Idézet: iptv - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 17:03
Hello Petyinko,
inral kicsit bovebben arrol, hogy mennyire vagy elegedett most a kep- es hang minoseggel?
Azert erdekel, mert van bennunk nemi kozos:

- En is a 14ker-ben lakom
- Nalam is eleg franko az analog minosege jelenleg
- Nekem is Pana Plazmam van
- es en is gondolkodom a digitalisra valtason
Szoval mennyivel jobb szamodra a digitalis adas? Lathatoan jobb a kep? Nincsenek kockasodasok a Plazman? Barmi info segitene a dontesben.
Elore is koszi,
G.
Szia !
Nekem egy fórumtársam segített, belinkelem részben amit nekem írt, mert nagyon jól összefoglalta amit érdemes tudni: "Köszi Zoli:)
Ime ezt Ő írta:
Most, hogy pár hete van szerencsém aktívan használni a szolgáltatást, a tapasztalataim vegyesek.
Egyrészt van néhány dolog, ami végtelenül idegesít. Ezek:
1. Az HBO HD valóban folyton kockásodik. Főleg, ha valódi HD tartalmat adnak. A probléma szerintem már a "túloldalon", tehát a kódolásnál lehet, azaz eleve ilyen az anyag, amit adásba küldenek, és nem az a gond, hogy a nagy adatmennyiség "nem fér át a csövön". Ezt azért gondolom, mert a National Geographic HD adásában soha (na jó: csak nagyon-nagyon-nagyon ritkán!) tapasztalni ilyen hibát.
2. A médiabox szoftvere küzd még néhány gyermekbetegséggel - remélem, ezekből legalább egy-kettőt hamar javítanak majd, hiszen bármikor tudják távolról frissíteni a szoftvert. Ha hozzászoktál egy merevlemezes DVD-felvevő kényelmi szolgáltatásaihoz, akkor azért hiányozni fog azokból néhány (pl. az, hogy nem tudod a felvett műsorokat megvágni, hogy kevesebb helyet foglaljanak az - egyébként 250 GB-os - merevlemezen, vagy az, hogy a felvételek kezdési és befejezési időpontját nem tudod elég rugalmasan beállítani). Nem tudom, hogy szoftvertől függ-e, vagy ez a digitális szolgáltatás alapvető sajátossága, amit így kell elfogadni: az egyes csatornák közötti váltás kínosan lassú, akár 2-3 mp is lehet! Ugyancsak nem tudom, változhat-e majd az, hogy a csatornáknak előre beállított, fix sorszámozása van, azaz jelenleg nem teheted a neked tetsző programhelyekre az egyes adókat. Pl. az HBO HD a 11. helyen, a Nat. Geo. HD pedig a 62. helyen van, ha a fene fenét eszik, akkor is.

3. A rögzített műsorok lejátszásakor minden utasításra (pause, play, stop stb.) kifejezetten lomhán reagál a box, nem úgy, mint egy DVD-felvevőnél ill. lejátszónal. A gyors előre- és hátratekerés leggyorsabb sebessége kb. a közepes sebességi fokozatnak felel meg a DVD-felvevőmön. Tehát nem tudsz elég gyorsan odapörgetni egy kívánt részhez a műsorban. És nem tudsz megjelölni egyes pontokat a műsorban, hogy bármikor odaugorhass a megfelelő részhez...
4. A médiabox távirányítója idegesítően béna. Néha többször, erőteljesen le kell nyomni egy-egy gombot, míg a box hajlandó reagálni rá. Akkor viszont előfordul, hogy egyből végrehajtja a többszöri lenyomásból eredő utasítás-sort. Szóval valahogy nem jók a gombjai, kényelmetlen velük kapcsolgatni. Ez pl. megszokhatatlan...
Hogy ne csak a rosszat soroljam, vannak pozitívumok is:
1. A National Geographic HD legtöbb adása egyszerűen csodaszép a full HD-s plazmán!

Minél több ilyen adást kívánok, minél több embernek. Ez tényleg a televíziózás új dimenziója.
2. Azért az HBO HD sem teljesen élvezhetetlen, ott is találkoztam már egy-két valódi HD-nak tűnő filmmel, és azok még a gyakori kockásodás ellenére is élményt jelentettek. Más kérdés, hogy a kockásodás épp az élvezhetőség határára sodorja az egészet... De nagyon bízom benne, hogy ezen majd valahogy javítani fognak. Én úgy tekintek erre, mint egy kísérleti adásra.
3. Nagyon jópofa dolog az EPG, vagyis az elektronikus műsorújság. Magyar nyelvű info olvasható még a külföldi adók műsorairól is, több napra (talán két hétre? ezt még nem is próbáltam ki) előre. Egyetlen gombnyomással tudsz egy adott nap főműsoridejére ugrani, időrendben látod egymáshoz képest az egyes műsorok kezdési és befejezési időpontjait - határozottan segít áttekinteni a káoszt, és kiválasztani (ill. felvételre programozni), ami érdekel.
4. Több adó - már akinek ez fontos szempont. Az emberek többsége úgyis csak mindig ugyanazt az 5-6-8 csatornát nézi, a többit legfeljebb "átlapozza". Na, most 20-szal többet lehet átlapozni...

Igaz, beállíthatod, hogy mely adók legyenek a "kedvencek" csoportjában, és egy gombnyomással elintézhető, hogy csak ezek között ugrálj a távirányító "ch+" ill. "ch-" gombjaival. Ilyenkor minden adó kimarad a léptetésből, amit nem vettél fel a kedvencek közé. Ez nem rossz.
Szóval megvan és próbálgatom, elkötelezetség nincs, csak vesztek 10.000 ft ha mégsem kell, hát ennyi az ára.
Remélem tudtam segíteni. Zolinak meg köszönöm hogy segített nekem is.