HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 16:34

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 17:14

Van egyáltalán BÁRMILYEN eleme ennek a szolgáltatásnak, ami hibátlanul működik? :Đ

Neked van olyan eszkozod ami hdmin keresztul be tudja kapcsolni a tvdet?

#702 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 16:57

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 15:59

A szurke taviranyito valoban igy mukodik. A fekete (hd pvr-hez adott) sajnos nem. Ott stb uzemmodban a stb volume controljat kuldi, szoval azert lehet hangerot allitani, csak epp mashol.

:omg: (fekete)
Így kergessük az egyszeri felhasználót az őrületbe. :Đ

#703 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:06

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 17:34

Neked van olyan eszkozod ami hdmin keresztul be tudja kapcsolni a tvdet?

Ha erre bárki tud igennel válaszolni, plz tegye meg, mert akkor már lesz komoly alapunk ütni az upc-t, hogy a stb miért nem teszi... Persze ez a dolog kétszereplős, a tv-nek is, meg a másik eszköznek is tudnia kell a dologról. CEC-nek hívják hdmi-n belül.

#704 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:21

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 17:03

Igen, ha scarton van bekotve, pontosan azt csinalja, amit kell neki. A tavkapcs vezerli a boxot, a box scarton at a tvt. Hdmi eseten a masodik elmarad.

A tévés csatornaváltás és hangerőállítás nem a Scarton keresztül megy, hanem közvetlenül vezérli a távirányító ilyenkor a tévét.

Valószínű a Scart ezen pinjét is birizgálja a box a TV/UPC kapcsolgatáskor:
Pin 8: Status & Aspect Ratio [0-0.4V → off, 5-8V → 16:9, 9.5-12V → on/4:3]

Ezzel jelzi a forrás, hogy AV (kompozit-video, s-video, vagy RGB, ill. néhol YUV is van) jelet küld, illetve újabban, hogy az milyen formátumú. A régebbi tévéken nem volt az AV-re külön gomb a távirányítón vagy a tévén magán, ezért is kellett. Az későbbi tévék egy része nem is foglalkozik vele ilyen szempontból (nem váltanak ide-oda ettől függően), csak a képformátumot nézik.

(Van még két soros vezeték is a Scartban, de az ottani adatátvitel formátuma erősen gyártófüggő, sőt néha márkán belül sem minden termékcsaládnál egyforma, szóval azt szerintem hanyagolják itt.)

#705 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:23

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:06

Ha erre bárki tud igennel válaszolni, plz tegye meg, mert akkor már lesz komoly alapunk ütni az upc-t, hogy a stb miért nem teszi... Persze ez a dolog kétszereplős, a tv-nek is, meg a másik eszköznek is tudnia kell a dologról. CEC-nek hívják hdmi-n belül.

Nem kapcsol be a tévéd, ha a box távirányítóján TV-módban benyomsz egy csatornaváltó gombot?

#706 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:28

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:23

Nem kapcsol be a tévéd, ha a box távirányítóján TV-módban benyomsz egy csatornaváltó gombot?

Nem erről szól a probléma.

Én különben alapvetően azt szeretném, hogy a tv-m bekapcsoljon amikor a stb-t (vagy a dvdjátékost) bekapcsolom. Ahogy scarton tenné. A tv tunere nem érdekel, fel sincs programozva.

#707 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:35

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:21

A tévés csatornaváltás és hangerőállítás nem a Scarton keresztül megy, hanem közvetlenül vezérli a távirányító ilyenkor a tévét.

Valószínű a Scart ezen pinjét is birizgálja a box a TV/UPC kapcsolgatáskor:
Pin 8: Status & Aspect Ratio [0-0.4V → off, 5-8V → 16:9, 9.5-12V → on/4:3]

Ezzel jelzi a forrás, hogy AV (kompozit-video, s-video, vagy RGB, ill. néhol YUV is van) jelet küld, illetve újabban, hogy az milyen formátumú. A régebbi tévéken nem volt az AV-re külön gomb a távirányítón vagy a tévén magán, ezért is kellett. Az későbbi tévék egy része nem is foglalkozik vele ilyen szempontból (nem váltanak ide-oda ettől függően), csak a képformátumot nézik.

(Van még két soros vezeték is a Scartban, de az ottani adatátvitel formátuma erősen gyártófüggő, sőt néha márkán belül sem minden termékcsaládnál egyforma, szóval azt szerintem hanyagolják itt.)

Egyrészt: a tv csatornaváltást te hoztad be, mi arról beszéltünk, mi történik ha megnyomod a tv gombot.
Másrészt: a hangerőállítás a fekete távirányító esetén, UPC üzemmódban épphogy a scarton (vagy hdmi-n) bejövő hangerőt állitja, ugyanis ilyenkor a távirányító a settopbox volume controlját vezérli, mint azt már leírtam itt párszor, a mai nap folyamán.

Harmadrészt, a scart vezérléssel kapcsolatban: igen, pontosan így van ahogy te mondod, de fölöslegesnek tartottam így kifejteni. Amiről itt beszélünk, az az, hogy HDMI-n ez nem történik meg, bár HDMI-n is van egy CEC nevű pin, amin lehet ilyen jellegű parancsokat küldeni.

#708 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:40

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:28

Nem erről szól a probléma.

Én különben alapvetően azt szeretném, hogy a tv-m bekapcsoljon amikor a stb-t (vagy a dvdjátékost) bekapcsolom. Ahogy scarton tenné. A tv tunere nem érdekel, fel sincs programozva.

Mint "workaround" javasoltam...

#709 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:43

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:40

Mint "workaround" javasoltam...

Ha figyelmesebben olvastál volna, akkor rájöttél volna, hogy
1. nem én hoztam föl ezt mint problémát
2. aki fölhozta, annak sem az a gondja hogy nem kapcsol át tv-re, hanem az hogy elkapcsol a settopboxról... :)

#710 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:48

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:35

Egyrészt: a tv csatornaváltást te hoztad be, mi arról beszéltünk, mi történik ha megnyomod a tv gombot.

A "mi"-be engem is beleértesz, ugye? Ha emlékszel, az elejétől részt vettem ebben a "nyomozásban". :)

Idézet

Másrészt: a hangerőállítás a fekete távirányító esetén, UPC üzemmódban épphogy a scarton (vagy hdmi-n) bejövő hangerőt állitja, ugyanis ilyenkor a távirányító a settopbox volume controlját vezérli, mint azt már leírtam itt párszor, a mai nap folyamán.

Olvastam is. Én - bár talán kicsit félreérthetően - azt próbáltam kifejezni, hogy soros vezetékes parancsként valószínű nem megy át ilyesmi itt a Scarton.

Idézet

Harmadrészt, a scart vezérléssel kapcsolatban: igen, pontosan így van ahogy te mondod, de fölöslegesnek tartottam így kifejteni. Amiről itt beszélünk, az az, hogy HDMI-n ez nem történik meg, bár HDMI-n is van egy CEC nevű pin, amin lehet ilyen jellegű parancsokat küldeni.

Bocs, hogy leírtam pontosabban, Scarton hogy is megy a dolog... Spec. szerint kötelező jelezni a 8-ason az AV jelet. A CEC használata HDMI-n nem kötelező. Persze ártani nem ártana.

Egyébként most akkor nálad Scarton be is kapcsol a tévé a UPC gomb benyomására, Scarton? Mert nálam pl. nem. Ez tévéfüggő.

#711 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:55

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:43

Ha figyelmesebben olvastál volna, akkor rájöttél volna, hogy
1. nem én hoztam föl ezt mint problémát

Akkor te miért is akarod ütni a UPC-t?

Idézet

2. aki fölhozta, annak sem az a gondja hogy nem kapcsol át tv-re, hanem az hogy elkapcsol a settopboxról... :)

Nem éppen azért nyomja be a távirányítón a TV mode gombot, hogy a box helyett a tévé saját tunerjét használja? (Kicsit nehéz kihámozni, mit is akar.) Akkor meg a kettő kizárja egymást - hacsak nem akar HDMI bemenetű PIP-et.

#712 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:56

Idézet

A "mi"-be engem is beleértesz, ugye? Ha emlékszel, az elejétől részt vettem ebben a "nyomozásban". :)

Igen, már az elején félreértelmezted a problémát ;)

Idézet

Bocs, hogy leírtam pontosabban, Scarton hogy is megy a dolog... Spec. szerint kötelező jelezni a 8-ason az AV jelet.

De scarton nem is volt gondja senkinek... :) legalábbis nem volt erről szó :)

Idézet

A CEC használata HDMI-n nem kötelező. Persze ártani nem ártana.

Igen, ez az amit itt egypáran hiányolnak (én is), én viszont jeleztem hogy miért működik másképpen a rendszer mint az elvárt...

Idézet

Egyébként most akkor nálad Scarton be is kapcsol a tévé a UPC gomb benyomására, Scarton? Mert nálam pl. nem. Ez tévéfüggő.

Igen. A régi CRT-met is bekapcsolta, meg ezt a lapost is bekapcsolná, ha scarton használnám...

Szerkesztette: couguar 2008. 05. 28. 17:57 -kor

#713 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 18:00

Idézet

Akkor te miért is akarod ütni a UPC-t?

Azért mert engem az zavar hogy hdmi-n nem kapcsolja be a tv-t :)
Meg azért, mert én könnyen megtehetem, mert van jó kapcsolatom :)

Idézet

Nem éppen azért nyomja be a távirányítón a TV mode gombot, hogy a box helyett a tévé saját tunerjét használja?

Nem, hanem azért mert a fekete távkapcs csak TV üzemmódban vezérli a TV volumet, UPC üzemmódban az stb volumet vezérli (dzsizösz, hanyadszor írom már ezt ma le... :)), és az illető a TV hangerejét szeretné vezérelni, nem a boxét.

#714 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 18:16

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 18:56

Igen, már az elején félreértelmezted a problémát ;)

Ha visszaolvasol, Krinyó sem értette, mi is a problémája. Én meg próbáltam kitalálni.

Idézet

De scarton nem is volt gondja senkinek... :) legalábbis nem volt erről szó :)

Összehasonlításul írtam le, ott hogy mennek a dolgok. És ilyen alapon azt lehetne mondani, hogy akkor is be kellene kapcsolnia a tévének, ha először nincs jel HDMI-n, aztán már van. (Scarton a Statusz jel megjelenése együtt jár az analóg jelekkel, azok jelenlétét jelzi.) A HDMI-s CEC-nek a Scartos soros port felel meg. És mint ahogy az sincs használva (ezért írtam a csatornaváltásról és a hangerőállításról), úgy a CEC használata sem feltétlenül várható HDMI-n. Érted már, hogy állnak össze a dolgok? ;)

#715 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 18:19

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:00

Azért mert engem az zavar hogy hdmi-n nem kapcsolja be a tv-t :)
Meg azért, mert én könnyen megtehetem, mert van jó kapcsolatom :)

Nalátod. Akkor mégis csak jól jön neked az a workaround - nem kell a tévéd távirányítója után nyúlni.

Idézet

Nem, hanem azért mert a fekete távkapcs csak TV üzemmódban vezérli a TV volumet, UPC üzemmódban az stb volumet vezérli (dzsizösz, hanyadszor írom már ezt ma le... :)), és az illető a TV hangerejét szeretné vezérelni, nem a boxét.

Az elejét felesleges volt újra leírnod. Ha nem vetted volna észre, már 2x reagáltam rá. Elég lett volna annyit írnod, hogy nem analóg tévét akar nézni, hanem a tévé hangerejét szabályozni.

#716 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 18:25

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:19

Nalátod. Akkor mégis csak jól jön neked az a workaround - nem kell a tévéd távirányítója után nyúlni.

Az elejét felesleges volt újra leírnod. Ha nem vetted volna észre, már 2x reagáltam rá. Elég lett volna annyit írnod, hogy nem analóg tévét akar nézni, hanem a tévé hangerejét szabályozni.

Köszi szépen, de te csatornagombokat emlegettél... nem kellenek nekem azok... TV, Power, UPC, és máris megy :). Sajna aspect ratiohoz, meg tv volume-hez viszont kell a tv távkapcs.

Azt pedig hogy mit kell leírnom, a fene se tudja már, ha ennyire értetlen vagy... ;)

#717 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 18:29

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:16

Ha visszaolvasol, Krinyó sem értette, mi is a problémája. Én meg próbáltam kitalálni.

Összehasonlításul írtam le, ott hogy mennek a dolgok. És ilyen alapon azt lehetne mondani, hogy akkor is be kellene kapcsolnia a tévének, ha először nincs jel HDMI-n, aztán már van. (Scarton a Statusz jel megjelenése együtt jár az analóg jelekkel, azok jelenlétét jelzi.) A HDMI-s CEC-nek a Scartos soros port felel meg. És mint ahogy az sincs használva (ezért írtam a csatornaváltásról és a hangerőállításról), úgy a CEC használata sem feltétlenül várható HDMI-n. Érted már, hogy állnak össze a dolgok? ;)

Ha nem vetted volna észre, éppenséggel én próbáltam itt elmagyarázni pl Krinyónak, meg a többieknek hogy miért is az történik a tv gomb megnyomására ami.

Másrészt te meg ezekután azt akartad elmagyarázni hogy a tv kódja rosszul van a távirányítóban, miközben a távirányító tv gombja csak a settopbox felé küld jelet, a többit a settopbox kell hogy intézze...

#718 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 18:32

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:25

Köszi szépen, de te csatornagombokat emlegettél... nem kellenek nekem azok... TV, Power, UPC, és máris megy :).

Nézzük, jól értem-e: te most tulajdonképpen 2 gombnyomást akarsz csak megspórolni, ezért akarod "verni a UPC-t"?

Idézet

Azt pedig hogy mit kell leírnom, a fene se tudja már, ha ennyire értetlen vagy... ;)

Ha jobban figyelnél az egészre, nem kellene ilyen kijelentésekre ragadtatnod magad -- miközben te sem érted a másikat.

#719 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 18:38

Idézet

Nézzük, jól értem-e: te most tulajdonképpen 2 gombnyomást akarsz csak megspórolni, ezért akarod "verni a UPC-t"?

Bekapcsoláskor kettőt. Ha előtte másik inputot néztem, akkor sokkal többet (tv vezérlése, input gomb, megfelelő input megkeresése jobbra-balra gombokkal, OK). És ez egy szükségtelen visszalépés az analóghoz képest :)

Idézet

Ha jobban figyelnél az egészre, nem kellene ilyen kijelentésekre ragadtatnod magad -- miközben te sem érted a másikat.

Igen, valóban nem értem hogy miért beszélsz irreleváns dolgokról, meg miért akarsz megoldani más problémát, mint ahonnan kiindult a dolog. :) A jelek szerint az eredeti problémát (fekete/szürke távkapcs különbségek, ezek hatása a hdmi/scart különbségekre) meg csak én értettem meg :)

#720 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 18:54

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 19:29

Ha nem vetted volna észre, éppenséggel én próbáltam itt elmagyarázni pl Krinyónak, meg a többieknek hogy miért is az történik a tv gomb megnyomására ami.

Csak nem teljesen helyesen:

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 15:03

A CRT-m valoban atvaltott, de nem a taviranyito jelere, hanem arra hogy a box kiadta neki scarton az erre vonatkozo jelet. Hdmi-n ez nem tortenik meg. Mellesleg be van allitva a tv-m kodja, vezerli is nagyjabol, kiveve a volumet :)

Nem küld ki semmilyen jelet, parancsot -- csak nem küldi tovább a jeleket, a Pin 8-cal együtt, ami annak jelenlétét jelzi (hogy ne kelljen az analóg jeleket méricskélni). A HDMI-n nincs a Scart Pin 8-nak megfelelő jel...

Abban igazad volt, hogy a tévé felé ilyenkor nem küld parancsot a távirányító. Azért hittem azt, hogy küld, mert úgy emlékeztem, a tévém nem vált saját tunerre a Pin 8-as jel hiányában, hanem kék lesz a kép -- de rosszul emlékeztem. Mindenesetre ez nem befolyásolja az utóbb leírtakat.

Idézet

Másrészt te meg ezekután azt akartad elmagyarázni hogy a tv kódja rosszul van a távirányítóban, miközben a távirányító tv gombja csak a settopbox felé küld jelet, a többit a settopbox kell hogy intézze...

Nem csak arra írtam, hanem hogy a hangerőt sem tudod vele állítani a tévén.

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.