HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#651 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 15:10

Idézet: Pille - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 5:12

Akkor néhány kérdés, mivel nekem sem vált automatikusan.
1. Milyen típusú tv-d van?
2. Mit és hogyan állítottál be?
3. Sd, vagy Hd adásról beszélsz, amikor azt mondod, hogy automatice vált a tv?
4. Hdmi, vagy Scart bemeneten van összekötve a mediabox a tv-vel?
5. Erre elvileg "természetesen" lesz a válaszod: Ugye, UPC digitális kábeles adásról beszélsz?

1. Toshiba LCD TV 32XV 500
2. Képformátum 16:9
3. Nálam hd-ben vált át , mert ott van csik oldalt
4. HDMI
5. Igen

#652 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 15:34

zgobolos:

Egy VoD az sosem 1x lejátszást jelent, a VoD bérlet jellemzően adott időtartamra, 24-48-72 órányi időre szól, azon belül meg annyiszor nézed meg a filmet vagy egyéb video tartalmat akárhányszor csak akarod, ide-oda tekergetve benne.

A Push VoD egy offline letöltési mód, a PVR merevlemezére offline töltődik le a tartalom, nincs realtime streaming. Az offline letöltés többféle forrásból is történhet. Mivel kétirányú internetkapcsolat alapfeltétel a VoD szolgáltatáshoz, hisz valamin meg kell rendelni a VoD tartamat, az offline letöltés történhet akár az STB-hez csatlakoztatott netkapcsolaton is, ami jöhet akár harmadik féltől is. De lehet olyan is hogy a netkapcsolatot csak a VoD szerverre történő rendelési komminkációra használja az STB, így az akár lehet egy betárcsázós, kis sávszélességű kapcsolat, a letöltés pedig műhódas adatfolyamból érkezik.

Ez utóbbi esetén egy vagy több TV csatornát jelöl ki a szolgáltató a VoD offline letöltésre. Ilyenkor kvázi egy rendelési sornak megfelelően sorakoznak a letöltendő filmek és ha az STB látja hogy épp az következik, amiről neki rendelése van akkor azt rögzíti a merevlemezre, ha más tartalom akkor figyelmen kívül hagyja és vár a sorára. Az hogy mennyit kell várni a film letöltődéséig elég változó, ha mondjuk megrendelsz egy olyan filmet amit előtted már valaki mondjuk fél napja megrendelt és e miatt épp nem sokkal indul el "sugárzása", akkor nem kell sokat várni, mert nem egyénileg megy a letöltés, hisz ugyanúgy broadcastolva van mint bármelyik TV adó. De ha nincs az adott film a várakozási sorban és a sor is hosszú akkor akár nagyon sokat is várni kell. Az a szolgáltatón múlik hány TV adónyi helyet állít be a VoD kiszolgálására. Értelemszerűen minél több a hely, annál hamarabb megtörténhet egy rendelt anyag letöltődése. Ez a fajta letöltési mód nem igazán kedvez a nagy filmkínálattal rendelkező Vod könyvtáraknak, mert sokféle anyagból sok ember nagyobb eséllyel eltérőt rendel, ami nagyon hosszú várakozási sorokat eredményezhet. Ez a letöltést inkább egy szűkebb kínálatnál alkalmazzák, így nagyobb az azonos rendelések száma, ami kisebb várakozási sorokat eredményez. A kínálatot meg jellemzően adott időszakonként, hetente, havonta cserélgetik.

Ha viszont mondjuk egy külső féltől rendelt szélessávú netkapcsolatot használnak a VoD letöltésére, akkor értelemszerűen a szélessávú kapcsolat sebességétől, minőségétől, kiszolgáló szerverek terheltségétől függ milyen gyorsan ér majd le a VoD tartalom. Ez fajta letöltési mód sokkal jobban kedvez a nagy kínálatú VoD könyvtárak kialakításának. Mivel itt nem alakul ki várakozási sor, minden előfizető a saját kis netkapcsolata tempójában töltögeti a tartalmat a szerverről, maximum ha sokan töltenek 1xre, akkor egymás letöltéseit lassítják így tovább fog tartani mire leér.

Szerkesztette: shabba 2008. 05. 27. 15:38 -kor

#653 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 15:56

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 15:34

...

koszi, szepen osszefoglaltad. ez az offline dolog nagyon oskorinak hangzik, es telleg gaz a nagy konyvtaras problema. remelem internetes letoltosdi lesz a vege a upc-nel.

lenyeg szamomra az, hogy nem ugy megy ez, hogy gyerek elaltat -> kanape beceloz -> leul -> browse -> megrendel - > sor kinyit -> start, hanem van benne egy "megvar mig lejon" pont is. shame. akkor lenne inkabb netes stream. igy ez aligha nevezheto on DEMAND-nak. inkabb video-on-demand-and-availability.
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#654 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 16:02

leirom a legutolso nyugomet a szolgaltatassal, nem tudom volt-e mar a forumon, nem tudom most a 20 + regiek oldalakat mind atnyalazni.

taviranyito, TV gomb. ha megnyomom tudom vezerelni a TV-t ami orom, de elmegy a kep - ez igy pongyola, ugy tunik a hdmi-n megszunik a jel. a box front paneljen viszont irja hogy mi a csatorna meg az epp vetitett kontent.

ez TV fuggo lehet?
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#655 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 16:46

Ez a funkcio nalam sem mukodik normalisan, en a tv-re fogtam, pedig az is Philips.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#656 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:34

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 15:56

koszi, szepen osszefoglaltad. ez az offline dolog nagyon oskorinak hangzik, es telleg gaz a nagy konyvtaras problema. remelem internetes letoltosdi lesz a vege a upc-nel.

lenyeg szamomra az, hogy nem ugy megy ez, hogy gyerek elaltat -> kanape beceloz -> leul -> browse -> megrendel - > sor kinyit -> start, hanem van benne egy "megvar mig lejon" pont is. shame. akkor lenne inkabb netes stream. igy ez aligha nevezheto on DEMAND-nak. inkabb video-on-demand-and-availability.

Amit én leírtam azt a Hello HD VoD-jára írtam, mert te is arra reagáltál a hsz.-edben. UPC esetén nem tartom valószínűnek a Push VoD-ot, a kábelszolgáltatók real-time streamben szoktak VoD-ot kínálni. A műhódas(DVB-S) és földfelszíni(DVB-T) a szűkös frekvencia és sávszélesség kapacitások miatt kényszerülnek a Push VoD-ra. A kábeles(DVB-C) vagy IP alapon szolgáltató telcoknál van elégséges frekvencia és sávszél kapacitás arra hogy real-time VoD streameket adjanak.

A valós idejű VoD streameknél nincs sorbanállás és várakozás. A távirányítóval kiválasztja a TV előtt ülve az előfizető mit szeretne nézni és ezt akár egy igen nagy VoD könyvtár választékából is megteheti. A rendelést leokézi és azonnal nézheti a VoD streamet, bármikor tekerhet benne előre-hátra és mivel a kapcsolat alapból kétirányú így kiegészítő netkapcsolatra sincs szükség a működtetéséhez, ellentétben a DVB-S vagy DVB-T-vel.

#657 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:34

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 17:02

leirom a legutolso nyugomet a szolgaltatassal, nem tudom volt-e mar a forumon, nem tudom most a 20 + regiek oldalakat mind atnyalazni.

taviranyito, TV gomb. ha megnyomom tudom vezerelni a TV-t ami orom, de elmegy a kep - ez igy pongyola, ugy tunik a hdmi-n megszunik a jel. a box front paneljen viszont irja hogy mi a csatorna meg az epp vetitett kontent.

ez TV fuggo lehet?

Pongyola- valóban,  :)  de én is értem!

Nekem a HDMI-s, rögzítős Philips ugyanezt csinálja Pana plazmával, míg Anyámnál a leggagyibb medaibox a Hyndai tv-vel scart-on jól működik.
Szerintem, ha Scart-on használnád, jól működne.

#658 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:44

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 16:10

1. Toshiba LCD TV 32XV 500
2. Képformátum 16:9
3. Nálam hd-ben vált át , mert ott van csik oldalt
4. HDMI
5. Igen

Nekem
1. Panasonic plazma 42PV60.
2. Képformátum szintén 16:9.
3. Nekem Hd-ben nem tudom, hogy vált-e, mivel nálunk csak júli 1-től lesz Hd. Sd-n nem működik.  :mad: Scart-on viszont igen, de azt csak egyszer próbáltam ki. Elég is volt belőle annyi...
4. Szintén.
5. Szintén.

Tehát nem vált automatice.

A felbontást mire állítottad? Auto/720p/1080i? Nekem bármelyiken van, egyiken sem vált. Remélem HD-n fog ugrálni.

#659 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 18:30

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 17:02

ez TV fuggo lehet?

Nem, ezt a box csinálja így. Scarton pedig jelzi is a tv-nek hogy most kapcsoljon el arról az inputról...

#660 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 18:33

Idézet: Pille - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 17:44

Nekem
1. Panasonic plazma 42PV60.
2. Képformátum szintén 16:9.
3. Nekem Hd-ben nem tudom, hogy vált-e, mivel nálunk csak júli 1-től lesz Hd. Sd-n nem működik.  :mad: Scart-on viszont igen, de azt csak egyszer próbáltam ki. Elég is volt belőle annyi...
4. Szintén.
5. Szintén.

Tehát nem vált automatice.

A felbontást mire állítottad? Auto/720p/1080i? Nekem bármelyiken van, egyiken sem vált. Remélem HD-n fog ugrálni.

Auto a beállítás.

#661 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 18:49

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 15:34

A Push VoD egy offline letöltési mód, a PVR merevlemezére offline töltődik le a tartalom, nincs realtime streaming. Az offline letöltés többféle forrásból is történhet. Mivel kétirányú internetkapcsolat alapfeltétel a VoD szolgáltatáshoz, hisz valamin meg kell rendelni a VoD tartamat, az offline letöltés történhet akár az STB-hez csatlakoztatott netkapcsolaton is, ami jöhet akár harmadik féltől is. De lehet olyan is hogy a netkapcsolatot csak a VoD szerverre történő rendelési komminkációra használja az STB, így az akár lehet egy betárcsázós, kis sávszélességű kapcsolat, a letöltés pedig műhódas adatfolyamból érkezik.

Ez utóbbi esetén egy vagy több TV csatornát jelöl ki a szolgáltató a VoD offline letöltésre. Ilyenkor kvázi egy rendelési sornak megfelelően sorakoznak a letöltendő filmek és ha az STB látja hogy épp az következik, amiről neki rendelése van akkor azt rögzíti a merevlemezre, ha más tartalom akkor figyelmen kívül hagyja és vár a sorára. Az hogy mennyit kell várni a film letöltődéséig elég változó, ha mondjuk megrendelsz egy olyan filmet amit előtted már valaki mondjuk fél napja megrendelt és e miatt épp nem sokkal indul el "sugárzása", akkor nem kell sokat várni, mert nem egyénileg megy a letöltés, hisz ugyanúgy broadcastolva van mint bármelyik TV adó. De ha nincs az adott film a várakozási sorban és a sor is hosszú akkor akár nagyon sokat is várni kell. Az a szolgáltatón múlik hány TV adónyi helyet állít be a VoD kiszolgálására. Értelemszerűen minél több a hely, annál hamarabb megtörténhet egy rendelt anyag letöltődése...

Ez a Push VoD az 5-6 évvel ezelőtti Europeonline-os régi szépidőkre emlékeztet. Előfizetője voltam egy Push VoD-hez hasonló szolgáltatásnak, igaz ott számítógép kellett, meg egy DVB-S kártya. Nemcsak videókat lehetett offline "lesugároztatni" műholdon, hanem mindenfélét. Volt egy választék a szolgáltató szerverén és volt olyan lehetőség, hogy én jelöltem ki egy file-t a neten (http vagy ftp), s utánna az letöltődött a szolgáltatóm szerverére a háttérben, miközben én kikapcsoltam a gépet és el is mehettem otthonról. Ha már ott volt az anyag akkor kértem egy műholdas lesugárzást és kaptam egy időpontot meg egy kulcsot. Az időpont a lesugárzás kezdete volt, a kulcs, pedig a kódolt anyag dekriptálásához kellett. A lesugárzás min. 2 megabittel ment, de ha több file is volt, akkor előfordult, hogy párhuzamosan 8 megbittel jöttek a megrendelt file-ok. A felhasználók szabadon megoszthatták egymással a lesugárzási időpontokat és a kulcsokat, így pl. ha magamnak sugároztattam le valamit, ami a havert is érdekelte, akkor csak elküldtem neki a kulcsokat és a hozzá tartozó időpontokat. Nem nagyon volt kényelmes rendszer (főleg, ha éjjel három óra körülire kaptam az időpontot), viszont roppant hatékony volt. Akkor még ritka volt és méregdrága a szélessávú net, nekem is csak 33,6-os analóg betárcsázós net volt, ami letöltésre alkalmatlan volt.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 05. 27. 18:50 -kor

#662 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:16

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 10:33

Az hibat jelez. Amugy ha olvastad volna a forumot, melott chatelsz az ugyfelszolgalattal, akkor tudnad, hogy ez szoftverhiba, tobbszor leirtuk mar, hogy adott ido utan rendszeresen elojon es csatornatol teljesen fuggetlen. A felvetel kb. negyed oraval kesobb kezdodik meg a beallitottnal es hibaval all le, azt jelzi a piros felkialtojeles ikon, amelyik felvetel mellett olyan van, az valszeg elszarodott. A fejallomason semmit sem tudnak ezzel kezdeni, mert koze sincs hozza.
En tortenetesen meg nem jeleztem ezt a hibat a UPC-nek, gondoltam azert ok is tesztelik a sajat szarjukat, nyilvan mar rajottek es keszul a Philipsnel a javitott szoftver. Legalabbis ezt remelem.

Krinyo

Annyit tudok mondani, hogy az illetékes az UPC-nél reprodukálta a hibát a saját dobozán...

#663 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:26

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 21:16

Annyit tudok mondani, hogy az illetékes az UPC-nél reprodukálta a hibát a saját dobozán...

Ez oromhir, akkor talan lesz ra megoldas is elobb-utobb.

#664 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 06:16

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 19:33

Auto a beállítás.

Nem próbáltad még, hogy 720p-n, vagy 1080i-n, hogy ott váltogat-e? Ha lesz időd, meg kedved, nézd már meg.

#665 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 07:36

Idézet: Pille - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 6:16

Nem próbáltad még, hogy 720p-n, vagy 1080i-n, hogy ott váltogat-e? Ha lesz időd, meg kedved, nézd már meg.

Nem probáltam még, majd megnézem.

#666 Felhasználó inaktív   nymus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:09

Üdv, Győrben mire érdemes ma előfizetni??
HDTV-t vettem.
Kösz, Nymus

#667 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:33

Ugyanarra amire tegnap. Hulye kerdesre hulye valasz... :rolleyes:

#668 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:33

Idézet: nymus - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 12:09

Üdv, Győrben mire érdemes ma előfizetni??
HDTV-t vettem.
Kösz, Nymus

:respect:

#669 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:00

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 19:30

Nem, ezt a box csinálja így. Scarton pedig jelzi is a tv-nek hogy most kapcsoljon el arról az inputról...

Be van állítva a UPC-s távirányítón a tévéd kódja? Ha az alapbeállítás nem egyezik meg a tévéd rendszerével, alapból nem megy. Normális esetben ilyenkor a tévé átvált az AV/RGB/HDMI bemenetről a sima (általában analóg) csatornákra, miközben a box lekapcsolja a HDMI-t, és talán a tévé felé vezető analóg jeleit (AV/RGB) is.

#670 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:08

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 19:33

Auto a beállítás.

Na, látod, ilyen nem minden tévén van. HDMI-seken nagyobb eséllyel, régebbi Scartosokon nem nagyon (főleg mert normális esetben a Scart egy vezetékén jelzi a forrás).

Nálam egyelőre CRT (100Hz) + Scart/RGB játszik, és nem kicsit idegesítő, hogy most már 3 csatornán kell a tévé távirányítójával váltogatni a 16:9 és a 4:3 között. A 3 HD-s csatornára gondolok. Arra a felvetésre, hogy mit akarok én egy ilyen konfigon a HD-s adásoktól: anamorf módban küldi át a box Scarton, és összehúzott képpel élesebb CRT-n is, mint az SD változat. Éppen erre találták ki az anamorf módot, amit pl. több német adó rendszeresen alkalmaz filmeknél. (Ezeknél át is vált a tévé, ha a boxról jön a jel, szóval a box ezeknél jelzi, hogy 16:9-es, meg a letterbox beállítás is működik -- csak a HD-seknél felejtették el beleírni a FW-be.)

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.