( megjegyzem 50-60%körül volt a jelerősség, amire azt mondta ez jó) közölte na siessek eldönteni hogy kell-e vagy nem.
Persze nem írtam alá a szerződés módosítást mert nem akartam szerződni a bizonytalanra, persze telefonált még be aztán, miután nem voltam elégedett összepakolta a boxot  és elment. Utána elkezdtem jobban keresni a neten és más fórumon írtak ilyen problémáról philips mediaboxnál, illetve hogy kellett volna állítani az 1080 i-ra, meg hogy sokan nem is értenek hozzá, ez valószínű mert azt se tudta megmondani hogy 250-es vinyó van-e benne, illetve hogy a DVDfelvevőmmel összetudom -e kapcsolni?Azt mondta ezt ki kellpróbálni.
Én elhiszem hogy fáradtak, és nem is keresem a felelőst, de nem akarom elhinni hogy van aki ódákat zeng, nekem meg ilyen volt, az analóg jobb volt mint a digitális, ezt ő is látva csak annyit mondott ne magyar adót nézzek, hát akkor mit nézzek magyarországon?
Kérem akinek van tapasztalata írjon. Köszönöm. ja BP 14 kerületben lakom.

#126 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 17:40

Idézet: petyinko - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 17:33

Sziasztok!

Mit mondjak, mérhetetlenül csalódott vagyok, megrendeltem a szolgáltatást a Digital HD gold movie csomaggal, Philips mediaboxal, ma volt kint a szerelő srác, beüzemelte, aztán mivel lenthagyta a kocsiban a kiskönyvet, elkezdtem kapcsolgatni, izgalmam 1 perc alatt vált rémületté, hát ez meg mi?
Az adások képei kockákban folytak a Panasonic plazmán, HBO HD 3 perc alatt vagy 6szor kockásodott be, annyira elkeseredtem hogy alig vártam hogy visszajöjjön, hát ahelyet hogy mondott volna valami biztatót, és megnézte volna mi lehet az ok, vagy igazított volna valamit( megjegyzem 50-60%körül volt a jelerősség, amire azt mondta ez jó) közölte na siessek eldönteni hogy kell-e vagy nem.
Persze nem írtam alá a szerződés módosítást mert nem akartam szerződni a bizonytalanra, persze telefonált még be aztán, miután nem voltam elégedett összepakolta a boxot  és elment. Utána elkezdtem jobban keresni a neten és más fórumon írtak ilyen problémáról philips mediaboxnál, illetve hogy kellett volna állítani az 1080 i-ra, meg hogy sokan nem is értenek hozzá, ez valószínű mert azt se tudta megmondani hogy 250-es vinyó van-e benne, illetve hogy a DVDfelvevőmmel összetudom -e kapcsolni?Azt mondta ezt ki kellpróbálni.
Én elhiszem hogy fáradtak, és nem is keresem a felelőst, de nem akarom elhinni hogy van aki ódákat zeng, nekem meg ilyen volt, az analóg jobb volt mint a digitális, ezt ő is látva csak annyit mondott ne magyar adót nézzek, hát akkor mit nézzek magyarországon?
Kérem akinek van tapasztalata írjon. Köszönöm. ja BP 14 kerületben lakom.

Csepelen okés a dolog. Az HBO HD még gyerekcípőben jár, sztem tesztjelleggel megy. Én nem is nézem.
Sajnálatos hogy ilyen "szerelőt" fogtál ki. Nálam rendesek voltak. 250-es vinyó van benne. Összetudod kötni a felvevőddel.

#127 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 17:58

Erre nem tudok mit mondani, fogalmam sincs miert kell kb 2 perc alatt elzavarni a szerelot, ahelyett, hogy legalabb 1 napot adtal volna a cuccnak, beallitod szepen, kiprobalod, aztan masnap lemondtad volna, ha nem tetszik...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#128 Felhasználó inaktív   petyinko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 18:48

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 17:58

Erre nem tudok mit mondani, fogalmam sincs miert kell kb 2 perc alatt elzavarni a szerelot, ahelyett, hogy legalabb 1 napot adtal volna a cuccnak, beallitod szepen, kiprobalod, aztan masnap lemondtad volna, ha nem tetszik...

Nem zavartam el! Annyit mondott hogy neki nincs ideje, akkor kell vagy nem. Mondtan így nem, elolvastam a szerződést ami úgy van megfogalmazva hogy még az sem érti aki írta, nem vagyok jogász, igen féltem aláírni valamit amit nem biztos hogy helyesen értelmezek. Kérdeztem a szerelőt is aki azt mondta hogy 30 napon belül felmondhatom, igen ám de a szerelő is jóhiszemü állampolgára ennek a mi kis országunknak, viszont a TV ügyvédje műsorban olyan esetek vannak amitől az eszem megáll, annak ellenére hogy a UPC vel semmilyen negatív tapasztalatom nincs, hozzáteszem nem is nagyon lehet, mert eddig nekem megfelelt minden amit kaptam tartottam attól ha aláírom akkor elveszítem azt a kedveznényt amit a társasház kap.(25%)
Nem tudom ki hogy tett volna, én is gondoltam rá hogy talán kellett volna hagyni és kisérletezni vele, de maga a helyzet volt fura, és ezt sajnos a szerelő fura reagálása okozta, mindamellett hangsulyozom nem hibáztatok senkit.

#129 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 21:20

Nálam a jelerősség asszem 60% körül van, de a legutóbbi (UPC-s) szerelő azt mondta, nem is jó,  ha 100%, mert attól szoktak fagyni a dobozok... a jelminőségre 100 %-ot mondott a doboz. Kockásodás, képkifagyás mostanában nem volt nálam. Nálam két szerelő volt eddig, az egyik külsős, a másik UPC-s (UPC-s kabátja volt, és volt nála egy műszer, amivel meg tudta nézni a kábelen lévő jelet.). Az utóbbi sokkal alaposabb munkát végzett.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#130 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 21:53

Nálam is ma szerelték be (HD-s). Egyelőre CRT tévéről megy, a HD-t a monitoromon fogom kipróbálni (pontosabban megpróbálni kipróbálni), csak nem volt időm HDMI->DVI fordítót beszerezni.

Elöljáróban: féltem, hogy az analógban sem túl zajos adók nem lesznek sokkal jobbak, mert egyrészt elég jó zajszűrés van a tévémben (pixeleket nem mos el, csak időben szűr, de ott is csak akkor, ha nincs mozgás, szóval nincs csóva sem), másrészt nem feltétlenül annyira éles egy adás, mint technikailag lehetne.

1. Azt hittem, Scart kábelt is kapok, így nem szedtem elő sajátot, csak egy Scart->kompozit volt kéznél, amikor jött a szerelő. Nos, már így, kompoziton is jól láthatóan jobb lett a kép. De a java még csak ezután jött: amikor elment, előszedtem egy RGB-s Scart kábelt. Most olyan a kép, mintha egy monitort néznék. :up: (Asztali DVD lejátszóm nincs, de PC-ről is RGB-ben vezetem a képet a tévére, az is meglepett, amikor először próbáltam - és nem gondoltam, hogy hamarosan tévézni is RGB-ben fogok. :p )
2. Nos, izé, mintha monitoron néznék DVD-t - vagy épp apró XviD-et, csatornától függően. :) Szóval így viszont olyan adóknál is szépen látszanak a tömörítési zajok (nem csak a szokásos kockásodás, hanem pl. az élek mentén jelentkező szöszösödés), amelyeken analógban nem. Szerencsére a normálisabb adóknál ezek nem láthatók (így ezek kitűnőek); párnál látható, de még nem annyira zavaró, néhánynál azonban már egyenesen muris. :D
3. Azért maradt dolga a tévé képzajszűrésének - ha kikapcsolom, még a jobbképű adóknál is látható valamilyen halvány, de egész képre kiterjedő kis bizsergés. Nem tudom, ez is tömörítési zaj-e (ha igen, akkor a tömörítés vélhetően mpeg2, arra jellemző ez), vagy csak a Scart kábelem nem a legjobb.
4. A HD-s adások anamorf SD-re vannak átméretezve Scarton, de sajnos nem vált át a tévém magától (így kézzel kell saját távirányítóján) 16:9-re, ha odakapcsolok, pedig elvileg Scarton direkt van erre egy jel. Nem tudom, a tévém-e a bűnös, vagy box.
5. A hang... (Egyelőre Scarton.) Nos az "analógon" sem volt olyan rossz [mondjuk a hifi talán túlzás lenne], mivel ugye az már eddig is sok csatornánál digitális volt (D2MAC, ha jól tudom, de mindegy). Most viszont pár adónál a magasabb frekvenciák már olyan iszonyúan ki vannak emelődve, hogy rendszeresen le kell halkítanom a tévét, mert belefájdul a fejem... :reklamacio: Remélem, a boxnak is van ebben szerepe (szóval hogy az analóg hangkimeneten van plusz - nem kevés - kiemelés), és SPDIF-en/HDMI-n jobb lesz a helyzet... (Mondjuk az is biztos, hogy pl. TV2-n, és néhány másikon eleve extrém beállítások vannak. Üzenem nekik, hogy aki Junoszt tévén nézi az adást, annak úgyis mindegy, szóval talán nem kellene ennyire normálatlanul feltekerni a magast. :omg: )
(6. Egy icipicit zavaró, hogy amikor csatornaváltás után kb. 1mp-cel megjön és kép és a hang, rögtön utána még akad egyet. Bár ez nyilván a box hibája, de mindegy.)

All-in-all, egyelőre elégedett vagyok. :cool:

(Most az ilyeneket hagyjuk, hogy nem lehet átrendezni a csatornákat, azt már amúgy is leírták. Egyelőre szokom.)

Btw, az miért van, hogy a digitális adás késik az analóghoz képest? Esetleg a box miatt? Az ember azt gondolná, hogy az analógnak kellene késnie a központi feldolgozás miatt. Remélem, nem arról van szó, hogy a UPC újratömöríti a bemenő streameket.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 19. 22:18 -kor

#131 Felhasználó inaktív   acsehi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 22:56

Ha DVR-es boxod van, akkor szvsz a HDD-re felvett adást nézed és nem a tulajdonképpeni élőt, hogy ugye vissza tudj tekerni :) Legalábbis a régi analóg Thomson DVR-emmel így volt, ha átkapcsoltam TV-re, akkor látszott, hogy az adás, amit a DVR-en "Live"-ben néztem, 2 másodpercet késett, igaz, ott ki-be tömörítés is is volt, itt meg ilyen szerintem nincs :)

Szerkesztette: acsehi 2008. 04. 19. 22:56 -kor

#132 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 00:05

Nem DVR-es. (De itt is 2 mp.)

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 20. 00:13 -kor

#133 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 00:38

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 18:04

Ti tudtok HDMI-ről rögzíteni képes bolti eszközről? Én nem. Ha meg már hack, a HDMI receiver után ott van a digitális video akár 24-bit RGB 4:4:4-ben... (Lásd pl. itt.)

Én tudok :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#134 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 00:45

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 14:10

Igen, ha nem esett volna le valakinek senkit sem erdekelnek az analog HD Fury kepessegek, a lenyeg, hogy kiszedi a HDCP-t a jelbol, 1080i-bol is. Igy az mentheto, azt lehet csinalni vele, amit csak akarsz. Ezert hulyeseg ez az egesz masolasvedelmesdi, ugyis mindent ki lehet kerulni...

Krinyo

látod sajnos ezért van a displayport szabványban már proximity detektor, ami kisünyeli hogy ilyen man in the middle cuccosod van :(
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#135 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 01:56

Na, közben nyugalmasabb körülmények között megnéztem az említett bizsergést és a hangot.
1. A bizsergés nem a kábelem miatt volt, hanem tömörítési zaj (banding-csökkentés ditheringgel). Nem minden csatornán tapasztalható.
2. A csatornák egy részének elfogadható a hangja - szóval csatorna-függő a dolog. A TV2, RTLklub, Coo, AXN, stb. - na ezeknek olyan a hangja, mintha valami <96 kilobites mp3-at hallgatnék. És akkor ennek tetejébe még brutális magaskiemelés van rajtuk. Emiatt aztán úgy csilingel az egész, mint egy nagy halom üvegcserép (csak nem olyan szépen). Nem tudom, ezek mit gondolnak. Úgy tűnik, közös a hangmérnök, egy halláskárosult személyében.

SFIJ: Ez a proximity detector hogy akarja megkülönböztetni, hogy a receiver chip egy nagyobb vagy egy kisebb dobozban van? ;)

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 20. 02:10 -kor

#136 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 02:20

Idézet: petyinko - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 19:48

... ha aláírom akkor elveszítem azt a kedveznényt amit a társasház kap.(25%)...

Két ok miatt nem bukja el a társasház a kedvezményt.

1. Aktív marad a szerződésed.
2. Utólag amúgy sem ellenőrzik a szerződések arányát.

#137 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 02:29

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 22:20

Nálam a jelerősség asszem 60% körül van, de ...

Nálam fagyás csak egy napon volt. De akkor a rögzítője semmit sem akart csinálni.
Telepítéskor a jelszint érdekes volt nálam. A szerelő azt mondta, hogy 2%-kal alacsonyabb az érték a minimumnál. Megkérdeztem, hogy akkor mi van. Azt mondta, hogy semmi.  :p 
Kockásodás ritkán van, de az előfordulása majdnem a 0-val egyenlő. Szöszösödés sokkal gyakrabban. Sőt!

#138 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 02:32

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 2:56

...
A TV2, RTLklub, Coo, AXN, stb. - na ezeknek olyan a hangja, mintha valami <96 kilobites mp3-at hallgatnék. És akkor ennek tetejébe még brutális magaskiemelés van rajtuk. Emiatt aztán úgy csilingel az egész, mint egy nagy halom üvegcserép (csak nem olyan szépen).
...

Ez nálam is ugyanilyen.  :down:

#139 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 08:14

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 22:20

Nálam a jelerősség asszem 60% körül van, de a legutóbbi (UPC-s) szerelő azt mondta, nem is jó,  ha 100%, mert attól szoktak fagyni a dobozok...

ja, és a tap csillapított kimenetére rakta a dobozt, különben túl nagy lett volna a jelszint.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#140 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 10:25

Azt nem tapasztaltátok tegnap este, hogy amikor sok mozgást tartalmaz a kép, akkor nagyon beszaggat a cucc? A 6-8 másodperces fagyások ritkábbak lettek, de jött helyette ez a szaggatósdi. (Budapest, IX. kerület)

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.