HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:12

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 12:39

... a UPC helyében messziről elkerültem volna a Philips-t amikor kábeles boxokat vásárolok.

Valószínű az állásával játszana a UPC fejesek közül, aki ezt fel merné vetni.  :)

#762 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:22

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 12:37

Igen, nem teszteltek rendesen a szoftvert, vilagos. :)

Mondjuk ahhoz kepest, hogy februarban, amikor eloszor lattam a hd pvr boxot, kezembe vettem a tavkapcsolot, megnyomtam egy gombot (menu), es az ugy lefagyott, hogy ki kellett huzni a 220-bol, most egesz jol muzsikal :)

#763 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:27

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:11

Ha ilyen jó kapcsolataitok vannak illetékesekkel, akkor érjétek el, hogy a HD-s csatornáknál is működjön a 4:3/16:9/Letterbox beállítás a boxon Scart esetén, mint az RTL-nél, Vox-nál, Sat1-nél, anamorph filmeknél. (Vagy maradjon úgy, ahogy van, anamorphban, de legalább adják ki a 16:9-es váltójelet.) ;)

Szolni fogok, de nem hiszem hogy ez a problema tul magas prioritast kap, sejtesem szerint az lesz a hozzaallas hogy a hd csatornakat tessek hdmi-n nezni (nem mintha azon menne barmilyen automatikus aspect ratio... ).

#764 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:39

Idézet: waces - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 12:33

es kovetniuk kene az it okolszabalyt, miszerint "never touch a running system". tehat itt nem az a nagy gond, hogy valami uj fejlesztes nem mukodik ugy ahogy az elvarhato lenne, hanem, hogy egy meglevo, mar mukodo feature bolondult meg. raadasul nem is egy eldugott, ritkan/soha nem hasznalt dolog, hanem egy fo feladat. ezeknek pediglen release elott ki kell(ett volna) derulnie (qa, beta).

Csak jelzem hogy a szolgaltatas indulasa ota meg _nem_ volt firmware upgrade, szoval nem azota bolondult meg a meglevo mukodo featura, hanem sose mukodott jol... :( :)

#765 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:51

nem tudom ki mit dolgozik, mi a hattere, de az en "szakmamban" ha valamire van workaround es jelentektelen mertekben befolyasolja a beveteleket automatikusan alacsony prioritast kap. aki nem ert hozza, az max vakarja a fejet sztem, meg elolvassa, hogy lehet am tiz percet is rahagyni. ha meg csak neha vesz fol egymas utan ket filmet egy csatornarol, akkor csak bosszankodik, es leszarja. ez fizika. az energiaminimumra torekszunk. szoval mi "legalabb kicsit" hozzaertok sztem nem nagyon jelentunk penzugyi kockazatot. raadasul husegszerzodesunk van. ja es magyarorszagon elunk, ez is fontos :)
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#766 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 29. 12:57

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 12:39

Csak jelzem hogy a szolgaltatas indulasa ota meg _nem_ volt firmware upgrade, szoval nem azota bolondult meg a meglevo mukodo featura, hanem sose mukodott jol... :( :)

a firmware update pediglen olyan a gadget freaknek mint Gabor Zsazsanak a Koh-i-Noor.

Szerkesztette: zgobolos 2008. 05. 29. 12:59 -kor

"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#767 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:01

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:51

nem tudom ki mit dolgozik, mi a hattere, de az en "szakmamban" ha valamire van workaround es jelentektelen mertekben befolyasolja a beveteleket automatikusan alacsony prioritast kap. aki nem ert hozza, az max vakarja a fejet sztem, meg elolvassa, hogy lehet am tiz percet is rahagyni. ha meg csak neha vesz fol egymas utan ket filmet egy csatornarol, akkor csak bosszankodik, es leszarja. ez fizika. az energiaminimumra torekszunk. szoval mi "legalabb kicsit" hozzaertok sztem nem nagyon jelentunk penzugyi kockazatot. raadasul husegszerzodesunk van. ja es magyarorszagon elunk, ez is fontos :)

A felvetelkesos dolog kicsit komolyabb, mert 10 perc rahagyas boven nem eleg. Nalam volt hogy fel oraval kesobb kezdte a felvetelt, mint kellett volna, szoval igy a guide-bol felvetel teljesen megbizhatatlan. Be lehet allitani manualis felvetel memot +-2 oraval, az talan jo lesz... :look:
A husegszerzodessel kapcs nemtom ti hogy vagytok, de nekem csak az analog tv-re meg a chellora van, digitalis tv-re nincs.

#768 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:06

Idézet: waces - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 12:53

kicsit offolva. krinyo mester, azt lattam, hogy kepek mar voltak a helohd-rol, lesz valamikor reszletes ismerteto is? (ha csak az en figyelmemet kerulte el, akkor sorry)

https://www.hwsw.hu/hirek/36128/Hello_HD_SD...adas_musor.html
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#769 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:06

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:27

Szolni fogok, de nem hiszem hogy ez a problema tul magas prioritast kap, sejtesem szerint az lesz a hozzaallas hogy a hd csatornakat tessek hdmi-n nezni (nem mintha azon menne barmilyen automatikus aspect ratio... ).

Köszi. Végülis csak 1-2 sor a programban, ha csak a 16:9-es jelzést küldik (5V a Pin 8-on, 12V helyett - mint az anamorph SD adásoknál 16:9 beállításnál), és mást nem csinálnak vele. Ha már kijön a Scarton is, ilyen anamorph SD-ben...

Egyébként a nem-HD-s boxokkal "foghatók" a HD-s csatornák (persze kizórólag SD "eredménnyel")?

Szerkesztette: dezz 2008. 05. 29. 13:12 -kor

#770 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:10

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:06

Egyébként a nem-HD-s boxokkal "foghatók" a HD-s csatornák (persze kizórólag SD "eredménnyel")?

Természetesen nem. Mi ertelme lenne, mikor van SD-s megfelelojuk is? Kiveve Natgeo HD. :)

#771 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:12

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 12:39

Ilyen előzmények után a UPC helyében messziről elkerültem volna a Philips-t amikor kábeles boxokat vásárolok.

Valószinűleg ellenállhatatlan ajánlatot kaptak... értsd, ócsó vót. Az meg, hogy adott dolgok nem megfelelően működnek (lassú, felvételi problémák, távirányíthatósági problémák)  az ócsóság következménye.

Az UPC egy középszerű szolgáltató, és az is marad. Tükrözi ezt a volt Chello, most nem tudom hogy hívják neminternet szolgáltatás, ahol korlátok voltak-vannak, p2p korlátozás van, ahogy olvasom a youtube-ot is sikerült alacsony priorításra tenni... nevetséges. A Chellótól már jópár éve megszabadultam, kb a korlát bevezetése táján, előtte fél évet szoptam csomagvesztéssel, amire a válasz az ígéret volt, hogy majd bővítünk, és akkor jó lesz...

A lényeg, hogy fizessen a sok b*rom, és nyújtsunk nekik valamit. Hogy az nem tökéletes, esetleg meg sem közelíti az elvárt szintet, az nem számít. Amíg fizetnek elegen, az a pár pampogó menjen a sunyiba. Az a baj, hogy rájuk hagyjuk. Szvsz megszívatják magukat a hűségszerződések július-augusztusi megszüntetésével, mert ha nem javul a szolgáltatás, leszünk egy páran, akik lemondjuk, és ugrik az a néhányszor 10 ezer Ft-os havi bevétel. Ez vagy meghatja, vagy nem. A digi terjeszkedésével elfogyó ügyfélkör viszont már húsba fog vágni.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#772 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:24

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:10

Természetesen nem. Mi ertelme lenne, mikor van SD-s megfelelojuk is? Kiveve Natgeo HD. :)

1. Egyrészt amire utaltál, hogy a NatGeo HD-n más adás megy.
2. Scarton ezek anamorph 16:9-ben jönnek ki, azaz tény szerűen nagyobb felbontásúak függőlegesen.
(Edit: bár most a teniszpálya vízszintes-közeli vonalait elnézve, lehet, hogy ez a gyakorlatban mégsincs így. Mármint a box scale-je ezt nem a legjobban csinálja. Mintha először azonos aspect ratio mellett SD-re konvertálná a HD-s képet, aztán nagyítaná vissza függőlegesen anamorphra. :rolleyes: )
3. Nekem úgy tűnik, vízszintesen is, szal a box élesebbre méretezi át SD-re.
4. Pl. az SD Eurosporton általában jól láthatóak tömörítési hibák, a HD változat eddig mentes ettől.

Szerkesztette: dezz 2008. 05. 29. 13:49 -kor

#773 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:40

lanlaf: szerintem eleg reg voltal UPC-elofizeto. :) En tokeletesen meg vagyok elegedve minden szolgaltatasukkal, a nettel sincs problema, tevevel sincs, a boxuk is eleg jo, a gyerekbetegsegei meg majd elmulnak. A digi szolgaltatasat inkabb hagyjuk... :D

#774 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:44

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 12:39

ahhoz kepest kb egy honapja heteken at minden este "csinalt valamit " a box 20-21 ora kozott, aminek az eredmenye stb ujraindulas volt. raadasul a felvetel egeszen mult hetig popcul mukodott, tehat ezesetben a "soha nem mukodott jol" kitetel nem igazan allja meg a helyet

#775 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:45

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:06

koszi. olvasom es megtoprengem, hogy mi legyen

#776 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 13:58

Idézet: waces - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:44

ahhoz kepest kb egy honapja heteken at minden este "csinalt valamit " a box 20-21 ora kozott, aminek az eredmenye stb ujraindulas volt. raadasul a felvetel egeszen mult hetig popcul mukodott, tehat ezesetben a "soha nem mukodott jol" kitetel nem igazan allja meg a helyet

Nalam minden kikapcsolas utan 10 perccel nekiall molyolni valamit. A thomson is ugyanezt csinalta. De firmware upgrade nem volt. A felvetel pedig nem mukodott popecul, nekem mar marciusban, ahogy megkaptam a boxot, volt nehany hibas felvetel, elcsuszott, felkialtojeles...

#777 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:09

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 14:58

Nalam minden kikapcsolas utan 10 perccel nekiall molyolni valamit. A thomson is ugyanezt csinalta. De firmware upgrade nem volt. A felvetel pedig nem mukodott popecul, nekem mar marciusban, ahogy megkaptam a boxot, volt nehany hibas felvetel, elcsuszott, felkialtojeles...

nekem érdekes módom az elmúlt 2 hétben volt kb 1 hét, amikor nem volt 1 felkiáltójeles felvételem sem. De most a héten megint lett...

Ja, és persze nálam is minden kikapcsolás után 10 perccel resetel, újraindul, óra visszamegy 0:0-ra, majd beszinkronizálja újra. Lehet egyébként, hogy ez is valami bug workaroundja benne.

Tényleg, Thomson felvevős is elb*ssza a felvételeket, vagy csak a philips?

Szerkesztette: lanlaf 2008. 05. 29. 14:11 -kor

PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#778 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:13

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:58

egy-ket felkialtojeles nekem is volt (mondjuk <20%), de olyan nem volt, hogy 20-30 percel _kesobb_ kezdje meg a felvetelt.

#779 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:19

Idézet

nekem érdekes módom az elmúlt 2 hétben volt kb 1 hét, amikor nem volt 1 felkiáltójeles felvételem sem. De most a héten megint lett...

Nekem is volt olyan idoszak, sot, a felveteleim tobbsege sikerult, bar valoszinuleg azert, mert altalaban nem standbybol tortent a felvetel.

Idézet

Ja, és persze nálam is minden kikapcsolás után 10 perccel resetel, újraindul, óra visszamegy 0:0-ra, majd beszinkronizálja újra. Lehet egyébként, hogy ez is valami bug workaroundja benne.

A 10 perces resetre meg nem kaptam ertheto magyarazatot. De alapvetoen gondot nem okoz, azon kivul hogy zavaro ilyenkor a folporgo vinyo hangja.

Idézet

Tényleg, Thomson felvevős is elb*ssza a felvételeket, vagy csak a philips?

A thomsonnal ugy tudom nincs ilyen gond. Masfel honapig volt nalam, es nem sikerult felkialtojeles felvetelt csinalnom... :) Kulonben mintha azt hallottam volna valahol hogy a philips dsr8111-gyel is vannak hasonlo gondok (ami az uj upc directes pvr box).

A firmware update-et pedig siman le lehet ellenorizni: megnezed a diagnosztikaban a verzioszamot. Ha az nem valtozott, _nem_ volt firmware update.

#780 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 14:22

Idézet: waces - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:13

egy-ket felkialtojeles nekem is volt (mondjuk <20%), de olyan nem volt, hogy 20-30 percel _kesobb_ kezdje meg a felvetelt.

Majus 3, M1, Tarsulat... epp kulfoldon voltam
10 perces rahagyassal indult volna a felvetel, cserebe lemaradtunk az elso ~15 percrol... :(

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.