Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 22:09
Ez most tulajdonképpen mi?
1. A BSPlayer "1920x1080 @ 50"-nek írja, amin vélhetően 50p-t ért.
2. És a CoreAVC h.264 dekódert használja hozzá.
Szal, gondolom, ez nem egy direkt stream mentés, hanem duplázott frame rátás deinterlacelve lett, és h.264-re konvertálva.
Idézet
Szerintem nem rossz, de azért van egy-két rész, amin látszik, hogy SD-ből felkonvertált.
Hát... HD-nek HD, de többnyire darabos a mozgás, sőt néhol olyan, mintha eltérő interlaced fieldek simán össze lennének folyatva (BOB deinterlace), szóval kettőzött a kép. Máshol meg olyan, mintha eleve 25fps-es progresszív lett volna a forrás. Néhol viszont rendes 50 fázisos (pl. füves "szántós" rész, aztán az autóverseny), és a darabos mozgású részek már tévén is ilyenek, szóval úgy tűnik, ez nem utólagos konverziós probléma.
UPD: bocs, most látom, hogy nem bírja a gépem, sok neki ez az 50fps full HD-ben, de kockánként léptetve látszik, hogy az anyag jó részében megvan az 50 fázis! Viszont helyenként tényleg bejönnek az említett hibák.
Idézet
Nekem valamiért csak a Power DVD hajlandó lejátszani. KMPlayer, MediaPlayer Classic nem...
Talán hiányolják a megfelelő splittert. Nálam a Nero Splitterrel megy.
Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 0:09
Én meg már láttam 720p/60-as NFL meccset jó párat, és azt akarnám. Na nem mintha az Eurosport adna NFL-t.

Az amerikai sportcsatornák ezt a formátumot használják, nem véletlenül.
Ha nincs a tévében jó deinterlacer, akkor tényleg jobb a 720p @ 50/60p, de ha van (és egyre többször van), akkor az 1080i is teljesen jó: az álló részek full HD-sak lesznek, a mozgó részek meg látványra nagyjából a 720p-nek megfelelők...
Szerkesztette: dezz 2008. 05. 16. 23:58 -kor