HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért?
Elküldve: 2010. 09. 14. 09:55
1; Kikerült az RTL Klub, HBO és TV2 VOD-jának elérési menüje, mostantól csak a csatornán keresztül a piros gomb megnyomásával érhető el ez a szolgáltatás.
2; Egy 3x3-as elrendezés került kialakulásra ami sokkal jobban néz ki mint a korábbi kissé szétzilált.
A következő menüpontok vannak:
Filmek: Marad minden ahogyan volt.
Ismeretterjesztő: Itt sem történt változás.
Ingyenes: Ugyan az a helyzet.
Gyerekprogramok: Nem változott.
Zene: Ugyan úgy néz ki mint eddig.
Elkezdett műsorok: Nincs változás.
Erotika: Maradt ahogyan volt.
TV-sorozatok: Elérhető a Mad Men első és második évada, Crash - Ütközések első évadából 10 rész (az első ingyenes, a többi hármasával 500 forint) és a Spangli - Nancy ül a fűben első évadának 7 része ingyenesen.
HD filmek: Egyenlőre csak az Alkonyat - Újhold van 950 forintos áron. Tesztelni nem tudom mivel nem HD előfizetésem van.
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540
Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)
Elküldve: 2010. 09. 14. 11:02
Elküldve: 2010. 09. 14. 11:15
Idézet: m_and_m - Dátum: 2010. 08. 09. 16:02
Annak idején a sávszélességre hivatkozott itt az UPC-s topiktárs utalva a lassúságra.
Jelzem, hogy a mindigTv-n semmit sem kell várni az EPG-re és ugyanarról a műsorról sokkal több infót ad. Sokkal nagyobb ott sem lehet a sávszélesség.
További tapasztalatokat nem fogok írni az EPG-ről mert, sikeresen leszoktam róla! Majd, ha használható lesz, akkor visszatérek rá.
Viszont elkezdtem az STB Teletext-jét használni. Sok örömem abban sincs. Olyan gyors ez is, mintha a 20 évvel ezelőtti tv-n nézném. Miért nem lehet, hogy az STB, a mai korszerű tv-khez hasonlóan a háttérben betölti az oldalakat?
Csak lazán kapcsolódóan még két kiegészítés:
1. A TV műsor infoban (az éppen futó és köv műsort mutató menűben info-t nyomva) miért látszik kevesebb, mint az EPG-ben info-t kérve? Pl. ott nem látszik a sorozat száma, címe, stb... EPG-ből nyitva ugyanaz a tartalom jelenik meg, csak még ezekkel a plussz infókkal.
2. Az EPG-vel nekem a legnagyobb problémám, amivel biztos lehet valamit kezdeni:
- Lassú a lépegetés, nem kell scrollozás!!!!! Legyen gyors!
- Nem látszik pontosan mikor kezdődik és ér véget a műsor, csak info gomb megnyomásra. Ez nagyon kellemetlen.
És ez mind átalakítható!
- A lassú betöltés
Ezzel nem tudom mit lehet kezdeni, bár 99%, hogy az adatkérés a lassú és nem utána a megjelenítés, szóval szerintem ezen is lehetne azonos vason gyorsítani sw-sen sokat.
Elküldve: 2010. 09. 15. 09:32
Idézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 14. 12:15
1. A TV műsor infoban (az éppen futó és köv műsort mutató menűben info-t nyomva) miért látszik kevesebb, mint az EPG-ben info-t kérve? Pl. ott nem látszik a sorozat száma, címe, stb... EPG-ből nyitva ugyanaz a tartalom jelenik meg, csak még ezekkel a plussz infókkal.
2. Az EPG-vel nekem a legnagyobb problémám, amivel biztos lehet valamit kezdeni:
- Lassú a lépegetés, nem kell scrollozás!!!!! Legyen gyors!
- Nem látszik pontosan mikor kezdődik és ér véget a műsor, csak info gomb megnyomásra. Ez nagyon kellemetlen.
És ez mind átalakítható!
- A lassú betöltés
Ezzel nem tudom mit lehet kezdeni, bár 99%, hogy az adatkérés a lassú és nem utána a megjelenítés, szóval szerintem ezen is lehetne azonos vason gyorsítani sw-sen sokat.
Több EPG-t volt szerencsém mér látni. TV-set, Settopboxosat, beltérist. Egyik sem volt ilyen lassú. Röhej ez a sebesség. Ilyen "gyorsan" anno a C64 töltötte be a teljes lemezes játékokat.
DE úgy látom nem lesz egyhamar változás ez ügyben
Elküldve: 2010. 10. 01. 18:04
Ugyan csak részben vág a témába, de azért megkérdezem, hátha...
Ugye jól sejtem, hogy a settopboxot hdmi kábellel rákötve a TV-re (samsung a656) nincs olyan beállítási lehetőség, amelynél a TV automatikusan érzékelné, hogy 16:9 vagy 4:3 jel érkezik?
Bővebben:
UPC-nél először olyan settopboxot kaptam, amelyen csak scart kimenet volt, ez ugye nem digitális, viszont megvolt az az előnye, hogy a settopboxot 16:9-re állítva, a tv-t pedig AUTO-ra a 16:9-es adások teljes képernyőn, a 4:3asok pedig az oldalán egy-egy fekete sávval torzításmentesen jelentek meg.
Cseréltettem a settopboxot, ezen már hdmi kimenet van, így végre tényleg digitális adást élvezhetek - viszont ugye hdmi csatlakozás esetén nincsen AUTO beállítás a képarányt illetően, ergo vagy a 16:9-es adások lesznek összenyomva, vagy a 4:3-asok lesznek széthúzva

Van esetleg valami olyan trükk, amivel mégis rá lehetne venni a tv - settopbox párost, hogy mindegyik képarányt automatikusan rendesen jelenítse meg?
Köszi a választ!
Elküldve: 2010. 10. 01. 21:32
Elküldve: 2010. 10. 01. 21:41
Idézet: Goodman - Dátum: 2010. 10. 01. 22:32
És milyen a TV-d, ill. milyen a firmware rajta?
Elküldve: 2010. 10. 01. 22:32

Szerkesztette: Goodman 2010. 10. 01. 22:33 -kor
Elküldve: 2010. 10. 02. 07:50
Elküldve: 2010. 10. 02. 11:07
auto
16:9
nagyítás
széles nagyítás
4:3
csak pásztázás (csak HDMI-nél)
Namost ha nem hdmi-n van rákötve a külső eszköz, akkor minden esetben az első 5 opció választható.
Viszont ha bármelyik hdmi-re kötök bármilyen külső eszközt, akkor az auto opció NEM VÁLASZTHATÓ. Tehát ott van, de nem aktív.
Ezen kívül, amennyiben a cisco boxon 1080i-t vagy 720p-t állítok be a hdmi felbontásnak, akkor a tv-n elérhetővé válik a csak pásztázás mód, de ha a boxon auto-t adok meg hdmi felbontásnak, akkor a tv-n a nem választható a csak pásztázás mód sem (és az auto beállítás mint írtam, egyik esetben sem!)
Ez nekem rohadt logikátlannak tűnik, nehogy már scart csatlakozóval simán megoldható, hogy az analóg jelnél felismerje a képarányt, de a digitális, hdmi csatlakozásnál nem...??
Firmware-t most frissítettem, elvileg a legújabb van rajta, de semmi sem változott ebben a tekintetben.
Tanácstalan vagyok, szerintem valami trükkel (vagy hekkelt firmware-rel?) léteznie kell megoldásnak, de már mindent kipróbáltam.
UPDATE:
rákerestem picit a google-ben és más samsung tv-knél is hasonló gondja van csomó embernek (a többit meg szerintem nem érdekli, hogy nyújtott, torz képet néz).
Szerkesztette: PyRex 2010. 10. 02. 11:16 -kor
Elküldve: 2010. 10. 05. 21:58

Elküldve: 2010. 10. 06. 06:54
Szóval csak félig ontopic

Tehát nem biztos, hogy csak auto módban váltogat...
Elküldve: 2010. 10. 14. 23:03
Egy ügyfelünk rendelt egy ilyen gépezetet, gyakorlatilag fullos csomaggal, hogy élvezkedhessen a vadonatúj Panasonic TV-P42S20E plazmatévéjén. Nos, az öröm elmaradt, ugyanis beszerelés után a készülékből egy árva hang nem jött ki HDMI-n keresztül. Panaszára kicseréltem a készüléket, de hang továbbra sem lett. Kollégámmal kimentünk a helyszínre, hogy megszakértsük a dolgot, ám sem a kábelek cseréje, sem a tévé állítgatása nem segített.
Menet közben még az kiderült, hogy a box néha-néha nagy kegyesen felvált 720p-be, de a leggtöbb esetben (ottlétünkkor is) csak 576p-ben adja ki magából a "HD"-t. Na, mondom ez aztán szuper: se hang, se HD. Elmondtam ügyfelünknek, hogy talán egy szoftverfrissítés a tévén segíthet a problémán. Mivel ezen a TV-n nincs ethernet csatlakozás, ezt csak szerelő tudja elvégezni, SD kártyára másolható firmware-t nem találtam a neten.
Egy héttel később személyesen felkeres az ügyfél, hogy felhívta a Panasonic-ot és azt mondták, hogy "ismert a probléma, majd felveszik a kapcsolatot a Philips-szel". Mondom ebből sem lesz egy fél éven belül semmi, addig meg nem néz HD-t, amiért nem kevés pénzt fizet. Az ügyfélnek felajánlottam, hogy kicserélem a berendezését normál médiaboxra és adok neki egy 30e Ft-os HD-s beltérit, amibe beleteszi a Cryptoworks kártyát és nézi a tévét, vesz hozzá egy USB-s HDD-t és akkor még felvenni is tud. Egyedül a HD-s médiaboxért kidobott havi extra 1000 Ft-ot fájlalta egy picit a vevő - szerintem joggal. Felhívtam hát román barátainkat (a UPC Romániába költöztette a műholdas részleg ügyfélszolgálatát; az itthoni irodákban egyenesen kidobják azt, aki műholdas problémával megy oda) és egy félórás nem éppen felemelő és akcentussal sűrűn megtűzdelt, már-már fenyegetésbe menő beszélgetés végén azt a választ kaptam, hogy nem hajlandók az ügyfélnek elengedni a havi 1000 Ft-os havidíjat, sőt még azt a tanácsot kaptam, hogy mondja le a HD csomagot (mivel arra nincs hűség) és SCART-on nézzen tévét... köszönjük, Emese!
Nem feszegettem hát tovább a témát, végül is lett a 30e Ft-os box és kártyacsere. Happyend. Részben.
A következőket tudnám tanácsolni annak, aki a UPC-től szeretne műholdas, HD-s adást:
- még véletlenül se kérjen HD PVR-t. Ha még lesz is rajta hang, a berendezés 720p-nél többet nem tud, a menüből nem lehet 1080i-t beállítani (pedig az összes UPC HD adás ilyen formátumú). A boxban lévő deinterlacer is egy olcsóbb verzió, ennek köszönhetően pl. a csatornalogókon markánsan látszik a kép remegése.
- spóroljunk 1000 Ft-ot havonta: a normál médiaboxhoz is kérhető HD csomag, így a kártyát lehet használni saját tulajdonú beltériben... bónusz: még twin fej sem kell és a helyszínen fizetendő telepítési költség is némileg mérséklődik
- USB HDD-re (vagy linuxos box esetében akár beépítettre) rögzíthető a műsor, akár könnyedén archiválható is
Konklúzió:
- A UPC nem egy rugalmas cég. Szolidaritás meg végképp nincs. Hülyeség az van.
- A Philips DSR8111 egy meglehetősen gyenge minőségű beltéri (vagy legalább is a rajta futó szoftver teszi azzá).
Szerkesztette: Takeshi 2010. 10. 14. 23:05 -kor
Elküldve: 2010. 10. 28. 09:48
Érdeklődnék, a közeljövőben várható-e az AXN HD bekerülése a csatornakínálatba.
Üdvözlettel,
Kiss Levente
Elküldve: 2010. 11. 02. 12:00
Elküldve: 2011. 01. 19. 11:47
Elküldve: 2011. 01. 20. 16:52
Idézet: Takeshi - Dátum: 2011. 01. 19. 11:47
Hétfő délután óta!

Itt a hirek róla:
http://www.upc.hu/ug...maciok/1101017/
Elküldve: 2011. 03. 11. 14:36
Idézet: Takeshi - Dátum: 2010. 10. 14. 23:03
Egy ügyfelünk rendelt egy ilyen gépezetet, gyakorlatilag fullos csomaggal, hogy élvezkedhessen a vadonatúj Panasonic TV-P42S20E plazmatévéjén. Nos, az öröm elmaradt, ...
Menet közben még az kiderült, hogy a box néha-néha nagy kegyesen felvált 720p-be, de a leggtöbb esetben (ottlétünkkor is) csak 576p-ben adja ki magából a "HD"-t.
Én is így jártam. Van egy BenQ DV3750-es 1080i-t tudó tévénk, igaz mára már nem a legújabb darab, s főleg Komponens-ben volt annó ajánlva az 1080i. Valójában DVI(with HDCP) a digitális bemenetele. De végső soron egy Alcor HD2000 stb-vel HDMI->DVI átalakítóval jól megy az 1080i. Ellenben az UPC Philips STB-jével csak 576p. Hiába állítgattam a menüben 1080i, 720p.. Auto.. semmi, ez csak 576p-t ad ki ennek a tévének. Azt hittem először csak nálam fog előfordulni. De látom a vadiúj Panasonic-al is ugyanaz a helyzet.
Idézet: Takeshi - Dátum: 2010. 10. 14. 23:03
... Az ügyfélnek felajánlottam, hogy kicserélem a berendezését normál médiaboxra és adok neki egy 30e Ft-os HD-s beltérit, amibe beleteszi a Cryptoworks kártyát és nézi a tévét, vesz hozzá egy USB-s HDD-t és akkor még felvenni is tud. Egyedül a HD-s médiaboxért kidobott havi extra 1000 Ft-ot fájlalta egy picit a vevő - szerintem joggal.
Nem feszegettem hát tovább a témát, végül is lett a 30e Ft-os box és kártyacsere. Happyend. Részben.
A következőket tudnám tanácsolni annak, aki a UPC-től szeretne műholdas, HD-s adást:
- még véletlenül se kérjen HD PVR-t. Ha még lesz is rajta hang, a berendezés 720p-nél többet nem tud, a menüből nem lehet 1080i-t beállítani (pedig az összes UPC HD adás ilyen formátumú). A boxban lévő deinterlacer is egy olcsóbb verzió, ennek köszönhetően pl. a csatornalogókon markánsan látszik a kép remegése.
- spóroljunk 1000 Ft-ot havonta: a normál médiaboxhoz is kérhető HD csomag, így a kártyát lehet használni saját tulajdonú beltériben... bónusz: még twin fej sem kell és a helyszínen fizetendő telepítési költség is némileg mérséklődik
- USB HDD-re (vagy linuxos box esetében akár beépítettre) rögzíthető a műsor, akár könnyedén archiválható is
Konklúzió:
- A UPC nem egy rugalmas cég. Szolidaritás meg végképp nincs. Hülyeség az van.
- A Philips DSR8111 egy meglehetősen gyenge minőségű beltéri (vagy legalább is a rajta futó szoftver teszi azzá).
Huhh.. ezek szerint kell egy saját STB. Ha ezt előbb tudom....
Az a kérdésem milyen funkciók nem fognak menni ha pl. egy saját STB-t választok? Illetve milyet érdemes választani? Pl. a rádióadásokat lehet majd fogni?
.... ha csere lesz, akkor utánna viszem vissza a beltérijüket! Mese nincs.