HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 10:56

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 11:25

Azt nem tapasztaltátok tegnap este, hogy amikor sok mozgást tartalmaz a kép, akkor nagyon beszaggat a cucc? A 6-8 másodperces fagyások ritkábbak lettek, de jött helyette ez a szaggatósdi. (Budapest, IX. kerület)

Az az analóg adáson is ilyen.
A filmeket 24 fps-es forgatják, a DVD-ken és a Blu-Ray lemezeken is így vannak tárolva.
Úgy tűnik a 24 fps nagyon ki van találva, mert a gyorsabb mozgásoknál ami ettől kicsit eltérő az sajnos nem az igazi. :(

Ha digi - ha analóg a TV adás, egy 24 fps-es cucc esetén csak a Blu-ray+24p-t megjeleníteni tudó TV, avagy a sima DVD film(+HD DVD/Blu-ray lejátszó)+szintén a 24p-t megjelenítő TV a legjobb megoldás... az összes többi sajnos csak "heggesztés". :)

A "heggesztésbe" természetesen nem tartoznak bele a hírműsorok, riportok, mivel azokat nyilvánvalóan PAL rendszerben veszik fel eleve. Ott szép és folyamatos lesz a mozgás.

Azt el tudom képzelni, hogy a digitális adáson jobban kijönnek a "hibák" mint az analógon.
De ugyanez van egy DVD lejátszó és egy nagyobb plazma/lcd TV esetében is. Ordítóan látszik a 24p hiánya, és az esetlegesen gyengébb minőségű kódolás.
RDaneel_hu

#142 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 11:18

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 10:56

Az az analóg adáson is ilyen.
A filmeket 24 fps-es forgatják, a DVD-ken és a Blu-Ray lemezeken is így vannak tárolva.
Úgy tűnik a 24 fps nagyon ki van találva, mert a gyorsabb mozgásoknál ami ettől kicsit eltérő az sajnos nem az igazi. :(

Nem hiszem, hogy ez lenne az oka, múlt héten nem volt ilyen, tegnap viszont több csatornán is nagyon zavaró mértékben megfigyelhető volt. Extrém példa: hokidöntő délután jó volt, éjszakai ismétlés alkalmával már térugrásokat hajtottak végre a játokosok. :)

Lehet, hogy két különböző jelenségről beszélünk, én arra gondolok, ami kicsit olyan, mint amikor gyenge géppel akarsz divx-et nézni. (Nem pedig arra, ami mondjuk dvd+nagy plazma párosításnál észlelhető.)

Szerkesztette: Pimpa28 2008. 04. 20. 11:19 -kor

#143 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 11:28

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 12:18

Lehet, hogy két különböző jelenségről beszélünk, én arra gondolok, ami kicsit olyan, mint amikor gyenge géppel akarsz divx-et nézni. (Nem pedig arra, ami mondjuk dvd+nagy plazma párosításnál észlelhető.)

Csak filmeknél jön elő vagy hírműsoroknál is?
Szerk: látom a hokiközvetítést is írtad... akkor ez valóban más lesz.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2008. 04. 20. 11:36 -kor

RDaneel_hu

#144 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 11:46

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 12:18

Extrém példa: hokidöntő délután jó volt, éjszakai ismétlés alkalmával már térugrásokat hajtottak végre a játokosok. :)

Szerintem az ismétlésben mindent bevetve megpróbáltak nyerni az ukránok.  :Đ
Papesz

#145 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 12:12

Idézet: Pille - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 13:13

Én nem a műsorújságról beszélek, hanem a filmen található nyelvekről. Másképpen: ment a film, és a távirányító i (info) gombját megnyomva változtattam a hangsávok között. Ott, ahol a feliratot is lehet váltani. Szóval így történt. A műsorújságot meg sem néztem!

Én úgy láttam, hogy az STB mindig felajánlja a kiválasztható DD5.1-es hangsávot az HBO-n. De attól még maga az HBO nem sugároz mindent 5.1-ben. Ezért ajánlották, hogy nézd meg mit írnak, milyen hanggal sugározzák.
A legegyszerűbb ha a Hbo.hu-n nézed a "Részletes program" és keresed a Kép jellel ellátott műsorokat. Pl.: ma este a Bábel c. film lesz az.

Nálam csak pár napig voltak elérhetők az HBO adások. Addig pont nem találkoztam 5.1-ben sugárzott filmmel. Az anélkülieknél én is azt tapasztaltam amit te.

#146 Felhasználó inaktív   petyinko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 12:27

Szeretném mégegyszer a segítségeteket, vagy tapasztalatot kérni Philips Mediabox amely a HD adásokat is tudja, hogy vált be, illetve mit kell állítani rajta hogy a fen írt dolgokból jócskán tudjak javítani ha a szerelő nem ért hozzá, :confused:  mert akkor újra megrendelem, ehez viszont szeretném a segítségeteket kérni, vagy privátban ha adna valaki telszámot megbeszélni.Köszönöm a segítségetek. ;)  :respect:

#147 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 13:34

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 1:56

SFIJ: Ez a proximity detector hogy akarja megkülönböztetni, hogy a receiver chip egy nagyobb vagy egy kisebb dobozban van? ;)

nem a dobozok méretét, hanem azt, hogy a műsorforrás és a vevő (display) közé beiktattál-e egyéb készüléket, pl switcher, kalózdekóder :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#148 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 14:34

nem a dobozok méretét, hanem azt, hogy a műsorforrás és a vevő (display) közé beiktattál-e egyéb készüléket, pl switcher, kalózdekóder :Đ

Kérdésem arra vonatkozott, hogyan különbözteti meg, hogy a receiver chip pl. egy tévében van, vagy egy adapterben, vagy épp, ha lesz ilyen bemenet AV-erősítőn, akkor abban van? Nem lát a chip túloldalára. Nem arra gondolsz, hogy azt érzékeli, nincsenek-e megcsapolva maguk a jelvezetékek? Az egy másik eset.

#149 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 19:18

Nálunk mikor lesz Discovery HD (a holland UPC-nél van...)? Mondjuk ott is vége a HD kínálatnak 4 csatornával: Discovery HD, NatGeo HD, 1 sport és 1 film csatorna HD.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#150 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 19:26

Idézet: petyinko - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 13:27

Szeretném mégegyszer a segítségeteket, vagy tapasztalatot kérni Philips Mediabox amely a HD adásokat is tudja, hogy vált be, illetve mit kell állítani rajta hogy a fen írt dolgokból jócskán tudjak javítani ha a szerelő nem ért hozzá, :confused:  mert akkor újra megrendelem, ehez viszont szeretném a segítségeteket kérni, vagy privátban ha adna valaki telszámot megbeszélni.Köszönöm a segítségetek. ;)  :respect:

Szvsz próbálj meg az ügyfélszolgálattal beszélni, hogy UPC-s szerelőt küldjenek, ne külsőset. A UPC-s szerelőnek van műszere, meg tudja nézni, rendben van-e a kábel feléd, nem csak reméli, hogy fog működni a cucc (mint a külsős). De ha elégedett vagy a mostani kínálattal, árakkal, akkor várj. Most sokan rendelnek, túlterheltek a szerelők. Egy idő után, amikor már a fullos számlákkal találkoznak az ügyfelek, majd lejjebb cseng az érdeklődés.

Ha problémás a dolog nálad, ahogy írtad, kockásodás, kifagyás, akkor azt nem neked kell megoldani, hanem a szerelőnek. Osztva van a lakásban a kábel többfelé, több szobába, több készülékhez? Mert ez okozhat zavarokat a vételben, ilyenkor a szerelőnek (vagy egy másik csapatnak) át kell alakítani a kábelezést.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#151 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 19:53

Idézet: petyinko - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 13:27

Eleve ha nem tri-shieldes (3x árnyékolt) a kábel a lakáson belül akkor azt cserélnie kell a boxig, mikor viszi a boxot, kivéve ha a falban van és nem engeded falon kívül, hogy kábelezzen. Falon belüli kábel cserét a te dolgod megoldani vagy neked v. villanyszerelővel. Más gond nem lehet, kivéve a tv készüléked.  :eek:

Szerkesztette: mozesapo 2008. 04. 20. 19:56 -kor

-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#152 Felhasználó inaktív   R5TL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 20:49

Nálam sincs minden rendben az HBO hangjával. A mediabox szerint 5.1-es a hang (mást ki sem lehet választani, csak magyar 5.1 és angol 5.1-et, sima sztereót fel sem ajánl) viszont az AV erősítőm szerint csak sztereó a hang. És csak egy nagyon halk valamit lehet hallani. Amikor tényleg 5.1-et adnak, akkor azt az erősítőm is észreveszi, és szól is rendesen. Csak az HBO-nál tapastataltam ezt, a többi csatorna rendben van.

#153 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 21:49

Itt hagytam megint a dobozt 4 napra, csomo felvennivaloval, erre penteken megint megorult es elcseszte az egeszet. Minden adas felvetelet negyed oraval kesobb kezdte el es ugy fejezte be, mintha atfedes lett volna, hibaval. Ez igy eleg gaz, sosem tudhatom, hogy amit beallitottam, tenyleg felveszi-e. :(
Aramtalanitas utan megint jo lett, ki tudja meddig...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#154 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:00

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 22:49

Itt hagytam megint a dobozt 4 napra, csomo felvennivaloval, erre penteken megint megorult es elcseszte az egeszet.

Supportnak hisztiztél? Kíváncsi lennék a mellédumára...
Make love not Wor.

#155 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:37

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 21:49

Itt hagytam megint a dobozt 4 napra, csomo felvennivaloval, erre penteken megint megorult es elcseszte az egeszet. Minden adas felvetelet negyed oraval kesobb kezdte el es ugy fejezte be, mintha atfedes lett volna, hibaval. Ez igy eleg gaz, sosem tudhatom, hogy amit beallitottam, tenyleg felveszi-e. :(
Aramtalanitas utan megint jo lett, ki tudja meddig...

Krinyo

ez eccerű. programozd a felvételt negyed órával elöbbre ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#156 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 06:40

Annyira nem egyszeru...

#157 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 06:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 23:00

Supportnak hisztiztél? Kíváncsi lennék a mellédumára...

:D

Úgy tűnik, hogy mindenkinek van valami húsbavágó problémája.
Azt hiszem kivárok ezzel a digi előfizetéssel, jó lesz addig a zanalóg.

Van olyan user itt egyáltalán aki maradéktalanaul meg van elégedve a digi szolgáltatással? :)

Szerkesztette: RDaneel_hu 2008. 04. 21. 06:55 -kor

RDaneel_hu

#158 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 07:18

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 7:52

:D

Úgy tűnik, hogy mindenkinek van valami húsbavágó problémája.
Azt hiszem kivárok ezzel a digi előfizetéssel, jó lesz addig a zanalóg.

Van olyan user itt egyáltalán aki maradéktalanaul meg van elégedve a digi szolgáltatással? :)

Nincs. Ugyanúgy, ahogy az analóggal sincs.  :lefety:
Ha azt kérdezed, hogy én melyikkel vagyok elégedettebb, akkor én a digitálisra szavazok.  :up:

#159 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 07:58

Hja, ettol fuggetlenul elegedett vagyok a szolgaltatassal...

#160 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 08:21

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 6:52

Ki elégedette a digitális szolgáltatással?
- aki egy vételi helyen nézi
- nem használ videó/DVD felvevőt
- nem fizeti a számlát vagy nem tétel neki (többletdíj a felvevős stb-ért)
- Budapesten van, és nem csak 20 digitális csatornát kap 73 helyett

Szerintem.

Az elégedett UPC digitális ügyfél profilja tehát: budapesti szingli férfi, 30-45 év között, jól kereső szakmával, egyéb kötelezettségektől mentesen :D

Szerkesztette: llamada 2008. 04. 21. 08:21 -kor

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.