HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#691 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 15:37

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 16:32

szoval ez a taviranyitos mizeria arrol szol, hogy elofizettem egy szolgaltatasra, ami miatt mar nem kell a TV-men a csatornakra kapcsolnom, eleg hogyha a HDMI-n hagyom (esetleg mas ext/aux forrasok, mint DVD, playstation, egyeb). a hangerot meg csak egy helyen akarom allitani.

Esetleg probald meg lecsereltetni a tavkapcsot a szurkere. Nem lesz radio meg dvr gombod, de azok most meg ugyse mukodnek :)

#692 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 15:44

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 16:31

Ennek nem igy kellene mukodnie, probalj masik kodot a tevedhez a lista alapjan.

Nalad pontosan mi tortenik ha upcd nezese kozben megnyomod a tv gombot? Semmi mast csak azt.

#693 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 15:44

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 16:30

Na a fekete taviranyiton nincs DVD gomb :)

Hmm. A Fekete Távirányító hol leledzik? (Mint vmi gonosz Darth Vader  :ph34r:  )

Szóval én a boxhoz egy ezüst színűt kaptam, amin van TV-UPC-DVD gomb is. És tud is vezérelni DVD-t és TV-t is (a kézikönyvben megadott márkákat). Feketéről nem tudok.

#694 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 15:48

Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 16:44

Hmm. A Fekete Távirányító hol leledzik? (Mint vmi gonosz Darth Vader  :ph34r:  )

Szóval én a boxhoz egy ezüst színűt kaptam, amin van TV-UPC-DVD gomb is. És tud is vezérelni DVD-t és TV-t is (a kézikönyvben megadott márkákat). Feketéről nem tudok.

Mar irtam parszor. A hd pvr boxhoz, ami szinten fekete, olyat adnak.

#695 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 15:54

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 16:48

Mar irtam parszor. A hd pvr boxhoz, ami szinten fekete, olyat adnak.

Aha! Értem! ..és nincs rajta DVD gomb. Ez botrány :reklamacio:

#696 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 15:57

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 16:44

Nalad pontosan mi tortenik ha upcd nezese kozben megnyomod a tv gombot? Semmi mast csak azt.

Nalam sem mukodik ez jol, de en nem is akartam szenvedni vele. Korabban mar irta valaki, hogy mit kellene csinalnia: lekapcsolja a kimeneteket, atallitja a tuneredet tv-re a HDMI-rol es a taviranyito atvalt tv uzemmodba, ahol a tv-t tudod csesztetni. Pl. DVD-zeshez, vagy mashoz. Ebbol nalam is csak az elso fele valosul meg, de nem is hasznalnam ezt a funkciojat, ezert nem szenvedtem a beallitasaval.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#697 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 16:03

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 16:57

Nalam sem mukodik ez jol, de en nem is akartam szenvedni vele. Korabban mar irta valaki, hogy mit kellene csinalnia: lekapcsolja a kimeneteket, atallitja a tuneredet tv-re a HDMI-rol es a taviranyito atvalt tv uzemmodba, ahol a tv-t tudod csesztetni. Pl. DVD-zeshez, vagy mashoz. Ebbol nalam is csak az elso fele valosul meg, de nem is hasznalnam ezt a funkciojat, ezert nem szenvedtem a beallitasaval.

Krinyo

Igen, ha scarton van bekotve, pontosan azt csinalja, amit kell neki. A tavkapcs vezerli a boxot, a box scarton at a tvt. Hdmi eseten a masodik elmarad.

#698 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 16:09

Na ez nincs leirva sehol, hogy ez a funkcio csak SCART-tal muxik.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#699 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 16:14

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 17:46

Ez a funkcio nalam sem mukodik normalisan, en a tv-re fogtam, pedig az is Philips.

Van egyáltalán BÁRMILYEN eleme ennek a szolgáltatásnak, ami hibátlanul működik? :Đ
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#700 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 16:25

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 17:09

Na ez nincs leirva sehol, hogy ez a funkcio csak SCART-tal muxik.

Ez ugyanaz a funkció mint az hogy a box scarton be tudja kapcsolni a tvt. Van a hdmin is elvileg ilyen funkcio, de en meg nem lattam mukodni. A dvdjatekosom se teszi.

#701 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 16:34

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 17:14

Van egyáltalán BÁRMILYEN eleme ennek a szolgáltatásnak, ami hibátlanul működik? :Đ

Neked van olyan eszkozod ami hdmin keresztul be tudja kapcsolni a tvdet?

#702 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 16:57

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 15:59

A szurke taviranyito valoban igy mukodik. A fekete (hd pvr-hez adott) sajnos nem. Ott stb uzemmodban a stb volume controljat kuldi, szoval azert lehet hangerot allitani, csak epp mashol.

:omg: (fekete)
Így kergessük az egyszeri felhasználót az őrületbe. :Đ

#703 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:06

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 17:34

Neked van olyan eszkozod ami hdmin keresztul be tudja kapcsolni a tvdet?

Ha erre bárki tud igennel válaszolni, plz tegye meg, mert akkor már lesz komoly alapunk ütni az upc-t, hogy a stb miért nem teszi... Persze ez a dolog kétszereplős, a tv-nek is, meg a másik eszköznek is tudnia kell a dologról. CEC-nek hívják hdmi-n belül.

#704 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:21

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 17:03

Igen, ha scarton van bekotve, pontosan azt csinalja, amit kell neki. A tavkapcs vezerli a boxot, a box scarton at a tvt. Hdmi eseten a masodik elmarad.

A tévés csatornaváltás és hangerőállítás nem a Scarton keresztül megy, hanem közvetlenül vezérli a távirányító ilyenkor a tévét.

Valószínű a Scart ezen pinjét is birizgálja a box a TV/UPC kapcsolgatáskor:
Pin 8: Status & Aspect Ratio [0-0.4V → off, 5-8V → 16:9, 9.5-12V → on/4:3]

Ezzel jelzi a forrás, hogy AV (kompozit-video, s-video, vagy RGB, ill. néhol YUV is van) jelet küld, illetve újabban, hogy az milyen formátumú. A régebbi tévéken nem volt az AV-re külön gomb a távirányítón vagy a tévén magán, ezért is kellett. Az későbbi tévék egy része nem is foglalkozik vele ilyen szempontból (nem váltanak ide-oda ettől függően), csak a képformátumot nézik.

(Van még két soros vezeték is a Scartban, de az ottani adatátvitel formátuma erősen gyártófüggő, sőt néha márkán belül sem minden termékcsaládnál egyforma, szóval azt szerintem hanyagolják itt.)

#705 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:23

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:06

Ha erre bárki tud igennel válaszolni, plz tegye meg, mert akkor már lesz komoly alapunk ütni az upc-t, hogy a stb miért nem teszi... Persze ez a dolog kétszereplős, a tv-nek is, meg a másik eszköznek is tudnia kell a dologról. CEC-nek hívják hdmi-n belül.

Nem kapcsol be a tévéd, ha a box távirányítóján TV-módban benyomsz egy csatornaváltó gombot?

#706 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:28

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:23

Nem kapcsol be a tévéd, ha a box távirányítóján TV-módban benyomsz egy csatornaváltó gombot?

Nem erről szól a probléma.

Én különben alapvetően azt szeretném, hogy a tv-m bekapcsoljon amikor a stb-t (vagy a dvdjátékost) bekapcsolom. Ahogy scarton tenné. A tv tunere nem érdekel, fel sincs programozva.

#707 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:35

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:21

A tévés csatornaváltás és hangerőállítás nem a Scarton keresztül megy, hanem közvetlenül vezérli a távirányító ilyenkor a tévét.

Valószínű a Scart ezen pinjét is birizgálja a box a TV/UPC kapcsolgatáskor:
Pin 8: Status & Aspect Ratio [0-0.4V → off, 5-8V → 16:9, 9.5-12V → on/4:3]

Ezzel jelzi a forrás, hogy AV (kompozit-video, s-video, vagy RGB, ill. néhol YUV is van) jelet küld, illetve újabban, hogy az milyen formátumú. A régebbi tévéken nem volt az AV-re külön gomb a távirányítón vagy a tévén magán, ezért is kellett. Az későbbi tévék egy része nem is foglalkozik vele ilyen szempontból (nem váltanak ide-oda ettől függően), csak a képformátumot nézik.

(Van még két soros vezeték is a Scartban, de az ottani adatátvitel formátuma erősen gyártófüggő, sőt néha márkán belül sem minden termékcsaládnál egyforma, szóval azt szerintem hanyagolják itt.)

Egyrészt: a tv csatornaváltást te hoztad be, mi arról beszéltünk, mi történik ha megnyomod a tv gombot.
Másrészt: a hangerőállítás a fekete távirányító esetén, UPC üzemmódban épphogy a scarton (vagy hdmi-n) bejövő hangerőt állitja, ugyanis ilyenkor a távirányító a settopbox volume controlját vezérli, mint azt már leírtam itt párszor, a mai nap folyamán.

Harmadrészt, a scart vezérléssel kapcsolatban: igen, pontosan így van ahogy te mondod, de fölöslegesnek tartottam így kifejteni. Amiről itt beszélünk, az az, hogy HDMI-n ez nem történik meg, bár HDMI-n is van egy CEC nevű pin, amin lehet ilyen jellegű parancsokat küldeni.

#708 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:40

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:28

Nem erről szól a probléma.

Én különben alapvetően azt szeretném, hogy a tv-m bekapcsoljon amikor a stb-t (vagy a dvdjátékost) bekapcsolom. Ahogy scarton tenné. A tv tunere nem érdekel, fel sincs programozva.

Mint "workaround" javasoltam...

#709 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:43

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:40

Mint "workaround" javasoltam...

Ha figyelmesebben olvastál volna, akkor rájöttél volna, hogy
1. nem én hoztam föl ezt mint problémát
2. aki fölhozta, annak sem az a gondja hogy nem kapcsol át tv-re, hanem az hogy elkapcsol a settopboxról... :)

#710 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:48

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:35

Egyrészt: a tv csatornaváltást te hoztad be, mi arról beszéltünk, mi történik ha megnyomod a tv gombot.

A "mi"-be engem is beleértesz, ugye? Ha emlékszel, az elejétől részt vettem ebben a "nyomozásban". :)

Idézet

Másrészt: a hangerőállítás a fekete távirányító esetén, UPC üzemmódban épphogy a scarton (vagy hdmi-n) bejövő hangerőt állitja, ugyanis ilyenkor a távirányító a settopbox volume controlját vezérli, mint azt már leírtam itt párszor, a mai nap folyamán.

Olvastam is. Én - bár talán kicsit félreérthetően - azt próbáltam kifejezni, hogy soros vezetékes parancsként valószínű nem megy át ilyesmi itt a Scarton.

Idézet

Harmadrészt, a scart vezérléssel kapcsolatban: igen, pontosan így van ahogy te mondod, de fölöslegesnek tartottam így kifejteni. Amiről itt beszélünk, az az, hogy HDMI-n ez nem történik meg, bár HDMI-n is van egy CEC nevű pin, amin lehet ilyen jellegű parancsokat küldeni.

Bocs, hogy leírtam pontosabban, Scarton hogy is megy a dolog... Spec. szerint kötelező jelezni a 8-ason az AV jelet. A CEC használata HDMI-n nem kötelező. Persze ártani nem ártana.

Egyébként most akkor nálad Scarton be is kapcsol a tévé a UPC gomb benyomására, Scarton? Mert nálam pl. nem. Ez tévéfüggő.

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.