HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 07. 14:34

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 14:26

Es ez akkor is mukodik ha az stb bekapcsolasanak pillanataban az erosito es a tv ki vannak kapcsolva (ertsd: standby)?

Igen.
Ehhez a részéhez ugyan nem értek, de józan ésszel ez nem úgy működik, hogy a cucc oda kapcsol, ahonnan kap valamiféle jelet/impulzust?

#942 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 07. 15:00

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 15:34

Igen.
Ehhez a részéhez ugyan nem értek, de józan ésszel ez nem úgy működik, hogy a cucc oda kapcsol, ahonnan kap valamiféle jelet/impulzust?

Csak nem mindegy milyen jelet kap... Azt ki tudnad probalni hogy az erositot kihagyva csak a stbt rakotve a tvre ez mukodik-e?

#943 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 15:26

Jövő hét szombatra akartam beállítani a boxot felvételre. Kiválasztottam a csatornát, utána piros gomb - Ezen a csatornán, utána sárga gomb - Másik nap. Gondoltam, így nem kell végignyomkodni 8 napot. Ott kiválasztom a jövő hét szombati napját. (Ma is szombat van.) És nincs ott.  :think: Gondolkozom, mi lehet a probléma, mert ugye 8 napra lehet előre programozni. Nézem, mik vannak felsorolva: Most, Holnap, Vasárnap, Hétfő, ... Péntek. Keresem a szombatot, hiányzik. Miért nincs itt? Utána nézem, hogy van Most, Holnap, és azután a Vasárnap. Tehát szombati napon, van egy Most, ami szombat, van egy holnap, ami szombat és utána a többi. Kíváncsiságból rákattintok a Péntekre, hát ott meg a szombati műsor figyel. Akkor most hogy van ez?
Azt mondjátok, hogy újabban nincs felkiáltójeles felvétel. Ez akkor milyen lesz?  :think:  Na mindegy, majd beszámolok róla. Mit fog felvenni?

#944 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 15:27

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 15:15

Minden hdmi-n van kötve (erősítőn keresztül) a tv-re. (erősítő több in, egy out; tv 1 in). Ha bármelyik vasat bekapcsolom, az erősítőt a maga bemenetére kapcsolja, a tv-t meg av4-re (hdmi in).

Milyen Tv-d van?

#945 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 15:38

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 13:56

Mellesleg én itt feltettem egy kérdést, hogy bárkinek van-e itt olyan eszköze (bd player, akármi), ami bekapcsolja/átkapcsolja a tv-t hdmi-n keresztül. Senki sem jelentkezett...

Láttam én is ilyet működni, sony blu-ray lejátszó, hdmi-s hangerősítő, samsung plazma viszonylatban. Az egész nem mágia amúgy, csak nekünk tűnik annak:

http://en.wikipedia.org/wiki/High-Definiti...media_Interface

"    * Individual CEC-enabled boxes to command and control each other without user intervention.

An example of the latter is to allow the DVD player, when the drawer closes with a disk, to command the TV and the intervening A/V Receiver (all with CEC) to power-up, select the appropriate HDMI ports, and auto-negotiate the proper video mode and audio mode. No remote control command is needed. ...

Alternative names for CEC are Anynet (Samsung), Aquos Link (Sharp), BRAVIA Theatre Sync (Sony), Regza Link (Toshiba), RIHD (Onkyo), Simplink (LG), Viera Link/EZ-Sync (Panasonic/JVC), Easylink (Philips) and NetCommand for HDMI (Mitsubishi)."

És persze a Philips is gyárt olyan cuccost, ami ismeri ezt.

Most olvasom ( http://www.digitalsp...ad.php?t=697426 ), hogy a skyhd box pedig standby-ban is bekapcsolva hagyja a HDMI CEC jelét, így megakadályozza az összes többi herkentyű normális működését... mennyi baj van ezekkel a boxokkal :-)

Szerkesztette: lanlaf 2008. 06. 07. 16:23 -kor

PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#946 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 16:30

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 15:27

Milyen Tv-d van?

sat stb és upc stb kivételével minden sony

szerk: most megnéztem, a műholdvevőre is minden kapcsol

Szerkesztette: visionbp 2008. 06. 07. 16:34 -kor

#947 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 18:20

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 17:30

Van esetleg PS3? Az is Sony és érdekelne, hogy arra kapcsol-e? Persze, ha van...

#948 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 18:23

Érdekelne, hogy a Hd-s csomagban az HBO-n milyen arányban jönnek 4:3-ban a filmek? Nekem csak NatGeo, meg ES lenne HD-s - majd, csak érdekelne, hogy mennyire érdemes HBO HD-ben gondolkodni. Lanlaf?

#949 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 21:46

Filmektol fugg, ez jo valasz? :D Nem lehet elore megmondani meg ket napra sem...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#950 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 21:55

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 11:44

Kb. milyen arányban jönnek így a filmek?

2-3 db HD film volt eddig, ha jól sejtem. azt ígérték, hogy a premierek kb 20 %-a lesz HD az első időkben... a többi meg SD.

#951 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 05:13

Idézet: SAti - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 22:55

2-3 db HD film volt eddig, ha jól sejtem. azt ígérték, hogy a premierek kb 20 %-a lesz HD az első időkben... a többi meg SD.

Ez a jó válasz. :cool:

#952 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 08:06

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 16:26

Jövő hét szombatra akartam beállítani a boxot felvételre. Kiválasztottam a csatornát, utána piros gomb - Ezen a csatornán, utána sárga gomb - Másik nap. Gondoltam, így nem kell végignyomkodni 8 napot. Ott kiválasztom a jövő hét szombati napját. (Ma is szombat van.) És nincs ott.  :think: Gondolkozom, mi lehet a probléma, mert ugye 8 napra lehet előre programozni. Nézem, mik vannak felsorolva: Most, Holnap, Vasárnap, Hétfő, ... Péntek. Keresem a szombatot, hiányzik. Miért nincs itt? Utána nézem, hogy van Most, Holnap, és azután a Vasárnap. Tehát szombati napon, van egy Most, ami szombat, van egy holnap, ami szombat és utána a többi. Kíváncsiságból rákattintok a Péntekre, hát ott meg a szombati műsor figyel. Akkor most hogy van ez?
Azt mondjátok, hogy újabban nincs felkiáltójeles felvétel. Ez akkor milyen lesz?  :think:  Na mindegy, majd beszámolok róla. Mit fog felvenni?

Megerősítem a nap elkavarodás kérdéskörét. Tegnap este akartam beprogramozni a natgeo HD-ról az Africa című sorozat maradék epizódjait (éjjel 11-től van), és a 6/8-at, és a 8/8-at sikerült beállítsam, de a 7/8-at nem találtam sehol. És a listában megnevezett napok, és a képernyőn megjelenő napok között 1 nap különbség volt...

#953 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 09:32

Idézet: SAti - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 9:06

Megerősítem a nap elkavarodás kérdéskörét. Tegnap este akartam beprogramozni a natgeo HD-ról az Africa című sorozat maradék epizódjait (éjjel 11-től van), és a 6/8-at, és a 8/8-at sikerült beállítsam, de a 7/8-at nem találtam sehol. És a listában megnevezett napok, és a képernyőn megjelenő napok között 1 nap különbség volt...

Nálam is összevissza vannak, de sikerült belőni a felvételt jól.

Másik amit észrevettem: a felirat fullscreenen megy a menüben is. Tahát ha feliratos csatornáról a menübe megyek akkor a kép a jobb felső sarokban van, a felirat viszont változatlan helyen és méretben megy tovább rápakolva a menüre.

#954 Felhasználó inaktív   pbando 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 11:52

Tenyleg, a BBC Prime-on kivul melyik csatornat jon tenyleg felirat? Egy csomo csatornan be van kapcsolva de csak ezen a csatornan lattam feliratot (bar a BBC prime felirata meg teletexten is jon).

#955 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 14:30

Idézet: Pille - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 18:20

Van esetleg PS3? Az is Sony és érdekelne, hogy arra kapcsol-e? Persze, ha van...

ps3 nincsen:)

#956 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 17:24

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 15:30

ps3 nincsen:)

Kösz. Érdekelt volna, hogy az kapcsolgatja-e.

#957 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 19:59

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 17:30

Még egyszer megkérdem: ki tudnád próbálni azt is ha közvetlenül kötöd össze a stb-t a tv-vel?

#958 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 21:49

Üdv!

Talán nem teljesen ide illő a kérdésem, de hátha mégis ehhez a topic-hoz van legközelebb.

Hol, milyen formában juthatnék hozzá a fociEB élő közvetítéseihez HD minőségben? (mindegyik meccs)
UPC-nek van valami digitális akármilyen csomagja amiben benne van valahol?

Vagypedig, neten el lehet esetleg érni valamilyen online streaming formában HD minőségben az EB-t?
Az se baj, ha fizetős...

Esetleg digitális műholdon? (van egyáltalán ingyenes(kódolatlan) digit műhold?)

Edit: -
Edit2: m2 HD lesz augusztustól a UPC digitalon?

Szerkesztette: Fenyő 2008. 06. 08. 22:39 -kor

#959 Felhasználó inaktív   pbando 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 05:58

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 21:49

Üdv!

Talán nem teljesen ide illő a kérdésem, de hátha mégis ehhez a topic-hoz van legközelebb.

Hol, milyen formában juthatnék hozzá a fociEB élő közvetítéseihez HD minőségben? (mindegyik meccs)
UPC-nek van valami digitális akármilyen csomagja amiben benne van valahol?

Vagypedig, neten el lehet esetleg érni valamilyen online streaming formában HD minőségben az EB-t?
Az se baj, ha fizetős...

Edit: -
Edit2: m2 HD lesz augusztustól a UPC digitalon?

EurosportHD-n. Ejfél utan és napkozben. 3 nap késéssel. En most vettem fel a Portugal-torokot es hat leesett az allam. Focit meg nem lattam HDben. ZDF-en anamorfban adjak nemetul, nem HD, viszont pont akkor amikor tenyleg megy a meccs.

#960 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 06:19

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 21:49

Az angol ITV HD-n nézhető, ami szabadon fogható (FTA) és Magyarországon is van lefedettsége az Eurobird 1 holdnak a keleti 28,5 fokon, ami sugározza. Ezen kívül el lehet néha csípni egy-egy FTA HD-s feed-et is az EB-ről különböző holdakon.

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.