HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Watt 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 09. 08:19

Lehet, nem teljesen ontopic a kérdés, ezért elnézést.
HD TV-t és képet én élőben még csak áruházakban láttam (Blue-ray lejátszókkal.) Egy dolog elég gyorsan feltűnt: Mintha elég alacsony lenne a másodpercenkénti képkockaszám. Ráadásul a kép gyors mozgásnál olyan volt, mint amikor az interlace-es PAL képből valami egyszerű szoftverrel non-interlace-es változatot csinálnak, a két félkép összemásolásával. Szóval, számomra kicsit csalódás volt. Az valóban látszik, hogy a kép nagy felbontású, szépek a színek, de leginkább a látszólag alacsony FPS nekem szúrta a szemem. (Valami Batman-es film ment éppen múltkor egy áruházban BR-ről, és az akciójeleneteknél feltűnt.) Szóval, a kérdésem röviden, hogy HD adás esetén milyen FPS-el dolgoznak? Illetve a BlueRay-nél mi az FPS érték?

Köszi!

Szerkesztette: Watt 2008. 06. 09. 08:21 -kor

#962 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 08:22

Blu-ray.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#963 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 08:53

Benéztem, semmi.

Szerkesztette: latency 2008. 06. 09. 08:54 -kor

#964 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 09:15

Idézet: Watt - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 9:19

Lehet, nem teljesen ontopic a kérdés, ezért elnézést.
HD TV-t és képet én élőben még csak áruházakban láttam (Blue-ray lejátszókkal.) Egy dolog elég gyorsan feltűnt: Mintha elég alacsony lenne a másodpercenkénti képkockaszám. Ráadásul a kép gyors mozgásnál olyan volt, mint amikor az interlace-es PAL képből valami egyszerű szoftverrel non-interlace-es változatot csinálnak, a két félkép összemásolásával. Szóval, számomra kicsit csalódás volt. Az valóban látszik, hogy a kép nagy felbontású, szépek a színek, de leginkább a látszólag alacsony FPS nekem szúrta a szemem. (Valami Batman-es film ment éppen múltkor egy áruházban BR-ről, és az akciójeleneteknél feltűnt.) Szóval, a kérdésem röviden, hogy HD adás esetén milyen FPS-el dolgoznak? Illetve a BlueRay-nél mi az FPS érték?

Köszi!

Blu-ray-en a filmek 24 fps-el vannak rögzítve, mint a moziban is. A mostani HDTV-k legtöbbje képes plusz frame-eket hozzácsinálni a filmhez, hogy folyamatosabb legyen a mozgás, de ez legalább annyi problémát vet fel, mint az alacsony fps... Sokan nem szeretik az így kialakuló képet, azt mondják, hogy videószerűvé teszi a filmet.

Watt, neked a normál filmről készült PAL DVD-k esetén is zavaró a 25 fps?

Szerkesztette: lanlaf 2008. 06. 09. 09:18 -kor

PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#965 Felhasználó inaktív   Watt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 09:17

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 9:22

Blu-ray.

Ehhh... Nem vagyok sikeres ember...

#966 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 09. 10:41

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 19:59

Még egyszer megkérdem: ki tudnád próbálni azt is ha közvetlenül kötöd össze a stb-t a tv-vel?

Összekötöttem, úgy nem kapcsol...

#967 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 10:56

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 11:41

Összekötöttem, úgy nem kapcsol...

Ok. Akkor lehet hogy az erositod ugyeskedik, es ha felepul egy bejovo hdmi kapcsolat, akkor atkapcsol oda, a tv fele viszont rendesen kuldi CEC-en az infot...

#968 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 11:06

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 21:49

Üdv!

Talán nem teljesen ide illő a kérdésem, de hátha mégis ehhez a topic-hoz van legközelebb.

Hol, milyen formában juthatnék hozzá a fociEB élő közvetítéseihez HD minőségben? (mindegyik meccs)
UPC-nek van valami digitális akármilyen csomagja amiben benne van valahol?

Vagypedig, neten el lehet esetleg érni valamilyen online streaming formában HD minőségben az EB-t?
Az se baj, ha fizetős...

Esetleg digitális műholdon? (van egyáltalán ingyenes(kódolatlan) digit műhold?)

Edit: -
Edit2: m2 HD lesz augusztustól a UPC digitalon?

Egyéb megoldás híján tudom javasolni az ORF 1 HD-t. Én is ott nézem:)
Astra 1
10.823 H
22000 ms/s
V: 1920
A: 1922
P: 1920

m2HD ügyben olvass vissza... (egyelőre a nemnek áll a zászló - és nem a upc-n, hanem egyáltalán)

#969 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 11:06

Idézet: couguar - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 10:56

Ok. Akkor lehet hogy az erositod ugyeskedik, es ha felepul egy bejovo hdmi kapcsolat, akkor atkapcsol oda, a tv fele viszont rendesen kuldi CEC-en az infot...

Én is erre gyanakszom.

#970 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 11:27

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 12:06

m2HD ügyben olvass vissza... (egyelőre a nemnek áll a zászló - és nem a upc-n, hanem egyáltalán)

Teged ezert fizetnek? :D

#971 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 11:29

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 11:27

Teged ezert fizetnek? :D

csak benne vagyok :)

#972 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 12:00

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 12:29

csak benne vagyok :)

Akkor ennel tobbet is elarulhatnal... :)

#973 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 12:58

elkanyarodva a jelenlegi temaktol es kicsit visszaugorva az elcsuszo idozitett felvetelek temakorehez.
anno, maikor errol anyaztunk itt paran megprobaltam dulore jutni az ugyf.-nal, mainek ugye az volt az eredmenye, hogy "tudjuk, latjuk, majdszolunk". reszemrol a meglepetes, hogy a valoban kuldtek egy levelet az elmeleti megoldasrol (lasd alant). kiprobalni csak este fogom tudni, de hatha masnak is segit (majd ha kiderul, hogy tenyleg gyogyit)

Idézet

TISZTELT <waces>!

Köszönettel vettük a UPC Magyarország Kft.-hez érkezett megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt.

Előzetes chat beszélgetésünket követően problémáját továbbítottuk illetékes osztályunk felé kivizsgálásra, melynek során a következő megoldási lehetőség adódott.
Kérjük, hogy a mediaboxon állítsa vissza a gyári beállításokat a következőképpen:

1. Nyomja meg a távkapcsoló MENU gombját, majd válassza ki a BEÁLLÍTÁSOK menüpontot a távkapcsoló nyilainak segítségével és nyomja meg az OK gombot.
2. Válassza ki a GYÁRI BEÁLLÍTÁSOK menüpontot és nyomja meg az OK gombot. 
3. Adja meg négyjegyű PIN kódját. Ez alapértelmezettként mindig 0000. Ezután nyomja meg az OK gombot. 
4. Erősítse meg az OK gombbal a gyári értékek visszaállítását.

Ezután a készülék ki fog kapcsolni, előfordulhat hogy szoftvert is frissít. A bekapcsolásig néhány perc is eltelhet, ez alatt ne áramtalanítsa a berendezést.

Amennyiben ez sem segít a fennálló problémán, kérjük, hogy jelezze azt ügyfélszolgálatunk felé a 1221-es telefonszámon és a kollégákkal való egyeztetést követően a dobozt cseréljük.
Tájékoztatjuk, hogy a gyári beállítások visszaállításakor az adattároló tartalma nem veszik el, azonban ha dobozcserére kerül a sor, abban az esetben elveszti az adatokat, ugyanis a beállítások, mentések nem kerül áthelyezésre az új dobozba.
Köszönjük megértését!

#974 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 13:14

Ettol nem fog megjavulni. :) Egy sima gyari allapotra visszaallitastol...

#975 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 13:50

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 13:14

Ettol nem fog megjavulni. :) Egy sima gyari allapotra visszaallitastol...

en se mondtam, hogy ettol megjavul. ezt ok allitottak :) mindenesetre este kiprobalom, aztan a heten valamikor kicsereltetem veluk a boxot.

#976 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 14:29

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 14:50

en se mondtam, hogy ettol megjavul. ezt ok allitottak :) mindenesetre este kiprobalom, aztan a heten valamikor kicsereltetem veluk a boxot.

Majd kapsz helyette egy ugyanolyat. A tiédet meg még aznap megkapja más.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#977 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 14:29

Idézet: waces - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 14:50

De lehet, hogy időközben volt erre irányuló szoftver frissítés. De a helyes működéshez szükség van még egy alapra állításhoz is (pl belső állapot tárolók üresek legyenek, stb)
Várjuk ki a kísérlet végét!

#978 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 14:33

Na csak az archivum kedveert, meg mert unatkozom megosztom a gondolataimat.

1) Nekem olyba tunik a felvetel kezdete problema megoldodott. Akkor vesz, amikorra beprogramoztam. Nektek?

2) Euro2008 az EurosportHD-n beszaras szep. Eddig is volt foci ami nem volt rossz a szemnek, de ez most valami gyonyoru. Van egy fullHD felirat is a jobb also sarokban. Sztem aki szereti a focit annak megeri. En nem szeretem, megis neztem mert valahogy igy tokmas. Persze a vegeredmenyre nem emlekszem, de valami deliek jaccottak azt tudom.

3) Nincs picture in picture. Ez most tunt fel. Mikor kinn voltam a kodos albionban, vettem egy Elgato EyeTV hybrid-et ami termeszetesen itthon lenyegeben hasznalhatatlan erdemleges Freeview hijjan. Ez azt tudta, hogy kirakta a multiplexen jovo osszes streamet kulon ablakba. Ez szerintem azert van mert (es itt most talalgatok): mivel ugye egy freki egy multiplex es ez MpegTS, es a cuccban levo tuner egy frekire van rahangolva gyakorlatilag csak CPU kerdese, hogy a TS-ben bejovo streameket kirakosgassa egymas melle. volt persze olyan is, hogy egy stream tobb audiot is tartalmazott, de altalaban csak egy szolt, a masik kamu volt, vagy csak nem ertett hozza a cucc vmiert.
Namost ha ez igaz, akkor feltetelezem hogy a upc is tobb streamet (ertsd: csatorna=video+audio+caption) kuld egy frekin, mert kulonben nem erne meg gondolom. Ha ez igaz, miert nem tudok tobb kepet nezni, vagy isten bocsass, tobb csatornat rogziteni ugyanarrol a tunerrol.

Tovabbmegyek. Ha tudok ket arbitraris csatornat rogziteni es nezni egyszerre, es mukodik az "egy frekin tobb csatorna" elv, akkor ket tunernek kell lennie. Ha van ket tuner, akkor emiatt ket freki osszes streamjehez hozza kene fernem.

Ezt az egeszet csak azert gondolom, mert az EyeTV MpegTS-be rekordalt, amit MpegStreamClip-pel megnyitva lattam a TS-ben levo masik - altalaban - 4 csatorna headerjet. Jel nem volt, csak utalas gondolom a headerben hogy epp akkor mi ment mas csatornakon csatornanevvel, es musorral(!!).

Az EyeTV manualja valami olyasmit mondott pozitivumkent ehhez az egeszhez, hogy a "TV szolgaltatok egy multiplexbe tobb csatornat raknak temankent, hogy tobb dologhoz ferj hozza parhuzamosan egy teman belul"
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#979 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 14:36

Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 14:29

Várjuk ki a kísérlet végét!

ezt en megkaptam, az ufitol e-mail nelkul is. ez a konzervvalasz hogy tudjak odazni a melot sztem. az emberek tobbsege sztem itt megakad es inkabb hagyja a fenebe az egeszet. az hulyeseg. nem javit meg semmit. kiprobaltam, semmi. de mint az elobb irtam nekem megjavult a napokban. neked meg mindig szar?

Szerkesztette: zgobolos 2008. 06. 09. 14:36 -kor

"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#980 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 14:41

Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 15:29

De lehet, hogy időközben volt erre irányuló szoftver frissítés.

Nem volt. Majd jelzek ha van.

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.