Elküldve: 2008. 06. 09. 14:33
Na csak az archivum kedveert, meg mert unatkozom megosztom a gondolataimat.
1) Nekem olyba tunik a felvetel kezdete problema megoldodott. Akkor vesz, amikorra beprogramoztam. Nektek?
2) Euro2008 az EurosportHD-n beszaras szep. Eddig is volt foci ami nem volt rossz a szemnek, de ez most valami gyonyoru. Van egy fullHD felirat is a jobb also sarokban. Sztem aki szereti a focit annak megeri. En nem szeretem, megis neztem mert valahogy igy tokmas. Persze a vegeredmenyre nem emlekszem, de valami deliek jaccottak azt tudom.
3) Nincs picture in picture. Ez most tunt fel. Mikor kinn voltam a kodos albionban, vettem egy Elgato EyeTV hybrid-et ami termeszetesen itthon lenyegeben hasznalhatatlan erdemleges Freeview hijjan. Ez azt tudta, hogy kirakta a multiplexen jovo osszes streamet kulon ablakba. Ez szerintem azert van mert (es itt most talalgatok): mivel ugye egy freki egy multiplex es ez MpegTS, es a cuccban levo tuner egy frekire van rahangolva gyakorlatilag csak CPU kerdese, hogy a TS-ben bejovo streameket kirakosgassa egymas melle. volt persze olyan is, hogy egy stream tobb audiot is tartalmazott, de altalaban csak egy szolt, a masik kamu volt, vagy csak nem ertett hozza a cucc vmiert.
Namost ha ez igaz, akkor feltetelezem hogy a upc is tobb streamet (ertsd: csatorna=video+audio+caption) kuld egy frekin, mert kulonben nem erne meg gondolom. Ha ez igaz, miert nem tudok tobb kepet nezni, vagy isten bocsass, tobb csatornat rogziteni ugyanarrol a tunerrol.
Tovabbmegyek. Ha tudok ket arbitraris csatornat rogziteni es nezni egyszerre, es mukodik az "egy frekin tobb csatorna" elv, akkor ket tunernek kell lennie. Ha van ket tuner, akkor emiatt ket freki osszes streamjehez hozza kene fernem.
Ezt az egeszet csak azert gondolom, mert az EyeTV MpegTS-be rekordalt, amit MpegStreamClip-pel megnyitva lattam a TS-ben levo masik - altalaban - 4 csatorna headerjet. Jel nem volt, csak utalas gondolom a headerben hogy epp akkor mi ment mas csatornakon csatornanevvel, es musorral(!!).
Az EyeTV manualja valami olyasmit mondott pozitivumkent ehhez az egeszhez, hogy a "TV szolgaltatok egy multiplexbe tobb csatornat raknak temankent, hogy tobb dologhoz ferj hozza parhuzamosan egy teman belul"
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"