HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 04. 19:43

Hali.

Egy olyan kerdesem van hogyha vesz az ember egy ugy nevezett hibrid tv tuner kartyat akkor meg lehet uszni a upc belteri egyseget? vagy annyira nem hibridek a hybrid tv tunerek?
(tegyuk fel hogy csak szamitogepen nezem a tvt)
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#382 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 21:21

Nem
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#383 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 07:08

Idézet: bobi - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 19:33

Na most megvizsgáltam a kérdést. Standbyban nem veszi figyelembe a 10 perces hamarabbi kezdést, ami be van állítva... Percre pontosan akkor kezdte venni amikor a műsorújság írja... Az meg nem túl pontos... Kipróbálná más is hogy tényleg nem megy a plusz időzítés standbyban?

Köszi!

Nekem figyelembe veszi a 10 percet készenléti állapotban is.

#384 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 08:10

Idézet: bobi - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 19:33

Na most megvizsgáltam a kérdést. Standbyban nem veszi figyelembe a 10 perces hamarabbi kezdést, ami be van állítva...

Nalam is figyelembe veszi, viszont adott idokozonkent en is tapasztalom ezt a hibat. A ok-okozati osszefuggest meg nem talaltam semmivel, csak teljes ujrainditassal (kihuz-bedug) jon helyre ilyenkor...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#385 Felhasználó inaktív   Attees 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 10:20

Hali!

Holnap jön a UPC beszerelni a rögzítős HD-boxot..

A beugró 10000Ft-ot a szerelőnek kell fizetni, vagy a havi számlában lesz benne?

Ill. ugye aug-1 ig 5780+1500Ft lesz a havidíj... akárhogy is nézem, ez több, mint a 6750Ft, amibe kerül majd ha éles lesz.. aki már kapott számlát, írja már meg, mennyit kellett fizetnie a tesztidőszak alatt.

Köszi
Az Isten Ostora!

A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.

#386 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 11:40

Idézet: Attees - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 11:20

Hali!

Holnap jön a UPC beszerelni a rögzítős HD-boxot..

A beugró 10000Ft-ot a szerelőnek kell fizetni, vagy a havi számlában lesz benne?

Ill. ugye aug-1 ig 5780+1500Ft lesz a havidíj... akárhogy is nézem, ez több, mint a 6750Ft, amibe kerül majd ha éles lesz.. aki már kapott számlát, írja már meg, mennyit kellett fizetnie a tesztidőszak alatt.

Köszi

A 10000 Ft számlán jön, nem a szerelőnek kell fizetni.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#387 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 15:51

Másnak is újra indúl minden kikapcsolás után kb 10 perccel a Thomson Mediabox???
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#388 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 19:45

Én még annyit szeretnék kérdezni a használóktól, hogy az Eurosporton van már HD tartalom? És ha igen akkor pl mik, milyen arányban?
Ja és ugyanaz a műsor megy a HD csatornákon mint az SD-ken?
(Mintha régebben egy cikkben azt láttam volna, hogy a Nat Geo HD-n más tartalom fog menni.)

Köszönöm.

#389 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 20:22

vipisrac:

Az Eurosport először HD-ban a Roland Garrost fogja adni, az pedig május 25.-én kezdődik majd.

#390 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 08:04

Ja, mint az a Hello HD-s anyagbol kiderult. :D

#391 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 21:11

Na, végre rájöttem, mit csinál a box beállításaiban a "Képernyő formátum" 4:3/16:9/Letterbox, legalábbis Scart összeköttetés esetén. Nos, normál 4:3 adásnál semmit, ezért azt hittem, egyelőre csak dísznek van ez ott. De ha német RTL-en 16:9-es adás megy, akkor a beállítástól függően összehúzatja a képet a tévén, vagy 4:3-ban nyomja, de letterboxban. Végre nem kell kézzel kapcsolgatni. (Modernebb tévék nyilván tudják automatikusan, de pl. az én "régi" 100Hz-es CRT-m nem.)

(Nem ártott volna ezt normálisan leírni a használati utasításban, nem úgy, mint az egyszeri BIOS-leírásokban, hogy pl. "XYZ Enable/Disable: You can enable/disable XYZ with this.", mert nem túl intuitív a dolog.)

Azonban a Scart kapcsolatnál ugyancsak anamorf SD-re konvertált Nat.Geo.HD-nál ez nem történik meg, ott továbbra is kézzel kell kapcsolgatnom. Jó lenne, ha majd ezt is belevennék egy köv. FW frissítésnél. Meg persze majd az Eurosport HD-t is.

Szerkesztette: dezz 2008. 05. 06. 21:34 -kor

#392 Felhasználó inaktív   PBA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 07. 06:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 22:30

jó ez mtv, retek, tv2 esetére igaz lehet, de hbo, viasat, stb, amik ugye lényegileg csak vtr operátorok .. :) a 270Mbps azmeg ugye sd-re nézve 4:4:4 lossless :) A retek pl az SD showműsorait 4:2:2-ben 50Mbps-sel rögzíti...

SFIJ,

a reteknél az 50Mbps-es rögzítés a server alapú playoutra vonatkozik csak, a kazettás rögzítés Digital Betacam alapú, az meg 90Mbit/s.

De amúgy sem szerencsés csak a mintavételezéseket, meg bitrátákat hasonlítgatni, ugyanis nem mindegy maga a tömörítés sem, hogy tisztán intra-frame alapú, vagy IBP, vagy long-gop, stb...

A hazai műsorcserére a stúdiók között egyre inkább az optika a standard (a mikro mellett), SD jelnél 270Mbit/s, és nem szokták tömöríteni, HD-nél meg a Karcsi által már említett HD-SDI, 1.5Gbit. Jó, most nem BudapestTV és társaiból indultam ki, ott lehet, hogy már az optikára is tömörített jelet engednek, fő az ócsóság.

De a lényeg amúgy is a fellövés előtti enkódolásnál és bitrátánál dől el, de amit Karcsi írt, az elég jól hangzik. Én is kíváncsi leszek majd a cuccra.

#393 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 18:12

Ezt most találtam:
UPC Mediabox alternatív konfigurálása:)

A végén van a slusszpoén.

#394 Felhasználó inaktív   VKaroly_true 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 21:16

Idézet: PBA - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 6:54

a reteknél az 50Mbps-es rögzítés a server alapú playoutra vonatkozik csak, a kazettás rögzítés Digital Betacam alapú, az meg 90Mbit/s.

Aki 50Mbit/s-ben ad, szerveralapú playoutról, az kivétel nélkül I-frame-es MPEG-2-t használ rögzítésre.

HelloHD:
Nálunk statisztikus multiplexálással történik a transzponderenkénti nettó 53 Mbit kitöltése. így olyan helyeken például, ahol nem tudjuk megvalósítani a natív 1,5Gbit/s összeköttetést a HD-stúdiójel áthozására (műszaki és/vagy internal policy okokból), oda leteszünk egy saját encodert, ami ott helyben fogadja a HD-SDI jelet és közvetlen IP-alapú összeköttetésben áll a feladóállomással. Magyarán, lehetőség szerint, nem enkódolunk duplán semmit.

Épp ezért, mint ahogy már többször is hangsúlyoztam máshol és egyáltalán a kommunikációnk része is (kivételesen, ellentétben a reklámokban általában hallható/olvasható: "a tájékoztatás nem teljeskörű" apróbetűs részektől), mi tényleg a minőséget tartjuk szem előtt. Nem önreklámnak akartam, komolyan, de ez a box még megjelenésében sem hasonlít a hatezer forintos Yamada DVD játékosra.... Pláne arra, ami benne van.

Csúnyán offoltam ebben a topicban, ha gondoljátok, nyissatok egy Hello HD fórumot, szívesen hozzászólok inkább ott.

VK

#395 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 21:19

Idézet: VKaroly_true - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 22:16

Csúnyán offoltam ebben a topicban, ha gondoljátok, nyissatok egy Hello HD fórumot, szívesen hozzászólok inkább ott.

Mar van ilyen... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#396 Felhasználó inaktív   VKaroly_true 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 21:56

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 21:19

Bocsánat, nem vettem észre.... :)

#397 Felhasználó inaktív   PBA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 23:47

Idézet: VKaroly_true - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 20:16

Aki 50Mbit/s-ben ad, szerveralapú playoutról, az kivétel nélkül I-frame-es MPEG-2-t használ rögzítésre.

olyan helyeken például, ahol nem tudjuk megvalósítani a natív 1,5Gbit/s összeköttetést a HD-stúdiójel áthozására (műszaki és/vagy internal policy okokból), oda leteszünk egy saját encodert, ami ott helyben fogadja a HD-SDI jelet és közvetlen IP-alapú összeköttetésben áll a feladóállomással. Magyarán, lehetőség szerint, nem enkódolunk duplán semmit.

Így van, stúdiótechnikában általában az I-frame a jellemző.

És ami nem teljesen OFF itt sem: az az újratömörítés kérdése. A stúdióban ledobott enkóder, és aztán az IP stream utaztatása, majd multiplexelése és fellövése valóban az elérhető legjobb minőségű megoldás. Kíváncsi lennék, hogy a UPC Digital-t milyen jelekkel táplálják meg, újratömörítenek, vagy sem... de ezt nem nagyon fogjuk megtudni szerintem. :)

Amúgy a legtöbb műholdas szolgáltatónál ezért is gáz a minőség, mert a legolcsóbb az, ha újratömöríted az elosztásból érkező, amúgy már esetleg tömörített jelet. Ha meg nem tömöríti újra, hanem egy az egyben multiplexeli és lövi fel, akkor meg nem tud a multiplexelésnél a bitrátákkal dinamikusan variálni.

#398 Felhasználó inaktív   nnunuke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 06:30

Sziasztok!

Esetleg lehetne egy olyan kérésem,hogy valaki linkeljen be a HD adásokról és néhány kereskedelmi adásról pár képet?
Előre is köszönöm. :respect:

#399 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 08:18

(elnezest ha volt rola szo mostanaban, de nem kicsit vagyok lemaradva a forumokkal)

ket aprocska kerdes:
- szukseges-e, hogy minden nap (szinte) este 8 es 9 kozott frissuljon a stb?
- mitol lehet az, hogy bar az adott napra csak egy musor van kijelolve a musorujsagbol felvetlre, azt (az egyebkent sikeres) felvetel utan megjeloli piros felkialtojellel, mintha utkozes lett volna?

#400 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 08:42

Utobbi egy bug, nalam is rendszeresen jelentkezik. Erdemes aramtalanitani a set-top-boxot mielott idozitesz felvetelt, akkor megjavul megint egy idore, par napra.

Krinyo

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »