HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#2861 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 18. 19:31

Idézet: Furi - Dátum: 2009. júl. 18., szombat - 19:44

Lehessen megvagni az anyagokat: egy 2 oras film ne 3 oranyit foglaljon el mar a winyon.
Lehessen leptetni a musort mint az akar alapszintu hdd felvevoknel: ne egy evig kelljen porgetni egy reklam atlepesenel, hanem 5x megnyomva a gombot 5 percet elore ugrik az idoben.

Igen, jó ötletek. A tekerés helyett léptetésre már gondoltam jó régen, már el is felejtettem azóta :)
Különben technikailag egy nehézséget látok a léptetésben: hdd-s felvevőnél cbr van, így könnyű csak egyet ugrani, itt pedig vbr, szóval a boxnak approximálnia kellene...

#2862 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 18. 20:40

Idézet: couguar - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 21:55

lehetne úgy, hogy box helyett CAM-et adnak...

Ilyen létezik (Hollandiában). Természetesen itt is van egy kis bibi: CI+ fogadós tévé kell. A CI+ esetében a készülék és a CAM között is kódolt az adatfolyam.

#2863 Felhasználó inaktív   goodm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 06:27

Ez már tényleg pofátlanság!
Aug. 1-től elveszik a Sportklub+-t és valami újabb gagyit adnak helyette.
Most már valóban el kell gondolkodni a váltáson, a UPC egyre mélyebbre süllyed, nem elég,
hogy baromi drága, a kinálat sem fejlődik!

#2864 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 21:19

Idézet: goodm - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 7:27

Most már valóban el kell gondolkodni a váltáson, a UPC egyre mélyebbre süllyed, nem elég,

Melyik csomagból kerül ki?
Papesz

#2865 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 13:39

Idézet: couguar - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 9:56

Fijjug! Ti milyen fejlesztesi lehetosegeket lattok technikailag a szolgaltatasban? Az en listam kb ilyen, bar ezek meglehetosen trivialisak: legyen megbizhatobb a box, halkabb, kevesebbet fogyasszon, legyen tobb (hd) csatorna, meg lehessen digitalisan kimasolni a felvett anyagokat (na ez utobbira szerintem semmi remeny :( ). Ja, meg mukodjon a HDMI CEC.

Én digitális képet szeretnék látni a digitális adásból a digitális feldolgozás végén a digitális csomagomon.
Nem scarton áttolt analóg jelet. :(
Ez az álom kategória, pedig alapvető lenne... ha ez meglenne nem fordulna meg a fejemben rendszeresen a lemondás lehetősége.

Ami egyszerűbb lenne: normális boxok. Kikapcsolva ne fogyasszon, ez fontos lenne. Halk, hűvösebb is lehetne...
Megbízható működés.
A távirányító "beragadás" nagyon idegesítő gyenge jelnél.
Lehetne gyorsabb, okosabb az sw. Lásd csatornarendezés, stb...
Digitális kimásolás szintén álom.

Csatornákban a HD nyilván lehetne több, de ez szvsz a csatornák baja, ezzel sokat nem lehet kezdeni, amíg nincs anyag... addig meg pl. nálam sem lesz HD csomag 2-3 HD csatornáért... de 6-8-ért sem lenne, amin csak néha megy igazi HD, nem felkonvertált anyag.

Ja és ha már csatornák... jelenleg a felvevős/megállítós csomagok elég csábítóak, de horror az áruk más szolgáltató sokcsatornás csomagjai mellett. 6-8e-et épeszű ember nem fizet TV-re... csak mi. :D
Ha "visszatérne a kapitány" egy olcsósított darabokra szedett, tematikus, kiegészítő csomagos rendszerrel, az szerintem ütne.  :up:

#2866 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 14:32

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 14:39

Én digitális képet szeretnék látni a digitális adásból a digitális feldolgozás végén a digitális csomagomon.
Nem scarton áttolt analóg jelet. :(
Ez az álom kategória, pedig alapvető lenne... ha ez meglenne nem fordulna meg a fejemben rendszeresen a lemondás lehetősége.

Nem, ez nem alom :) Csak epp nem abban a csomagban...

#2867 Felhasználó inaktív   goodm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 15:56

Idézet: Papesz - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 21:19

Melyik csomagból kerül ki?

Mindegyikből!

#2868 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 19:01

Idézet: couguar - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 15:32

Nem, ez nem alom :) Csak epp nem abban a csomagban...

De álom... ebben a csomagban álom... ami szintén teljesen digitális. Az utolsó csatlakozót kivéve.
Te is tudod miről beszélek... k* bosszantó.

#2869 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 20:45

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 20:01

De álom... ebben a csomagban álom... ami szintén teljesen digitális. Az utolsó csatlakozót kivéve.
Te is tudod miről beszélek... k* bosszantó.

Lesznek uj boxok talan valamikor jovore, tobbek kozott hdmi-s alap box is. Alacsony fogyasztassal.

#2870 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 22:42

Idézet: goodm - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 7:27

Úgy tudom, a sportklub+ megszűnik. Teljesen.

#2871 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 09:15

Idézet: couguar - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 21:45

Lesznek uj boxok talan valamikor jovore, tobbek kozott hdmi-s alap box is. Alacsony fogyasztassal.

Ez már jó hír... :respect:
Már ha kibírom addig. :)
Most néztem meg a upc honlapot, az árak lehangolóak. Most járt le a netes hűségnyilatkozatom, gondoltam szétnézek milyen árak vannak. Látom, hogy még az új előfizetőknek járó 6xxx -es Silver Net is 7200 lett. (nekem 7500, 25% áfával 7800 most régről)

De hogy ontopic is legyek, a TV borzasztott el igazán. 6500 most a Gold DVR, de a weboldalon lévő akcióban meg 3600/7200 szerepel. Utóbbi főleg az érdekes. :eek:
Azt sem tudom, hogy rám "akció" nélkül mi érvényes így hűség nélkül, listaár szintjén. Én vagyon láma, vagy ilyeneket nem tudnak kiírni a weboldalra? :think:

#2872 Felhasználó inaktív   gduck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 17:48

Idézet: couguar - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 8:56

Fijjug! Ti milyen fejlesztesi lehetosegeket lattok technikailag a szolgaltatasban? Az en listam kb ilyen, bar ezek meglehetosen trivialisak: legyen megbizhatobb a box, halkabb, kevesebbet fogyasszon, legyen tobb (hd) csatorna, meg lehessen digitalisan kimasolni a felvett anyagokat (na ez utobbira szerintem semmi remeny :( ). Ja, meg mukodjon a HDMI CEC.

PHILIPS:

+legyen több HD csatorna (legyen már a UPC konkurenciája a Hello HD-nek!!!)
+ne menjen állandóan a venti kikapcsolt állapotban is.
+HD adóról SD adóra kapcsolva, ne akadozzon a kép.
+ha gyorsan kapcsolgatok a menüben, ne faggyon le a box.

-digitálisan nem fogjátok kimásolni vinyóról a cuccot, mivel lejátszás közben kódolódik csak ki a stream.

Szerkesztette: gduck 2009. 07. 21. 17:49 -kor

#2873 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 04:25

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 9:15

Ez már jó hír... :respect:
Már ha kibírom addig. :)
Most néztem meg a upc honlapot, az árak lehangolóak. Most járt le a netes hűségnyilatkozatom, gondoltam szétnézek milyen árak vannak. Látom, hogy még az új előfizetőknek járó 6xxx -es Silver Net is 7200 lett. (nekem 7500, 25% áfával 7800 most régről)

De hogy ontopic is legyek, a TV borzasztott el igazán. 6500 most a Gold DVR, de a weboldalon lévő akcióban meg 3600/7200 szerepel. Utóbbi főleg az érdekes. :eek:
Azt sem tudom, hogy rám "akció" nélkül mi érvényes így hűség nélkül, listaár szintjén. Én vagyon láma, vagy ilyeneket nem tudnak kiírni a weboldalra? :think:

Szintén off:
Nekem 1-jén járt le a netre, meg a telefonra a hűségidőm. Felhívtam őket, hogy felmondom a szerződést, megyek a digihez, nézzék meg mi van a nevemen. Erre ők a bekínálták 2010 augusztusi hűségidővel a társasházi csomagot a 4/1-et 2850 Ft-os, vagy 15/2-es 3800 Ft-os internettel, 780 Ft-os telefondíjjal.

On: A Philips boxot nem lehet társasházi csomagba bevinni, csak a másik kettőt, így ennek a havi díja mintha 7000 alatt lenne  :think: , de pontos összegre már nem emlékszem.

#2874 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 08:11

Idézet

+legyen több HD csatorna (legyen már a UPC konkurenciája a Hello HD-nek!!!)

Errol azt hallottam, hogy valami lesz majd, de arrol nem tudok semmit, hogy mikor es mi.

Idézet

+ne menjen állandóan a venti kikapcsolt állapotban is.

Ez szerintem az uj boxokkal fog megoldodni...

Idézet

+HD adóról SD adóra kapcsolva, ne akadozzon a kép

Ezt csak akkor teszi ha auto-ra van allitva a hdmi felbontas. Ilyenkor muszaj neki ujra megbeszelnie a tv-vel a hdmi parametereket, az sajnos idobe telik. Nalam szerencsere 1080i-s inputot is tud a tv atmeretezni, igy fix 1080i-n van a box, nincs ilyen gondom.

Idézet

+ha gyorsan kapcsolgatok a menüben, ne faggyon le a box.

Ezt nem tapasztaltam.

Idézet

-digitálisan nem fogjátok kimásolni vinyóról a cuccot, mivel lejátszás közben kódolódik csak ki a stream.

Ha a szolgaltato akarna (es a musorszolgaltatok engednek), megoldhato lenne: olyan interfacet adhatna a box etherneten vagy usb-n, ami mogott ott van a kikodolas is.

Szerkesztette: couguar 2009. 07. 22. 08:11 -kor

#2875 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 22. 09:04

Idézet: Pille - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 5:25

Szintén off:
Nekem 1-jén járt le a netre, meg a telefonra a hűségidőm. Felhívtam őket, hogy felmondom a szerződést, megyek a digihez, nézzék meg mi van a nevemen. Erre ők a bekínálták 2010 augusztusi hűségidővel a társasházi csomagot a 4/1-et 2850 Ft-os, vagy 15/2-es 3800 Ft-os internettel, 780 Ft-os telefondíjjal.

Na ezzel idegelnek fel a legjobban. Ebből látszik, hogy "pofára" megy. Akinek meg lehet annak adjuk 2-3x áron...
Nálam nincs digi, nem tudom bevennék-e a dolgot, de nem hiszem...
Mindenesetre ma úgyis felhívom őket, hogy mi a rák vonatkozik a TV díjamra, mert az összeget, amit én fizetek azt sem az ÁSZF-ben, sem a weboldalon nem látom. Aztán erősen elgondolkodom megint, hogy mi legyen...

#2876 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 02:57

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 9:04

Na ezzel idegelnek fel a legjobban. Ebből látszik, hogy "pofára" megy. Akinek meg lehet annak adjuk 2-3x áron...
Nálam nincs digi, nem tudom bevennék-e a dolgot, de nem hiszem...
Mindenesetre ma úgyis felhívom őket, hogy mi a rák vonatkozik a TV díjamra, mert az összeget, amit én fizetek azt sem az ÁSZF-ben, sem a weboldalon nem látom. Aztán erősen elgondolkodom megint, hogy mi legyen...

Többször telefonáltam és nem mondtam minden alkalommal, hogy a digihez mennék. Csak annyit közöltem velük, hogy fel akarom mondani a szerződést és ezt a társasházi csomagot minden alkalommal felajánlották. A digin kívül más szolgáltató is van a világon, pl. digitális tv szolgáltatásuk a t-valaminek is van, (home, online  :think: ), ahogy a neten néztem (számomra) kedvezőbb áron. Az is egy megoldás, ha csak annyit mondasz, hogy ajánljanak már valamit, mert sokallod a díjat, nem tudod fizetni és kénytelen leszel felmondani a szerződést, mert otthon recesszió van.
Azt, hogy "bevennék a digis dolgot", azt meg nem tudom. Nem hiszem, hogy olyan lenne az ÜFSZ-i rendszerük, hogy az ügyintéző a neved mellett látná, hogy a Te házadban van-e digi, vagy nincs. De ahogy írtam, ez a netre, telefonra, meg a thomsonos, vagy peaces tv csomagokra vonatkozik. A hdmi-s boxokra nem.
Még azért érdekességként két dolgot megemlítek.
1. Ha valaki a Hd-s csomagból visszalép egy Hd nélkülibe, akkor a boxot kicserélik Hdmi nélkülire.
2. Úgy kombinálj, hogy ha telefonon akarod a szerződést felbontani, akkor kb. 10-15 percet kell várni, amíg valaki felveszi a telefont.

#2877 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 06:51

Idézet: Pille - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 3:57

Azt, hogy "bevennék a digis dolgot", azt meg nem tudom. Nem hiszem, hogy olyan lenne az ÜFSZ-i rendszerük, hogy az ügyintéző a neved mellett látná, hogy a Te házadban van-e digi, vagy nincs.

Olyan rendszerük biztos nincs ahol látná a neved mellett,hogy van-e Digi elérhetőség.

Viszont a Digi oldalán van minden városra 1 külön lan címlista,melyben abc sorrendben vannak az utcák+házszám ahol már elérhető- nálunk (Pécs) ez egy 18 oldalas pdf file.
Amíg beszélget simán megnyithatja - ha akarja!!

Én is gondoltam erre az ijesztgetésre,de ez a címlista visszatartott. :)

#2878 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 07:23

Idézet: alibabusic - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 7:51

Olyan rendszerük biztos nincs ahol látná a neved mellett,hogy van-e Digi elérhetőség.

Viszont a Digi oldalán van minden városra 1 külön lan címlista,melyben abc sorrendben vannak az utcák+házszám ahol már elérhető- nálunk (Pécs) ez egy 18 oldalas pdf file.
Amíg beszélget simán megnyithatja - ha akarja!!

Én is gondoltam erre az ijesztgetésre,de ez a címlista visszatartott. :)

A címlista nem igazán friss. Egy ismerősöm házában van digi, viszont a címlistában nem szerepel. Mondjuk az érdekes, hogy amikor nála jártam, egyből észrevettem a lépcsőházba kiakasztott UPC társasházi kedvezmény plakátot :D Lehet, házról-házra járnak.

#2879 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 08:14

Idézet: alibabusic - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 7:51

Viszont a sajat rendszereben latja hogy az adott cimen elerheto-e a tarsashazi kedvezmeny, es akik meg ezt beallitjak, azok figyelik hogy hol van digi

#2880 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 08:28

Idézet: Pille - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 3:57

Többször telefonáltam és nem mondtam minden alkalommal, hogy a digihez mennék. Csak annyit közöltem velük, hogy fel akarom mondani a szerződést és ezt a társasházi csomagot minden alkalommal felajánlották. A digin kívül más szolgáltató is van a világon, pl. digitális tv szolgáltatásuk a t-valaminek is van, (home, online  :think: ), ahogy a neten néztem (számomra) kedvezőbb áron. Az is egy megoldás, ha csak annyit mondasz, hogy ajánljanak már valamit, mert sokallod a díjat, nem tudod fizetni és kénytelen leszel felmondani a szerződést, mert otthon recesszió van.
Azt, hogy "bevennék a digis dolgot", azt meg nem tudom. Nem hiszem, hogy olyan lenne az ÜFSZ-i rendszerük, hogy az ügyintéző a neved mellett látná, hogy a Te házadban van-e digi, vagy nincs. De ahogy írtam, ez a netre, telefonra, meg a thomsonos, vagy peaces tv csomagokra vonatkozik. A hdmi-s boxokra nem.
Még azért érdekességként két dolgot megemlítek.
1. Ha valaki a Hd-s csomagból visszalép egy Hd nélkülibe, akkor a boxot kicserélik Hdmi nélkülire.
2. Úgy kombinálj, hogy ha telefonon akarod a szerződést felbontani, akkor kb. 10-15 percet kell várni, amíg valaki felveszi a telefont.

Tavaly már telefonáltam lemondás miatt, a hosszú várakozásra már felkészültem. :)
Akkor viszont ilyen nagy kedvezményeket nem osztottak.
Igazából most is csak az bosszant, hogy eleve emelkedett a díj, tavaly sem kaptam igazán kedvezményesen, hisz nem voltam új előfizető, csak épp annyival, amennyit kegyeskedtek a telefon után engedni. Szóval folyamatosan rosszabbul járok, úgy érzem. Ráadásul, bár most a kedvezményes belépőknek szánt díjakat is megemelgették, de még mindig jobb, mint az enyém.

A másik ami irritál ez a piaci kofa magatartás. Ha én nem úgy megyek be hozzájuk/hívom fel őket, hogy "mennyit tudnak engedni a feléből" akkor fizetek csak ilyen díjakat. Aki pofátlan az meg a felét se sokszor. Ez hihetetlen undorító üzleti politika.

TV-nél kedvem lenne lemondani az egészet 6500Ft-ért, más nevére megrendelni akciósan (nálam megoldható lenne), az most 3600 3 hónapig, utána meg a 7200-re váltásnál lemondani a f*-ba és más szolgáltatóhoz menni, mivel nincs hűség. Csak, hogy kicsit vegyék már észre magukat.

Idézet: couguar - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 9:14

Viszont a sajat rendszereben latja hogy az adott cimen elerheto-e a tarsashazi kedvezmeny, es akik meg ezt beallitjak, azok figyelik hogy hol van digi

Ilyesmire gondoltam én is... nem olyan nehéz a digis címlistát se megnézni, meg eleve a címből is adódik sok minden. Én pl. egy kis társasházban lakom most, ahol eleve nincs annyi előfizető...

Szerkesztette: vipisrac 2009. 07. 23. 08:29 -kor

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.