HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#491 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 17. 11:26

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 10:39

Írták már előttem, de ezt szerintem is gondold át még egyszer. Az 1080i-t (sok minden más mellett) gyakorlatilag a sportközvetítésekben látható dinamikus mozgások miatt alkalmazzák világszerte.

Átgondolom én szívesen, bár azt nehéz lesz megértetned, hogy miért jobb az 1080i30 sportközvetítésre, mint a 720p60. Bár akkor szerintem egyből írj például az ESPN HD-nek, a Fox Sports HD-nek is, mert - hozzám hasonlóan - ők is benéztek valamit. :)

No offence.

Szerkesztette: Pimpa28 2008. 05. 17. 11:29 -kor

#492 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 12:10

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 2:01

DVBViewerrel mentettem a streamet közvetlen a Hotbird-ről, ahonnan gondolom a UPC is "táplálkozik". Még FTA.

Ja, oké.

Idézet

Én a Cyberlink H264 Codecet használtam hozzá, mert az nekem nem a procit terheli, hanem a GPU-t, mivel UVD-s a videókarim.

Nálam is működik (de most nincs fent), csak lassú a videokártyám (GF6600[passive]), hogy full HD-ban dekódolja.

Idézet

Vannak olyan HD-s csatornák, amit a CoreAVC nem visz, pl. ilyen az Anixe HD is, ezek szerint az Eurosport HD is ilyen lesz, nincs jó barátságban a CoreAVC-vel.

Viszi. Csak ahogy utánanéztem, az újabban van deinterlacer, ami úgy tűnik, dupla rátás adatot gyárt, nem kevés plusz terheléssel, és úgy tűnik, kikapcsolhatatlan. (Van egy ilyen a beállításaiban, hogy Aggressive Deinterlacing, de nem sokat változott a dolog.) Akkor innen az "@50", mármint ezt jelzi vissza a filter a BSPlayernek, mert hogy tényleg ezt küldi. (Legalábbis remélem, ezért jelzi ezt vissza. Sajnos kipróbálni nem tudom, mert nálam 20fps-sel megy a lejátszás, lassú a proci, csak 2.5 GHz A64.)

Idézet

Ennek jobban hiszek, mint a BSPlayernek.  ;)

Tegyük hozzá, attól, hogy "25fps", még a frémenkénti két interlace field nem kell, hogy ugyanahhoz a pillanathoz tartozzon, mármint 50 fázisos lehet a mozgás (sportnál mindenképp így küldik, meg sok más esetben), és ezt 50fps-es anyagra érdemes deinterlace-elni.

SFIJ: Azért h.264-ben nem olyan rossz a 11Mbps, legalábbis tévéadáshoz képest. Lesz ebből még ugyanennyi, csak mpeg2-ben, mire hozzánk kerül (kiv. közvetlenül a műholdról)... :D Vagy szerintetek milyen bitrátán nyomja a UPC kábelen a HD-s csatikat?

Szerkesztette: dezz 2008. 05. 17. 12:26 -kor

#493 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 12:15

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 12:26

Átgondolom én szívesen, bár azt nehéz lesz megértetned, hogy miért jobb az 1080i30 sportközvetítésre, mint a 720p60. Bár akkor szerintem egyből írj például az ESPN HD-nek, a Fox Sports HD-nek is, mert - hozzám hasonlóan - ők is benéztek valamit. :)

No offence.

Ha nagyon szépen megkérlek, elolvasod a 2008. máj. 17., szombat - 0:48-as hozzászólásom neked szánt részét? Persze ha arra mennek, hogy mindenhol tuti legyen, akkor 720p50/60.

#494 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 12:28

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 12:15

Ha nagyon szépen megkérlek, elolvasod a 2008. máj. 17., szombat - 0:48-as hozzászólásom neked szánt részét? Persze ha arra mennek, hogy mindenhol tuti legyen, akkor 720p50/60.

Persze elolvastam amit írtál. Az előbb csak arra reagáltam, amit Papesz írt, hogy az 1080i-t többek között pont a gyors mozgások megfelelő megjelenítése miatt alkalmazzák. Szerintem ez nem így van, de nem képzelem magamról, hogy értenék a dologhoz.

Csak abból a pár infóból próbáltam okoskodni, amit a már működő sportcsatornákról tudok. Gondolom nem habókos népek hozzák ott sem a döntéseket, hogy a 720p60 mellé tették le a voksot. Persze van ellenpélda is (NBC Sports HD).

#495 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 12:45

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 13:28

Persze elolvastam amit írtál. Az előbb csak arra reagáltam, amit Papesz írt, hogy az 1080i-t többek között pont a gyors mozgások megfelelő megjelenítése miatt alkalmazzák. Szerintem ez nem így van, de nem képzelem magamról, hogy értenék a dologhoz.

Megfelelő deinterlacer kérdése, hogy akár a gyors, akár a lassú mozgások is teljesen jók, 50/60 fázisosak legyenek 1080i-nél is. (Szóval nem a "netes", rosszul, vagy legalábbis spórolósan deinterlace-elt cuccokból kell kiindulni. Inkább békén kellene hagyni az adatot.) 720p25/30-nál mindenképpen jobb. 720p50/60-nal nagyjából egálban vannak minőség szempontból, megfelelő deinterlacing esetén (álló részek nagyobb, mozgó részek valamivel kisebb felbontásúak). Mint írtam, a 720p50/60 előnye, hogy mindenhol jó, nem függ a tévé deinterlacerjétől az eredmény. De az évek múlásával ez egyre kevésbé probléma.

Idézet

Csak abból a pár infóból próbáltam okoskodni, amit a már működő sportcsatornákról tudok. Gondolom nem habókos népek hozzák ott sem a döntéseket, hogy a 720p60 mellé tették le a voksot. Persze van ellenpélda is (NBC Sports HD).

Most már az Eurosport HD-t is beleveheted az ellenpéldák közé. ;)

#496 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 13:03

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 13:45

Megfelelő deinterlacer kérdése, hogy akár a gyors, akár a lassú mozgások is teljesen jók, 50/60 fázisosak legyenek 1080i-nél is. (Szóval nem a "netes", rosszul, vagy legalábbis spórolósan deinterlace-elt cuccokból kell kiindulni. Inkább békén kellene hagyni az adatot.) 720p25/30-nál mindenképpen jobb. 720p50/60-nal nagyjából egálban vannak minőség szempontból, megfelelő deinterlacing esetén (álló részek nagyobb, mozgó részek valamivel kisebb felbontásúak). Mint írtam, a 720p50/60 előnye, hogy mindenhol jó, nem függ a tévé deinterlacerjétől az eredmény. De az évek múlásával ez egyre kevésbé probléma.

Én is erre akartam kilyukadni, csak nem tudtam ilyen szakszerűen kifejteni.  :respect:  :up:
Papesz

#497 Felhasználó inaktív   ale 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 17. 13:22

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 10:30

Először is fel kell telepíteni a CoreAVC-t, ha ez megvan akkor elvileg az automatikusan beállítja magát. Ha nem akkor az "ffdshow video decorer" (start menü - k-klite -  configuration) panelen kell a h264-nél "disabled"-re állítani.

köszi!

#498 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 13:58

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 8:01

Szerintem nincs ezzel semmi gond, nálam k*rva jó a minősége. Csak át kellett állítanom, hogy a CoreAVC-t használja dekódoláshoz, ne azt a szutyok ffdshow-t. Utóbbival akadozott, és nem is nézett ki túl bizalomgerjesztőnek :D CoreAVC-vel viszont gyönyörűen lejátsza a MPC. Van benne néhány SD-ről konvertált részlet, ezeket ki lehet szúrni, de még azok is sokkal szebbek, mint az HBO hasonló megoldásai.

Laci082 bocs ezzel aminőséggel én nem vagyok elégedett. High@L5.1 profillal 6-7Mbps-es (DVD video bitrátával) ugyanezt a minőséget megkapod a netes matroskáktól is. nem mondom hogy katasztrófa, de 5 ezer forintért jobbat akarok, bocs :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 17. 13:59 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#499 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 16:03

Azért ne várjunk már Blu-ray minőséget TV csatornákon... Műholdon volt szerencsém jónéhány HD adást megnézni, és ez az Eurosport HD promo semmivel se rosszabb a többinél.

#500 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 16:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 13:58

Laci082 bocs ezzel aminőséggel én nem vagyok elégedett. High@L5.1 profillal 6-7Mbps-es (DVD video bitrátával) ugyanezt a minőséget megkapod a netes matroskáktól is. nem mondom hogy katasztrófa, de 5 ezer forintért jobbat akarok, bocs :)

Akkor válts szolgáltatót!!! :D

#501 Felhasználó inaktív   ale 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 17. 16:54

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 12:45

Az Eurosport HD demóadása tehát 1080i formátumú és ezt egy a jobb sarokban lévő „Full HD” logó is jelzi. Az EBU (European Broadcasting Union) szerint azonban a 720p formátum nagyobb képélességet kínál dinamikus képtartalmak például a sportműsorok esetében, ezért 2010-től ennek alkalmazását ajánlja. Az EBU ajánlását azonban sokan vitatják, mivel az 1920x1080 pixeles, teljes HD felbontású képmegjelenítőkhöz a 720p videojelet fel kell skálázni, s ez végül is nem használ a képminőségnek. Ráadásul eddig az élő közvetítések döntő többségét világszerte 1080i formátumban állították elő, így a gyakorlatban nem túl gyakran használható ki a 720p formátum mozgásmegjelenítési előnye. Még a BBC, mint az egyik első HDTV műsorokat kínáló közszolgálati műsor-előállító sem kínál 720p formátumú tartalmakat.

http://www.hazi-mozi...?cid=1339&aid=2

Szerkesztette: ale 2008. 05. 17. 16:56 -kor

#502 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 18:45

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 16:03

Azért ne várjunk már Blu-ray minőséget TV csatornákon... Műholdon volt szerencsém jónéhány HD adást megnézni, és ez az Eurosport HD promo semmivel se rosszabb a többinél.

no Laci082 elővettem és megpiszkáltam akedvedért az x264-et. Profil High@L4.1, bitráta 11MBps, ugyan úgy mint az ajrósportos cappyé. >>ime<< Ésmost hogy Krinyóval éljek mehecc lefosni a bokádat.  :Đ Szal ez az, amit elvárok - mert ez már láthatóan hitványabb mint a BR forrás amiből csináltam, demég mindig nagyságrendekkel szebb/jobb mint az ájrósport promója :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 17. 18:52 -kor

#503 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 20:28

Azért ne várjunk már Blu-ray minőséget TV csatornákon...

Ez igaz.

Műholdon volt szerencsém jónéhány HD adást megnézni, és ez az Eurosport HD promo semmivel se rosszabb a többinél.

A műholdas HD kínálat elég változó, én láttam rosszabbat és jobbat is. Azért az utóbbi a jellemzőbb, de ez függ a műsortól is. Ott van pl. az Anixe HD, jó lenne a képe, de pl. egy régi fekete-fehér film valahogy nem az igazi, viszont egy Bundesliga meccs már lényegesen jobb rajta. Az Eurosport HD promoval az a gond, hogy nem igazán nyerő maga az alapanyag, amiből összerakták. A valóság az lesz, hogy ha beindul, akkor kezdetben túlnyomó részt felkonvertált adás lesz, ezt viszont jól tükrözi a promo.

A műholdas HD-ben a bokalefosás esete nálam a HD-s élő közvetítőcsatornáknál (feed-eknél) jön elő, pl. tegnap amikor néztem az Észtország - Magyarország röplabdameccset HD-ben, akkor dobtam egy hátast. Persze a műholdas feed-ek jól el vannak rejtve, ami nem is annyira baj. A feedvadászat meg olyan mint amikor valaki halat akar enni, de nem mindegy, hogy megveszi valamelyik hypermárketben a halkonzervet vagy elmegy horgászni. Magyarul meg kell küzdeni a jó minőségért, rengeteg idő és türelem kell hozzá.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 05. 17. 20:29 -kor

#504 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 20:31

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 21:28

pl. tegnap amikor néztem az Észtország - Magyarország röplabdameccset HD-ben, akkor dobtam egy hátast.

Mondjuk az valahol rohejes, hogy egy ilyen meccs HD, a Forma 1 meg...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#505 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 21:21

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 20:31

Mondjuk az valahol rohejes, hogy egy ilyen meccs HD, a Forma 1 meg...

Samott

egy kéziemccset elviszel 3-4 kamerával, az F1 esetében egy elég komoly infrastruktúra van minden pályán. ha megnézed mindig a nagy organizációk azok, amik a leglassabban váltanak...

#506 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 08:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 21:21

egy kéziemccset elviszel 3-4 kamerával...

Ez röplabda volt...  :D
A kamerák számát tekintve persze ugyan az a helyzet, mint a kézinél. Kézilabdát még nem láttam HD-ben.

#507 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 09:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 18:45

no Laci082 elővettem és megpiszkáltam akedvedért az x264-et. Profil High@L4.1, bitráta 11MBps, ugyan úgy mint az ajrósportos cappyé. >>ime<< Ésmost hogy Krinyóval éljek mehecc lefosni a bokádat.  :Đ Szal ez az, amit elvárok - mert ez már láthatóan hitványabb mint a BR forrás amiből csináltam, demég mindig nagyságrendekkel szebb/jobb mint az ájrósport promója :)

Tényleg jó a kép, de ez nem jó összehasonlítási alap. Tudsz ilyet real time is csinálni? Egy élő HD-s sportközvetítés a real time-ról szól. Az Eurosport HD vagy más HD-s eseményt közvetítő csatorna a helyszínről többnyire műholdon keresztül megkapja a HD-s anyagot mpeg2 HD-ban kb. 20 és 50 Mbit/s között bitrátával, majd ellátja kommentárral, logóval, eredménykijelzővel, reklámblokkokkal... stb., majd ezt mpeg4-be tömörítve újra felküldi műholdra az előfizetőknek vagy szétosztásra a HD tartalmat szolgáltató fejállomásoknak. Az Eurosport HD esetében a Hotbirdre szétosztásra 11 Mbit/s bitrátával. Azt nem tudom, hogy a júpíszí a Hotbirdről leszedett anyagot még újratömöríti-e, ha igen, akkor sajnos nem jó a minta amit én tettem be, mert a júpíszí kábeles annál egy kicsit rosszabb.

#508 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 10:39

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 9:27

Tényleg jó a kép, de ez nem jó összehasonlítási alap. Tudsz ilyet real time is csinálni? Egy élő HD-s sportközvetítés a real time-ról szól.

real time esetén kb 16MBps kell hozzá. azért ne feledd, hogy a műsorok nagy része az eurosporton is konzerv. ami élő, ott kinn van a live logó. szóval ez a 10-11MBps 1080p AVC esetén azért kritikus mert ez az a határpont, ami pl a DVD esetében valahol 3 és 4 MBps körül van. hozzáértéssel meg lehet csinálni rendesre deha ész nélkül csinálod tele lesz bántó, artifact-tel a kép. és igen, ilyen alacsony bitrátán márcsak offline encode jöhet szóba, ezis a példavideó is 3-pass-szal készült. és én igenis igényes vagyok, ha fizetni fogok érte, akkor nem akarok ilyesmit látni...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 05. 18. 11:22 -kor

#509 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 11:34

Idézet: -=ZiCHiE=- - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 10:27

Azt nem tudom, hogy a júpíszí a Hotbirdről leszedett anyagot még újratömöríti-e, ha igen, akkor sajnos nem jó a minta amit én tettem be, mert a júpíszí kábeles annál egy kicsit rosszabb.

Tartok tőle, hogy a mostani mediaboxok nem támogatják a h.264-et, szal...

/off
Ahogy néztem az SFIJ-féle embedded feiratos anyagot, észrevettem, hogy a DirectVobSub/VSFilter kicsit jobban belassítja a dolgokat a kelleténél: nélküle megy a 24fps, azzal viszont max. 20, de inkább 18. Persze 2+ GHz dual-core-ral kevésbé számít. De egyébként a HW-es gyorsítást is kilövi (vonatkozó filter esetén). Szerencsére a BSPlayerben kiiktatható, és a belső feliratkezelés ilyen hátrányok nélkül működik jól.
/on

#510 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 12:03

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 11:34

Tartok tőle, hogy a mostani mediaboxok nem támogatják a h.264-et, szal...

úgy emléxem Krinyó cikkéből hogy tud a hd mediabox High@L4.1-es AVC profilt  :think:

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »