HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 12. 23:26

folytatás innen

#2 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 07:37

Idézet

Viszont Székesfehérváron nincs Nat Geo HD sem:(
Pedig kiváncsi lennék rá, milyen lehet.

Nálam majd csütörtökön szerelik, ha minden igaz remélem addígra lesz már :))
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#3 Felhasználó inaktív   johnniiiiiii 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 13. 10:52

A Rumlis vakáció is HD megy szerintem a HBO-n, bár nekem meg van BlueRayn is de nem sokkal rosszabb a kép, csak néha bekockásodik...

#4 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 22:14

"Nitrousa:
Ma cserélték ki a HD-s STB-t a HD DVR-re. Hát azt kell mondjam, hogy ezen még nehezebb a távírányítóval csatornát léptetni, hangerőt állítani..stb, mint az előzőnél. Lehet ezzel csinálni valamit?
Van amikor percekig hiába nyomogatom a gombokat se közelről, se semmilyen szögből. Hiába nyomkodom előtte a upc gombot, akkor se jobb. Idegbajt lehet kapni tőle.. icon_reclamao.gif
Ráadásul elég hangos a vinyó ventije, elég éles, magas, sípoló hangot ad.
Azt hiszem rosszul döntöttem, kár volt cserélni. Pedig az itt leírtak alapján azt gondoltam jobb lesz.."

Nekem semmi bajom nincs a ketyerével. Nem fagy le, a hang nem marad ki. Néha a műsorújságban lelassul, majd utoléri magát. Sőt nem is zörög. De le is van súlyozva. Egy PS3-mal...

#5 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 06:59

Sziasztok!

Mivel a hang akadozás nem szűnt meg, az lenne a kérdésem, hogy akinek szintén Philips HD DVR-es STB-je van [szép kifejezés :)] az legyen szíves jelezni, ha hasonló problémál előfordulnak.
Nálam ez kb 5percenként jön elő.

Ha csak nálam ilyen gyakori, akkor jelzem a UPCnek.

Köszi

g
Egy kedves ismerősöm bioboltja: Panakeia

#6 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 07:22

Idézet: graffin - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 6:59

Sziasztok!

Mivel a hang akadozás nem szűnt meg, az lenne a kérdésem, hogy akinek szintén Philips HD DVR-es STB-je van [szép kifejezés :)] az legyen szíves jelezni, ha hasonló problémál előfordulnak.

Köszi

g

Tehát nekem nincs ilyen problémám. Biztosan nem egy hálózaton vagyunk. ;)

#7 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 07:23

Graffin:

Inkább nem hálózati probléma lehet? Mindenféleképpen ki kellene hívnod az UPC szakembereit.

#8 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 07:33

Idézet: graffin - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 6:59

Sziasztok!

Köszi

g

HDMI-n van összekötve a tv-vel? Mert nekem igen és ott akadozott a hang. Most koaxon megy ki a hang és ott hibátlan, nem akad. Viszont ha a HDMI-n megy akkor igen továbbra is.

#9 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 08:01

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 8:33

HDMI-n van összekötve a tv-vel? Mert nekem igen és ott akadozott a hang. Most koaxon megy ki a hang és ott hibátlan, nem akad. Viszont ha a HDMI-n megy akkor igen továbbra is.

Nálam hdmi-n van összekötve a tv-vel, és nincs gond a hanggal.

#10 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 08:08

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 7:33

halozati gond lesz ez imho. nalam is hdmi-vel van osszekotve es csak neha-neha van aprocska akadozas, de semmikeppen nem olyan mennyisegben, mint ahogy azt te irod.

viszont tegnap eszrevettem, hogy bar a musorujsagba bejeloltem musorokat, hogy fel kene venni, de latszolag nem kezdte el. amikor viszont ranyomtam a rec gombra, akkor jelezte, hogy mar folyamatban van felvetel es utkozes lesz igy...

#11 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 08:47

HDMI-vel kötöttem össze.

Először én is hálózati gondra gyanakodtam [az a kézenfekvőbb], de kipróbáltam, hogy miután volt egy akadás, visszatekertem a músort, visszanéztem, és nem volt akadás.

Plussz adalék, hogy amikor megakad, egy picit halkabb is lesz.
Ahogy néztem a menüjét a cuccnak, van egy  olyan beállitás, hogy Kép és hang szinkronizálás v. valami ilyesmi.  Azt hittem ez kavar be, bár nullára van levéve.

Amit akkor ki kellene próbálnom, hogy optikán kötöm össze az STB-t az erősitővel. Csak nem akartam sima TVzésnél is használni az erősitőt...

#12 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 10:39

Idézet: graffin - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 9:47

HDMI-vel kötöttem össze.

Először én is hálózati gondra gyanakodtam [az a kézenfekvőbb], de kipróbáltam, hogy miután volt egy akadás, visszatekertem a músort, visszanéztem, és nem volt akadás.

Plussz adalék, hogy amikor megakad, egy picit halkabb is lesz.
Ahogy néztem a menüjét a cuccnak, van egy  olyan beállitás, hogy Kép és hang szinkronizálás v. valami ilyesmi.  Azt hittem ez kavar be, bár nullára van levéve.

Amit akkor ki kellene próbálnom, hogy optikán kötöm össze az STB-t az erősitővel. Csak nem akartam sima TVzésnél is használni az erősitőt...

Szerintem mezei dropout jelentkezik nálad ami akkor fordulhat elő ha a kábel minősége nem megfelelő és külső zavarokat képes felvenni. Nézd meg optikai kábellel és ha ott nincs ez a jelenség akkor jobb minőségű kábel használata javasolt. A kábel hossza sem mindegy és az sem, hogy milyen, egyéb kábelek ill. zavart keltő egységek mellett megy el (pld. nem megfelelően szigetelt tápegység esetén előfordul, hogy a környezetét megszórja ami okozhat dropoutot ha a kábel nem minőségi.)

Szerkesztette: wpepi 2008. 04. 14. 10:41 -kor

#13 Felhasználó inaktív   goodm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 14. 11:10

Nálam HDMI-vel van, hang problémám nincs, viszont 1-2 óránként szétesik a kép 15-20 másodpercre...

#14 Felhasználó inaktív   graffin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 11:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 10:39

Szerintem mezei dropout jelentkezik nálad ami akkor fordulhat elő ha a kábel minősége nem megfelelő és külső zavarokat képes felvenni. Nézd meg optikai kábellel és ha ott nincs ez a jelenség akkor jobb minőségű kábel használata javasolt. A kábel hossza sem mindegy és az sem, hogy milyen, egyéb kábelek ill. zavart keltő egységek mellett megy el (pld. nem megfelelően szigetelt tápegység esetén előfordul, hogy a környezetét megszórja ami okozhat dropoutot ha a kábel nem minőségi.)

Köszi!

ezek szerint létezhet, hogy a hangon van dropout, de a kép tökéletes marad?

A kábel a falban megy, sajnos el van osztva...  [már ha a coax-ra gondolsz és nem a HDMIre]

#15 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 12:04

Idézet: graffin - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 12:37

Köszi!

ezek szerint létezhet, hogy a hangon van dropout, de a kép tökéletes marad?

A kábel a falban megy, sajnos el van osztva...  [már ha a coax-ra gondolsz és nem a HDMIre]

Nem a coax-ra gondolok hanem az STB és a TV közti digitális átvitelre. Ha a kísérőhang Dolby Digital vagy PCM akkor ott egy-egy külső zavar okozhat csomaghibát amit már a rendszer nem tud kijavítani és ezért a dekóder egy-egy pillanatra némításba viszi át a jelet. Ugyanez fordulhat elő mikor S/PDIF felületre nem megfelelő kábellel csatlakozunk.
De droppout keletkezhet akkor is ha a készülék (akár az STB akár a TV) tápegysége nem szűri ki a hálózat felől érkező tranzienseket.
Ha van lehetőséged mindenképpen optikai kábellel és egy házimozi erősítővel kell megnézni mert az optikai átvitelnél ezek a zavarok nem okoznak átviteli hibát. Ha ott tökéletes akkor lehet nyomozni, hogy a kábel szedi-e össze vagy esetleg egy gagyi táp (vagy haldokló táp) okozza ill. egy a környéken (pld. szomszéd) üzemelő olyan eszköz melynek a beszórása miatt lesznek adathibák az átvitelben.

#16 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 13:49

nálam nem volt gond a hanggal, HDMI-n van összekötve a philips nem dvr hd stb a samsung tv-vel.
Most várom a telepítőt, hogy kicserélje a nem pvr-es boxot hd pvr-esre.

Szerk: Nem jönnek ma, most telefonáltak. Holnap 2 és 8 között jönnek (talán...) Mondjuk nekem az is jó lenne, ha besétálnék a dobozzal a 13. kerületi ügyfélszolgálatra, és adnának helyette egy másik dobozt, telepíteni én is tudnám, és nem kéne másra várni.

Szerkesztette: lanlaf 2008. 04. 14. 14:39 -kor

PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#17 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 20:38

Sziasztok. Azt tudja valaki, hogy a UPC-s STB-k RGB-ben is küldik-e a képet? Egyelőre leginkább a Pace érdekelne. Később meg az, hogy a HD-s boxból kijön-e RGB-n is HD-ban.

#18 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 20:42

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 21:38

Sziasztok. Azt tudja valaki, hogy a UPC-s STB-k RGB-ben is küldik-e a képet? Egyelőre leginkább a Pace érdekelne. Később meg az, hogy a HD-s boxból kijön-e RGB-n is HD-ban.

Volt itt egy techline video, ahol a menuben boklaszva allitgattak, es volt olyan opcio is hogy RGB.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#19 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 20:43

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 21:38

Pace küldi a jelet RGB-ben, nekem olyan van. RGB az nem lehet HD, scarton is kijöhet HD jel, de az csak komponens lehet, és azt nem tudja egyik box sem.

Szerkesztette: NiCE 2008. 04. 14. 20:44 -kor

#20 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 20:53

Köszi.

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 21:43

Pace küldi a jelet RGB-ben, nekem olyan van. RGB az nem lehet HD, scarton is kijöhet HD jel, de az csak komponens lehet, és azt nem tudja egyik box sem.

Úgy érted, a Scart szabvány nem támogatja a HD-s RGB-t?

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó